Борьба с браконьерством.

Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя

Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62

Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
UR5TIG
Бувалий
Телефон: 0673838772
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення UR5TIG »

Добрый день, Андрей!
Зная немножко возможные варианты, скажу что оформить брака официально будет не просто, как вариант: брак усек что его пасут и проблем не избежать=-топит сети, выходит на берег и звонит в милицию, что на него "порядочного" напала группа хулиганов. А так как вызывать милицию будет по месту, то любой приезжий - потенциальный нарушитель и браку будет достаточно дать себе любимому под глаз и по приезду милиции упасть и покарячиться на земле, к тем кто возле него появятся серьёзные вопросы. А это значит что в группе которая приедет на место, должен быть человек которого рыб инспекция благословит на право проведения видеосессии с браками.(!) Должен быть хотя бы общественный инспектор с правом составления протокола(можно оформиться общественником в УООР или экологической прокуратуре) с делав эти две вещи, можно будет оформлять по полной программе таких моральных уродов как браки.Но даже если и не получится оформить, то приезд группы серйозных людей может надолго отбить охоту браконьерствовать :-ok-:
с ув.
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Олександр »

Идею Олександра можно на начальном этапе осуществить (к примеру) так:
1. Создать базу телефонов рыбаков которые согласны "не словом, а делом" поучаствовать в борьбе с браками
2. При обнаружении браков рыбак звонит координатору, который СМС рассылкой (массовой, скопом для всей группы созданой в телефоне) оповещает всех рыбаков о месте где браки орудуют.
3. Те кто находятся недалеко и имеют возможность подтянуться звонят координатору - уточняют место и сообщают ориентировочное время прибытия.
4. Координатор одновременно оповещает рыбохрану и милицию.
5. ........, а тут дальше не понятно как действовать, чтоб остаться в правовом поле и дело сделать?

Поправки
По пункту 1 База телефонов Это само собой разумеетса при условии что телефоны будут комп. ИНТЕРТЕЛЕКОМ по причине самая дешовая система, а то на мобильном может денег нехватить.
По пункту 2 Насколько я понял СМС отправлять всем безисключения ето дорого лутше мой вариант каждый сообщает перед выездом на рыбалку.
А дальше всё верно . Задержание нужно обговорить с юристами наши законы во многих законах имеют входы и выходы. Кто имеет юридическое образование должен нам помочь, я обращаюсь к юристам, общественное дело делаем не для себя.
amator
Перехожий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення amator »

Я б з радістю здав сьогодні двох браків. А так пошматував їм дві сітки, третью діставав, а ті підплили і вирішили "змотатись". Розійшлися полюбовно.
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

Аматор ти поступив по аматорськи, але молодець. На прошлій неділі 7 чи 8 травня я рибалив на кар єрі в Хотині ходять і з екранами і сітки місцеві провіряють 2-х клієнтів застидив напевно стидно стало чи так пішли щоб не привертати увагу до себе але один з екраном сказавши що риба десь сьогодні пропала пішов геть а той що на човнику плавав відплив через Горинь геть. Але це були одиночні особи і без конфліктів а якби їх було багато то могло закінчитись плачевно.так само і з тобою. щоб не хотілося плакати треба гуртуватись. Треба ділитись славою, жарт. в 2004-2005 році співали на вулицях
" Разом нас багато
Нас не подолати"
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

Я думаю Ви правильні рибалки тому приєднуйтесь Щоб не наваляли бо їх там може бути багато , я думаю аж три чотири брака можливо п"яні. На рахунок знищення сіток, у нас ловлять сітками по ліцензії тож знищуючи сітку в не нерестовий період можна знищити сітку легальну подумайте про це. А взагалі молодці :bra_vo: . А була б спілка передзвонили б і всі сітки і човника і хлопчиків з транспортом їхнім можна було б забрати. Я думаю відбило б у них надовго після цього сіточки ставити. Бачите в чому сила. :)
amator
Перехожий
Контактна інформація:

От і я про те, що державі побоку. Між іншим був в Хотині, там якраз проводились змагання по фідеру і я більш ніж впевнений, що рибохорона і інші служби які контролюють виконання таких Законів (може треба було з маленької букви написати, ну ладно) знають де ставляться сітки і коли. І ще одне, що більше злить, дратуєю і т.і "ХІБА ПЛОТВА З ПІВДОЛОНІ - ТОВАРНА РИБА???????????????????, от що з нею можна зробити??? Тараньку - да вона всохнеться і будуть тільки одні ребра!!!!!!!!!!!!!
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

З плотви можна зварити юшку або піджарити на сухо дуже смачно а в Хотині не клює тільки верхівка по 12 см приблизно супер я на одну вудку по 50- 100 шт. ловлю подобається дуже. На фідер пробував не бере, цього року щучку 40 см взяв на воблер мілка плотвиця клює з густерою. А браків там хватає. Бо там майже нікого немає значить і контроль відсутній.
amator
Перехожий
Контактна інформація:

Олександр писав:на одну вудку по 50- 100 шт.
ось і я про те хочеш риби візми відку, спін і піди злови. А от сітки, екрани і таке інше шматую при першому дотику. Благо шнур стоїть, яким коряги в Хрінниках піднімав, так що витягую їхні буї як лебьодкою. Раз було в Червоній Калині зацепив з друзями сітку (на око приблизно метрів 60-80, довго тягли), поблизу плавав спінінгіст і так косо дивиться. Ми в нього
- Твоя?
- Ні.
Витягли вирізали воблери, пошматували, а той лодочнік змотався як тільки підтягли перші метри до берега, мабуть зрозумів, яка доля чекає його дітище. Ляпнув би щось образливе - взагалі втопили б на місці без суда і слідства.
А взагалі нам нічого іншого не лишається, як шматувати і витягати сітки власноруч, оскільки трохи раніше правильно було написано, що вони ган....и хитрі і можуть самі собі нанести тілесні пошкодження і подати заяву, а відеокамеру або телефон носити ж постійно не будеш і не в кожного це є. Ніхто ж з правоохоронних органів не патрулює такі місця, щоб швидко до нього звернутись. Крім того в кожному селі є участковий але в вихідні дні в них вихідні і вони не в кондиції чинити правопорядок.
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

Цифрова фото і відео техніка також не є доказом. А дільничий інспектор міліції в селі здається він цілодобово по виклику на службі, наскільки я знаю наше законодавство.
UR5TIG
Бувалий
Телефон: 0673838772
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення UR5TIG »

Олександр писав:Цифрова фото і відео техніка також не є доказом. А дільничий інспектор міліції в селі здається він цілодобово по виклику на службі, наскільки я знаю наше законодавство.
Рибінспекція прекрасно користується відеозйомкою і відкрутитися в суді опісля фотосесії браку проблематично! А по закону, якщо зйомка санкціонована, тоді являється доказом.(докази є прямі і непрямі, але це докази!і тому хто там замальований прийдеться давати пояснення однозначно.) :)
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

Мені здалося чи Ви справді трохи ерудовані в цьому? Без обід.
Бабай
Дослідник
Телефон: 0976716672
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Бабай »

На рахунок,того щоб всы скидали смс де рибачать!Ви справитесь з цим? Коли нас буде чол. 100, прийняти смс відсортувати по містю знаходження, потім знову шукать смс писати номер, відсилать , ждать відповідь.!!Ого. !!!
Оптимально. всім скинуть, хто зміг -не зміг, але це швидко.І необовязково бути на рибі, я наприклад не рибалку рідко ходжу але якщой я вдома то приїду.
На рахунок коштів на звязок, скинулись, купили координатору надійний телефон, взяли безлім і ловим гадів!!
Олександр
Абориген
Контактна інформація:

Надовго так нехватить їздити за 50-100 км, поки приїдеш все закінчиться. А нарахунок СМС непроблема в за годину чи дві на великій карті позтавити магнітні мітки ( припустимо синього кольру з номером ) в журналі записати запис номер такий-то Петро Петрович телеф. такий-то точне місце розташування, все. Не так багато у нас місць де потрібно контролювати нам від браків природні озера водосховища і річки. Ставки майже всі відносяцься або до селищної ради або в оренді. На р. Горинь в середньому приблизно на кожний кілометр 2 риболова і більше на озерах і водосховищах і того більше от і рахуй справиться оператор чи ні.
Vetal
Балакучий
Телефон: 097-854-00-54
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Vetal »

На мою думку варто почати з "малого". Того самого "Басіка" який потерпає від браків і в день, і вночі, і на будні, і у вихідний.... Простіше кажучи ЗАВЖДИ. :sh_ok:
Горыныч
Рідненький
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Горыныч »

Vetal писав:На мою думку варто почати з "малого". Того самого "Басіка" який потерпає від браків і в день, і вночі, і на будні, і у вихідний.... Простіше кажучи ЗАВЖДИ. :sh_ok:
Согласен, надо начать, хоть с чего - нибудь, чтоб все не закончилось только балачками...
Бабай писав: Оптимально. всім скинуть, хто зміг -не зміг, але це швидко.І необовязково бути на рибі, я наприклад не рибалку рідко ходжу але якщой я вдома то приїду. На рахунок коштів на звязок, скинулись, купили координатору надійний телефон, взяли безлім і ловим гадів!!
Опять же согласен, пусть сначала будет база телефонов рыбаков кто принципиально согласен делом помочь в борьбе с браками, а то может нас всего окажется 5 человек :ne_ne_ne:
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Відповісти

Повернутись до “Екологія та Відновлення рибних запасів”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість