Прємна Ваша цікавість. Останнім часом не в"язав нічого вартого уваги. Думаю, новий сезон підскаже щось цікаве.
По тенкарі - маю ще малий досвід. Але приєна снасть, дуже делікатна - при дожині 3,6 м її вага менше 90 г. Вимагає повідка не товщого 0,12 мм, але головня до 1 кг виводив на неї, правда, з плота і з підсаком. Придбав тенкару з думкою присадити на нахлист дружину та молодшу доньку (10 років), бо там, мені здавалось, простіше з закидом, але й тут багато залежить від підібраного шнура і техніка теж важлива (хоч і простіша). Це снасть для течії та забродки (або з плота), бо звичайна довжина шнура від 3,5 м до 4,5 м (для моєї, а вони бувають і довші). Правда є кастінгісти, що кидають тенкарою і 10 і 12 м, але для нормальної і комфортної рибалки то занадто. З берега теж пробував, але тут як на спражньому полюванні - пригнувшись, на вшпиньках та з засідки, а якщо ще й в приглядку, то адреналіну повні штани. Це мої враження, а так в неті досить інформації, правда, ловив на звичайні сухі мухи, а не на кебарі.
Про "Тенкара" в неті передивився та перечитав майже все.(зацікавило)
В одному з ваших звітів прочитав ("О ТЕНКАРА"),тобто з Ваших слів розумію, що деякий досвід у ВАС є.
Якщо можливо розкажіть що і на що ловили (виключно з берега) у наших місцевих річках.
Тенкарою ловив на Горині, в основному на жука головня до 1 кг (з берега дрібніший) на менші мушки краснопірку та нано-жереха. Якщо Вас так зацікавила тенкара, то можна якось пересіктись на річці і отримати перший досвід. В лічку скину контакти. Єдина проблема - десь засунув шнур і не можу знайти, а може й посіяв.
Тільки повернувся з 3-х денної рибалки, сил писати звіт нема. Але перед цієї рибалкою виходив на Горинь з мухами які робить Юра з Ужгорода. Що сказати.... кожен заброс - покльовка, кожен 2 - риба ;) причому за заброс може бути 3-5 покльовок.
Я таких мух ще не бачив.
Став на перекаті - за 2 години приблизно 40 голавликів (всі утоплені), плотва і уклейка (не піддається підрахунку).
Фото виложу завтра, якщо здоров'я повернеться )
Як обіцяв.
Взагалі мухи по словам Юри заточені під різну рибу - 1 на головень, 2 уклейка, 3 плотва. Але особливих відмінностей не побачив, клювало на всі.
Вирватись на воду у ці вихідні нажаль не вдалось. Тому сів за станок і вгамовував на хлистову спрагу в’язанням різних мухів.
Підвязав кілька стрімерів в розрахунку на жерешка, кілька імітацій рачків Henry’s Cravfish, та декілька німф. Раки з оленячого міху можливо трішки коряві, проте для розвідки підуть.
Решта у відповідних розділах, стрімери - в стрімерах))