р. Горинь

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Так как первую половину сегодняшнего выходного я посвятил джеркбейтам, то на речку попал уже после обеда. Ещё и опоздал на маршрутку из-за пробок в городе и пришлось сидеть на вокзале, ждать следующую, в итоге приехал в 16-30. Вода низкая, уже упала до уровня нормы, но ещё мутнющая.
На первом же забросе мощная поклёвка, бурное сопротивление. Ну, думаю, хорошая щучка... Каково же было моё удивление, когда я подвёл рыбу к берегу - жерех на полтора кило! 0_0 Знаю, что иногда на джиг поклёвывает - ранней весной или поздней осенью, когда он держится ближе ко дну. Но летом - не ожидал.. Взял на Bass Assassin на оффсетнике плюс чебураха 12 грамм, на неглубоком перекате с быстрым течением. Что интересно, никаких следов присутствия жереха там слышно не было - ни боя, ни просто всплесков.
Зато позже, когда я прошёлся ниже по течению - понял что сегодня у жереха был жор. Такое впечатление, будто на этот участок собрались жерехи со всей речки, всплески следовали в разных местах каждую минуту. Жаль, что с собой не было более подходящего спиннинга и соответствующих приманок. :)
ЗображенняЗображення
Потихоньку двигался вних по течению и облавливал перспективные места, заработал две щучьи поклёвки. Первую даже не заметил, потом только увидел порезы на силиконе. А вторая неплохо ударила, но попала в чебурашку - следы от зубов на свинце оставила, но не засеклась. Попутно поймал мега-хищного окунька и ещё один такой же сошёл под берегом. Не знаю, как они умудряются засекаться на оффсетники такого размера :-)
ЗображенняЗображення
С собой было только два металлических поводка, но оба погибли с приманками в глухом коряжнике, пришлось вязать флюр. Уже перед самым отъездом ррешил пробить дно за упавшим в воду деревом. При проводке ожидал возможного зацепа, так что когда это случилось - не стал подсекать. Неожиданно "зацеп" ожил и попытался уйти под корягу. С трудом удалось остановить рыбу и даже провести пару метров против течения, и тут неожиданный сход... На приманке порезы от зубов - явно была щука, и неплохая. Потом я уже сообразил что не делал подсечку - надо было хоть контрольную в процессе вываживания сделать, но поздно... Бросаю в пару метрах выше этого места, ни на что не надеясь - и тут ещё до того, как успел сделать первую ступеньку чёткая поклёвка, я даже не успел подсечь - секунда борьбы и резкая слабина. В голове пролетела мысль - неужели срезала?? :sh_ok: Так и есть. :-( Обидно, но ничего не поделаешь. Время уже поджимало - 20-00, пора бежать на маршрутку и возвращаться домой. Ну, ничего, я знаю, под какой корягой она живёт и ещё вернусь. :ps_ih:
Аватар користувача
SashulkaB3
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 305
З нами з: 09 липня 2009, 00:00
Звідки: с.Олександрія Рівненського р-ну
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення SashulkaB3 »

Був вчора на Горині в районі "Підкови", що в с.Олександрія. Пройшов берега метрів з 300 та нієдиного ривка, хоча вплески по водоймі були і що цікаво в тих місцях куди долітала блешня. Пробував на різні приманки, і воблери і попери і силіконки і блешні. Зі слів місцевого, який в суботу зранку взяв щуку на 1,5 кіло, то все що він ловив останнім часом, ловив на велику радянську блешню АТОМ, все решта непрацювало. Знайшов для себе різні гарні місця з бровками, корягами :palivo: ну дуже гарно :co_ol:
Також говорив з мімо пропливаючими на човні хлопцями, то в них теж нуль :ne_vi_del:
Жизнь - любить то что делаешь и делать то что любишь!!!
vanmaks
Споглядаючий
Споглядаючий
Повідомлень: 3
З нами з: 06 червня 2013, 16:02
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення vanmaks »

Я в суботу теж кідав спінінг в районі Ремля ти Саша повинен знати де це,повний 0,мужикі пропливали на моторці теж 0,видно через погоду :ne_vi_del:
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

SashulkaB3 писав:Був вчора на Горині в районі "Підкови", що в с.Олександрія.
Тоже был на речке в воскресенье, ходил целый день, кучу приманок в корягах оторвал, и под грозу попал - а всё без толку. С самого утра поймал небольшую шучку (выпустил), а потом - одни нереализованные поклёвки, и то аж после обеда. Был сход небольшого судачка, грамм 500-700, и штук 5-6 щучьих поклёвок, видимо рыба пассивная была - силикон порезан в хлам, но ни одна не засеклась, и поклёвки вялые... Одно оправдание - погода плохая :-)

ЗображенняЗображення
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Рома »

На вихідних (субота) вдалося трохи вирватися на Горинь покидати спінінгом. Розраховував на щуку, тому і снасті брав відповідні. Проте на річці риба не реагувала на мої приманки. А от перейшовши на старицю добряче відловився "мегащуками". Спочатку ловив на силікон - нуль. Почепивши воблер, відразу почав обриблюватися щучими недомірками, які відразу ж відпускав. Окуневих снастей з собою не було, тому його пробував ловити на обертові блешні. Але і на них кидалися щучки. Більшої риби так і не впіймав.
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображення

Паралельно зі мною ловили колеги на фідер. В уловах невеличка густера, більш-менш нормальні подусти, один заліковий головень (на око десь 0,5 кг), карась.
ЗображенняЗображення
Зображення Romanmix2002
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Что-то никто не хочет делиться результатами, хотя как раз разгар сезона... Оживлю тему.

27 сентября до обеда сплавлялся по Горыни со знакомым. Погода была никудышняя - то дождь, то солнце.. Видимо, поэтому клёва не было, прошли большой участок речки, но нормальных поклёвок так и не увидели. Уже возвращаясь назад решили повесить воблера в троллинг. На неглубоком прямике заработали пару поклёвок, знакомый поймал мелкую щучку, у меня же на Dorado Classic - две судачих поклёвки, одного мелкого выпустил, а второй был покрупнее, за кило, но засёкся за краешек губы и уже возле самого подсака всё-таки умудрился сбежать. Повезло. :)
ЗображенняЗображення
5 и 7 октября тоже выезжал на пару часов, но поклёвок не было. Только в четверг 10 окрября наконец попал на клёв. В течение 15 минут практически с одного места заработал три удара - килошный судак и щучки 700 и 1100, немного позже поймал ещё одну мелкую, около 500 г, и было ещё пару нереализованных тычков. Все поклёвки на русловых бровках, на Bass Assassin и LunkerCity Shaker на оффсетниках.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення

Горынь уже вся в осенних красках, деревья вокруг разноцветные.. Красотища.. :)
ЗображенняЗображення
Neveteran
Ледар
Ледар
Повідомлень: 33
З нами з: 09 січня 2012, 22:35
Телефон: 0964577073
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Neveteran »

Вчера поймал жерешка 1,6кг. Приманка самодельная колебалка. Был еще сход чего-то на джиг (незацепляйка на офсетнике) , не засек, протянул метра полтора, поклевка при стягивании джига с отмели в яму.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
yurik
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 64
З нами з: 14 листопада 2011, 20:55
Телефон: +380671601096
Контактна інформація:

Re: Конкурс звітів 2013

Непрочитане повідомлення yurik »

Звіт на конкурс під назвою "Перша рибка"

Ось і підріс мій хрещеник , та виявив бажання виїхати на річку і закинути вудочку , це було приємною несподіванкою , отже
вибрали більш - менш теплий день як на осінню пору , і вперед !
Кум з дітворою мав під"їхати після 9-ої , і тому я поїхав на Горинь з самого ранку сам , з надією впіймати щучку чи судачка та показати їм ,як вона та рибка із себе виглядає в природньому середовищі ( а не в супермаркеті чи на сковородці ) , ну а засмажити там же на вогні та пригостити кумів - було б взагалі ідеально !
Прибув ще затемна , поки прийшов до річки - вже світало , саме час !
І силікон Daiwa Tornament 3" натурального кольору ( під верховодку ) на джиг - головці Owner 14 гр. полетів в воду шукати ту саму рибку ...
Судачок мовчав ... Вхід в яму , прибережна канавка , вихід на мілину - тихо ...
Однак риба гуляла досить жваво , причому в березі , зміщуюсь туди , де гуляла дрібнота та помічались всплески хижака .
Вже майже під берегом , коли закінчив робити ступінчату проводку і підтягував приманку плавною хвилькою щоб не чіпляти водорості на дні - ривок !
Є !!! Спочатку риба повела себе не досить жваво , спінінг засив плавні ривки , підмотав до берега - і тут ого - го !!! Вчасно послабив фрикціон - і ось він той затяжний приємний звук фрикціона!!! Щука , а вже побачив що то вона , хоч і вода не дуже прозора ... Розмір спочатку на око оцінив "десь біля двох"
Ще кілька затяжних ривків , свічка , і вже пробую брати ... не вдається , дуже незручне для витягування місце - берег зарослий вербою , а у воді під берегом водорості , доводиться кілька разів маневрувати між ними - і ось довгочікувана мить - щука на березі !!! Ура !
І бачу що з розміром не вгадав , вона точно не менше 3-х !!!Завдання мінімум виконано , вже не буде соромно перед кумами ! Незабаром вони були вже тут на місці і кумів Nikon зафіксував рибу і всіх хто виявив бажання позувати.
ЗображенняЗображення
Маленький хрещеник трошки злякався "крокодильчика" і обережно тримався осторонь ... Для нього спеціально була взята вудочка для верховодки ,
яку він негайно взявся діставати із чохла . Закидаємо її і вся увага на поплавок.
ЗображенняЗображення
Верховодка зранку гуляла жваво , але як тільки піднялась хвиля , скоріш за все опустилась нижче , збільшуємо глибину , і ось !
ПЕРША В ЖИТТІ РИБКА , в руках маленького рибалки !
ЗображенняЗображення
Пора святкувати цю подію ! Свіжість осінньої природи , димок вогнища та запах печеної у вогні картопельки добряче наганяли апетит ! :e-d-a:
ЗображенняЗображення
Поки ми обідали , вудочка наживлена мотилем лишалась на місці , і раптом чуть не отримали ще одного "бонуса" , мотиля спробував на обід рак розміром з омара ! Давненько таких не бачив ! Але поки перетягував його через гілля під берегом , він втік ...
Нехай росте ще !
Прийшла пора збиратись додому , а вечором нас чекала смачна смажена щука ( зважування вдома показало рівно 3 кг ) , і звичайно рибалькі байки )
Приємно , що дітвора виявляє інтерес до природи , активного відпочинку , і коли відбувається це з такого юного віку - на мою думку тільки плюс !
Ну а завдання доросих - підтимувати такий інтерес .
Нехай дітвора цікавиться не тільки мультиками і комп"ютерними іграми , а й навколишнім світом , вчиться цінувати природу , берегти її , ну а таке захоплення як рибалка дуже цьому сприяє .
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

После крайнего отчёта был на Горыни в разных местах ещё несколько раз - 14 и 22 октября после обеда и 24,25 и 27 до обеда.
14 заработал только один удар уже поздно вечером после захода солнца, скорее всего судак - так как не осталось порезов. Но рыба не засеклась. :-(
22 числа единственная невнятная поклёвка, на всякий случай подсекаю - и вот он, огромный окунище, грамм 150 :-) Не знаю, как он смог сожрать 3-дюймовую приманку на оффсете 3/0. Судак и щука будто вымерли, никаких следов по самым перспективным местам... :-(
ЗображенняЗображення
24 октября с клёвом было чуток получше - был выход щуки за Юмовским твистером при перетаскивании приманки через корягу - весь момент был хорошо виден в поляризационных очках, но она не успела. Повторные попытки сделать такую же проводку ни к чему не привели, рыба повторно не соплазнилась, а может после неудачной атаки сменила место засады. Позже была ещё одна поклёвка под самым берегом, но мне показалось, что это удар о коряжник и не сделал подсечку - в результате околокилошная щука после извлечения с глубины уже наверху сошла... У proteus, с которым я рыбачил - тоже был мощный удар с утра, видимо судачий, но безрезультатный.

25 опять на речке вместе с proteus, погода самая щучья - не жарко, пасмурно и сильный туман... Но помимо всплесков жереха на реке никакой активности хищника. Полоскали приманки до обеда - глухо. Уже перед отъездом у меня поклёвка на твистер Yum - оказалась маленькая щучка, немедленно отпущенная подрастать.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення

В воскресенье 27 числа поехал уже вместе с yurik. У меня так ни одной поклёвки и не было, Юра поймал аж две микрощучки... Что-то в этом сезоне никак не удаётся попасть на нормальный клёв, хищник упорно игнорирует приманки. Наверное, виной тому аномально тёплая как для конца октября погода - вода опять прогрелась и хищник пассивный. Остаётся ждать похолодания, может будет брать получше. :-(
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення SPIN »

Після безрезультатної джеркової рибалки на кар"єрах в неділю, на якій навіть вихода не було, нарешті вирішив половити традиційним спінінгом на "колебло", вертушки, воблери та джиг. 29.10.13. виїхав на Горинь біля Хотиня. Оскільки на річці дуже давно не намагався щось впіймати, вдався до експериментів. Першими полетіли у воду колебаха - нуль, потім - вертушка - нуль, потім джиг - і не дарма, бо на руслі хтось атакував джиг у "голову", а приманка - віброхвіст від Мікадо.
ЗображенняЗображення
Проте після повторних закидань, атак більше не було. Зустрів двох спінінгістів, один ловив з берега і сказав, що не було навіть удару, а два його знайомих за день до цього пройшли пішки від Ходосів до Решуцька і теж повний нуль. Інший спінінгіст пропливав на човні і теж без риби. Минуло не багато часу, як почув, що жерех полював по течії, вирішив подати йому воблер, проте жерех або не затримався або не захотів клювати. Час швидко спливає, тому повертаюсь до силікону. Під самим берегом нарешті клюнула щучка, яка заважила рівно 900 г.
ЗображенняЗображення
31.10.13 вирішив знову обловити цю ділянку Горині, правда з другої половини дня. Нажаль нічого не впіймав, було лише два клювання, під час одного з яких на силіконі залишились сліди від щучих зубів, а в іншому випадку хтось збив силікон з оффсету і незначний поріз, який не схожий на щуку.
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
Neckerman
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 71
З нами з: 05 вересня 2011, 18:43
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Neckerman »

Сьогодні з 9 ої години походив зі спінінгом в межах АЗОТ-у. З самого початку риболовлі заробив 3 клювання окуня, 2 реалізував. Один виявивсь приємним "бонусом", зважування показало 300 гр. Ловив на їстивний силікон KEITECH Easy Shiner. Ще трохи згодом на "миджика" вдалось зловити невелику щучку.Загалом розписувати багато немає сенсу, активності риби під час риболовлі, мною практично не спостерігалось, лише зранку на протилежному березі під очеретом пару разів виходила чи то щука чи жерех, в подальшому річка не подавала ніякої надії на успіх, о 12 год. зібрався до дому.
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
Vik
Герой
Герой
Повідомлень: 542
З нами з: 21 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Vik »

Вчора 1.11 вдалось порибалити на Хмельниччині, заодно і потестити свою нову палочку
Matagi Sakura з тестом до 5г
Зображення
Зображення
Зранку на траві був приморозок, повний штиль
Випивши гарячої кави починаю ловити
Покльовки не заставили себе чекати, на третьому закиді перши трофей
Зображення
Далі було цікавіше
Піднявся вітерець, пішов крупняк ;)
Зображення]
Ловив на шарнір до 4г
Аватар користувача
ilya
Абориген
Абориген
Повідомлень: 116
З нами з: 30 травня 2010, 10:12
Телефон: 0964558202
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ilya »

В суботу сплавлялися від шлюзу у Воскодавах майже до с.Дроздів. Перше клювання не довелося довго чекати, з під берега вдалося видурити щучку грам на 400, спрацював джакаловський сквад міноу, само собою вона була відпущена!
На цьому клювання закінчилися, небо затягнуло хмарами потрохи накрапав дощ, але ми далі, помаленьку на легкому якорі сплавлялися по течії. Впирався в воблери, щось до джигу душа не лежала в той день. Ехолот дуже-дуже рідко показував якісь натяки на рибу і на тільки на поворотах річки, на прямих відрізках повний нуль!
В годині 15 вирішуємо повертатися назад до шлюзу і трохи потролити, заробили теж одне клювання зуботої на око грамм 500, її навіть не витягував з води, трохи поводивши її біля лодки вона сама вернулася додому. Спокусилася на Салмо Перча в кольорі RR. На цьому і вся рибалка)
Здивувала відсутність рибаків, як місцевих так і не місцевих!)
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення SPIN »

Ехолот дуже-дуже рідко показував якісь натяки на рибу і на тільки на поворотах річки, на прямих відрізках повний нуль!
і куди ж поділась риба в Горині...
Аватар користувача
ilya
Абориген
Абориген
Повідомлень: 116
З нами з: 30 травня 2010, 10:12
Телефон: 0964558202
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ilya »

можливо нижче по течії пішла, 2 неділі назад сплавлялися в р-н Сергіївки, з кльовом теж слабувато, але наявність риби більша по ехолоту була...
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей