Прилбичі

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
Delife
Боєць
Боєць
Повідомлень: 202
З нами з: 12 січня 2012, 19:23
Контактна інформація:

Прилбичі

Непрочитане повідомлення Delife »

Давно чув про дану водойму від членів Рівненського карпового клубу, які їздять за 260 км від РІвного для тренування і змагань.
Але краще 1 раз побачити, ніж 100 разів почути, тим більше від рибаків ;)
Користуючись нагодою, що хлопці збиралися в Прилбичі на чергування (посильна допомога у боротьбі з місцевими браконьєрами, які під покровом темряви намагаються будь-якими способами набити риби на нерестовищі - подалі від дамби де базується постійна охорона), я напросився спробувати половити шаленого карася і пошукати хижака.
Забігаючи наперед скажу, що такої вдалої рибалки :-) у мене давно не було. :metal:
Близько 9 години ранку ми на дамбі у охорони, поздоровались, записались на чергування, і вирушили на протилежний край ставка (130 га - о, майн год!)
Коли приїхали, було досить похмуро, але як тільки з'являлось сонце - карась в березі робив мерву %).
Сашко (vdala rybalka) на правах бувалого відразу повів показувати де риба, зайшли на маленьку дамбу - внизу коряжник, глибини до 1,5 метра, вода чиста .... а карась ходить табунами по 10-15 шт і плавають директори прямо під ногами 4-10 кг живої ваги :sh_ok:.
Від побаченого емоції просто зашкалювали. Повернулись на стоянку, бачимо, що хлопці уже встигли поставити намет, Тарас (ttearjerker) займався карповиками і Сашко-2 уже потихеньку йшов в камиш з фідером.
Оскільки Саша перед виїздом запевнив, що на Прилбичах всякі опариші-мотилі - це дитячі забавки і досить лише банки кукурудзи, з приманки дійсно була лише кукурудза :a_g_a: і я ще умовив його взяти на пробу гранули Карп Експерта.
Замішавши базовий прикорм для холодної води - Мегамікс "Холодна вода" з бетаіном і "Золотий короп" + трохи Траперовського сухого активатора - на гачок кукурудза ... і поїхало, а вірніше порвало! :ya_hoo_oo:
Пішов карась від 0,5 кг і краснопірка, гарна, жовта....ммм... я таку лише в фільмах про рибалку на Волзі бачив.
Під вечір я зробив спробу відірватися від фідера і пошукати окуня, але побродивши по дамбі і невдало ступивши по пояс в воду, повертаюсь на базу міняти штани і далі ловити карася.
На відміну від карася, браконьєр був неактивний. Сашко-2 налякавши декілька місцевих жителів своїми 120 кг в камуфляжі з гвинтівкою задоволено тягав карася, а наші карпятники - Саша і Тарас зловивши декілька карпів, пішли готуватись до нічної зміни.
За ніч особливих пригод не було, окрім того, що хлопці, патрулючи навколо ставка, загрузли, але дякуючи сусіду Андрію (члену ЛКК) були благополучно витянуті з болота.
З 4,5 години ранку я уже біля фідера (щоб були в курсі хто там совався з фонариком ;) ), хлопці пішли спати після чергування, але поки сонце не встало, клювала лише краснопірка, карась спав :ze_va_et:
Після сходу сонця знов пішов карась на кукурудзу, але Саша запропонував перевірити гранули КарпЕксперт.
Ну і поскільки на кукурудзу уже було нецікаво, я пробував і був здивований, на гранули карась відізвався, і причому крупніший пішов (найбільший заважив 1290г).
Але самий кайф коли тільки поставив свіжу гранулу - фідер ледь не вирвало з підставки і почалась боротьба з 5 кг карпушею... ех, адреналін ще виходив хв 15, карп зловлений, зафіксований і згідно правил - відпущений підростати. Така ж доля спікала і всіх інших карпів (попадали від 1 до 7 кг).
Браття львів'яни, я вам щиро заздрю, що у вас під боком така водойма, а мені до неї так далеко їхати, але все ж таки приїду... і сподіваюсь не раз.
П.С. Дуже вразила атмосфера на ставку, в неділю було багато рибаків, але всі один одному допомагають, радять, радіють за трофеї - супер!!!!

П.П.С. Фото чуть пізніше додам.
Аватар користувача
Delife
Боєць
Боєць
Повідомлень: 202
З нами з: 12 січня 2012, 19:23
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення Delife »

Охота на брака
Зображення
Перевірка корчів.
Зображення
Любителі карпа на фідер.
Зображення
Зображення
Карпо-профі.
Зображення
Великому карпу - велике плавання -)
Зображення
Тарасу хочеться дати лимона -)
Зображення
Маштаби і к-сть людей в неділю
Зображення
Аватар користувача
MAXIMUS
Бро
Бро
Повідомлень: 1710
З нами з: 14 березня 2009, 01:00
Звідки: http://rivnefish.com/rcc/
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення MAXIMUS »

На затравку до майбутнього звіту - Стал , Дерсінгер І Вальдемар - ловлять крупного карася, Стал зловив карпа на 3-4 кг! Про Зеріча писати не буду - зловив вчора до обіду десь кіль 12 карася і за 1.5 сутки 30-35 карпів від3 до 6 кг - думаю напише сам!!!!
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Сил гарний звіт писати зараз абсолютно немає, але я зроблю його пізніше.
В двох словах: рибалка бомба
Зображення
Не переживайте за норму вилову, кожен з нас взяв з собою по пару карасів, все інші випустили.
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Шевчук Віктор, Белощук Станіслав.
Погода: в суботу: дуже сильний 8 м/с північно-західний вітер, тиск стабільний 976 гПа, небо з маленькими білими хмаринками. Після обіду вітер трішки змінив напрям на західний. Температура не менше +22 градусів. На наступний день заспокоївся, але десь з восьмої ранку небо затягнуло високими сірими хмарами і почався дощ. Дощ то йшов, то вщухав. Температура не більше 13 градусів. Що є прикольним, Гісметео зареєстрував критичний мінімум тиску саме для суботи: http://www.gismeteo.ru/diary/13734/2013/4/
Рівень води: вищий норми на 80 сантиметрів.
Час ловлі: з 10:00 суботи до 09:00 неділі. Вночі я спав.
Місце: “п’яте поле”, це південна частина ставу, не далеко від малої дамби з західної сторони ставу.
Зловлено: мною 58 карасів, 5 краснопер і один йорж. Вітя і Стас на двох зловили теж близько 50-60 карасів.
Наживка: оскільки це місце для мене було абсолютно нове, то я взяв з собою всі весняні наживки на карасі: хробак, опариш, мотиль, кукурудза. Також мав з собою малі бойли, пелетс (гранули). Але працювало все. Карась добре клював на все, що йому підсунути. Оскільки найменше мороки було з хробаком, то найбільше я ловив саме на нього.
Прикормка: власного виробництва + MEGAMIX “Золотий Карп” з додавання вареної кукурудзи. Також в цю прикормку Стас мені налив ось такий сироп з запахом полуниці.
Снасті: пікер. Також пробував ловити на метод своїм фідером, де в якості наживки ставив брекетики (гранули), про них буде написано нижче.

Це була одна з найкращих рибалок в моєму житті. :metal:

Спочатку опишу як я взагалі туди потрапив. В нашому місті існує організація Рівненський Карповий Клуб. Всі її члени мають право на пільгових умовах рибалити на водоймі біля села Прилбичі. Також воно зобов’язані декілька разів на рік чергувати на даній водоймі, на її дальній частині, слідкувати за тим, щоб там не совались браконьєри, алкоголіки та інші ненадійні елементи. Члени РКК мають право брати з собою на чергування також й інших людей. Про це я прочитав на нашому форумі. Попросився і мене взяли. :kozak:

Оскільки це була моя перша рибалка в цьому році з ночівлею, ще й така відповідальна, то збиратись на рибалка я почав ще з початку тижня. Було так важливо нічого не забути. Забігаючи вперед скажу, що все-таки забув одну фідерну котушку Добре, що на водоймі були друзі, які і виручили. Їхати туди близько 270 кілометрів, це величезний шмат дороги. Але у веселій компанії час проходить швидко, і вже приблизно о восьмій ранку ми були на водоймі.
Зображення

Приїхали до самої води, отримали інструктаж від охорони і пішли просто подивитись на берег. Там в траві терся карась, щоправда не великого розміру. Також було помічено, що рівень води вищий від нормального сантиметрів на 80. Проїхавши десь метрів з 500 вздовж берегової лінії ми знайшли президента РКК Діму Таргонського (Zerich), який саме тут святкував свої тридцятиріччя. Якраз коли ми підійшли він виважував зі своїм кумом карпушку. Діма, користуючись нагодую вітаю тебе ще раз з ДН! Нехай рве :rules:
Зображення
Зеріч сказав, що за вчорашній день взяв більше 20-ти коропів і сьогодні вже пару штук. А в перерві між коропами він з напарником сиділи на одному фідері, клював карась розмір як моя стопа. Показав садок, матір Божа, скільки карасів! Випили по 50 грам рому за день народження і тут у нього знову покльовка, і в його сусіда покльовка! :newconfus: Та що ж це таке робиться! В цей момент нам вкрутило голову дуже сильно (не від рому), потрібно було негайно закидати свої снасті. Бо дивитись на ті всі карпи й покльовки нормальний рибалки спокійно не може. Ось до речі фотографія сусіда з уловом. На жаль не запам’ятав ім’я цього чоловіка, але він вже об’їздив всю Європу в пошуках коропа і рибалить ось тут, на рідній своїй водоймі. Ми швиденько сіли в машину і на всіх парах погнали на своє місце. По дорозі бачили багато коропових рибаків з родподами, бачили покльовки. Навіть бачили власника водойми, який теж в цей момент сидів на коропа ^^

Коли ми нарешті приїхали на наше місце, то я почав розкладати снасті і замішувати прикормку просто тремтячими руками. Я ж так поспішав нарешті злапати карася в 2013 році :fly: Поки Стас і Вітя займались палаткою, машиною та розвантажуванням речей, я вже розмітив собі ділянку для ловлі і закормлював. Після 5-ти кормушок начіпляю повідок SLR 0.14 з гачком Kamasan B983 №14 з наживкою хробаком і посилаю в точку закормки. Буквально 5 хвилин і почин є — дебелий карась. УРА!
Зображення

Напишу детально про конкретні умови цієї рибалки і мій підхід. Оскільки рівень води після зими був вищий звичайного, то було в значні мірі затоплено берег. Твердого підходи до води не було. Потрібно було користуватись чоботами. Щоб почувати себе комфортно ми стягнули собі вільні піддони і розміщались на них. Ось пара фоток рибалок, щоб ви уявляли умови того місця (фото зроблені на наступний день): раз, два, три.
В нашому місця за 45 метрів від берегу над водою стирчали вершини кущів, то ж ловили ми перед кущами. Спочатку я пробував не докидати до кущів метра півтора, але хитра сильна риба відразу затягувала оснастку в ті корчі і там все путала, то ж довелось не докидати метрів 5. Можна було ловити і за кущами, використовуючи in-line кормушки, але навіщо так ризикувати, коли не погано клювало і перед ними?
Зображення

Я почав тягати карасів раз за разом. Хлопці вже закінчили облаштовувати табір і приступили до приготування сніданку. Вони наперед мені сказали, що ніц з собою не беруть, і щоб я взяв їм по фідеру і все підготував. Тому в перервами між покльовками, я готував снасті і для них (саме тут випливла проблемка з відсутністю однієї котушечки). Збирав я їм снасті доволі довго, бо клювало часто Але після сніданку вже все було зібрано і готово. Хоча вони використовували зовсім іншу прикормку, а наживляли суто земляних хробаків, клювало в них не гірше, ніж в мене.
Зображення

Я пробував експериментувати з наживкою: ставив опариша, мотиля та хробака. Також використовував різноманітні комбінації цих наживок, так звані бутерброди. Клювало стабільні добре на будь-які. Тому я вирішив навіть не відкривати кукурудзу. Навіщо, коли такий хороший кльов? :ne_vi_del:
Натомість я вирішив спробувати спіймати щось крупніше використовуючи фідерну снасть типу “метод” і поставивши в якості насадки туди гранулу. Насадка “Риболовні гранули” від Carp Perfect представляють собою щось типу великого брекетику пелетсу, що опоясаний резинкою. За ту резинку насадка і кріпиться до гачка. Я пробував ловити на малинові або часникові гранули. Ось так:
Зображення

Орієнтовно з одинадцятої ранку, коли вітер став просто нестерпним, а сонце почало вже добряче припікати не по-весняному, у мене почали рватись повідки. Рватись як ниточки. “Щось” на тій стороні снасті клювало так сильно і потужно, що я взагалі нічого не міг зробити. Я замінив повідок 0.14 на 0.16 і це нічого не дало, тоді поставив 0.18. Все-одно рвало. Потім на мій метод на ту гранулу відбулась гарна покльовка, я взяв до рук вудку відчув зо дві секунди щось на гачку і повідок 0.22 розірвано :sh_ok:
Наша палатка з символом гарного улову:
Зображення

Хлопці порадили мені саме в цей момент поставити плетений повідок зі шнура на метод та й не гратися. Поставив гачок №4 типу Iseama на плетеному повідку Suffix. Закинув. Сижу собі тягаю пікерком карасів. І поки я одного карася як раз знімав з гачка і кидав в садок, то почув, що щось стукнулось на моєму робочому місці. Розвертаюсь, а там фідер вирвало з підставку і він комлем зачепився поміж дошок в піддоні. Моя котушечка стірімко розмотується і фрикціон трищіть. Я як тільки міг _бігом_ помчав по багнюці до свого фідерочку. Взяв його до рук і відчув на тому кінці здоровенну силу. Мені дуже і дуже пощастило, що карпушка не завів відразу снасть в корчі і мало по мало мені вдалось його зупинити і по-трішки розвернути. Під чітким керівництвом Віті ми я завів його в садок. Ура! Моя найбільша риба взята! :rules:
Зображення

Відео виважування:


Після цього карпа в хлопців теж клювала велика риба, але абсолютно вся волочила снасть в кущі і там успішно все рвала. У мене ж покльовок крупняка більше цієї рибалки не було. Зате карасі так і продовжували справно клювати. Ось хлопці з великим ентузіазмом чекають на покльовку N-ого карася.
Зображення

Далі був обід: свіжо зварена картопелька з весняним салатиком. Чесно кажучи я на жодній рибалці ще так повноцінно не харчувався як на цій Триразове повноцінне харчування. Все готується на місці на вогню, просто казка. Зранку навіть супчик. Карпятники знають толк в харчуванні :happy:
Вже добряче замучений тяганиною риби лінивий після обіду я пішов гуляти і просто пофоткати ту красу. Покажу як там нерестився карась. Від того плюхкання за цілий день могла голова йти ходом, плюс додайте до цього шуму ще й вітер, який постійно сильно дув так, що говорити можна було лише криком.
Зображення

На вечір я знову всівся за снасті, і продовжував товкти того карася. Тягнути цих кабанчиків легесеньким пікерком буде дуже і дуже приємно. Мабуть приємних спогадів у мене залишиться на ціле літо. Яке ще навіть і не розпочалось!
Одне погано в такій рибалці: всі наступні я буду порівнювати з цією, і не дуже радіти скундим уловам, але нічого :)
Ось я сфоткав як працює мій улюблений пікерочок:
Зображення

Як повністю стемніло кльов хтось взяв і просто вимкнув. Всі фідери стояли непорушними. Взагалі жодної покльовки! До дванадцятої ночі я дістав з води лише одного заїзджого йоржика.
Зображення

Смачнюща вечеря з свіжо зварених макаронів і м’яса на грилі. Запивали це все глінтвейном. Рай Можна йти спати. Світанок, завжди мене чарує:
Зображення

Зранку вітер вщух, клювало трішки-трішки гірше, але карасі йшли все того ж калібру. А десь з сьомої тридцяти небо затягнуло сірими хмарами, сховавши сонечко. ._.
А потім почав валити дощ. Кльов став набагато гіршим. Ми почали десь о дев’ятій ранку вже збиратись додому. Карасів наловили на рік вперед, тому ловити вже нікому не хотілось. Народу підтягнулось купа. Мабуть львів'яни
Зображення

А лапті все клювали і клювали:
Зображення

Ой, а хто це на фото?
Зображення

Звичайно, що стільки риби нам з собою брати не було жодної необхідності, тим більше ми не перевищуємо норму вилову. Відклали собі по карасів 8, а всіх інших випустили :co_ol:
Щоб і інші люди мали можливість отримати стільки ж задоволення, як і ми. Всім рекомендую поступати так само. Це запорука гарних уловів і в майбутньому.


Ось вона, диво водойма:
Зображення

Для тих, хто ще не втомився читати звіт, або хто просто хоче знати суть — ось висновки про цю рибалку:
  • Клював крупний карась від 200 до 400 грам;
  • на жаль я зміг дістати лише одну крупну рибу, вся інша рвала мою снасть;
  • карась нереститься, треться під берегом в траві;
  • наживка та прикормка не мали великого значення, клювало на все;
  • куди б не закинути снасть — риба клювала всюди;
  • вночі кльов був відсутній трішки більше ніж повністю;
  • ми приїхали і з атмосферним тиском сталась яма, він впав до 975 з 989 гПа, а коли виїзджали назад в Рівне він знову почав рости і повернувся в норму;
  • водойма дуже і дуже хороша, обіцяю собі повернутись сюди з методом. Полювати за крупним карасем і надіятись на те, що зможу перемогти карпа!
дякую, що дочитали до кінця :)
P.S. цей звіт поза конкурсною програмою :shuffle:
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення Kostya »

stal1n писав: ........[*]наживка та прикормка не мали великого значення, клювало на все;
[*]куди б не закинути снасть — риба клювала всюди;......
Вітя і ти туди ж, в чому тоді кайф рибалки(полювання), поясни.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Kostya писав:
stal1n писав: ........[*]наживка та прикормка не мали великого значення, клювало на все;
[*]куди б не закинути снасть — риба клювала всюди;......
Вітя і ти туди ж, в чому тоді кайф рибалки(полювання), поясни.
Кайф по-справжньому відкрити сезон і задовільнити свої потреби по ловлі карася, крупного, дебелого карася :dribble:
Ну де ще я так риби половлю? Я ходжу на рибалку кожен тиждень, про всі мої походеньки можна почитати на моєму щоденнику. І ніде, ніде не має таких умов і кльову.
Звичайно, що на своєму віку я вже попадав на таку рибалку, ось відразу згадалось таке: http://rivnefish.com/blog/2011/05/18/bo ... 6-05-2011/
Але то буває вкрай і вкрай рідко... Ти Костя мабуть й сам знаєш, що так сильно риба клювати завжди не буде. Ось наприклад в ставку-охолоджувачі Нетішинської атомки, там теж риба час "йде". Лящ з карасем клює всюди і завжди, але таке трапляється теж раз на рік. Ось такий звіт: http://rivnefish.com/blog/2011/03/27/ne ... 6-03-2011/

Так ми й попали на кльов в Прилбичах. А зазвичай з берегу на набагато більшій відстані за день спіймаєш ти там пару карасів. То це ще треба точку закормлювати, ключик там підбирати, насадку вичипурну насаджати.

Костя, ну невже не має права дійсно хороший рибалка потягати рибу. Від душі так потягати, щоб було, що друзям потім розповісти?
Я минулого року виїзджав на рибалку 42 рази, і близько такого кльову ніде не застав, хоча старався дуже сильно.
Загалом це добре, що є така можливість порибалити. І я щасливий, що на своєму віку таке застав. Від щирого серця бажаю пережити такі рибалка всім нашим форумчанам :) Рибку для них ми випустили :happy:
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення DerSieger »

Kostya писав:Вітя і ти туди ж, в чому тоді кайф рибалки(полювання), поясни.
до вашого відома, водойма в прилбичах має розмір більше 120 га і акваріумом її назвати важко. такий кльов там буває не завжди, а навіть рідко і тільки в деяких місцях, до яких доступ обмежений. в інший час карася треба також шукати, видумувати як і на що його зловити, думати і старатися бути розумнішим за нього, що ви і стараєтесь останнім часом всім довести. і трофейного коропа там дуже багато, та його не просто зловити. але на такому святі, як це були ми, варто побувати хорошим людям. і я більш ніж впевнений, що і ви теж не проти так порибачити.
кожна людина має свою філософію життя. ви любите довести комусь що майстерністю на безрибній водоймі все-таки можна зловити 2-3 міліпіздрічних тюлічки, а я люблю просто отримувати задоволення від рибалки. і не потрібно мені втохмачувати вашу точку зору, я по конституції маю право на вільний вибір віросповідання і я сам знаю що мені краще. тим більше всезнаючі англійські вчені довели, що у особи формується життєва позиція до 25 років, а після переконати в чомусь стає дуже важко. а мені вже 34 і моя позиція вже добряче закоренилась в моїй свідомості і ви мене вже не переконаєте їхати на якісь баюри, ловити там парочку 30-грамових плотвичок і думати - ох, який я розумний, я їх зловив. я буду їздити на платники, буду ловити там великих коропів і відпускати їх.
давайте не будемо, як каже тарас ttearjerker, мірятись пісюнами, а просто робити кожен свою справу і писати про це звіти. я із задоволення прочитаю ваш допис про те, що ви змогли обдурити на якійсь важкій водоймі рибу і зловити її. і я не буду говорити - ой, якийсь лох ловить мілюзгу, тому що якщо ви змогли це зробити, то я за це поважаю вас і поважаю ваш вибір. попрошу і вас поважати чийсь вибір.
прилбичі - чи не найкраща спортивна водойма на україні і я пишаюся тим, що маю можливість там ловити рибу. в цю водойму вбухано безмежну величину праці і коштів. я сумніваюсь що навіть правнуки власників зможуть отримувати з неї якийсь дохід окрім морального задоволення. і я прикладу зусилля в межах своєї можливості для збереження і збільшення риби на тій водоймі.

да й таке...

а тепер про рибалку
першочерговою метою нашого з стасом візиту на водойму було запобігання появи браконьєрів та заготівельників. риболовля була на другому плані, тому і вітя наловив стільки ж риби, скільки ми з стасом вдвох. ба навіть і сама риболовля у нас була не зовсім серйозна. як видно з фото, ми розвалились в кріслах, включили брехунця на польське радіо і навіть не піднімались при закиданні і виважуванні. а от малафей навпаки, настільки серйозно підійшов до цього питання, що аж не взяв мені котушку, щоб його бува не переловили ::yaz-yk:
докликатись на обід його було важко, відірвати вітю від фідерів було майже не можливо. єдиний раз вдалося, тиснучи на патріотичну гордість, заставити його помити посуд. а то все до снастей і тягає та тягає...
в результаті рибу на водоймі ми зберегли, задоволення від рибалки отримали, малафея майже до оргазму довели. стомлені, але дуже задоволені поїхали додому.
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
Samuraj
Козак
Козак
Повідомлень: 352
З нами з: 26 квітня 2010, 15:09
Телефон: 321123
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення Samuraj »

Витя хороший отчет, хорошие фото, заинтреговал одним словом... :dribble: , может 270 км это не так и много...
Аватар користувача
MAXIMUS
Бро
Бро
Повідомлень: 1710
З нами з: 14 березня 2009, 01:00
Звідки: http://rivnefish.com/rcc/
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення MAXIMUS »

Вибачайте за оффтоп, але для мене дорога на Прилбичі зараз легша чим на Новомалин - 40 до Острога і 15 до Новомалина як 255(якщо бути точним,бохлопці їхали напевно трохи іншою дорогою) до Прилбич! :prapor:
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення DerSieger »

їздили 22-23.06 чергувати і взяли з собою по фідерочку.
не те щоб я вже зовсім зажрався, але просто сидіти над вудками в мене бажання просто не було, тому ловили тільки стас з моїм братом, а я ніс вахту на водоймі, на кухні та просто валявся на розкладушці спостерігаючи за хлопцями.
сказати що в ці дні було жарко - нічого не сказати. пекло неймовірне. хоча інформери повідомляли що над нами зараз гримлять страшні грози, тільки в суботу в вечері підійшло декілька сірих хмарок і за годину розлетілись.

Зображення

до рибалки серйозно не готувались. знайшов в гаражі декілька пачок позаминулорічної коропової сипухи, замісили на якомусь шоколаді з коньячним запахом. це і ліпили в годівниці. риба клювала не так як під час попереднього нашого чергування, але результати були. карась, хоча і з перервами, брав на все, але на кукурудзу попадались більшенькі екземпляри. було декілька під півкілограма. цього разу улов розбавився декількома плотвичками і навіть окунцями на горох!

Зображення

пробував я ловити плотву в заброд з-під кущиків махалкою тараса сендеги. клювала вона справно, поплавок навіть стабілізуватись не встигав, але та плотва так глибоко засмоктувала гачок і так довго і проблематично було його дістати, що через 20 хв. я плюнув на ту рибалку і поїхав в рейд по водоймі.

Зображення Зображення Зображення

улов ми не важили, але на око результат добової "напіврибалки" склав десь до 10 кг. не поганої рибки. єдиним недоліком було те, що ми займаємось карпфішингом та відпускаємо рибу, тому як в таку жару довезти карася додому ми не знали.

Зображення

загальні витрати з дорогою, повноцінним триразовим харчуванням і пивом з прикольчиками склали по 170 грн. з людини. як на мене - адекват.
водойму вберегли, рибки половили, загоріли - шо нєгри. всі задоволені.
слава прилбичам!
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
DerSieger
Бро
Бро
Повідомлень: 1583
З нами з: 06 лютого 2008, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення DerSieger »

до речі, забув написати. на протилежному березі проходили змагання – відбір до збірної україни по фідеру. тарас казав, що команди носили важити улов 40-літровими відрами.
да й таке…
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення Kostya »

DerSieger писав:до речі, забув написати. на протилежному березі проходили змагання – відбір до збірної україни по фідеру. тарас казав, що команди носили важити улов 40-літровими відрами.
да й таке…
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Віктор Шевчук, Станіслав Белощук, Володимир, Сергій Шевчук.
Погода: температура +12, тиск 736 мм рт ст, в перший день вітер був змінних напрямків і навіть майже пропадав, але переважно, південно-східного напрямку, а на наступний день був південним і дуже сильним, десь 6-8 метрів за секунду. Як приїхали то був дощ, потім цілий день ясно. На наступний день переважно хмарно і холодніше(через вітер).
Рівень води: в нормі.
Час ловлі: два світлові дні ловив, в темну пору доби не ловив.
Місце: місток для чергування в південно-східній частині водойми. Це там де все в кущах і корчах.
Зловлено:  12 дебелих карасів(все на фідер, переважно опариш), біля 50 краснопірок(вудкою на кукурудзу), карп на 5 кг(фідером на пелетс).
Наживка: опариш, хробак, вінгерське тісто cucc puffi(нічого не клювало), кукурудза(пару карасів і купа сходів).
Прикормка: я використовував дві прикормки. Склад першої: megamix для холодної води + варена кукурудза + megamix золотий короп полуниця з морозилки ще з минулого літа. Саме на цю прикормку я впіймав карпа(опис буде нижче) та були карколомні польовки "віддай фідер" з майже моментальними обривами в корчах.
Склад другої: сипуха profi полуниця карп-карась, стік-мікс печінка трофей, панірувальні сухарі, смажена мелена конопля, суміш для пва пакетів полуниця rocket baits, пелетс полуниця rocket baits, мелена суха кукурудза, бустер біо-імпульс tandem baits, бустер краб-банан tandem baits, сипуха профі оригінал. На цю прикормку з дивно банано-крабовим ароматом було виловлено майже всіх карасів.
Снасті: фідер і тяжкий фідер. Я пробував ловити ще й на пікер перед корчами, але кльов там був ніякий, всього 1 чи 2 карасі.

Головне питання: як і чому я сюди потрапив? Відповідаю: мене взяли члени Рівненського карпового клубу на чергування. Кожного року тут по черзі наглядають за водоймою, щоб місцеві(і не дуже) браконьєри не промишляли сітками. Це вже мій другий аналогічний виїзд, про перший можна прочитати на цьому ж рибальському щоденнику: Начовпти крупних карасів по весні фідером. Звіт про рибалку Прилбичі 27.04.2013 року. То була одна з найрезультативніших і найкращих рибалок в моєму житті.
Отже:
День перший
Будильник на третю ночі, 4 години в дорозі з хорошою компанією та лотком з 30 яєць на руках і ми на місці. Водойма в 120 гектарів поблизу від села Прилбичі, Новоярівський район, Львівська область. Цей "ставок"(язик не повертається називати ставком водойму в 120 гектарів) зустрічає нас дощем і холодним повітрям. На реєстратурі нам сказали, що чергувати тепер будемо на новому місця, в корчах. Але там побудували спеціальний пірс, щоб було легше дивитися за водоймою.

Зображення

Перше, що кинулось в очі — корчі й кущі. Спробую описати характер тих зарослів: перед береговою лінією в метрах 30 росте стіна кущів. Подекуди перед цією стіною немає рослинності, але в основному кущі ростуть всюди. Весь берега вліво(до дамби) і вправо на метрів 500 був саме таким. Де-не-де в отій стіні перед берегом були "вікна". Я знайшов аж цілих два таких місця, одне в метрах 500 вправо, а друге відразу перед нашим пірсом. Тому після нетривалих роздумів вирішив рибалити прямо на пірсі.

Поки я ходив-шукав кращої долі у вигляді фідерного місця, дощ вщух. Потроху почало виглядати сонечко і погода налагоджувалась. Я неспішно замішав шуруповертом свою прикормку і налаштував фідери. Пробні закиди у вікно між кущами показали, що корчів там лише над водою немає. Один раз грузик сунувся вільно, а другий раз чіплявся за гілки. Оскільки багато варіантів з вибору місця в мене не було, тому я вирішив підлаштовуватися під отаке.

Зображення

За тиждень до виїзду я навів справки на львівському форумі активного відпочинку, що саме зараз тут риба "бере на хрубака". Тому я накопав цілу банку, але злякався що нас буде 5 людей і купив ще три порції. Пікер з апетитним хробачком був поставлений на точку перед стіною кущів. Фідер з годівницею типу "куля" полетів метрів на 60 за вікно, наживка опариш.
Поряд зі мною розклав фідера і Стас. Спочатку він раз за разом обривав свої оснастки, але згодом діло налагодилося.

Отож ми почали годувати місця і чекати на покльовки. Але кльову не було. Риба ігнорувала всі наші наживки. Варто відзначити, що в цей час вітер постійно змінював свій напрям.
Ми чекали кілька годин, я експериментував з повідками й гачками, але це нічого не давало. Лише Стас якимось дивом спокусив на кукурузку краснопірку. Це була його перша риба в сезоні і єдина наша краснопірка фідером на цій рибалці.

Щоб якось розрядити невтішну атмосферу на рибалці я дістав махову вудки, трішки прикормив місце поміж кущів і закинув туди кукурудзу на гачку. Майже відразу пішли клювання краснопірки. Кожна рибина була вагою грам в 200, попадались і 350 грамові. Мене відразу обліпили всі хлопці і всі дружно почали тягати вудками рибу. Відвівши душу на поплавку я повернувся до фідерів. Ну не за краснопіркою я ж сюди приїхав, хоча і такою гарною.

Так ось, поки ми ловили ту червонопірку, у мене фідер зірвало з підставки і потягнуло до води. Вудка в руках, приємна важкість на тому кінці, кілька секунд щастя і раптовий зачеп. Довелось рвати повідка. Точно так само повторилось і через хвилин 20. Це все спрацьовував фідер на дальній дистанції з кукурудзою.

Потім дійшла наша з Стасом черга обходити ставок, чи не ставить де яка потвора сіток. Цей обхід зайняв у нас хвилин 30, як повернулись, то знову виявилось, що клювало на кукурудзу, дуже сильне клювання, навіть повністю розслаблений фрикціон не вберіг вудку від стягання до води. Але вже хлопці сміялися з мене, що я провтикую повністю всю рибу і рибалку. Ну а що я можу зробити, як та риба відразу заплутується в корчах?

Після цього я вирішив, щоб відразу буду дуже сильно форсувати події: витягую рибу максимально випрямивши руки вверх і піднявши фідер. Не викачую вудилищем, а тупо тягну котушкою. І ось нарешті: в 14:48 перший карась проходить через вікно в кущах і залазить мені в садок. Вага біля 600 грамів. Справжній рибальський сезон карасятника відкрито! Після цього помаленьку рибка почала прокльовуватись, але я міг діставати лише кожну другу-третю рибину, одна половина решти заводили снасті в ті <вирізано цензурою> кущі, а ще друга половина зачіплялися саме у "вікні" на дні. Тут була лише одна надію: якнайшвидше виводити рибину "на глісер", — це коли риба йде по поверхні води боком.
Це не так то й легко робити з трьохсотграмовими карасями.

Зображення

Саме дивне було те, що в Стаса, який сидів поруч, не клювало нічого взагалі! Він вже й кидав куди я, і теж на опариші лише перейшов. Нічого.

Клювало аж до повного заходу сонця. Аби не обриви, я дума штук 30-40 я б точно дістав, а так лише 12 карасів. Розміри від 300 до 600 грам. Два карасі клюнули на хробака перед стіною навіть ввечері.

Також я в цей день впіймав карпа. Мій тяжкий фідер спеціально призначений для ловлі крупної риби не підвів мене. Я до гачка iseama №10 прикріпив за допомогою кільця з ніпельної гумки здоровенний шматок пелетсу з запахом часнику. Так звані "риболовні гранули". І хвилин через 15 ніжна покльовка потужної риби. Якимось дивом мені вдалося перетягнути рибу до берегу, і далі весь процес виважування можна переглянути в ось цьому відео і будьте обережними - там присутні погані слова.

Зображення
Гачок BratFishing Iseama №10
Вудка фідер PRESTON DUTCH MASTER 14,2 (130grm)
Котушка Shimano Ultegra 5500 XTB
Основна ліска SLR Dual Band 0.30
Повідок плетінка Suffix 20 lb
Наживка пелетс


А ось як ми завжди поступаємо з рибою, і вам дорогі читачі я настійливо рекомендую:

Потім після заходу сонця ми ще чергували, спали, вставали по будильнику і знову чергували на водоймі. Холод був добрячий, я в палатці спав на розкладушці на матраці під ковдрою і довелось прокинутися і ще додатково залізти в спальник 0_о

Зображення

День другий
Жодної покльовки
Ні, я серйозно. Взагалі нічого не клювало!
Вітер змінив свій напрям на південний і дув з великою силою. Кінчики фідерів постійно розхитувало. Мені довелося придумати хитромудру конструкцію з підставок, відра, паличок і жолудів, щоб уникнути тих хибнопозитивних смикань. Але ж, млинець, не клювало ніяк. Лише вітер зривав кришки з відер, обвітрював мені лице і заставляв не говорити, а кричати. У мене до цих пір обвітрені губи.
Другий день це був вітер і холод. Якщо першого дня я навіть дозволяв собі сидіти на пірсі лише в одній футболці, то другого дня навіть не знімав зимової куртки, і був в двох штанах.

Зображення

Ціна питання, побут, організація поїздки
Користуючись нагодою хотів би подякувати РКК за організацію поїздки, ЛКК за чудову водойму.
Ми харчувались три рази на добу свіжо приготованою на вогні нямкою: макарони з тушонкою, тушкована картопля з м'ясом, омлет з смаженою цибулькою, стейки на решітці, кілька салатів і шашлики. Шкода, що ми не встигли скуштувати фірмового супчика харчо від нашого Віктора Шевчука, бо поїхали трохи раніше. Хлопці ще пиши віскі, глінтвейн та пиво. Ну так ось, весь бюджет включаючи пальне (нагадую сюди 280 км від Рівного), наживку, харчі склав 200 гривень.
Спали ми в палатці Fox Royale на розкладушках, які Стас називає розкривушками, табір освітлювався лампами денного світла, готували їжу на газовій горілці і на мангалі, який нам дала охорона.
А саме головне — у нас в таборі на флагштоці маячів українських прапор, це було дуже приємно :)

Зображення

Кому важко читати стільки букв, висновки:
  • Карась почав клювати з трьох годин дня;
  • Чим далі кидати, тим більший карась;
  • Мені довелось сидіти в корчах, тому вдавалось виважувати лише кожну другу-третю рибу;
  • Вдалось впіймати карпа вагою в 5 кг;
  • На другий день кльов був відсутній повністю.
Всі фото з рибалки можна переглянути на моєму рибальському щоденнику: Чергування на ставку. Звіт з рибалки Прилбичі, 04-05.2014

P.S. цей звіт поза конкурсною програмою :shuffle:
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Звіт з рибалки Прилбичі, 05-06.07.2014

Компаньйони: Віктор Шевчук.
Погода: ясно. Вітер помірний південно-східного напрямку напрямку 4 м/с. Температура +27. Тиск 733 мм.рт.ст..
Рівень води: в нормі.
Час ловлі: з 04:30 суботи до 14:30 неділі. Вночі не ловив.
Місце: сектор №53.
Вартість рибалки: 60 фідерна, 200 карпова. Члени карпового клубу рибалять безкоштовно.
Зловлено: мною майже 6 кг риби. 20 карасів, 8 плотвиць. У напарника було 6 клювань: 3 карпа і один амур реалізовані і два "прикрих схода".
Наживка: майже всі карасі зловлені на опариші. Я також застосовував венгерське тісто cucc pufi, риболовні гранули, кукурудзу. Всі карпи на бойли з фруктовим запахом.
Прикормка: на методі Трофей “Клубника метод микс”, на фідері Traper "Kapriowate wody stojace" з додаванням вареної кукурудзи, атрактанту Tandem Baits "Gel Banan" і Traper "Big Fish".
Снасті:фідер, метод

Ще довгими холодними зимовими вечорами я мріяв про те, що колись (як буде тепло) поїду я на супер пупер друпер рибалку в найкраще спортивне озеро України — Прилбичі. Цей час настав.


Як декому відомо на даний момент всі мої діти і кохана дружина виїхали в далекі краї на відпочинок. А я на хазяйстві сам. Тому я й радую дорогих читачів даного блогу регулярними звітами з рибалок. Була б моя сім'я тут, то не роз'їжджав би я так часто. Так ось, поки їх немає у мене є реальна можливість поїхати на рибу та й на кілька днів. Сказала мені жінка: "Наїздись вже стільки, щоб ти про рибалку й думати не міг". Планувати виїзд в Прилбичі я почав вже давно. Але так все склалось, що за два тижні до наміченого терміну раптово у всіх змінились плани і ніхто їхати не хотів. У мене різко погіршився настрій і геть пропав апетит. Я вже думав, що доведеться їхати на рибу в Шпанів. Але мій приятель Віктор у вівторок ввечері написав мені, що влада змінилась і шанс поїхати у нас не просто значний, а колосально великий. Кілька днів зборів та фінальної підготовки і ми виїжджаємо з міста в десятій вечора, щоб застати ранковий кльов :) 270 кілометрів це вам не булька з носа.


Приїхали затемна, зареєструвалися, добрались до свого сектору, розклалися і замішали прикормку. Почав я прочісувати дно, знайшов два перепали глибини: один в 40 метрах від берегу, інших в 62. На першій бровці всю рибалку ловив фідером, на другій методом. Спочатку клюнула плотва, а потім неохоче почали клювати карасики. Розмір їхній відверто кажучи не дуже радував. Тут є карасі по півтора кілограми, а прилбичській стандарт це грам 300 на штуку, а мені в більшості попадались особини лише трішки більші за долоню.

Зображення

Поки я грався з тими фідерами мій компаньйон промаркерив дно і приготував прикормку для спомба. Коли щупав дно, то нічого особливо цікавого й не знайшов, лише підтвердив мої фідерні точки, що там є бровочки. Сам він вирішив ловити на 120 метрах від берегу о_0
Ось Вітя щупає дно:

Зображення

Коли всі снасті Вітя закинув кльов у мене взагалі вже вщух і ми вирішили трохи таки поспати, бо всю ніч були в дорозі і цілий ранок облаштовували наш табір. Покажу вам фотографію нашого місця. Як на мене, то це просто perfect.

Зображення

РАПТОВИЙ піск сигналізатора побудив нас. Кілька хвилин боротьби і досвідчений рибалки Віктор Шевчук заводить дивокрасеня карпушку вагою понад вісім кілограм у здоровенний підсак. Це успіх!

Зображення
А ось відео з виважуванням:


Після цього ми вже засіли за снасті і пробували щось спіймати. У мене на фідер клювала якась дрібнота й то рідко. Метод по більшій мірі мовчав. Напишу кілька слів про те, на що ловили карпів. Годували ми їх спомбом зарядженим фруктовими бойлами і вареною кноплею. Ловили теж на фруктові бойли і якісь тигрові горіхи. Забігаючи наперед напишу, що карпи клювали на все підряд і жодної якоїсь однієї насадки для них у фаворі не було. На вечір Вітя знову почав закормлювати свої місце в ста метрах від берегу і під час цього процесу в нього одначасно сталось два клювання. Він не розгубився, а майсторно виважив карпенка вагою понад 5 кіло і такого ж білого амура!


Зображення Зображення


Ще була одна карпова покльовка у Віті, але то виявився "тузік" — карпенятко вагою в 2 кіло. Для ціє водойми це дріб'язок, який навіть соромно фотографувати :)
А потім, коли почало заходити сонце і вилізати комарі у мене почав працювати метод. Клювали доволі залікові карасі грам в 350-400.

Зображення

Варто написати, що в метрах 25 від берегу в нас були присутнє коріння від кущів і деякі мої карасі умудрялися зробити зачеп за ці перешкоди і рвали повідки. Журбинка :(
Але по-справжньому ця проблема вилізла ввечері першого дня, коли на метод вчепився справжній карп гарного розміру. Він прижався до дна і зумів завести основну ліску під корінець! Тобто спочатку жилка йшла стрімко вниз до кореня, а потім вперед в озеро де плескався мій трофейчик. Мені довелось полізти у воду, відчепити там ліску і потім продовжити боротьбу. Яке ж було моє розчарування коли ця рибал зійшла. Ех!!!

Зображення

Коли зовсім зайшло сонце і все геть стемніло клювання абсолютно припинилися. За цілу ніч і у Віктора не було жодного клювання карпів.
Зранку кльов був вкрай поганеньким, навіть плотва не хотіла брати. А ще десь в годині о шостій зліва від нас стали якісь горе-рибакі. З першого ж закиду перекинули і мої снасті і Вікторові дві палки. І то так заплутали все, що просто капець. Вітя добру годину витратив на розплутування бороди і я втратив золоті години рибалки. Клювало дуже рідко, таке враження, що риба просто пішла кудись з цього місця і її абсолютно не цікава більше моя прикормка. Я вирішив щось кардинально змінити. Повісив годівничку типу "куля", зайшов у воду метрів на 25 і кидав якнайдалі. В такий спосіб зняв кілька карасиків. Також зрідка вони вішались і на метод, при чому значно більшого розміру, ніж на фідер.

Зображення

У Віті ще була одна якась покльовка і "прикрий схід". От і вся рибалка.
Висновки:
  • Клювало хоча б якось лише в суботу. І то краще ввечері, ніж зранку.
  • Вночі кльов відсутній повністю. Карасьове ельдорадо тут закінчується на початку червня.
  • Карась дрібний, я очікував на "прилбичській стандрат".
  • Риба стояла десь на глибині, і мабуть в інших секторах.
  • Карась пасивний капець, я не зміг його зібрати на прикормку :(
  • У всіх на березі ситуація приблизно така ж сама була. Дехто взагалі за два дні жодного клювання й не бачив!
  • Люди на самому лівому секторі біля хащ і коряг начебто нормально ловили карася на хробака.
Зображення

Відео з уловом:

Коли їхали додому, то в нас поламалась машина, ми постійно охолоджували двигун, поки він геть не став. І з Дубно нас вже тягнули додому.

Цей же запис в мене на бложику, зі всіма фотографіями з рибалки: Звіт з рибалки Прилбичі, 05-06.07.2014
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot] і 3 гостей