р. Горинь

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

stal1n писав:не забуваємо про класику:
Много бросать привады отнюдь не следует, чтобы не закормить рыбу; кроме того, она должна быть свежая, так как испортившийся корм карпы берут неохотно, а сытые не берут вовсе. Прокисшая привада привлекает только раков, которые и без того очень часто надоедают рыболовам, заставляя их напрасно подсекать, оправлять насадку, перезакидывать удочку и отпугивать этим крупную рыбу. Во избежание подобных фальшивых тревог бросают поодаль кусок испортившегося мяса или застреленную птицу: раки, предпочитая мясо растительным веществам, оставят в покое приваду и насадку.
Нажаль, класикою тут не відбудешся. Це не стояча водойма, і кинь хоть пару кг тухлого м"яса всіх раків не перетягнеш. Ті, що стали на прикормку (причому, свіжу, мілкодисперсну, темного кольору, дорогу, пахучу (звичайно, пахне не тухлим м"ясом :mi_ga_et: ) нікуди не йдуть. Вони вже будуть чекати наступної порції лакомства. Як ловив на раколовки, то вони всюди і масово, куди не постав. І перед шлюзом, і за ним.
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Коротенький звіт. Сьогодні вирішив виїхати на Горинь, але сніг з ранку не надав оптимізму, тому виїхав в 15.00. Рибалив до 18.00. Клювало з 17ї . Зловив сім підлящиків, більше долоні, та вперше підуста на 350 грамів. Ловив одним фідером, наживка опариші.

P.S. Виїзджав також 25 жовтня, з 14тої до 17ї, шість риб на 1.2 кг.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Вчора запланував віїзд до Азота на пів шостої, але проспав. Приїхав на Горинь близько дев"ятої. Місце, де планував стати, зайняте, настрій зіпсовано.
Займаю вільне місце, розкладаю два фідери і вперед. Прикормку замісив ще дома, поки варив каву. Клювати почало майже відразу, але рідко. Десь з 14 ї години активізувався дрібний підлящик, один фідер відложив, активність була біля години, зловив близько 20ти штук (всі амністовані). Сидів поки не закінчеться прикомка (до 16ти).
Використовував :
Кормаки малого об"єму, 50 та 60 грамів (прєстонівськи кулі),
Повідки 0,1 Smart SLR довжиною від 0.7м до 1.5м., краще працювали короткі.
Наживка - опариші, по одному.
Гачки, як і минулу суботу.
Прикормка - Клуб 3000, плотва, без нічого.
Хоч улов і не великий (2180 гр.), але риболовлею дуже задоволений, погода - казка!
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Аватар користувача
kolesdoc
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 71
З нами з: 11 червня 2010, 23:26
Звідки: Рівне,БК
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення kolesdoc »

Kostya писав:Прикормка - Клуб 3000, плотва, без нічого
Костя, вона темна?І скільки пішло за рибалку, цікаво?Думаю, не більше 2 кг. :du_ma_et:
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Прикормка коричневого кольору, ароматика їдка(шоколад-ваніль-кориця), пішов один пакет прикормки, так як використовував годівниці малого об"єму та заповнював їх на 60-70%, перезволоженою прикормкою, тобто звільняється годівниця за 3-4 хвилини.

Пи.Си. Завтра мабуть також поїду, %90 до обіду вільний, але запаси сенсасу та вдє закінчились сьогодні, буду "мутити" щось своє.
Пи.Си. ще раз. Використовував також опаришівський атрактант B-22 від Браунінга, але все зловив на чистий опариш, хоча по весні В-22 виручав неодноразово.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення stal1n »

Костя, дуже толковий звіт! Читати дуже легко і все по-поличках.
Маю маленьке питання, чи в нашому місті можна десь придбати такий атрактант?
І які там були улови в інших рибалок, що позаймали всі класні місця?
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Kostya писав:Місце, де планував стати, зайняте, настрій зіпсовано.
Вибач, Kostya, що зіпсував настрій зранку. Це саме я зайняв місце, на якому ти планував ловити. Я не проспав.

Отож, всього четвертий чи п"ятий виїзд за цей рік. Життя так закрутилося, що немає часу.
Звечора не мав можливості навіть підготуватися, тому взяв із собою всі залишки прикормок, що були вдома.

Зранку на місці. Замішався власна сипучка (60%)+Supermix mondial-f чорний(20%)+ земля (20%).
Поки набухала прикормка, прощупав ще раз дно. П"ятно ракушечника на тому ж місці, ракушка "зла", але цього разу відзначив, що п"ятно має виражену локальну підвищену концентрацію в одному місці. Перший фідер - туди. Другий нижче по течії і ближче до берега - там раніше знаходив гарну густеру і плотву.

Зранку кльов довго розкачувався, клювала дрібота, яку викидав, і то покльовки рідкі. На ракушці влетіло кілька нормальних густер. На ближньому попався підуст і постійно турбував різкими покльовками і холостими підсічками. Кілька нормальних риб не довів до підсака, борсалися як собаки і зходили. Вся риба була підсічена за краєчок губи, хоча гачки №16, повідок - 0,12. Ловив на бутер із 1-го опариша та двох мотилів або пучок мотилів.

Потім, як під"їхав Kostya, "кльов" затих. Відмітив, що примінення пшикалок давало позитивний результат, тому вирішив поміняти прикормку: своя база 2ч+ Supermix mondial-f чорний 1ч. Запах у прикормки був приємний і яскраво виражений. Але кльов це не вернуло. Відмітив, що колір все ж яскравий, тому домішав землі 1ч і додав 1ч Fish Dream Універсал (у нього коріандровий запах, а це - спеція, а осінь - пора спецій). Прикормка була сухувата.

Це відразу дало результат. За пів-години до зборів (мусив їхати - у швагра день народження) розкачав рибку. На ракушечнику прибрав один оборот катушки і попав точно в кльове місце (я підозрював, що трохи перекидав, але що один оборот поміняє справу - то не вірив, але факт є факт). Вкоротив повідок до 40 см, бо відмітив, що риба постійно зачіпає жилку, але не клює. На пучок мотиля і нечасті перезаброси по наростаючій (по масі) почали влітати підлящі (всього зловлено 3 шт).На нижній підійшла плотва. Встиг напідсікати 1,7 кг, хоча підлящ впевнено стояв на прикормці, та вже було пора їхати. :cry_ing:

Хоча улов невеликий і кльов - то бліда тінь як було років зо два назад, але оскому збито і задоволення як від рибалки, так і від природи отримано сповна.
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Хороша штука інтернет, в мережі ми всіх знаємо, спілкуємося ... Юра, я хотів сісти напроти, або там де стояла твоя донка, але справа не в тому. Дуже радий що ми побачились, надіюсь іншим разом таки познайомимося ближче.
Тепер про сьогоднішню рибалку. Прибув на дамбу о восьмій, знову все зайнято, окрім місця де був вчора, сідаю. Розкладаю один фідер, шнур в кліпсі з вчора, напрям звичайно пам"ятаю. Перший закид і через 50 секунд плотвичка на березі, другий закид і через 20 секунд впевнене потяжка, та підлящик грамів на 400 в підсаку. Ну, думаю, справа піде, але потім тиша, до 12ти зловив ще 2-3 плотвички. Сиджу та думаю, що не так? Можливо вчорашній Клуб3000, перебив сьогоднішній Траппер, та риба втікла? Зклав ще одного фідера, прикормив іншу точку, фідер мовчить. І от близько дванадцятої почало клювати з вчорашнього місця, риба плотва та лящ, кожен закид - клювання, але не всі вдавалося реалізувати. Дрібноту випускав (багато), два сходи солідних риб, один під берегом, лящ візуально більше кілограма, тільки взяв в руки підсак..., блін. Другий фідер відложив. Клювало до чотирнадцятої, потім мабуть також, але я зібрався і додому. Прикормку сьогодні використав із того що знайшов дома, це по пів пакета Траппер фідер секрет, червоний та чорний + 75мл. VDE liquid aroma BRASEM. Все інше як і вчора. Підсумок : 2.3 кг риби, не супер, але я задоволений цими двома рибалками, відпочив та набрався сил на робочу неділю, також є над чим думати, аналізувати.

На рахунок атрактанта. В наших магазинах ніхто не знає що це таке, придбав 3 ємкості від "трьох китів" на Новій пошті. Але він не дешевий, та єфективність його роботи для мене під сумнівом. Виручав(мені так здалося) мене на водоймі, яка на цьому сайті - табу.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 05 листопада 2012, 05:58 користувачем Kostya, всього редагувалось 1 раз.
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ZVod »

Мав можливість сьогодні, в неділю порибалити 3 годинки на Горині .... Приїхав в обід ... десь близько 12-00... - розуміючи по к-сті припаркованих машин на шлюзі що сьогодні аншлаг вирушив трохи нижче по течії ... замішав пів пакета фішдрім лящ... розклав свій старенький сігнум. На гачок декілька мотилів і закид під дальню бровочку.... Густера не заставила себе чекати. Клювання десь через 2-3 хв... розмір порівняно з літніми екземплярами - пристойний ... Шкода на робочій точці постійні зачепи ... тому змістився ближче до русла ... там також прокльовується але темп трохи низький.... Покльовки майже без промахів ... яскраві .... плотви майже не було --- окрім одної пристойної яку таки толком так і не вивів ... пошкодував ще не один раз що не взяв підхват... Певний час ловив в пів води з пєнкою ... таки да.... ефект класний але риба дрібніша ... з дна дещо потрібно довше чекати і покльовки делікатніші.... Одним словом виїзд видався дещо ближчий до туристичного бо вже близько третьої риба була дуже в'яла і я зібрався не дочекавшись вечірнього кльову ... відчуваючи що він точно мав бути... Але свій заряд енергії я отримав в повному обсязі.....

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Рибалив за шлюзом на цих вихідних. Ще до того, як, я так зрозумів, підняли шлюзи. Тоді до верху шлюзів було десь 50 см.

Пробив дві дистанції: перша - під першою бровкою, друга - під другою (каламбур якийсь вийшов :lol: ).
Кормився темною прикормкою Mondial із землею і мороженим мотилем.

Особливої активності риби не було. Лише на ближній проклюнулося зо три густери та ще кілька покльовок (все на мотиля, хоча пробував і опариша та бутер). І то лише з 8-30 до 9-00. Дальня так і промовчала. В місті лову вода була спокійна, практично без течії. Ближню, думаю, вбив невдалими експериментами із ароматами, бо спочатку це привело до пожвавлення а потім відрізало намертво.

Ще кілька хлопців сиділи нижче, то у них також густера під берегом.

Вже тоді все було так затоплено, що місць для лову практично не було.
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

с.Олександрія

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

09.05-12.05 виходив на річку з 5.00 до 9.00, береги замулені, вода спадає та очищується. прикормка - власна, наживка - опариш, рибка на прикормку не стає, вся прохідна, покльовки обережні, два виходи - прольот, два - більш вдалі, на смаження відібрав, душу і тіло порадував, в прилові - плотка та густера 50 на 50, кілька підлящиків, ну і вумні пескарикі з мізинчик...
фідерний сезон відкрито.
Зображення Зображення
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: с.Олександрія

Непрочитане повідомлення Kostya »

Чудовий звіт, але є одне АЛЕ:
oleg-rivne писав: прикормка - власна, наживка - опариш, рибка на прикормку не стає, вся прохідна.
фідерний сезон відкрито.
Прикормку потрібно підбирати, та риба обов"язково на неї стане. Самопал можна зробити краще, аніж СЕНСАС, але потрібно вгадати.
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

В воскресенье 19.05 открывал сезон по фидеру на речке. Уровень воды уже почти в норме, вода мутноватая. Как оказалось, после высокой воды старые места сильно изменились - на барегу понамывало много песка, бровки поменялись, да и вообще рельеф дна изменился... Так что на хороший улов рассчитывать было сложно. Надеялся, что на прикормку подойдёт голавль, но он то ли занят нерестом, то ли до отвала наелся хрущей, то ли из-за смены рельефа сместился на другие места - короче, голавлиных поклёвок так и не увидел. Стабильно поклёвывала ладошечная густёрка, изредка плотвички. Ну и на бутерброд червяк+опарыш попался судачок - не большой, но на фидер у меня впервые. :-) Что интересно, клюнул не на выматывании, а как полагается. Я сначала подумал, что наконец подошёл голавль - на вываживании рыба характерно давила в дно. :-) После извлечения крючка (заглотил по самую глотку) был благополучно возвращён в родную стихию.

ЗображенняЗображення

Также на перекате видел под берегом голавля на кило-полтора весом, видимо недавно вырвался из браконьерского "экрана" - чешуя за жабрами содрана, и какой-то примороченный, даже позволил приблизиться и сфотографировать себя. Позже его там уже не было, надеюсь оклемался.

ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення stal1n »

рибалили в Хотині
Зображення

в основному в улові густера
Зображення

також проскакувала плотва
Зображення

погода була, м'яко кажучи, поганою, але краєвидами ми насолодились сповна
Зображення
Зображення
Зображення

наш результат
Зображення

дорога додому
Зображення
Зображення
Зображення

як завжди про все детально написав в своєму щоденнику: http://rivnefish.com/blog/2013/06/03/khotin-01-06-2013/
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ZVod »

stal1n писав:рибалили в Хотині

як завжди про все детально написав в своєму щоденнику: http://rivnefish.com/blog/2013/06/03/khotin-01-06-2013/
саме так ... все стовідсотково підтверджую ...

Дещо хочеться відмітити а саме - якщо не везе то не фарт повністю .... З самого ранку дощ ... комари ... відірвана класна годівниця ... велика напівмутна вода на Горині, затоплені місця з важким виважуванням риби .. дуже низький непотрібний тиск 728 мм. рт.ст. Але тим не менше якось розклали один фідер на двох ... почали потроху ловити. Риба з самого ранку не активна - дуже прошена, покльовки ледь -ледь, зразу за звичай почав на ультра тонку снасть - 0,1 повідок - гамакатсу G-line та гак тонкий малий овнер чінта №14 ... Дещо проклюнулось . .. Потрібно було дещо закормити та перейти як правило на грубішу оснастку. Але справа в тому що навіть на 0,12 покльовки були дуже довгождані і тому ми так і ловили за що згодом були покарані. Два сходи - 2 підлящика невеликі 300 - 400 г. при виважувані - бо всюди трава .... Крупнішого не клювало нічого ...

ps - у Роми дуже класна прикомка ... трохи ще активніше ароматизувати і просто клас ... (позвоню спитаю як він все робив) ... на те що клювало не у всіх є наступні причини - ми сиділи трохи нижче і підтягнули до себе більш ароматизованішим кормом всю рибу ... і у нас тонка снасть .... Але все таки задум на Горинь був правильним - ще не летіла падьонка і при нормальній погоді був би жор густери і плотви у всіх ... а потім обов'язково підійшов би крупний підлящик... Але трохи не попали ... ну нічого відпочили з адреналіном понад міру .... :metal:
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей