оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
proteus
Герой
Герой
Повідомлень: 674
З нами з: 12 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення proteus »

Знову напишу "пустий" звіт! :facepalm:
Був в неділю на озері! Виїхав з дому о 3 годині і через 5 хвилин був вражений кількістю зайнятих місць :facepalm: це пздц ... Покинув машину пройшовся трохи, та знайшов непогане одне, і одразу пішов за речами ... Ще трохи під’їхавши, поліз за "шмотками" як бачу що ще одна машина вже "суне", чувак з якої запізнився на 3-5 хвилин та не зайняв нормальне місце, сів поруч в "камишиному отворі" ... Одним словом пресінг серйозний, і це розчаровує . Можна вранці залишитись без місця нормального з питанням в голові "куди їхати далі?".
Отже, не квапившись облаштував як завжди в темряві місце, прикормку замішав, вітру немає, не холодно, хвиль немає все йде для чудового проведення недільного ранку на риболовлі .. Все супер, але кльов :facepalm: .. Тут зіграло правило "назло тобі" і саме цей не маловажний фактор підкачав :facepalm: Закинув фідера та одну махову на поплавок ... Одразу на поплавок чітка покльовка, він ліг на поверхню, підсікаю та з невеликим супротивом витягую невеличкого підлящика, троха забобонності є, тому вкидаю його у садок, та обіцяю випустити в подальшому якщо все добре складеться і він дотягне до того часу ... А далі година чи дві без покльовок, ну чи без нормальних чітких клювак які можна було реалізувати .. навкруги рибаки також плюються, дзвіночки рідко дзвонять, сигналізатори рідко сигналять, сусіди рідко як і я здіймають догори свої вудки ... Прийшов час витягати третю палку .. це 6 метрова болонка нью хантер .. нею вирішив скористатись водною без хвильовою гладдю, та закинути трошки подалі, але не на дно ... Це через аж півгодини принесло результат, і після серйозної як завжди плотвиної покльовки на кукурузку, 150 грамова красуня була вже на березі ... Ще через півгодини вирішую вкотре змінити "підтомленого" опариша на маховій, але відбувся зацеп який поступово піддавався, наче витягую гілку з дна ... так це був рак :dribble: великий та гарний і смачний :smu:sche_nie: вибачте дуже давно не їв їх, не втримався Потів об 11 вирішую що сиджу до 11,30 якщо тихо буде. і це ж треба, 0 11-29, перше клювання на фідер :sh_ok: (а може і не перше, хоча більшу половину часу з таким кльовом я сидів із дзвоником на фідері, так як тяжко ловити на фідер і на поплавок, легко можна пропустити клювання, але дзвоник мовчав) - і невеличка плотвиця лежить на березі. Я таки не заставив себе з таким кльовом посидіти далі, та ще сонце плавило не "по-дитячі" ..Ось така рибалка .. не зовсім доброю видалась, нажаль, адже це єдиний вихідний день :-(


"Ранок"
Зображення

""Добро"для риби"
Зображення

"Моє місце"
Зображення

"Фотка від нудьги безкльової )) "
Зображення
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення SPIN »

Знову напишу "пустий" звіт!
Звіт хоч і без вражаючих уловів, але інформативно наповнений, на відміну від багатьох, де демонструється улов, радість риболова, природа і т.п., а інформації про особливості риболовлі - мізер, таке враження що в таких звітах більше вихваляються уловом, ніж діляться досвідом.
ПС
Користь від звітів без улову для мене ще й в тому, що виправдовую свої невиїзди на риболовлю, бо "всеодно не клювало"Зображення
Аватар користувача
proteus
Герой
Герой
Повідомлень: 674
З нами з: 12 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення proteus »

Итак, так как никто из друзей не смог выбраться в вскрс на рыбалку, пришлось ехать одному. Из за особой прожорливости машины, думать особо нечего было - Басов Кут. Я там выше писал где то
proteus писав:Все супер, але кльов :facepalm: .. Тут зіграло правило "назло тобі" і саме цей не маловажний фактор підкачав :facepalm:
но судя по воскресному выезду, сделал вывод, что тогда клёв был, а сегодня полная ж%па, уже точно :facepalm: Всё как обычно .. Три с чем то ночи ... одно из немногих свободных и (!) неплохих мест удалось занять, кстати тоже за 3-5 минут к приезду после меня других рыбаков .. При фонаре раскладываюсь и уже к рассвету полностью готов ... Поплавчанка, спиннинг с двумя крючками и мелкой пружинкой "на борту" и фидер .. таков мой арсенал. Полчаса, час, полтора тишина :sh_ok: Меняю дальность заброса ближе-дальше, обильно подкармливаю "район поплавчанки" всё игнор ... "Подключил к звонку" фидер - тишина. Лиш по одному разу что то дернуло как на спиннинг так и на фидер, но без продолжения .. Поклёвки на поплавок вообще не видел .. Одним словом я был шокирован. У соседей при мне слева отловился лиш одним подлещиком грамм на 250, справа двумя карасями по столько же и пару плотвичек. Ловили они, да и другие (когда я прошелся перед отъездом) на всякие спутники и аля "убийцы карася" с напаковаными пружинами мастыркой. Вот такая вот рыбалка .. уже в 10 часов я начал понемногу собираться, ибо нефиг что делать тут решил сегодня. Что отметить еще? Пресинг как обычно .. рыбаков нереально много. особо напрягают когда некоторые закидуют с одного места по 5-6 "дальнобоя", соответсвенно прямо не всегда он могут закинуть, и поэтом начинають не нагло но по чуть чуть залазить всё глубже в Ваш сектор .. Одним словом басик нереально подхарил тогда в вскрс .. Решил пока что прикрыть его, и хочу поездить немного на Горыньку.
Пару фото, как всегда готовился к нормальному отчету :facepalm:

"Немного усовершенствую своё место"
Зображення

"А именно соорудил себе столик, о котором можно прочитать - ТУТ "
Зображення

"Удобно" :a_g_a:
Зображення
Аватар користувача
Серж-ядовитий
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 96
З нами з: 22 лютого 2010, 01:00
Телефон: 0965706360
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Серж-ядовитий »

Був з неділі на понеділок з 04го по 05е. розложився на пляжі до 10 вечора закормився в 23-00 перша покльовка подлещик грам 500 і до 4-00 кльов був стабільний після чотирьох відрізало якраз посходились рибакі на бескльовє. Улов заважив на 4 кіля :smilefish: , самий більший кілошка менше 400-сот грамового небуло. Наживка опариш з мотильом. Фото нету случайно удалив, форматнув карту памяті :smu:sche_nie:. Протестував заразом нове крісло і шнур. Кріслом задоволений на всі сто тількі дещо з обвесу докупить, а от шнур і + і - взяв Сальмо фідер 0,14, заказав з інтенрнета, гад вспливає і то бистро чито відтого, що я його силіконом обробив і лежав він неділю, но написано ,що він тонущий. Перша рибалка неполиняв і неде ворсинкі даже непоказалося хотя я його добряче поганяв. Ось такі пироги :-) .
Аватар користувача
Россо-Неро
Козак
Козак
Повідомлень: 472
З нами з: 23 квітня 2008, 00:00
Звідки: город-герой
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Россо-Неро »

Серж-ядовитий писав:Був з неділі на понеділок з 04го по 05е. розложився на пляжі до 10 вечора закормився в 23-00 перша покльовка подлещик грам 500 і до 4-00 кльов був стабільний після чотирьох відрізало якраз посходились рибакі на бескльовє. Улов заважив на 4 кіля :smilefish: , самий більший кілошка менше 400-сот грамового небуло. Наживка опариш з мотильом. Фото нету случайно удалив, форматнув карту памяті :smu:sche_nie:. Протестував заразом нове крісло і шнур. Кріслом задоволений на всі сто тількі дещо з обвесу докупить, а от шнур і + і - взяв Сальмо фідер 0,14, заказав з інтенрнета, гад вспливає і то бистро чито відтого, що я його силіконом обробив і лежав він неділю, но написано ,що він тонущий. Перша рибалка неполиняв і неде ворсинкі даже непоказалося хотя я його добряче поганяв. Ось такі пироги :-) .
Вспливає від силікону - 100%
Не полиняв - також думаю від цього. Якщо і полиняє, а полиняє точно - то нічого страшного.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення stal1n »

Рибалка відбулась в минулу середу, але через брак часу поділюсь з вами враженнями й емоціями лише зараз.
Все детально тут: http://rivnefish.com/blog/2013/08/12/ba ... 7-08-2013/
А тут будуть фотки з коментарями

1. Щоб зайняти місце виїжджаємо за дві години до сходу сонця
Зображення

2. Ви не повірите, але це унікально фото Венери. Дійсно було трохи скучнувато чекати на схід сонця, а годувати і втикати на мертвий кінчик фідера в деякий момент вже дістало.
Зображення

3. Наша водойма прекрасна(в деякому освітлені)
Зображення

4. В районі лілій було помічено 2 човна з поплавочниками
Зображення

5. Єдиного карася вудкою на хробака було зловлено дружиною мого напарника
Зображення

6. Кльов на фідер був майже відсутній. Раз в годину клювали ось такі "козлики". Ну хіба для цього я мутив ту прикормку з стількома компонентами і ще й мелясою :wat:
Зображення
Якщо хтось ще до цього часу не слідкує за моїми дописами в рибальському щоденнику, то ось вам рецепт для фідерної рибалки на басівкутського ляща:
  • Одна пачка прикормки на карпа, або іншої прикормки з крупною фракцією (в даному випадку це був “Ай, подсекай Карп”);
  • одна пачка чорної прикормки (FishDream Sport);
  • одна паска прикормка на ляща (“Ай, подсекай Лещ”);
  • 150 грам кокосової стружки;
  • 3 пакети ванільного цукру;
  • 3 пакети кориці;
  • жменя вареної перловки;
  • 150 мілілтрів меляси, яку розводять у воді, на якій це все замішується.
Буду радий за коментарі, критику й доповнення до цього списку

7. Наші сусіди сиділи ще з вечора, і дуже серйозно прикормили місце. Клювало у них так само майже як і у нас, але одна риба була трофейною
Зображення

8. Кінець :)
Зображення
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
proteus
Герой
Герой
Повідомлень: 674
З нами з: 12 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення proteus »

Сьогодні вирішив перевірити теорію про те чи краще клює в будні ніж на вихідні :-) На такий тяжкий крок (в трудодень, перед роботою, о 3 підйом :facepalm: ) мене змусила нестерпна тяга до фідерізма :hi_hi_hi: Отже 4 години .. я на місці, рибалок нарешті немає, вибирай місця до схочу, хоча в годині о 5 мій берег (по 50-70 метрів) в обидві сторони був зайнятий мабуть на відсотків 60. Вибрав зручне місце для себе з машиною, почав в темряві розкладатись, що впринципі дуже сподобалось, часу є багато, так щоб ідеально навіть повиставляти рогатини, та підготувати місце для садка і т.д. Перші півтори години тиша .. поплавок, фідер та недавно підгледений у місцевих рибалок та куплений "вбивця карася" мовчить. Почались потрошки посмикування як на поплавку так і на фідері. "Вбивця" свою роботу не виконував, хоча провина в цьому більш моя. Поперше в мене не було мастирки на пружини, тому я пакував фідерну прикормку яка злітала ще без доторку до води, подруге поспіхом я забувся дзвоники, без цього нормально на дану снасть ловити взагалі стало не можливо, достатньо було мені поглядів на поплавок та на кінчик фідеру, тому на "вбивцю" я забив. Через деякий час потужна покльовка на фідер, і 100 граммовий підлящик в мене в долоні. Через декілька хвилин знову "клювака", і вже мірна плотва на березі, але на цьому "нормальне" клювання перестало. Щось постукувало, подьоргувало але до логічного кінця не доводило. Початок восьмої, треба збиратись на роботу.
Переважна кількість рибацюг поряд, ловила тільки махом, щоб хтось щось далеко закидав я не чув. Сусід з боку витягнув два карасика, зправа у мужика тиша. Хоча у них і в мене нічого толком не клювало, все ж таки почав шукати причини в собі. На даний час вирішив, що в мене мабуть все ж таки завеликий гачок (адже тільки так можна пояснити ці тривалі подьоргування та посмикування на фідері), по друге мабуть мій корм дійсно не досить привабливий. А перечитавши рецепти "колег по цеху" :sh_ok: точно мабуть так і є. Я наївно думав що риба має цікавитись та їсти як прикормку за 15 грн так і за 35.
Фоткі робив, але смислу викладати їх немає. Все ті ж краєвиди, місця і т.д.

ПС. Просто в захваті як передає фідерна палка всі покльовки та супротив риби навіть невеликої "в руку" :dribble:
ПСПС. Треба їхати на Горинь, щось басалупа не радує ніфіга.
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Kostya »

Рибалив на озері в суботу і неділю по шість годин. Планував їхати на змагання, але не склалося. Тож з арсеналом прикормки, та наживки вийшов на Басів Кут.
Субота. Все так як на змаганнях, наживка, прикормка ... , за рибалку біля 250 грн., в режимі "економ". Приїхали о 03:20, щоб зайняти місця, зайняли. Розпочав ловити о шостій, початок кльову очікував не раніше сьомої години, так і сталося.Маркувався хвилин тридцять, але нічого кращого, а ніж перевірена точка в 22 метри, не знайшов. Стартовий закорм зробив з 9ти годівниць розмитим п"ятном без додавання живих компонентів. Далі просто чекаю. Перше клювання біля сьомої, та підлящик в садку. Перезакидаю, через три хвилини друге клювання, визначаю темп - очикування не більше 4х хв.Так і ловив до 13ї години. Знову був розігнутий гачок, та два сходи з гачка на перших секундах. Зловив 4,9 кг. Прикормка - Браунінг, наживка пінка, опариш, мотиль. Повідок 0,104, 70см.+12см. фідергаму. Повідків поміняв біля десятку, поки не знайшов той, що працював.
Неділя. Вирішив заощадити на прикормці. Взяв залишок із суботи (2 літри), та два кг. дешевої відчизняної, доопрацювавши її корицею, коріандром,вівсяним борошном та чорною фарбою. Приїхав на водойму о шостій, зайняв не знайоме місце, промаркувався, знайшов точку біля 35 метрів. Біля сьомої розпочав ловити. Стартовий закорм зробив вчорашнім Браунінгом, також розпиливши дев"ять годівниць навколо точки лову. Перекурив і перший закид - карасик в садку. Перезакидаю і підлящик. Режим очікування обрав дві хвилини. До десятої години справно клювали підлящики 100-150 грамів, та два 600-700 грамів. Потім дуже слабенька, але впевнена покльовка і я відчуваю приємну важкість , але за дві секунди - сход. Доречі на Басіку схід крупного ляща в зоні лову - кльову немає 20-25 хвилин, перевірено не одноразово. Але я кормлю і кормлю вже інтервал 3-4 хв. Десь за пів години лящ повернувся. А з 12тої години клювання стали рідшими, але риба 700-900 грамів. Ловив до 13ї, клювало і далі, але потрібно було до дому. Наживка та сама, прикормка інша, дешевша в три рази. Результат 5,7 кг.
Ловив не один фідер, та один гачок. Фото не робив, бо нічого писати не збирався.
Звичайно в прикормку добавляв і інгридіенти, про які писати не буду, як без цього, але не думаю що вся справа в них.
Наприкінці, хочу написати слідуюче. Багато разів виходжу на водойми, спостерігаю за "фідерменами", котрі витратили кошти на рибалку, потратили часу, закинули три "убійци карася", два фідера, та поплавчанку. Сидять, не вживають :beer: , та майже нічого не клює, потім всім розповідають, що кльово було вчора, та буде завтра.
І у мене виникає запитання, а що Ви зробили щоб клювало???
Такий вийшов звітик.
З повагою, Костянтин.

P.S. Ще добавлю. Рибалив на Б.К. до цього літа разів 5-6, то улов цієї суботи був найменшим.
Востаннє редагувалось 20 серпня 2013, 17:50 користувачем Kostya, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
proteus
Герой
Герой
Повідомлень: 674
З нами з: 12 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення proteus »

Ого какике "чвары" тут :-)

Так как сегодня в 6 утра надо было съездить в Здолбунов, не смог воспользоваться случаем и не съездить на оз.Басов Кут. Прибыл около 7 часов, полтора часа до работы. Сразу удивился увидев одно неплохое свободное место на котором раньше уже рыбачил. Сделал замес прикормки и закинул одну дальнобойку (пружина + 3 крючка) и фидер. Просидел около часа без единой поклевки, решил что буду собираться, нечего с таким клёвом сидеть. Начал около машины собирать. как вдруг звенит звоночек на фидере. Подбежал, контрольно подсекнул, и через пару секунд 250 грамовый карасевич был на берегу. Был словлен на "букет" опарышей.
ЗображенняЗображення
Прикормкой пользовался бюджетной. Больше поклевок не было.

ПС. По соседях. Слева ловил местный удочками, при мне ничего не словил. Справа сидел дедок, который тоже около полудевяти вытянул подлещика грамм с 300 на донку. Говорит это второй уже, первый сошёл так как без подсака. Еще правее, сидел парень, который рассказал, что у него за все утро как и уменя одна реализованая поклёвка 400 граммового подлещика. Один ловил на "убийцу" втоорой на класический спутник. Вот такой вот выезд сегодня на озеро получился.
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення ZVod »

Випала нагода трохи порибалити на рідному озері ... Лящик активний. Добре відгукується на салапінку карамельну з ведейшним антрактантом ...та ще небагато екзотік бреме також від вде. Робочий корм видався на цей раз менш сипучим - більш клейким та важчим ... - для дрібноти не ахті а от для дорослих кракенів саме те .... В цей раз архі важливо було підібрати повідок з гаком - використовував дуже м'яку смартовську лєсочку 0.12 та гачки червоні тонкі №16 від гамакатсу .... Наживка опариш - один та три штуки - чередою. Дистанція 25 м. Клювання просто алєс - захоплює.... але трохи перебивав дрібний підлящик... Темп спочатку активний - а згодом 8 -- 10 хв. - не рідше.....Ось такі пироги та рибні котлети - а мухи окремо :hi_hi_hi:
Хай всім потроху рве!

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення ZVod »

Друга частина Марлєзонського балету ....
Сьогодні з ранку на тому самому місці навпроти спасалки ... два фідери ... прикормка та ж сама тільки трохи з нахилом що до збільшення частки крупної фракції, а саме перловки та геркулесу . З ранку особливо не брало ... лише два піки в кльові з 10 - 12 год і 13.30 -14.00 ... Лящ агресивний і необережний ...але тільки на робочій точці ... трохи відхилення від кучності попадання і потрібно набагато довше чекати. Наживка - опариш. Сьогодні використовував лящовий сенсасовський діп - спочатку покращення явно прогресували - це коли взагалі не хотіло щось братися. А ближче до обіду - це стало менш важливо.
Риболовлею сьогодні задоволений на всі сто. Багато було нових спостережень і головне те що планувалось на крупнішу рибу потроху здійснилось.

ЗображенняЗображення
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення stal1n »

Повний звіт тут: http://rivnefish.com/blog/2013/09/03/ba ... 1-09-2013/

Коротко про рибалку: не клювало на березі взагалі ні в кого. Нам не допомогли атрактанти й пшикавки.
Лише Сергій з дальної дистанції дістав карася й підлящика. Один нормальний риб зірвався.

Якщо Сергій захоче, то сам доповнить те, що я тут написав.

Ось повний фотоальбом. Щоб бачити підписи до фото натисніть на піктограму в лівому нижньому кутку з зображенням рядочків
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
Серж-ядовитий
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 96
З нами з: 22 лютого 2010, 01:00
Телефон: 0965706360
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Серж-ядовитий »

Да рибалка невдалась. Риба відчувала переміну погоди. На дальну дистанцію було вашко попадать в одну ту саму точку бо вітер крутив, вроді литить рівно і через 20 метрів, раз і відхилилась 0_0 такі невелики пориви то в одну то вдругу сторону.
Дороблю відео то виложу, тількі шкода, що незакінчене погода недала доснять до кінця, пришлось бистро змотуватися щоб незмокнути.
Аватар користувача
Серж-ядовитий
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 96
З нами з: 22 лютого 2010, 01:00
Телефон: 0965706360
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Серж-ядовитий »

А ось і відео до кінця не довідзняте за погоди але хоть щось - http://www.youtube.com/watch?v=_qwkZWBHGL8 :prapor:
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення ZVod »

Серж-ядовитий писав:А ось і відео до кінця не довідзняте за погоди але хоть щось - http://www.youtube.com/watch?v=_qwkZWBHGL8 :prapor:
Професійно!
Фідер у тебе бачу по бланку хевік - 120 гр. ... для наших водойм можна ще лайт задіяти.... до 70 гр.

ps - був сьогодні - взагалі ніяк ... правда на новому місці і новою аромою від трапера (аніс) - але це не відіграє важливого значення ... дубінщики ловили на спутніки та дуріки - тоже ніяк по 1-2 скоблика.... вітер північний - самий гірший....
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей