Всім привіт. На минулих вихідних сталося те, чого з нетерпінням чекають всі любителі зимової риболовлів, і я в тому числі, – вода стала твердою і дала змогу більш-менш комфортно ловити. Щоправда напередодні було багато сумнівів відносно міцності льоду. І чим ближче до вихідних, то ці сумніви ставали все більшими. Морозу практично не було, в повітрі висіла або мряка, або дощ – все це аж ніяк не сприяло відкриттю зимового сезону. Окремі рибалки відкрили сезон ще на початку минулого тижня, і тому їхнє прагнення попасти на лід не було таким великим як у мене.
Врешті решт, після обіду в суботу я вирішив вискочити в розвідку щоб перевірити міцність льоду. Після підходу до водойми побачив, що лід є, проте вихід на нього був дуже поганим. Рибалок в межах моєї видимості не було ніяких, так само як і прорубаних раніше ополонок. Знайшовши вихід на лід і перевіривши його на міцність пешнею, рушив вздовж берега. Як показала подальша рибалка, товщина льоду, в залежності від району ловлі становила 5-7 см, чого цілком вистачало для моєї ваги тіла. Щоправда були і ділянки, на яких виднілася вода – до них я не наближався. Отже, пройшовши декілька метрів пробив декілька ополонок і почав з ловлі на мотиля. Після деяких пристосувань і згадувань того як необхідно грати кивком, заробив перше клювання, яке не реалізував. Протягом наступних 10-ти хв. зловив невеликих окунця і плотвичку. Далі вирішив ловити блешнею, так як часу на риболовлю багато не було. Перемістившись в друге місце, почав грати блешнею. Після першого ж підбросу блешні відбувся потужний удар і перший окунь красень опинився на льоду.

Ну, думаю, що якщо так дані піде, то відкриття сезону пройде на славу. Але надалі риба рота закрила. В її пошуках, набив багато ополонок, проте ще декілька окунців впіймав в самому кінці риболовлі, повернувшись до тієї ополонки з якої починав. В цілому, результат мене влаштовував, міцність льоду перевірив.

В неділю я, сповнений оптимізму, з самого ранку вже був на водоймі. Забігаючи наперед, скажу, що погода в той день, на мій погляд, була не «окунева». Спочатку пролітав мокрий сніг, потім була мряка. На старих місцях окуня не було і доволі багато часу пішло на його пошуки. В кінці-кінців в одній із ополонок він себе проявив, і до кінці риболовлі я досліджував цю зону. Хоча клювання риби були чіткими, їх кількість була не дуже великою. Складалося враження, що потрібно було попасти окуню під рота, щоб він взяв. Проте розмір риби був більш ніж прийнятний. Давно я не ловив таких екземплярів взимку. І хоча на вудці стояла 0,16 волосінь, вона «дзвеніла» у моїх пальцях і інколи я думав що не витягну горбатого. Було два потужних сходи, де я думаю окуні були не меншими, ніж ті, які на фото. Крім них, було ще два сходи теж залікових матросів.
Підсумовуючи вищесказане, можу з впевненістю казати, що відкриття сезону відбулося, свою порцію адреналіну отримав, чого і всім бажаю

.

ПС. Вага найбільшого окуня - 460 гр, двох інших - по 410 грам кожний.