Рибалив (23.05) на р.Горинь, пишу з запізненням, оскільки не було часу для написання, поділюсь враженнями від поїздки..; Рибалити розпочали близько 8-ої год., пройшли річкою близько 3 км, відзначити періоди активності кльову важко, бо клювання були на протязі всієї рибалки, трійка результативних, і декілька спроб-атак на приманку. Рівень води доволі низький для цієї річки, з прозорістю наче б то норма. Перша результативна підсічка напарника заставила похвилюватись не тільки його самого, а і мене, оскільки напад на приманку відбувся навпроти мого місця риболовлі нижче за течією, прямо перед собою довелось спостерігати картину,наче у фільмах про риболовлю з відчайдушними ривками, мотанням головою та спробами залізти в прибережну траву, азартності придавала ще наявність встановленого на основній лісці - флюрокарб. повідка. Але боротьба закінчилась на "нашу" користь, підвівши рибину до берегу, її було підхвачено за головою рукою, вже в руках був перекушений повідок. Вітання, зважування (яке показало 1750 гр.), і хороший настрій в передчутті хорошого кльову, почали мотивувати нас до подальшого маршруту та лазіння густим чагарником, та підходів до мальовничих місць з поваленими бобрами в ріку деревами. На горизонті було пасмурно, рибка, а зазвичай це невеликий головень, не проявляла свою активність на поверхні, тому такі місця на перший погляд здавались "мертвими" та безперспективними, ще й до того ж часті зачепи приманок, рідше "глухі" призводили до втрати приманок. Однак свої минулорічні рибалки, та спостереження в даній місцині підсказують у моїй підсвідомості зовсім інше, знаючи що десь там на глибинах ще таїться хитра та обережна риба. Далі, на одному невеликому повороті на воблер, якого давно хочу розловити більшою рибою, знову ж сідає щучий - недомірок, трохи більший за мого Percha від Salmo ;), подарував свободу..
Після обіднього перепочинку почало виглядати з небокраю сонце, почалися всплески та не велика активність риби, став помічати хитрих головників ближче до поверхні води, явно ставши в засідку для подальшого полювання за всякою живністю. Оскільки комплекту приманок та відповідних снастів з собою не було, я далі перевіряв місця на наявність зубатої хижачки вод. Сьогодні зробив ставку саме на цю рибу, в коробці для приманок в більшості був звичайний силіконовий набір, типу Релакс Коpyto та різні FishHunter-и від Мікадо, про умови ловлі я вже писав вище. Сонце починало гріти все дужче й дужче, довелося скидати з себе весь верхній одяг, рибалити стає все тяжче, гілля, павутина,непрохідні чагарники,іноді комарі,починають тебе випробовувати на міцність, але все таки незважаючи на це йдемо вперед, перед цим в колеги було 2 гарних удари по приманці щукою, не реалізованих ч\з офсетний монтаж. В мене на одному з місць після опускання приманки до самого дна, на рівномірній проводці одразу хороший удар, форсоване виважування з глибини, і на траві вже підкидається рибина явно більша за попередню зловлену мною. Вага показує 730 гр., хороше закінчення риболовної програми. Оскільки для мене цілю на сьогоднішній день була саме ця риба:) День провів дуже добре, посмажили сала з приправами на вогні, покормили хлібом головнів стоявших в засідці за поваленим деревом над звисаючим гіллям,- видовище було неймовірне:). Ну і саме головне збив оскомину, тому що рука вже трохи відвикла від злющих ударів щуки.
Ваня зі своїм щойно зловленим "трофеєм"
Дуже голодна щучка:
Хижачка річних глибин..