Суботу, і на цей раз неділю також, рибалив на старицях. На цей раз в неділю була "нова" стариця, але про все коротко, по порядку.
Суботня погода була не дуже приємною. Коли зранку рушав на рибалку, сподівався що дощ буде невеликий і не надто часто, даремно
Спочатку все було дійсно непогано, розпочав з точок, які останнім часом не процюють, але їх буває варто перевірити. Коли вийшов на робочі точки, зрозумів, що намічену ділянку до кінця не дійду - від дощу вдягнув тільки куртку, знизу почав підмокати
Перша залікова щучка зійшла, сам винен, полінувався зійти до води, почав підіймати на досить високий берег і...

Другу зловив, потім було ще декілька ударів і виходів. Одну щучку вмовляв рази три, але так і не вмовив, не зумів

Був також вихід непоганої щуки, розвернулась під самим берегом і на вмовляння взагалі не піддалась

Ну а потім дощ достроково прогнав мене додому, на зворотньому шляху зловив ще одну щучку, правда, незалікову - відпустив.
В неділю з братом поїхали на "нову" старицю. "Нова" вона не тим що я на ній ніколи не був, хоч в цьому році, по-моєму,вперше, а тим що років 30 тому це дійсно було русло річки. Річку "випрямили", а досить солідне пів(майже)коло перетворилось в старицю. Глибини тут, в основному, біля метра, є декілька приямків з глибинами біля двох метрів. Дно досить мулисте. Літом майже все заростає водоростями і покривається ряскою. Доступ до води обмежується також зарослими лозою берегами. Нормальне сполучення з річкою є тільки при підвищеному рівні води.
Я розпочав ловлю з більш мілких місць, а брат почав обробляти один із приямків. При підготовці поклався на досвід ловлі тут минулими роками і при перших закидах зрозумів що прорахувався. Ряски вже не було, а водорості, прикрившись тіною, утворювали підводні острови, які місцями майже виходили на саму поверхню. Мілководний воб, при твічі заглибившись, стабільно чіпляв тіну. Дещо приноровився, спін вверх і твічу. Досить швидко заробляю вихід непоганої щучки, майже на поверхню, і на тій же проводці ловлю незалікову під берегом. Швидко її відпускаю, і намагаюсь доловити ту що виходила, не получається. Але це всеодно додає впевненості, що рухаюсь в правильному напрямку. От так я і рухався, але без результату. Коли повернувся, у брата вже було дві залікових. Починаю працювати по приямку і сусідньому з ним мілководдю. Ніби то налагодився процес, спочатку пару ударів, потім вихід під берегом і нарешті ловлю залікову. Порадувало те, що розловив "свіжий" воблер

А брат ловить ще дві...

Часу небагато, вирішуємо переїхати на інше місце. Там майже зразу ловлю щучку і білше - нуль. А брат знову дві і один схід...

При чому в нього майже все на силікон і щось зловив на оберталку, ну а в мене воби

Правда, я пожалів чомусь, не знаю чому

, що в мене не було попперів
Ось декілька фоток...

НХНЛ!