в мене 2грамовий рідж35 на одну сторону твічився мікроджиговою палкою, а жорсткішим прутиком нормально ішов
це підтвердження мого припущення
від самої приманки. Не всі твічингові моделі мають характерну гру. Є такі, що рухаються хаотично в різних плоскостях. Навіть ті приманки, які вважаються еталонними для такого виду ловлі (наприклад сімейство Орбітів), можуть збиватися з гри.
можливо й так
- від характеру ривків. Багато чого залежить від того, як вудилищем працює спіннінгіст;
я мав на увазі, що ривки можна зробити правильними і вузьке місце саме вудилище
від строю спіннінгу. Бажано, мати відповідне удилище для ловлі такими приманками. Принаймі, щоб це був не параболік...
Бриз 2,3 4-24 точно не параболік, карбон 40 т, що дуже позитивно сказується на чутливості, єдине, що вершинка "жива". Такий стрій вершинки має плюс в тому, що охоплює великий діапазон ваг джигу (від 5-6 г. і до верхньої межі) та полегшує закид воблерів. Мінус - не достатньо жорсткості на ривках.
Виходить, що для того, щоб дізнатись можливості воблера, треба посмикати його палкою з великим запасом потужності і порівняти з тим же Бризом, тоді буде ясно. Залишається знайти таку палку для тесту.
До речі, на останній риболовлі твічінг "мовчав". Зубату вдалось розшевелити за допомогою мікроджигу:
можливо твічинг був зашвидкий, і потрібні були паузи, плюс, якщо щука була пасивна і стояла на глибині, а воб проходив значно вище, то вона не хотіла робити зайвих рухів, а МДЖ пройшов під носом.
"Чтобы поймать рыбу, ты сам должен стать рыбой, думать как рыба, двигаться как рыба..." (Выживание Сида)