Кобри, рогатки

Палки, катушки, сигналки...
Аватар користувача
zerich
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 163
З нами з: 11 червня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення zerich »

Проблема не в дальності , а в кількості корму якого ти викидаєш , чим менша вага тим більше ти зможеш закинути бойлів. Остання дальність точність показала, що тільки 20% викинутих бойлів попадає в обрану точку .
www.carp.rv.ua
Аватар користувача
MAXIMUS
Бро
Бро
Повідомлень: 1710
З нами з: 14 березня 2009, 01:00
Звідки: http://rivnefish.com/rcc/
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення MAXIMUS »

zerich писав:Проблема не в дальності , а в кількості корму якого ти викидаєш , чим менша вага тим більше ти зможеш закинути бойлів. Остання дальність точність показала, що тільки 20% викинутих бойлів попадає в обрану точку .
Я ж і не казав про дальність, а мав на увазі те,що трофеєвською буде важче кидати і бистріше втомишся, але краще турнік + трофеєвська кобра чим 120Є + Дайвовська(не факт,що вона витримає довше за Корду чи Фокс - ти розумієш про що я кажу). А ще краще відпрацьовувати тактику....
Аватар користувача
zerich
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 163
З нами з: 11 червня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення zerich »

Ця кобра на відміну від кордовської та фоксовської зроблена з карбону обплетеного великою кількістю кевлаврової(http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B0%D1%80) нитки , яка є одним за найкрепших штучних матеріалів і має маленьку вагу.
www.carp.rv.ua
оксиген
Нуб
Нуб
Повідомлень: 5
З нами з: 17 травня 2011, 16:43
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення оксиген »

Дімон . через місяць в Білорусії ми такі кобри зможемо придбати
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Арсенал карпятника

Непрочитане повідомлення DerSieger »

DerSieger писав:а для якого діаметру ти замовив?
я взяв собі оцю
Зображення Nash Distance Quick Stick для 24 бойлів і виникла така думка, шо вона трохи грубовата і важко буде для руки.
між гаражами кидав - то кажись летить. хочу якось взяти пачку минулорічних "сухариків" і на басіку протестити цю кобру.
трохи напишу про кобру після сезонного юзання.
якшо одним словом - досраки. дуже груба, в руці не зручна. як я не тужився, як не розбігався - докинути до зони лову не зміг. кому не давав пробувати - ніхто не в захваті. продав і радуюсь.
в замін купив собі фоксовську. кидати нею зручно, легко, не потрібно тужитись, дальність достатня.

да, і мат, той шо я купив в поляків теж до сраки. розмір маленький, купа незрозумілих шнурків, які путаються. наповнення було слабувате. прийшлось терти пінопласт, розпорювати мат і досипати.
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
Valldemar
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 812
З нами з: 13 лютого 2010, 01:00
Звідки: Рівненський Карповий Клуб
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення Valldemar »

Цікава новинка від Korda.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TC4ZMkE2q5s[/youtube]
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення DerSieger »

недавно мені і тарасу прийшли з англійської автономної республіки новинки від Nash, чудо буржуйської думки, кобри Nash Cybershot
перше що приходить на думку коли перший раз береш її в руки, що це (як і вказано в її описі) зброя з якогось фантастичного фільму.
Зображення
вона зовсім не схожа на традиційні кобри. запускання бойла проводиться за рахунок уявного жолобка, який утворюється з двох направляючих. завантаження бойлів нижнє, над ручкою. не потрібно доказувати що це пришвидшує процес кобріння. та і багатьом знайоме, коли тихого літнього вечора лунає чи не на всю водойму звук бойла, що котиться по кобрі і бомкає об її дно. тут буде все тихо.
ручка кібершота, як на мене трохи грубовата. мабуть в Nash працюють лапаті експерти, тому вони славляться грубими кобрами. я мав колись кобру Nash Distance Quick Stick. так вона мені взагалі була як труба від пилососа. груба ручка і як я не пристроювався, кинути бойл нею нормально не міг. хоча багато хто жбурляє нею аж за хмари. тому прийшлось перейти на елегантну Fox Rangemaster 18 мм, яка вільно і далеко кидає навіть 20-тки.

Зображення
ручка кібершота і ренжмастера

Зображення
довжина така сама

хоча ручка кібершота більш ергономічна ніж в дістанс, є зручні виямки і місце для великого пальця. як було виявлено експериментальним шляхом це місце для великого пальця присутнє не дарма.

Зображення

при такому положенні кидки більш точніші і пряміші, бойли не летять "парашутом". хочеш-не хочеш, а рука весь час тримається рівно і тоді промазати не реально.
великим плюсом кібершота є те, що її центр ваги зміщений до ручки.
Зображення

а це суттєво зменшує навантаження на м’язи і суглоб кисті, що в свою чергу дозволить довше кобритись без загрози розтяжок чи болі в руці. а загальна вага кобри суттєво не відрізняється від ваги інших кобр. плюс-мінус декілька грам.

Зображення Зображення
враховуючи те що кобра не типова, кидати нею трохи незвично, потрібно приноровитись. але легко. на відстань 100 метрів бойли летять спокійно і навіть не потрібно тужитись. абсолютно не прикладаючи якихось неймовірних зусиль і вперше тримаючи цю кобру в руках. до речі, відстань визначалась не на око. за допомогою лічильника і котушки з жилкою були встановлені маяки на 100 і 120 метрів. так шо все точно. Зображення
до 120 метрів ми трохи недотягнули. але враховуючи все той же факт, що це у нас вперше :smu:sche_nie: , да ще й після зимової сплячки, та в кофтах і куртках, то це не страшно. схильний вважати, що після деякого тренування, заявлені виробником 130 метрів можна буде з легкістю досягнути і навіть «пересягнути»
стосовно кучності. кучність хороша, як вже було сказано вище, при встановлені великого пальця на «його місце» рука просто не крутиться і бойли летять точно туди, куди були відправлені. майже всі бойли, що ми викидали по берегу, лежали біля маяка. кидали ми 20-тки і хоча виробником заявлено розмір бойлів якраз до 20-го, я думаю 24-ті мають влізти. хоча стверджувати не буду, треба попробувати.

узагальнюючий висновок: в принципі кобра нормальна, при набутті практики повинна показати достойний результат, хоча точність виявлена вже на ранній стадії експлуатації. кидається легко однією рукою, ще легше і потужніше двома руками. даний момент поки що не шкодую про витрачені на неї кошти.

да й таке…

п.с. ну її нафіг таку весну! на дворі 14 квітня а басік ще під кригою, окрім 2 метрів біля берега і дубак, капєц!
Зображення
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
ttearjerker
Повідомлень: 1032
З нами з: 16 вересня 2010, 00:57
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Кобри, рогатки

Непрочитане повідомлення ttearjerker »

Віктор все описав,що особливо нічого не добавиш,але спробую висловити свої думки з цього приводу.
Вага Nash Cybershot - 200грам,вага Фоксовського Ренджмастера(18 мм) -157 грам ,а 24мм- 178грам,тому різниця в 30-40 грам не критична із-за центру ваги в ручці,проти рівномірного центру ваги по всій довжині класичних кобр.Звичайно не беру до уваги 75 грам карбонових кобр,там вже зовсім друга історія :-) .
ПЛЮСИ
- точність так як конструкція ручки дозволяє тримати її стабільно однаково і бойл летить по дузі від рибака до цілі і менше відхиляється в сторони.
- по дальності комфортно перекриває відстані 100- 110 метрів взагалі без напрягу. Дальше треба вкладуватись як і в класичних кобрах.
- не рве бойли.
- чуть швидша по загрузці так як загрузка йде ніби нижня.
МІНУСИ
- все тих же 200 грам ваги.
- не знаю як себе поведе при закиданні мокрих в аміносиропі бойлів.Маю на увазі що теоретично із-за цих двох направляючих буду напевно обляпаний хімією.
- хоча не боїться сонця як класичні кобри,але слід пам"ятати, що ці два напрівляючі прутики пласмасові чи карбонові,одним словом як і карбонова боїться удару,тому ніякого кобріння над родподом і стойками
Чтобы победить искушение, ему надо поддаться. О.Уайлд
Рівненський Карповий Клуб
Відповісти

Повернутись до “Снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей