глінтвейн (нім. Glühwein — гаряче вино)
думаю, всі знають шо воно таке і як його добре посьорбати морозним ранком з'їжаючи на лижах з засніженої гори, чи відігріватись ним при противному насмарку, чи посто побалдєти прохолодною ніченькою в очікуванні паравоза.
рецептів глінтвейна дуже багато, до напою може входити кориця, гвоздика, цукор чи мед, лимон, імбир, чорний перець, лавровий лист, кардамон, яблука, родзинки, горіхи і навіть коньяк чи ром. тому кожен каламутить собі те шо хоче сам і на шо вистачає фантазії.
я ж хочу поділитись рецептом, який на мою думку самий простий, і який я вже опробував особисто.
беремо червоне вино, я думаю краще всього напівсухарик, нагріваємо майже до кіпіння (не до кіпіння, а майже до кіпіння) насипаємо на око кориці і гвоздики. накриваєм - пару хвилин настоюється. в цей час на дно стакана кладем ложку меду. наливаєм в стакан настояний глінтвейн, кидаєм дольку апельсини і ставим соломинку. вуаля. чудовий, теплий та ароматний напій готовий.
у випадку, якщо вино з кислинкою (а це буває часто в домашніх бочкових винах) мед можна не залишати на дні а розмішати - смак покращується.
да й таке...
[off]до речі, маю пару літрів молдаванського бочкового вина і планую взяти на фест в грушвицю, так шо посьорбаєм...[/off]