SPIN написав:спін: BratFishing (Scorpio) ML 2.4 m, C.W. 3-18 g, extra fast action
SPIN написав:від теорії до практики..... великий діаметр кілець .....з малим діаметром кілець.... Що скажете?
SPIN написав:...
сьогодні випробував нову снасть:
спін: BratFishing (Scorpio) ML 2.4 m, C.W. 3-18 g, ...
Мене здивувало наступне, великі воблери видовженої форми 9-11 см приблизно 10-14 гр., ... летіли на 10-20 метрів ближче, в порівнянні зі спіном, який можна назвати палкою: Konger Carbomaxx 2.7 m, C.W. 10-35 g з малим діаметром кілець та з ліскою 0,25.
Такевраження що воблер не міг набрати необхідного прискорення, а сила закиду нічого не давала.
Хоча легші і значно менші в об"ємі приманки (трохи підгружені вертушки, компактний але підгружений суспензор ) на BratFishing летіли добре. Також нарешті зміг закинути на достатню для ловлі відстань попер вагою 4,5 г, який на Конгері практично не летів.
От саме цих 10-20 метрів мені сьогодні не вистачило, щоб покласти уловистого воблера в кубло до щуки.
Котушки в обох випадках були заповнені практично повністю до краю.
Дуже не хочеться возити два спіна на рибалку. Що скажете?
BratFishing (Scorpio) ML 2.4 m, C.W. 3-18 g... великі воблери видовженої форми 9-11 см приблизно 10-14 гр., ... летіли на 10-20 метрів ближче
AnMyk написав:SPIN написав:спін: BratFishing (Scorpio) ML 2.4 m, C.W. 3-18 g, extra fast action
Такий набір характеристик буде унікальним навіть для дорогих спінів![]()
Скоріше всього реальний верхній тест буде десь в районі 10-12г. Воблери його перевищували, плюс Їх об'єм при закиді створює додаткове навантаження. У Вас повинно було бути враження що спін "провалюється" і збільшення сили закиду тут, скоріше, шкодить ніж допомагає.
Великі воблери видовженої форми 9-11 см приблизно 10-14 гр мають велику парусність і тому закономірно летять недалеко при закиді їх снастю, в якої верхній поріг наближений до ваги воблера (BratFishing (Scorpio) ML 2.4 m, 3-18 g,)
На рахунок нехватки 10-15 метрів можу сказати слідуюче - часом для того щоб досягти 5-ти метрового покращення дальності закиду легких приманок, спортсмени-спінінгісти розкошелюються на значні суми для придбання дорогих та якісних спінінгових вудлищ аби досягти такого комфорту.
Можу розчарувати - прийдеться таки таскати дві палки
Останніми дослідженнями доведено, що пряма звичайна конусність спінінга при достатньо гнучкому кінчику та в спінінгах середнього та повільного строю, перешкоджає гарному сходу жилки.
SPIN написав:Останніми дослідженнями доведено, що пряма звичайна конусність спінінга при достатньо гнучкому кінчику та в спінінгах середнього та повільного строю, перешкоджає гарному сходу жилки.
ха, я давно помітив цю особливість, тому вибирав спіни з швидким строєм
SPIN написав:AnMyk написав:SPIN написав:спін: BratFishing (Scorpio) ML 2.4 m, C.W. 3-18 g, extra fast action
Такий набір характеристик буде унікальним навіть для дорогих спінів![]()
Скоріше всього реальний верхній тест буде десь в районі 10-12г. Воблери його перевищували, плюс Їх об'єм при закиді створює додаткове навантаження. У Вас повинно було бути враження що спін "провалюється" і збільшення сили закиду тут, скоріше, шкодить ніж допомагає.
От що значить "специ". Все првильно вичислили. Це стосуэться і інших відповідей. Таки правда, що верхній тест менший, дійсно відчувався "провал". Для зменшення цього ефекту я підтягував шнур майже впритул до верхнього кільця.
AnMyk написав:Не потрібно збільшувати силу закиду, треба заставити при закиді працювати сам бланк спіна. Коли виникне відчуття що рука робить тільки легкий рух, а все решту робить спін - дальність може збільшитись.
Не потрібно збільшувати силу закиду, треба заставити при закиді працювати сам бланк спіна. Коли виникне відчуття що рука робить тільки легкий рух, а все решту робить спін - дальність може збільшитись.
Ех, невдячна справа це описувати, але як зміг...
Повернутись до Загальний форум
Зареєстровані учасники: Bing [Bot], Google [Bot]