Глінтвейн

Жінки роблять шось пожрать, а чоловіки кулінарні шедеври!
Правила форуму
Ділимось рецептами рибацьких блюд та обговорюємо їх.
Все решта в інших форумах.
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Глінтвейн

Непрочитане повідомлення DerSieger »

глінтвейн (нім. Glühwein — гаряче вино)
думаю, всі знають шо воно таке і як його добре посьорбати морозним ранком з'їжаючи на лижах з засніженої гори, чи відігріватись ним при противному насмарку, чи посто побалдєти прохолодною ніченькою в очікуванні паравоза.
рецептів глінтвейна дуже багато, до напою може входити кориця, гвоздика, цукор чи мед, лимон, імбир, чорний перець, лавровий лист, кардамон, яблука, родзинки, горіхи і навіть коньяк чи ром. тому кожен каламутить собі те шо хоче сам і на шо вистачає фантазії.
я ж хочу поділитись рецептом, який на мою думку самий простий, і який я вже опробував особисто.
беремо червоне вино, я думаю краще всього напівсухарик, нагріваємо майже до кіпіння (не до кіпіння, а майже до кіпіння) насипаємо на око кориці і гвоздики. накриваєм - пару хвилин настоюється. в цей час на дно стакана кладем ложку меду. наливаєм в стакан настояний глінтвейн, кидаєм дольку апельсини і ставим соломинку. вуаля. чудовий, теплий та ароматний напій готовий.
у випадку, якщо вино з кислинкою (а це буває часто в домашніх бочкових винах) мед можна не залишати на дні а розмішати - смак покращується.
да й таке...
[off]до речі, маю пару літрів молдаванського бочкового вина і планую взяти на фест в грушвицю, так шо посьорбаєм...[/off]
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Глінтвейн

Непрочитане повідомлення DerSieger »

не така вже й зима бр-р-р... погана, коли сидиш в кріслі, обмотаний плєдом з стаканом теплого глінтвейна і дивийшся у вікно, як люди місять... говенце...

Зображення

приходиться купляти цілими торбами, таке воно добе...
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
Valldemar
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 812
З нами з: 13 лютого 2010, 01:00
Звідки: Рівненський Карповий Клуб
Контактна інформація:

Re: Глінтвейн

Непрочитане повідомлення Valldemar »

і я такого хочу,де продають і по якій ціні, зимовий чудо еліксир
Аватар користувача
Россо-Неро
Козак
Козак
Повідомлень: 472
З нами з: 23 квітня 2008, 00:00
Звідки: город-герой
Контактна інформація:

Re: Глінтвейн

Непрочитане повідомлення Россо-Неро »

Дайте два :ti_pa:
nino
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 2
З нами з: 12 вересня 2016, 08:54
Контактна інформація:

Re: Глінтвейн

Непрочитане повідомлення nino »

Я ще цедру додаю замiсть лимону чи апельсину, щоб кислоти менш було.
Відповісти

Повернутись до “Кулінарія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість