р. Горинь

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Горыныч »

bogdan писав:Вася Степанюк "Школярик" зловив сьогодні на одній з ям вище шлюза сома під 10 кеге. Снасть - джиг-силікон...
Мой товарищ в прошлом году приблизительно в это же время и там же на 16 кг., а это уже статистика :) !
Может, возможно его там ловить целенаправленно?
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Shamik
Дослідник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Shamik »

Доброго дня.
р.Горинь нижче від азотовської дамби по течії! 26.11.09 з 12.00год
Змінившись після суток, подзвонив своєму брату і запропонував вискочити на АЗОТ та подивитись що там і як.. але він незміг відпроситись з роботи і мені пришлось самому направитись туди. По дорозі заїхав в "Альбатрос" докупив пару джигголовок та віброхвостів і направився на річку Горинь в район АЗОТу, так як погода була пречудова, світило сонечко. По дорозі на дамбі зустрів рибацюгу який зловив пару судачків вище по течіїї від дамби, нижче від дамби як завжди сідили рибаки чи то з фідерами чи то з донками. Звернувши за дамбою на ліво та припаркувавши свій автомобіль на повороті, витягнув з багажника спінінг і почав обловлювати коряжники. Дійшовши до першого великого повороту обірвав дві джигголовки. Жодного удару не було. Відпочивши на повороті та погрівшись на сонечку розпочав знову простукувати дно, але так нічого і не вдарило. На другому березі навпроти зустpів рибацюгу з цілою купою вудочок який бігав з місця на місце та смикав (на мою думку) верховодів. Щоб йому незаважати та незачепити його снасті відійшов в низ потечії до ще одного великого повороту. Так як там літом активно гуляв жерех я спробував зачепити попер та інші воблери міноу, але все безрезультатно. Сонце почало втікати за горизонт, а в торбі нуль.
Перебравши свій чумадан починаю полоскати всі приманки підряд. Дійшовши до блешень вішаю Кондоровску колібалку 20гр. На другій проводці при самому дні відчуваю удар, підсікаю спрацював фрикціон, ну думаю все, знову зацеп, останній поводок і ще одна снасть залишиться спочивати. Не тут то було... нитка пішла в бік кущів... підтягую трішки фракціон і починається боротьба.... так як поводок був 12 см із слабеньким карабінчиком нехотілось тагнути відразу. По трошкі стравлював і підтягував нитку та паралельно вибирав місце куди завести рибину бо берег був у зарослях. Зубаста в свою чергу намагалась всіляко звільнитись та час від часу виходила на поверхню води. Підібравши більш менш нормальний спуск та підтягнувши рибу по ближче, перехопив палку в пруву руку а лівою діставав риб з води.
Діставши зубасту здивувався як вона незійшла адже була зачеплена за м"яку частину челюсті і одним гачком...
І як завжди після вилову починаю її фотографувати щоб все викласти на форумі.
Зображення
після зважування вдома , показала 1.150гр
Зображення
Традиційно перекуривши після вилову продовжилось полювання ... але все без результатно. Водяний мабуть дав її взамін на мої джигголовки.
Переїхав на кар"єри в с.Хотинь де зустрів свого товариша Андрія, який повідомив що вони тут з 14.00год полощуть і скородять воду і повний нуль! Пройшовшись по своїх місцях я також нічого не зловив... Ще трохи потеревенив з друзяками-рибацюгами та поїхав у місто! От така була моя внепланова вилазка на рибалку.
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

А вони усі такі внепланові риболовлі, от планові навпаки не завжди віддячують адреналіном.

Дякуємо за звіт!
Не учи рыбу плавать!
tohin
Козак
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення tohin »

Вискакували сьогодні з Гориничем в район Олександрії.
Ловили з 7 - 12 год. Як результат у мене три покльвки, проте всі у хвіст (один відбитий, на двох інших лишились сліди від зубів)
Перша покльовка на майже прямому відрізку, чітко по руслу.
Другу провтикав, точніше не зрозумів коли вона відбулась, остання серед корчиків.
Перша на ядучий Bass Assassin, дві інших на нього ж, проте натурального забарвлення. Працювала вага 18 - 25 гр.
Втрачено дві приманочки, в позитиві ж декілька перспективних точок, одну з яких відшукав Горинич. Немаленька ямка з нормальною течією, декількома корчами та чіткими бровочками.
Можливо в майбутньому проклюнеться, але сьгодні здалась абсолютно пустою.
...вона чистила рибу,а він її жарив!
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

Добавлю отчет Антона фотографиями:
Ляпота
Зображення Зображення Зображення

Бобры поработали конкретно в этих местах (я даже 2 раза в нору провалился)
Зображення

Антон отличился - 3 поклевки заработал, у остальных НОЛЬ :oops: :cry:
Зображення Зображення
tohin
Козак
Контактна інформація:

Завтра спробуємо з Гориничем здійснити "холодний" виїзд на річку, по приїзді відпишемось.
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

tohin писав:Завтра спробуємо з Гориничем здійснити "холодний" виїзд на річку, по приїзді відпишемось.
Хай РВЕ!!!
tohin
Козак
Контактна інформація:

shalun_99 писав:
tohin писав:Завтра спробуємо з Гориничем здійснити "холодний" виїзд на річку, по приїзді відпишемось.
Хай РВЕ!!!
Дякую!
Але виїзд виявився не тіко холодним але й пустим в плані покльовок, проте не в плані розвідки та прогулянки чудовим,морозним ранком.
Знову Олександрія, знову нас четверо: Горинич, Ігор, Валєра Миронець і я, проте...
понад чотири години полоскання не дали жодного результату.
Пройшли вниз від старого Тучинського мосту до лугу ( з"їзд навпроти кладовища). Місця цікаві, але не попадаємо в правильний час, потрібно його тут прорахувати. Сподіваюсь що це скоро відбудеться, але вже мабуть не в цьому році.
З телефонного дзвінка друга дізнався, що судак сьогодні брав, але в районі нижче Хотині. Отаке..
oleg-rivne
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

tohin писав: Але виїзд виявився не тіко холодним але й...!!!чудовим,морозним ранком!!!
Знову ... понад чотири години полоскання не дали жодного результату.
Антоша!
Це все тому, що квиточки не предбали! 8)

в ці вихідні не ризикнув, а в минулі...
Бичальською маршруткою доїхав до моста через р.Горинь (поворот на с.Ремель), чесно відпрацював 2 години на відомій багатьом ямі біля моста...
потім пройшов всю річку від моста до моста (Бичаль-Олександрія). Вухастикі до 16 грам, місцями реально мало на течії, в основному ближня-дальня бровкі -7-10 грам, визнаю: пошкодував KFLG і катуху ЕЕ2000 :oops: (до речі, може хтось порадить щось більш прийнятне для ціх умов??? братфіш 5-25 не пропонувати, є :!: )
ну в загальному - ОП. но я не про тє...
висловлюю свою думку: самє в тому районі є пара-трійка дуже цікавих перекатів, які, на мою думку, будуть працювати по жерешку, голавліку на весні.
а стосовно судака, щукі треба шукати від з.д. моста і далі по-течіі до святського луга. мене слухати може й не варто, але цє думка мого знайомого, якій дійсно реально ловить судака на цьому участку (Антоша знає його), і не тількі судака...
Всі на судака в сергіївку, він там є, але я не бачив :oops: :!: ...покі що!!

подумав: чим не гасло для фесту по судаку???
Востаннє редагувалось 14 грудня 2009, 13:28 користувачем oleg-rivne, всього редагувалось 3 разів.
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

tohin писав: Але виїзд виявився не тіко холодним але й пустим в плані покльовок, проте не в плані розвідки та прогулянки чудовим,морозним ранком.
Знову Олександрія, знову нас четверо: Горинич, Ігор, Валєра Миронець і я, проте...
И снова проиллюстрирую отчет Антона фото:
По весне тут голавлика надо поискать…
Зображення
Красота…
ЗображенняЗображенняЗображення
Старицы замерзли…
ЗображенняЗображення
Чай, кофе, капучино…
Зображення
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

Ну а теперь мой отчет за субботу, 12.12.09.
Хотя очень хотелось на окуневый фестиваль, но зарегистрироваться не успел и было у меня предчувствие по поводу судака на моих местах на Горыни :).
Рванули с Игорем немного зарано – минут 20 пили кофе в машине, как стало сереть я сразу на место где заработал поклевку в прошлую субботу. Простукиваю 18-ю граммами дальнюю половину реки где поглубже, а ближняя половина - бывший коряжник (этой весной видимо унесло течение) с остатками веток на дне и глубиной около 2 метров мне кажется не перспективным и обычно я на этом участке просто выматываю приманку. Подходит Игорь и рекомендую ему постоять на выступе берега, где часто бывают выходы щуки по утрам. И пока мы болтаем я инстинктивно продолжаю проводку и на более мелководном участке – Удар, подсечка, ЕСТЬ!!! Судак сразу же выходит на поверхность (не глубоко там), волоку его и со второго захода за леску выбрасываю на берег. Хорош – 1,2 кг точно есть :).
ЗображенняЗображення
Фото, вешаю его не куст и продолжаю до полного рассвета.

Но на этом месте судак видимо свой план на этот день уже выполнил :). Перехожу на другие места, но еще была незамеченная мной поклевка (видимо когда приманка переползала через ветки) результатом которой был откушенный зеленый хвост «Басс Ассасина». Кстати мной замечено, что наиболее часто откусывания хвостов случаются с приманками где хвост отличается по цвету от тела приманки (красный, зеленый), пока не знаю какой вывод из этого сделать…
Зображення
После проехались с Игорем вдоль Горыни с остановками и проверками на предмет поклевок на поворотах, но безрезультатно… Встретили еще 4-х спиннингистов которые также поклевки не видели.
В 11 поехал домой варить уху из головы и тушить судака с овощами :).
Зображення
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

Спин круглый год или зимняя прогулка

Товарищ ездил 1-го, но мне было влом (неее, не то что Вы могли подумать - состояние позволяло :)) просто хотелось побыть с семьей.
Спонтанно решил отметиться на Горыни 3-го числа (особой надежды на улов не было – товарищ и поклевки не видал, хотя был целый день).
Добирался маршруткой – своей машиной и один не рискнул. На первой точке в 6-50,
Зображення
давно хотел попробовать светлячок на кончик спиннинга – вот и случай подвернулся. Прикрутил его скотчем еще дома, а сломал и помял уже на реке. Светился сразу как-то слабо и особого эффекта не ощутил –место знакомое и спин позволяет чувствовать проводку в руку…
Но когда помахал спином - светляк разгорелся довольно ярко, так, что думаю на незнакомом месте ночью это вещь полезная…
Около 8-ми часов случилась слабенькая поклевка, даже сомневался бы, что это поклевка, но на головке остались две параллельные царапины, но уж очень маленькое расстояние между ними – 3 мм :) судачек видать совсем малыш…
После отправился на прогулку вдоль Горыни по всем знакомым точкам – везде глухо. Вот какое меню судаку предлагалось:
Зображення
Зато полюбовался природой: вот зайчик наследил, а вот лисичка, а тут лисичка мышку схавала :). Поднял стадо уток, голов 50 – зимуют тут (прошу охотников не беспокоить – где был не скажу :) ). Короче нагулялся на славу, устал капитально снегу не по колено конечно, но выше щиколотки…
Зображення Зображення

Омрачили прогулку следы на снегу от телеги, пошел по ним и мои подозрения подтвердились – нашел место где браки спускали лодку на воду :(.
Зображення
Думаю не сетку ставили – электроловщики или еще хуже глушили :evil: .

Оскомину сбил, думаю на недельку хватит :).
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

Товариш запропонував проїхатися на Горинь. Першочергова ціль-розвіятися, другорядна - порозминати руки з допомогою спіна. Так як я в таку пору ніколи не рибалив, то замотався і став виглядати як качанчик капусти :lol:
Отже вже годині о 9тій ми біля річки, але товариш вирішив піти на якісь ями. Як пізніше виявилося то все знаходиться поблизу "Гапкиної" ями. Підійшли до "Гапки" і остовбеніли - крига...Декілька разів кинули твістера на лід, декілька у воду і побрели на секретні місця.
Зображення
Снігу по коліно, пересуватися тяжко...товариш йшов попереду, а я фантазував про упряж та санчата :lol:
Так, секретні місця теж вкриті кригою на підході, розвертаємося та повертаємося до "теплого" каналу. Добрячи намахавшись спіном, розводимо багаття та піджарюємо сальце. Наїлися гаряченького, а годинник вже показує, що час їхати...
Ударів не було, нажаль, але нагулялися на славу(я до весни).
Коли переїздили через міст з "бистряком", очі з орбіт повилазили і довелося знову діставати фотоапарат.
Зображення
Зображення
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Да, зимушка цього року дійсно на славу.
Цікаво було побачити фото гппкіної ями з кригою %)
Не учи рыбу плавать!
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

С переходом на другую работу - суббота оказалась рабочей, но зуд по рыбалке поднял в 4 :lol: ... Полежал до 5, не заснул и в 6-10 выехал на Горынь. Проведал знакомые места, очень удивило, что уровень воды упал еще на 10-20 см. по сравнению с уровнем 2-е недели назад... И сейчас находиться всего на сантиметров 10-15 выше минимального который я видал в этих места, казалось бы должно быть наоборот - вода подниматься, снег то интенсивно тает...
Помок под дождем, поклевки не увидал, но сегодня надеюсь буду спать крепче :). В 9 поехал на роботу.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість