Как мы сушим рыбу

Спілкування про рибалку, рибну ловлю і вилов риби
Аватар користувача
aleksey_gregul
Боєць
Боєць
Повідомлень: 243
З нами з: 08 січня 2008, 01:00
Телефон: 0973449063
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Как мы сушим рыбу

Непрочитане повідомлення aleksey_gregul »

Поскольку мне чаще всего приходилось сушить небольшую рыбу (до килограма),Зображення то я предпочитаю сушить ее не потроша. Рыба моется, засыпается солью рот, жабры. Складывается в судочки, в которых на дно предварительно насыпан небольшой слой соли. Складываю так, чтобы рыба друг друга и стенок сосуда без прослойки соли не касалась. Сверху рыба полностью засыпается солью. Вся эта заготовка придавливается гнетом.
Стоит это все дело в холодильнике около недели. После такой засолки рыба в течение 2-4 часов в зависимости от размеров, вымачивается в холодной воде. После вымачивания, обдается уксусом и нанизывается на шнурок.
Сам процесс сушения как мне говорили старшие товарищи тоже очень тонкое дело. Говорят нужно сушить в таком месте, чтобы на рыбу не падал свет от луны. Луна тут думаю ни при чем, просто этой фразой подразумевается защищенное от внешних воздействий помещение.
У меня на крыше моего панельного дома есть так называемое помещение для сушки белья. Туда установлены металлические двери, разным хламом закрыты все соединения помещения с внешним миром.
Вот тут я и развешиваю рыбу для сушки. Чтобы процесс не затягивался на длительное время, включаю электровентилятор и направляю его на гирлянды из рыбы. В зависимости от температуры воздуха и влажности сушка может занимать самое разное время. О том, что рыба уже высохла, убеждаюсь на ощупь.
Говорят, что во время засолки можно добавлять сахар, зелень, специи, особенно мускатный орех. Но это все на любителя.
Надеюсь, что все-таки рано или поздно, сезон таки начнется. Нужно быть во всеоружии. Делитесь своими рецептами, тонкостями этого процесса с общественностью.,Зображення
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення roony »

Я тараньку роблю за рецептом колишнього мого директора (по Рівне 1 та медіа-агенції Кієвлянін) Василя Тарасовича Ващука. Свого часу він бувало наловить окунів то не знав шо з ними робити. Інколи аби здихатись зайвого один а бува й два кг окунців віддасть на засолку. Особисто я з усіх сушених риб набільш люблю окуня. Хай навіть невеличкого. За рецептом Ващука вони виходять в міру солені і не сухі. І навіть якісь солодкуваті. Отож, рибу я потрошу :!: , при цьому вже на власному досвіді переконався, що плівку від нутрощів теж краще прибрати. Якщо є натхнення, то вириваю жабри. Далі дістаю з холодильника пляшку пива і ... випиваю. Потім на дно широкої миски всипаю шар солі, вкладаю рибу, знову шар солі. Миску трохи сіпаю аби сіль проникла між рибин. Відкриваю холдильник беру пляшку пива випиваю половину а другу половину випиваю після того як ставлю гніт. І все разом у холодне місце. Там воно стоїть два дні, протягом яких я можу раз чи два рибу трохи попорушити. Після цього рибу ретельно промиваю під краном і замочую на шість годин. Ну а далі справа техніки - голка в око, голка в око ... Розвішую. Від мух захищаю марлею. Я думаю в нормальних умовах (вологість, температура, тиск, фази Луни, Сонячна активність :) ) для сушки достатньо днів п'ять. Знімаю рибу, відкриваю холодильник дістаю ... ну далі ви знаєте :) Ніколи ще цей рецепт мене не підводив.
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

Да, оце рецептик....
Але, з пивом ти вже шо видав то видав. :lol:
МАЛАДЕЦ :!: :!: :!:
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення roony »

А то! До речі скільки б не було тараньки 50-100 краще з'їсти її з пивом (чи без) за пару днів поки свіжа. Вже полежить не та буде. А ще гірше холодильник - нові моделі (ті шо без льоду тіпа) так висушують усі продукти шо труба :(
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
Аватар користувача
Massik
Ледар
Ледар
Повідомлень: 25
З нами з: 22 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Massik »

roony писав:Якщо є натхнення, то вириваю жабри. Далі дістаю з холодильника пляшку пива і ... випиваю. ......... Відкриваю холдильник беру пляшку пива випиваю половину а другу половину випиваю після того як ставлю гніт. ...........Знімаю рибу, відкриваю холодильник дістаю ... ну далі ви знаєте :) Ніколи ще цей рецепт мене не підводив.
ЖЖОШ :)
А як же суперпідказка "Дзвінок другу"?
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

Це оповідання не в ту гілочку закинули. Треба в флуд, або в конкурс на найкращий анекдот. :P :!: :!: :!:
Відповісти

Повернутись до “Загальне”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей