Misha77 писав:в черговий раз бачу -- краще в магазині взнати а в неті , на форумах перепитати.
Чому ви вирішили, що в магазині дали неправдиву інфу? Якби мене запитали, чи зрізає щука флюр, я б за одеським методом спитав - який?
За 2 роки, що я перейшов на флюр, у мене був 1 зріз, я ловив на флюр окуня, 0,22, без поводка, флюр зрізала щука біля 1-1.5кг.
Більше зрізів не було, причому я використовував флюр 0,45 на тролінгу, було зловлено біля 10 щук від 0,5 до 2,5 кг, зацепів було десятками, а після 2 днів рибалки, я положив поводка в коробку без всяких пошкожень.
Причому половина покльовок була в "шахту".
Ставити флюр 0,1-0,2 і сподіватися що його не зріже- трохи наївно, починати ІМХО треба з 0,4.
Товариш (є на форумі) минулого сезону втратив воблера з 15см стальним поводком. Так що тепер робити висновки і ловити виключно на стальку як сома на Дніпрі?
Приманки - розходник, навіть якщо він коштує 200 грн, так до нього і треба відноситись.
П.С. У приведеній статті про загибель щуки - 100% гинуть щуки зловлені на живця, по спінінгових способах - більшість виживає.