Борьба с браконьерством.

Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя

Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62

Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Аватар користувача
Бабай
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 76
З нами з: 22 серпня 2009, 00:00
Телефон: 0976716672
Звідки: с. Велика Омеляна
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Бабай »

Будь-ласка відписуйте чи отримали телефон на мило , або створіть список якщо конфіденційність дозволить.Бо я тел вислав а чи він був прийнятий до уваги невідомо.
Аватар користувача
bogdan
Герой
Герой
Повідомлень: 574
З нами з: 19 грудня 2007, 01:00
Звідки: РО ФРС
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення bogdan »

Звенигородський районний суд Черкаської області засудив до тюремного ув’язнення трьох місцевих браконьєрів.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в Звенигородському районному суді, браконьєрів засуджено до позбавлення волі строком від 4 до 6 місяців.

Суд визнав їх винними у скоєнні злочину, передбаченому ст. 185 ч.2 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Під час затримання міліціонери виявили у браконьєрів 82 кг риби та 6 сіток.

Це рідкісний випадок в області, коли браконьєрів засуджують до позбавлення волі, зазвичай їх лише штрафують як адміністративних правопорушників.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення stal1n »

альтернативна точка зору
У меня другое мнение о браконьерсве!!! Сетки далеко не первая причина резкого уменьшения рибних ресурсов. Ими ловили еще наши деды прадеды, но тогда почемуто рибы хватоло всем! Сейчас что мы видем? Екология - в реки сливают все гавно, канализации, отходы с предприятий; а мусора скока по береговой линии, только самые жувучие екземпляры могут жить и розмножатся в токой среде! Далеко ходить не надо: все помнят что было етой зимой на Киевском море!? Кто виноват?! Ну конечно виноваты браконьры! Електроудочка - убивает все живое, рыба что попала под ток и вижыла не может нерестится до 5 лет, а то и вобще не дает потомства! Немало случаев когда "крутой дядинька" на берегу озера
или ставка строит дачу а потом под свое крило загребает все озеро(типа оренда на 20 лет) , люди приходят порыбачить и видят таблички: "рибалка запрещена, ставок орендовано" ! Почему мы етого не видем?!!!!!!!!!!!! У нас бардак на правительствином уровне!!! А сетками я ловил и буду ловить! Сетками просто невозможно виловить даже 1/10 риби та что есть в озере! На нашых рынках 70-80% рыбы выловленой бракушами, а остальное рибхозы! Если бы везли только с рыбхозов, рыба была б на порядок дароже! Другое дело какие бракушы? - если ето електрики то их надо пи***ть и уничтожать все снаряжение!
Пример на нашем ставе:
Небольшой водоем(5-6 га) сетками ловят все кому не лень, постоянно ставят 3-4 лодки. Карася, окуня(до 1кг), плотви там немеряно, есть и другие породы рыб просто для них условия неочень! Ловят не только сетками. На спининги мужыки бомбят по 5-10кг карася(карась от 400г до 1.2кг). Били случаи електроудочников - проблему решили быстро причем люди которые ставят сети, потомучто для некоторух ето кусок хлеба!
"Оригинальное", не хромающее правописание, может стоило писать на родном языке(%)
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

bogdan Велике дякую за цікаву інформацію. Учаснику stal1n, я з Вами абсолютно незгідний сьогодні дозволити екрани сітки павуки бо їсти ( На пляшку якщо бути честно) ненемає за що купити, а завтра скажуть цім можна а цім неможна. Хочуть ловити рибу сітками, будьласка розведіть її в достатній кількості купіть патент на вилов і ловіть, але так щоб завтра знову можна було ловити не тільки сітками а й вудкою ,так як в скандинавських краінах, бо всі водойми, окрім викопаних на часній території, є власністю держави а не села чи міста , а отже люба водойма є загальна. Не всі орендатори беруть водойму і закривають її від рибалок назавжди, хоча якщо водойма в оренді і вона закрита від мас вона може бути забрана від орендатора. Створення організації для того і потрібно щоб мати вплив і контроль над тими що під прикриттям оренди конфісковують ставки та озера, ставлять дамби як би для благополуччя, змінюючи ландшафт і екосистему, а насправді для створення свого ландшафту по рекомендації дизайнера.
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

Готується до випуску в світ Рівненська обласна громадська організація «Громада Рибалок Рівненщини» Назва може змінюватись.
На наш заклик протягом місяця підтримали ідею створення рибальської організації багато чесних ентузіастів рибалок – любителів різних вікових груп , багатьох професій , які , ми надіємося , будуть міцним ядром нашої громади у майбутньому .

Передумовами створення такого товариства в нашій області були , як і по всій Україні , такі об’єктивні фактори . Найперше – тотальне браконьєрство всіма відомими й невідомими методами . Розраховувати на наших можновладців і контролюючі органи як показала історія не можна , довіру втрачено. Огляніться навкруги , пізнайте красу свого краю , прийдіть до думки про збереження свого краю , для своїх дітей ! Не жити ж їм посеред мертвих кам’яних споруд у смороді каналізаційних зливів?

Другий об’єктивний фактор , що сковує руки рибалок, зменшення з року в рік кількості водойм на яких вільно можна вудити рибу де є риба. Через що таке діється ? Усім відомо – через віддавання в оренду усіх без винятку водойм , не дивлячись на їх загальнодержавний чи місцевий статус. Та злив відходів виробництва та інше, як приклад річка Устя . Адже кожен громадянин не в змозі взяти в оренду якусь водойму . Та і не хватить їх на кожного в Україні . Проте це зможе зробити громадська організація. Взяти під опіку водойми без господарів, зарибнити та очистити від сміття річки, озера, ставки кар’єри та інші водойми.

Тому ми пропонуємо усім рибалкам Нашої області приєднатися до створення Рівненської обласної громадської організації «Громада Рибалок Рівненщини»; організація ,яка у себе у своєму рідному краю в змозі змінити на краще екологічний стан і рибний запас водойм і берегів цих водойм.

Наша громадська організація можна мовити ,ще не народжена, але в ближньому майбутньому надіюсь буде новонароджена . У нас багато задумів , планів , проектів на близьке і далеке майбутнє . Що може самостійно людина? Нічого . А громада ? Все.
Найперший крок кожної такої громади це , безумовно , боротьба з браконьєрами усіма законними методами.
По-друге: Законним шляхом оволодіти спершу хоча б однією водоймою для створення маточного поголів’я різних видів риб, а вже далі декілька для змоги самостійно утримувати це господарство. Господарством має володіти громада.

По-третє : можливо , найважливіше для кожного з нас , це наші діти. Навчання правильно користуватися нашими багатствами природи, навчити їх любити і примножувати її. Рибалити хай не на спортивному рівні, хай цім займаються спортивні клуби, але без сіток та електроловів.

На закінчення хочеться мовити про те , що наша громада існуватиме лише на кошти із внесків рибалок, а також на добровільні пожертви будь-кого . Наше об’єднання для нас , воно неприбуткове з погляду держави . Зате прибуткове нам ! Задоволення, купа адреналіну , товариські зустрічі однодумців, позитивні емоції , спілкування ... Всього не перечислиш.
Звертаємось до громадських , любительських , спортивних , приватних організацій та підприємств , діяльність яких пов’язана з природоохоронною роботою , веденням рибних господарств , та і взагалі до всіх чесних , небайдужих і порядних людей! Підтримайте наші ініціативи. І пам’ятайте підтримуючи нас ви підтримуєте себе та свою родину.


Ініціативна група по створенню
Рівненської обласної громадської організації «Громада Рибалок Рівненщини»
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

Верховна рада відмовилася встановити адміністративну відповідальність за незаконне обмеження вільного доступу громадян до лісів і водойм з боку орендарів земельних ділянок, що межують з об’єктами водного та лісового фонду Новини : «Кльові» новини : Нардепи відмовилися пускати народ у орендовані ліси та озера


Верховна рада відмовилася встановити адміністративну відповідальність за незаконне обмеження вільного доступу громадян до лісів і водойм з боку орендарів земельних ділянок, що межують з об’єктами водного та лісового фонду.





Про це інформує Телевізійна служба новин телеканалу «1+1».

За відповідний законопроект, запропонований до розгляду нардепом Богданом Губським (БЮТ), у першому читанні проголосували 137 депутатів при необхідних 226. Також Рада відмовилась направити документ на повторне перше читання. Таким чином, він вважається відхиленим.

Проект закону передбачав встановлення адміністративної відповідальності за незаконне обмеження вільного доступу до водних об’єктів громадян для культурно-оздоровчих, рекреаційних цілей, а також тварин для водопою та незаконне обмеження права громадян вільно перебувати в лісах державної та комунальної власності.

Автор документа пояснював необхідність прийняття закону тим, що «надзвичайно розповсюдженими стають факти незаконного недопущення громадян до об’єктів водного фонду та лісів державної та комунальної власності, з боку спеціальних водокористувачів та власників чи орендарів земельних ділянок, що межують з об’єктами водного та лісового фонду, особливо в рекреаційних зонах та поряд з великими містами».


Джерело Волинські новини
.

Для таких спірних ситуацій потрібні громадські організації
amator
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 17
З нами з: 28 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення amator »

Можна для початку спробувати створити гілку "хдо де" адже на протязі тижня кожний планує виїзд на рибалку. Де кожний пише 25.05.2010 нік, р. Горинь, район Кар'єри-стариця с. Ходоси, номер тел.
нік, р. Горинь, район Кар'єри-Азот номер тел.
і т.д. але щоб її якось автоматизували адміністратори сайту
Ввечері перед виїздом провірив форум, знайшов хто буде поблизу, переписав номери і при "надзвичайній ситуації" телефонувати.
В добавок ще одну гілку "Їх треба знати" і викладати туди фейси браків. Як кажуть стидно, коли видно.
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

Можна. Але потрібно переписати всі водойми області, а це дуже багато, і де гарантія, що хтось забуде, або полінується, а по телефону можна в любій майже точці області. Хоча ідея непогана і як за основу можна взяти, а телефони залишити забудькуватим. Для учасників акції потрібен буде сайт де кожен учасник буде зареєстрований і як на форумі реєстрація непройде потрібно індивідуальна поіменна реєстрація.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення stal1n »

Олександр писав:Учаснику stal1n, я з Вами абсолютно незгідний
це не моя думка, я лише процитував іншого.

моя думка така: Piscis primuin a capite foetat
і нажаль нічого з цим Ви і Ваша майбутня організація не зробить..
це читали?
ще десь був відкритий лист від двох рибіснспекторів з нашої області до керівника ободержадміністрації про плачевний стан у галузі, нажаль не можу знайти

в постах вище, Ви пропонуєте діяти протизаконними методами: по дзвінку збираються люди(прямо братки з фільма "Бумер") і дають триндюлів іншим людям - мінімум ст. 296 ККУ
далі починається ст. 121, 122, 125 статті ККУ
можна з легкістю отримати і 187 статтю, якщо сітку заберете відкрито на очах у потерпілих/свідків

Ви ж мажете розуміти, що нікому не вигідна діяльність Вашої організації
ідея безумовно хороша, але краще спрямувати свої сили на отой третій пункт який Ви написали: навчати рибалці дітей

СИСТЕМУ вам не змінити, дарма лоба наб'єте

з повагаю.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

Ось набери групу діток тай займись риболовлею і невідволікай нормальних мужиків. Якщо всеж таки ідея цікава то ще раз перечитай з початку і до кінця, ніхто нікому морду бити не закликає.
На рахунок хто у влади то мені це вже стало зовсім не цікаво. Виписка з сайту Держрибохорони

Бондарчук Валентин Михайлович – начальник Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Рівненській області

Поліщук Віталій Анатолійович - старший державний інспектор – начальник відділу охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів
Ціхоцький Валентин Федорович - старший державний інспектор – завідуючий сектором оперативного реагування

Адреса Держрибоохорони у Рівненській області: 33028, Україна, м. Рівне вул. Чорновола, 86; e-mail: polissya@rv.ukrtel.net
Телефон гарячої лінії – 8 (0362) 67-91-12 – працює цілодобово.

То я вже незнаю хто у них там начальник. Трофимчук В.С. чи Бондарчук В.М.
Хто нам буде більше допомагати до того і ми більшу прихильність будемо мати.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

президентом не підтриманні...

Президент Віктор Янукович не підтримав розроблений Київським еколого-культурним центром, Громадою рибалок України і прийнятий Верховною Радою закон № 3003 про посилення боротьби з браконьєрством.
Про це пише "Ловецтво в Україні".
Президент повернув закон до Верховної Ради з пропозицією вилучити із закону всі пункти про надання громадським інспекторам права складати протоколи за статтями адмінкодексу.
Кроме того, Янукович запропонував узагалі анулювати інститут рибних і мисливських громадських інспекторів.
Керівники громадських екологічних організацій - розробники цього закону, піддали гострій критиці пропозиції Президента України «каструвати» закон. На їхню думку, дані пропозиції підготували просто неосвічені люди, які взагалі нічого не розуміють в оперативній роботі з боротьби із браконьєрством.
«Президент не повинен їм довіряти. Як взагалі можна було писати, що надання прав громадським інспекторам складати протоколи ніяк не підсилить боротьбу з браконьєрством? Адже до 2000 року, коли в Україні громадських інспекторів позбавили цих прав, вони складали до 30% всіх протоколів. Таке міг написати тільки некомпетентний чоловік», - кажуть автори закону.
Народні депутати, керівники Держкомрибгоспу та Мінприроди України підтримали виступи розробників закону, що громадським інспекторам необхідно повернути права складати протоколи на браконьєрів.
Представники Адміністрації Президента відмовчалися.

Джерело: Волинські Новини
Ось чому падає довіра людей до влади. Це як один з прикладів
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Юра »

Як на мою думку, то реалізувати ідею про збір рибалок по дзвінку - нереально.

Посудіть самі: ви їдете на риболовлю або відпочинок. А тут вам дзвінок -виїзджай за 30 км, тут браки. І ви підірвалися, поскладали снасті, зібрали пожитки (зайняло мінімум пів-години) і рвонули хто-зна куди (8 грн за 1 л бензину) по хто-зна якій дорозі (ще хвилин 30 мінімум). :ne_ne_ne: Відпочинок чи риболовля зірвані, а на роботі цілий тиждень лише й живеш думкою, що ось настануть вихідні і можна буде кудись вирватися порибалити.

Ще раз зазначу: якщо ДЕРЖАВА "поклала болт" на бракон"єрство і зв"язала нам руки законами, то - гаплик. Б"ємося лобом об стінку. Бракон"єрство - організований бізнес і він когось годує на верхах. Джерела живлення верхів порушувати не можна, можна лише розширювати :hi_hi_hi: . Так, на жаль, у нас в державі заведено.
amator
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 17
З нами з: 28 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення amator »

Олександр писав:Можна. Але потрібно переписати всі водойми області, а це дуже багато, і де гарантія, що хтось забуде, або полінується, а по телефону можна в любій майже точці області. Хоча ідея непогана і як за основу можна взяти, а телефони залишити забудькуватим. Для учасників акції потрібен буде сайт де кожен учасник буде зареєстрований і як на форумі реєстрація непройде потрібно індивідуальна поіменна реєстрація.
Всі водойми не обов'язково. Просто ми всі знаємо де вони частіше на очі попадаються от ці "горячі точки" і зазначити.
Аватар користувача
Бабай
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 76
З нами з: 22 серпня 2009, 00:00
Телефон: 0976716672
Звідки: с. Велика Омеляна
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Бабай »

Блін, я з вас прозріваю!!! Ви тільки кричати вмієте.Хіба важко, колись зібратися і піти на той самий басік і протралити його, повиймати сітки , порізать.А як нас буде 10 чол то в драку ніхто неполізе, посидить в кущиках, і піде гроші на нову сітку шукать.Але єфект буде.Незаводьте ці розмови про те що ми несправимся, бо там банда.це так пригнічує.Я теж коли зайнявся створенням клубу думав ого-го, всі рвались кричали да , треба, невопрос розраховуй на мене та ін.. а як до діла дійшло то всі носи поховали.Олександр. я з вами, можливо і нетак багато зможу вам допомогти, але не кидайте справи.Прохання пісемістів, без коментарів!!!
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством рыбаками (обсуждение методов)

Непрочитане повідомлення Олександр »

Збори скоро будуть по поводу статуту і робочі питання клубу і реально побачити скільки нас. Якщо 10 чоловік то і це для початку досить. Головне щоб люди були завзяті. Кому щось незрозуміло читайте уважно з самого початку цієї теми. Мені надоїло повторятися, я такий самий як і ви на голому ентузіазмі а не за гроші.
Відповісти

Повернутись до “Екологія та Відновлення рибних запасів”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей