Вже гриби лізуть стрімко, теща вчора 2 відри маслят натягла з Олександрійськіх самосівів сосни

В суботу їду на полігон, незнаю чи далеко долізу своїм вальксвагеном, бо з весни там такі катакомби остались та всетаки неупущу маменту

Фото обіцяю.
Уже многие десятки лет, а то и может веков люди срезают, и ничего, растут себе дальше те грибыehnaton писав:Можливо дане питання вже й проскакувало, я не знайшов. Але - мені сказали, що білого гриба не можна зрізати, а треба викручувати як лЯмпочку - а вже потім тільки обрізати. Мотивуючи це тим, що в тому місці де лишиться зрізана "жопка" - грибниця загниється і наступного року гриб там вже не виросте.
То правда чи байки баби Параски ?
Гліб Данильцев теж в одній зі своїх програм "Слідопит" казав, що краще гриби не зрізувати, а руками виймати з грибницьehnaton писав:Можливо дане питання вже й проскакувало, я не знайшов. Але - мені сказали, що білого гриба не можна зрізати, а треба викручувати як лЯмпочку - а вже потім тільки обрізати. Мотивуючи це тим, що в тому місці де лишиться зрізана "жопка" - грибниця загниється і наступного року гриб там вже не виросте.
То правда чи байки баби Параски ?
Так потрібно зрізати чи викручувати?SashulkaB3 писав:Зрізати треба залишаючи ніжку не менше 1,5см. та присипати листям чи землею, тоді ніжка засихає і непризводить до загноєння грибниці. Але треба акуратно викручувати гриб, бо зачасту він рветься з корінням
тільки викорчовувати (викручувати) ... те що залишилось при вологих кліматичних умовах буде стовідсотково гнити ....trans писав:Так потрібно зрізати чи викручувати?SashulkaB3 писав:Зрізати треба залишаючи ніжку не менше 1,5см. та присипати листям чи землею, тоді ніжка засихає і непризводить до загноєння грибниці. Але треба акуратно викручувати гриб, бо зачасту він рветься з корінням
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість