Ловля крупного окуня

Снасть для лову риби на штучні або природні приманки за допомогою спінінга.
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Ловля крупного окуня

Непрочитане повідомлення Рома »

З недавніх пір я поставив собі за мету впіймати (ловити) на спінінг так званого окуня-горбача, бо до цього часу ловив тільки невеликі екземпляри останнього (максимум 300 гр), хоча у великих кількостях. Правда непоганого, на 1,2 кг, окуня я впіймав, але на живця (р.Горинь). Так от, поки що у мене за допомогою спінінгу це не виходить :cry: . Можливо хтось, а я у цьому впевнений, :) робить це краще за мене. Буду радий будь-якій інформації (місця, тактика лову, приманки і т.д.) щодо ловлі цієї, на перший погляд простої і всюдисущої, але в той же час непередбаченої в своїй поведінці риби . Дякую. :)
Зображення Romanmix2002
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

Для цього виду лову є тільки одне місце - Хрінники. Про тактику та приманки нічого нескажу,немаю певного досвіду, але при мені таких красунчеків(горбалів) тягали.
Зображення
Аватар користувача
larry
Ледар
Ледар
Повідомлень: 29
З нами з: 01 листопада 2008, 01:00
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: Ловля крупного окуня

Непрочитане повідомлення larry »

Найбільших окунів я ловив на спіннінг в с. Новомалин за Острогом, правда то було років з 5 назад. Клювали вони на "вертушку" mepps Aglia№2 ядовито-зеленого кольору в районі дамби з плит. Зловити окуня вагою в 1кг було "в порядке вещей". Бувало тягнеш такого красавца, а ще пару його родичів крутиться біля морди, щоб вихватити блешню. Що зараз там не знаю, знаю що ті хто взяв ту водойму в оренду били там рибу електроловами регулярно для продажу
:(
Ті окуні запам'ятались на все життя, щоб так багато і таких великіх більше не ловив ніде, бувало що зачепиш часом на Горині на 500- 700гр. 2 раза в рік попутно і усе.
Аватар користувача
Остап
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 103
З нами з: 10 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Ловля крупного окуня

Непрочитане повідомлення Остап »

larry писав:Найбільших окунів я ловив на спіннінг в с. Новомалин за Острогом, правда то було років з 5 назад. Клювали вони на "вертушку" mepps Aglia№2 ядовито-зеленого кольору в районі дамби з плит. Зловити окуня вагою в 1кг було "в порядке вещей". Бувало тягнеш такого красавца, а ще пару його родичів крутиться біля морди, щоб вихватити блешню. Що зараз там не знаю, знаю що ті хто взяв ту водойму в оренду били там рибу електроловами регулярно для продажу
Про Новомалинських окунів можна забути.
Пишу і плачу! Свого найбільшого кілограмового окуня я теж зловив в Новомалині
Став в 2007р. спустили.
І наскільки мені відомо тепер будуть спускати регулярно, якщо тільки наша рибінспекція не доведе справу до кінці. Став нібито прблемний в плані законності використання.
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: Ловля крупного окуня

Непрочитане повідомлення Рома »

larry писав:... бувало що зачепиш часом на Горині на 500- 700гр. 2 раза в рік попутно і усе.
Цікаво було б почути думки про методи і тактику лювлі окуня на Горині, так як на цій річці дана риба мені, особливо, попадалася, скоріш за все випадково і ціленаправлено її там не ловив. А екземпляри в Горині зустрічаються ще досить непогані.
Зображення Romanmix2002
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Ловив окуня на Горині і не можу сказати, що його там мало. В основному покльовки помічаються на дальній та ближній бровках біля травички. Досить багато покльовок при березі в лататті. При ціленаправленній ловлі окуня не треба підходити відразу до води - зупиніться за 2-3 метри на березі і прокидайте ближню бровку, тільки після цього пробуйте прокидувати вже дальню. Дуже багато покльовок помічав з дальнього берега з самої трави при березі. Багато спінінгістів з самого почату заходять поколіна в воду і полощуть приманки в центрі річки, в кінцевій стадіі проводки біля берега зарано виймають снасть і продовжують полоскання далі... Неодноразово я ловив окуня практично "в ногах" біля невеличкого клаптика водної рослинності... Ніби то стояв вже хвилин 10-15 на данному місці, а провів біля зіллячка, злегку пограв приманкою і спостерігаю миттевий вихід окуня з під цього ж кущика і ось трофейчик вже на гачку. Також вважаю, що не слід перебільшувати з розміром приманки, що в свою чергу навпаки відлякує окуня. Не женіться за кілограмовими окунями з десятисантиметровими різіняками, адже розлякаєте навіть і ту мілку рибу, яка є біля вас. Активний окунь полюбляє різку гру приманки, але якщо активної риби не помічається - застосуйте більш в"ялу гру, часом допомагає волочіння по дну з зупинками та протяжками. Взагалі, якщо підібрати ключик (темп і вид проводки та правильну гру) ловля окуня принесе більше адреналіну чим ловля іншої риби, тобто ти таки перехитрив полосатого, "розкусив" його смаки на данний момент і пожинаєш плоди своєї роботи - реалізовуєш покльовки полосатого розбійника.
Востаннє редагувалось 03 листопада 2008, 14:49 користувачем KYM, всього редагувалось 1 раз.
Не учи рыбу плавать!
Deportivo
Нуб
Нуб
Повідомлень: 9
З нами з: 13 жовтня 2008, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Deportivo »

я вчора(2.11.) з друзями в 5:30 поїхали на басівкут.. спочатку кидали на мосту з надією зловити судачка, але нікому нічого не попалось, крім окуня на 300 грамів, я як його тянув думав шо вже судак взяв)) потім поїхали в царське село на мостік то там по 2 матроса витягнули і все..
B.B.B
Боєць
Боєць
Повідомлень: 229
З нами з: 06 листопада 2008, 01:00
Звідки: м. Луцьк
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення B.B.B »

Щодо Хріників - підтримую повністю. Попадались і меньші і більші. Часом і за 300 гр. у моїй практиці. У цьому році нижче ГЕС на воблери типу minnow також траплялися понад 300 гр. Прямо як в журналах. Зверху гуляє окунь, гоняє малька, а знизу стоїть виключно крупняк. Ось таким чином воблери minnow і дозволяли виймати більших серед загальної маси. Але була цікава особливість - виймаєш 3-7 штук, а далі як обрізало. Можна було що хочеш кинути - нуль реакції. На водохранилищі при виході крупного окуня за мальком (ловля з човна) той же крупніший міг узяти на попер. Але якщо промахнувся, то вже його попером не заманеш. Знаю, що хлопці ловлять крупного окуня навіть за 1 кг, але це вже у період ранньої весни і кінець осені. Тобто, зараз саме час. У Млинові також гарно було по окуню, але на цей раз виручали воблери-кренки. При цьому проводка монотонна, яка характерна для кренків, не завжди проходила, а ось коли добавляєш мікроривки (смикінг) - то будь-ласка. Пригадую, була одна риболовля, що попадався виключно стандарт - 300-350 грам. Також на малих річках місцеві рибалки перед морозами ловлять непоганих окунів на зимову блешню. І сам одного разу бачив у нас на р. Чорногузці біля м. Луцька одного хлопчину, що витяг горбиля за 1 кг таким чином. Ось таке.
Аватар користувача
tohin
Козак
Козак
Повідомлень: 484
З нами з: 19 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення tohin »

В минулому сезоні на Хрінницькому вдсх. я впіймав свого найбільшого смугастого.
Стоячи на човні над вершиною підводного пагорба(можливо то була бровка) кидав дюймовий твістер,так щоб проводити його знизу вверх по звалу. На першій проводці піймав окуня біля 300 грам.
Наступна проводка принесла абсолютно таку ж покльовку,але після підсічки,риб не змістився.Тільки з наступної потяжки мені вдалось змістити його з місця.Почалась боротьба,здавалось що на тому кінці шнура сидить добра щупакабра,почав хвилюватись за флюр.
Підняти його на поверхню вдалось лише з третьої спроби.
Підсаку у нас не було,тому довелось передати палку напарнику,а самому обережно взявши в руки і притиснувши до борта піднімати його в човен.
Зважити його не вдалось так-як ми дружно про..али мій куан під час обіду коли спливались декількома човнами :cry: :cry: :cry: http://rybalka.rovno.ua/InImage/1214948821-11.jpg
Він стояв на стартовій сторінці сайту,якщо хто пам"ятає.
І все ж в тому минулому сезоні я піймав ще одного горбачика,але вже на озері Басів Кут в районі пляжу,теж на мікроджи :lol: і теж на звалі.
Той був під кільо.
...вона чистила рибу,а він її жарив!
Аватар користувача
Остап
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 103
З нами з: 10 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Остап »

Декількома постами вище писав про Новомалинський став.
З цим ставом повязано дуже багато приємних спогадів. Зокрема, щодо найбільшого окуня, який заважив 950 г і був зловлений з льоду на блешню в 2007р.
Став спускали, проте в кінці минулого року був там і непогано відловився по окуню. При цьому окунь брав пристойний - 100-400г.
Дуже сподіваюсь, що найближчим часом став не буде спускатись.
Аватар користувача
SVAROG
Ледар
Ледар
Повідомлень: 31
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення SVAROG »

В качестве водоёма для охоты за крупным окунем подходит и Млыновское водохранилище. В предпоследний мой выезд туда на микроджиг попался красавец на 640 грам. И несколько окуней 400-500.
Аватар користувача
ярик
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 17
З нами з: 09 березня 2014, 04:46
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: Ловля крупного окуня

Непрочитане повідомлення ярик »

Вітаю товариство.
Оживлю темку....
Часу багато не маю на риболовлю. В оосновному літом по жарі. То ж стараюсь отримати максимум задоволення від ударів в руків"я спіну. ;-)
Вискакую в Костополі на Замчисько в район "Сарненського моста". Є гарний окунь, брав максимум 1,3 кг. Попер від Страйк Про SEA MONSTER 45. Інші пасуть задніх... Дріб"язок до 150 грам. Жорсткий "твічінг по 1 ривку" з паузами 5-10 секунд. Повторний підхід до місця - 2-3 години.
Також срібло Аглія лонг від Мепс. 1+. Класика, в пів води, на грані зупинки пелюстка...
Тенденція - літо, максимальна жара, до обіду. І з 14,00 до 17,00
Фото які нарив..
Зображення
Не дуже презентабельне..
http://io.ua/22219304

По суті на інші приманки крупнячок від 300 грам не реагує.

Правда все з човника.
Зображення
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей