р. Горинь

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
ilya
Абориген
Абориген
Повідомлень: 116
З нами з: 30 травня 2010, 10:12
Телефон: 0964558202
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ilya »

Всім доброго дня!
Давно мріяв побувати на Горині в північних районах нашої області, але ніяк не було часу на це! І от довгожданні вихідні, ретельна підготовка і виїзд в середу в обід :)
В цих місцях ще ніколи не були, було декілька варіантів, але вирушили на Горинь трошки нижче до злиття з Случем! Дорога пройшла швидко, і от ми перед великим лугом порізаним каналами, старицями, заплавами.... десь там повинна бути Горинь! Кілометрів 8 повз болота і канали і перед нами відкривається ось такий пейзаж
ЗображенняЗображення
Така Горинь вже після злиття з Случем, але ми їдемо далі вздовж річки! Проїжджаємо злиття і далі на попередньо заплановане місце, керувалися тільки гуглівськими картами :)
Річка звужується, але всеж ширша ніж біля Рівного і ось ми вже на місці! Не терпиться закинути фідери і побачити подьоргування кінчика :-)
Поки їздили по полям погода трохи погіршилася, почав дути сильний вітер і нагнав от такі хмари
ЗображенняЗображення
Я швиденько простукую дно, щоб вдало закинути кормушки, але дно апсолютно рівне :ne_vi_del: Жодної бровочки, горбика, взагалі жодної аномалії дна, просто плавний звал від протилежного берега до нашого! Це не дуже радувало і я пішов нижче по течії в пошуках гарного місця, пройшовши метрів 400 не знайшов жодного перспективного місця :-( Все на дні рівнесенько, як на стадіоні :-(
Повертаюся назад до машини і вирішуємо якоритися тут!
ЗображенняЗображення
Зображення[/URL]Зображення
Будь-яку вагу кормушки зносило під наш берег, навіть 125гр не трималося на твердому грунті!
Отже, фідери закинуті, вітер потроху зтихає, палатка поставлена пора вечеряти :)
Течія несла багато мілкого сміття яке липло до шнурів і трохи нервувало.... Але всеодно рибка клювати вперто не хотіла.... і за перший вечір було виловлено з десяток піскарів, у баті на горох влетів голавлик 400 грам і на виповзка спокусилася перша в житті маренка грам 300, яка вдало зірвалася з гачка під самим берегом!
В годині 21 починаю клеїти світлячки на кінчики для нічної ловлі, але крім покльовок піскарів нічого цікавого не було і ми йдемо спати з надією на ранковий кльов!
Проснувся я в 4 годині, перекидую фідери і чекаю.... але знову повний 0 :ne_vi_del: Радують тільки косулі, які періодично проскакують на протилежному березі :) Але настрою немає, так як і покльовок.... зміна повідків, гачків, прикормки результату не дає.... І в годині 6 перша хоч якась покльовка, але нажаль це був він
ЗображенняЗображення
Ще було пару підлящиків розміром з сірникову коробку, всі вони були відпущені...
Пронувся батько і почав готувати сніданок, поснідавши я вирішую з фідером пройтися вниз по течії пошукати рибу, на кожне місце витрачав десь по 30 хв, але це також було безрезульативно :-(
Десь близько обіда дійшов до гарного повороту, за яким метрів через 400 впадає Случ, тут нащупав хоч якусь бровку і це дуже радувало :-)
ЗображенняЗображення
Але і тут покльовок не побачив, але вирішив, що наступну добу проведемо саме на цьому повороті!
Дзвоню батьку і ми переселяємося сюди,в годині 14 весь табір вже був на новому місці... але і тут тривожать нас тільки піскарі і маленькі підлящики :-(
Під вечір активізувався жерех, якого я вирішив впіймати вже зранку :-)
Половивши трохи верховодки сіли вечеряти
ЗображенняЗображення
Ранок наступного дня був похмурим і накрапав дощик, відер з південного змінився на холодний північний.
Покльовок як і раніше немає, настрій зовсім зникає....
Поки всі сплять я розпалюю багаття і смажу картоплю.... думаючи чи про кривизну своїх рук чи про нерест ляща, чи хоча б плотви на яку розраховували їхавши в ці місця :)
Мої думки перериває дзвіночок на закидушці :sh_ok: Я кидаю картоплю і біжу до неї! З палатки якраз вилазить батя і питає чого я бігаю :-)
Підсічка і є! Спочатку подумав, що якийсь корч тому що давить просто вниз, без ніяких подьоргувань.... 1-2 хв корч підіймається на поверхню і на гачку побачили гарну марену, яка просто стоїть на місці і трохи рухаєтья проти течії... перша спроба завести її в підсак і марена знову нагло на фрикціоні пішла на дно.... знову 1-2 підіймаю її на поверхню... знову вона стоїть на струї і не підкоряється, але з другого разу всетаки заводимо в підсак і вона на березі!
ЗображенняЗображення
Заважила майже 2 кг і спокусилася на виповзка! Ще в цей ранок і баті був схід жерешка близько кілограма!
Впринципі це і було завершення рибалки!
Висновки
1. Рибалка була без того результату на який сподівалися, більше уваги приділяв розвідці :-)
Ось такі калюжки багаті на щучку і краснопірку
ЗображенняЗображення
2. Місцевий рибак сказав, що ляща і сома в них немає!
3. Бракон"єрського тиску не помітив!
4. Були майже дві доби, за цей час вода впала десь сантиметрів на 30!
Обов"язково повернемося сюди вже після нерестової заборони!
Всім НХНЧ :)
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

ehnaton писав:Був сьогодні зранку до 15:00, в районі АЗОТа. За шлюзами. Рибаків було не багато. Один на фідер, один на донку і ще двоє зі спінінгами ходили. "Донщик" (їхав з ним в маршрутці назад), не впіймав нічого. Казав була одна покльовка, але єдина, і не реалізована. Фідерист не бачив щоб щось впіймав. Принаймні поки я ходив по берегам.
Певно, той фідерист був я.Зловив 5 рибок. На кукурузку, бо на все інше задовбує верховодка та дрібота.
Вода низька, літня, течія ослабла.
Ловив дещо на незапланованому місці, але вибирати не приходилося. Прикормка - різні види Траперу, яка на попередній рибалці два дні назад зібрала здається всю дрібну густеру в окрузі. :sh_ok: Було два мікровиходи, весь інший час на прикормці безчинствував головень, розганяючи все і вся, а сам брати не хотів.

Щодо скелета комахи (в попередньому пості) - то вилітають бабки (стрекози). Бачив кліща - ліз по білому пакету, так що будьте обережні!
Плотва вже віднерестилася, густера ще має ікру, але рихлу. В цілому, кльову немає. Нерест, одним словом...
ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
Установщик
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 15
З нами з: 24 березня 2014, 15:24
Телефон: 0966079972
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Установщик »

доброго дня! у пятницю вирішив поїхати порибалити на Горинь біля села Збуж Костопільського району. Почав ловити десь о годині 3-4 дня. Ще добряче пригрівало сонце, але був дуже сильний холодний Пн.-Зх. вітер. Прикормку використовував слідуючу:пелец,комбікорм,салапінка(використовував вперше-варив за рецептом з ютуба),добавив туди трошки гороху вареного та консервованої кукурудзи. Короче намішав всього, шо було. Буквально з перших хвилин почалися "мощні" ривки,але дьоргне один раз так що аж фідер підскочить і все :ne_vi_del: -мабуть був маленький головник.
Першу густерку зловив мабуть лише через годину, і все кльв пропав :facepalm: . Ну, думаю, наловився! Взяв поплавочну вудочку, пройшовся по своїх з товаришем горохових місцях. Клювала якась дрібнота не можна було навіть підсікнути.
Наніч порозставляв закидушки на виповзня - за ніч лише два "носаріка" і біля самого берега зійшла не-то маренка, не-то язьок до кілограма.
Зранку знову ж таки засів за фідерами - дві години без покльвок і тут почалося -- міцна впевнена покльовка, аж вудка пополам, витягую "бешеного" головника грам на 500, 20 хв. ще один трошки більший. За ним підлящик 500гр. і нарешті ще один головень приблизно на півтора кілограма. на цьому кльов припинився знову,мабуть через те що притих вітер(чи мо погода мінялась не знаю).
Клювало лише на кукурузку, та опариш з кукурузкою.
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

Говорил что не ехать пока нерест... а все равно жажда половить взяла верх над здравым умом.
Был вчера сутки, вернулся сегодня (4утра субботы - 8 утра воскресенья). Результат равен нулю, так как то что в улове результатом не считаю.
Ловил на все, а толку 0. Ибо вообще не хотела ничего брать.(в т.ч. и хищник, писать в разделе не буду так как ни на спининг, ни на живца аналогично ничего не брало). Если днем еще было солнце и хоть какое-то тепло, то всю ночь шел дождь и собачий холод.
А вообще вспоминая то все даже как-то писать не охота о том какая вакханалия там творилась. Но в общих чертах напишу.
Место сказочное - берег пологий, но сразу метре от края воды начинаются ямы глубиной от 2 до 5 метров. Противоположная сторона берега коряжник. Крутой на 90 градусов поворот. Половина растояния до того берега - обратное течение с водоворотами.
А вот результат - за все время ниодна сомяка, ниодна лещяка и прочая тва...рыба размером с тепловоз так и не удосужились отведать вкуснотищи в виде кукурузы, каш, прикормок, выползков, опарышей и т.п.
Особенно удручало то, что рыба там действительно громадная. под противоположным берегом каждых минут 5 кто-то кого-то пытался догнать. Но и это еще пол беды, потом это все начало происходить уже у этого берега в метре от кромки воды и двух от меня!
Что б понять всю картину в целом - приведу в пример только один случай:
в 3 метрах от удилища щука размером с титаник (на вид от 7кг [думаю 8кг]) гналась за лящем (ок 2,5-3кг) а тот из воды как дельфин выпрыгивал на пол метра.
При этом всем я стоял и смотрел на это все с воооооооооооооооооооооооооооооооооооооот такенными глазами!

п.с. Я обязательно туда вернусь...
Аватар користувача
Antibiotik
Споглядаючий
Споглядаючий
Повідомлень: 3
З нами з: 08 листопада 2013, 15:17
Звідки: м.Рівне Динамо
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Antibiotik »

Судячи по опису місцевості ви були біля шлюзу на підкові, нижче по течіі?
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

нет, это место гораздо выше(многокилометровое растояние) по течению.
Аватар користувача
Samuraj
Козак
Козак
Повідомлень: 352
З нами з: 26 квітня 2010, 15:09
Телефон: 321123
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Samuraj »

ilya писав: 2. Місцевий рибак сказав, що ляща і сома в них немає!
3. Бракон"єрського тиску не помітив!
4. Були майже дві доби, за цей час вода впала десь сантиметрів на 30!
Обов"язково повернемося сюди вже після нерестової заборони!
Всім НХНЧ :)
Был в тех краях года четыре назад, прямо на слиянии, місцеві кажуть "вила". Отдыхали дня три, в конце мая. Сом там есть однозначно. Проводили разведку боем на Горыни, выше впадения Случа. Из десяти донок на раковую шейку было три обрыва, леска 0.7. :fisher: Местные ловят сома на выползков, лягушек, 2-3км ниже слияния , там интереснее места, затяжные ямы длиной 100-200м. Бель в это время там почему-то ловят на Случе. Фидер нас тогда порадовал ершом, пескарем, бычком и постоянно налипающей травой. Немного троллинговали - килошная щука.
Mark
Споглядаючий
Споглядаючий
Повідомлень: 3
З нами з: 07 березня 2014, 11:12
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Mark »

Був в районі Азоту в суботу (3 травня) з 16:30 до 19:00. Прикормка "шоколадния лящ", наживка опариш. Бачив біля 10 покльовок, 3 вдалося реалізувати. Результат 2 підлящики, 21 і 23 см., а також маленька плотвичка. Перша моя риба спіймана на Горині на горе-снасть (китайський 2-х метровий спінінг, котушка родом з 90-х, кормушка 40 грам, повідок 0,12 ну і бубенчик-прищепка).
Дуже багато сміття залишають після себе відпочиваючі, від пляшок з горілки до баночок з опаришів, невже так важко після себе прибрати ?
На місці багаття поспалював все що горить.
Аватар користувача
Orbit
Абориген
Абориген
Повідомлень: 124
З нами з: 05 листопада 2013, 20:31
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Orbit »

Був учора в районі Азоту з 14:00 до 19:30. Ловив на 2 фідери.
Прикормка фіш дрім "Лящ"
Наживка: опариш і хробак.
Була всього одна покльовка в результаті чого зловлено такого чудіка :ne_vi_del:
ЗображенняЗображення
Обійшовши по березі, зустрів всього одного рибалку , але в нього повний нуль :-(
От тількі верховодка клювала на ура, батько зловив десь близько кілограма.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Установщик
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 15
З нами з: 24 березня 2014, 15:24
Телефон: 0966079972
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Установщик »

Бляха-муха, цей чудік називається НОСАРЬ,і задовбав він уже - вночі на закидухах постійно об"їдає черв"яка. Але вичитав ,шо занесений до міжнародної червоної книги!
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

Установщик писав:Бляха-муха, цей чудік називається НОСАРЬ,і задовбав він уже - вночі на закидухах постійно об"їдає черв"яка. Але вичитав ,шо занесений до міжнародної червоної книги!
Называется он Ёрш (укр - йорж). А носарь - это уже разновидность.
Аватар користувача
ilya
Абориген
Абориген
Повідомлень: 116
З нами з: 30 травня 2010, 10:12
Телефон: 0964558202
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ilya »

Всім доброго дня!
Прочитавши звіти вище на кльов впринципі не розраховували, але вихідні дні вирішили провести на річці! Поїхали з ночівлею з п"ятниці на суботу!
Отже, приїхали в п"ятницю близько обіду, місце обрали чисто голавлеве і для всіх відоме :)
Рівень води значно впав і підхід до води був не дуже приємним, приходилось босяком топтатися по грязюці!
Клювання відбулися впринципі відразу! На горох першим влетів з характерним йому клюванням голавлик грам на 350! І це не могло не радувати!
Опариш, черв"як мовчав! Другу покльовку довго не прийшлося чекати і теж це був голавлик такого ж розміру і теж на горох! І це все в саму жару, посеред дня!
Третя покльовка вже в мене, підсічка і щось потужне є на тому кінці шнура! Відразу шнур пішов нижче по течії і в прибережну траву... Фрикціон трохи поскрипує, але риб почав здаватися і підходити ближче до мене і всеж таки він опинився в підсаку!
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Заважив він 1.250 перший мій такий головень і взагалі таких бачу вперше :)
Настрій гарний, сонечко припікає, опариш+черв"як стабільно мовчить.....
На годиннику десь 16 година, батько на горох підсікає ще одного грам на 600!
Я відійшов від фідерів і сховався в тінь, але довго не просидів там знову потужна покльовка і палка скаче на підставці!
Знову щось цікаве засіклося! Кілька хвилин і головень на 900 грам на березі і знову спрацював горох!
ЗображенняЗображення
До вечора вдалося ще виманити одного дуже приємного екземпляра на 1.100!
ЗображенняЗображення
На ніч вже хотілося і ляща побачити, але замовк і горох і опариш....
ЗображенняЗображення
посидівши десь до 1.30 вирішили трохи поспати...
На вулиці 5 ранку, я вже біля фідерів, але течія несе чомусь багато сміття і кормушки 60гр які використовував вже не тримаються дна! Потім виявилося, що відкрили шлюз і це вплинуло на кльов!
Покльовок не було десь до 7 ранку потім підійшов підлящик один грам на 400 зірвався біля самого берега, другого 300 гр вдалося витягнути! Спрацював опариш+черв"як!
В годині 8 в мене покльовка на горох і ще один на 900 гр голавлик відправився в садок :)
На цьому і все, клювань не бачили....
ЗображенняЗображення
Висновки
1. Мабуть мені пощастило, тому що всі крупніші головні дісталися мені :-)
2. Працював тільки горох
3. Підлящик без ікри, головень з ікрою був тільки один!
4. Повідки використовував близько метра довжиною і 0.16 товщиною, але два рази головень пристойного розміру обривав його! Ще один грам на 700 зійшов біля берега, так як не попав в підсак :-)
Всім НХНЧ!
Neveteran
Ледар
Ледар
Повідомлень: 33
З нами з: 09 січня 2012, 22:35
Телефон: 0964577073
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Neveteran »

Був14 травня Азот нижче шдюза з 7 до 12, одна покльовка голвень 700-800гр. Вода низька, прозора а риба в стресовомду стані. Щоб зловити рибу сідав на 10 метрів вище закормленого місця. Да ще був 12 травня азот вище шлюза 3 плотви одна правда 300гр, 2 голвника і густірка з 7 до 12.
Аватар користувача
ilya
Абориген
Абориген
Повідомлень: 116
З нами з: 30 травня 2010, 10:12
Телефон: 0964558202
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення ilya »

Доброго дня!
Були знову в неділю на Горині!
Отже десь в 5.30 ми біля води! Річка зустріла нас густим туманом, протилежного берега видно не було, але мати місцевих рибалок пробивалися крізь густу завісу :-)
Відразу відмітили, що вода піднялася сантиметрів на 20, весь берег був заставлений закидушками, кожні 15-20 метрів стояв патичок з товстою лескою закинутою у воду! На нашому місці теж було декілька, але поки заряжали фідери місцевий дядько їх зняв, в улові був один сомик на око десь півтора кг та судак десь кілограмовий.
6.00 і снасті у воді! Туман ще густіший хвилин 15 не було видно навіть кінчиків фідерів. І в цей момент в мене перша зла покльовка, до самого берега не міг розібрати кого тяну і на відчуття щось "не те" і в тумані не видно :)
Це був карась з гарну долоню, може трошки більше! Витягнувши на берег побачив свіжий слід зубів поперек тіла, але на щучий не схожий :ne_vi_del:
7.00 сонце піднялося і туман розвіявся, покльовки зникли місцеві рибаки потроху збираються додому, жалуються що кльову вже третій день немає! Ці новини нас не дуже підбадьорили з самого ранку!
8.00 . Кілька плотвичок спокусилося на опариша. Черв"яка провтикав напередодні накопати і купити вже не було де! Отже, ловили на опариша і горох! Поки кльову немає вирішив з лопткою пройтися по березі в надії хоч на якогось черв"ячка, знайшов штуки три, але також знайшов кілька личинок хруща розміром трохи більших за опариша і одну досить велику! В голові відразу "От на них і головень і інший крупнях брати і буде" :-)
8.30. В батька перша внятна покльовочка і підлящик грам 150 на березі! декілька хвилин в нього знову клювання і знову такий самий! В мене тихо.... місцеві всі порозходилися... я все кормлю місце :)
9.00 Знову у баті покльовка, але досить потужна і не голавлева, підсічка і поскрипує фрикціон підвівши до берега сріблястим боком виблиснув лящ
ЗображенняЗображення
Але встигли його тільки сфотографувати, потім він благополучно зірвався з гачка :) На око був десь за кілограм!
Отже якщо клюють такі екземпляри то значить лящ вже віднерестився і хоче їсти, якраз це нам і було потрібно!
Кльов затих десь на годину не рахуючи голавликів і плоток грам по 100 які відразу відправлялись назад у воду!
Година 10 і нарешті в мене кінчик фідера задьоргався і нарешті перший в цьому сезоні підлящик гарного розміру завожу в підсак!
ЗображенняЗображення
Заважив 450 гр, спокусився на опариша!
Один фідер в мене з великою личинкою хруща так і мовчить, на нього вішаю одну маленьку личинку і оприша! Хвилин 20 він стоїть непорушно і все ж таки спрацьовує! Підсічка і на відчуття головень не крупний, але і не дрібний :-)
Знизу фотографії можна його помітити :)
ЗображенняЗображення
Був зважений і відпущений 550 грам!
В головня рот був напакований нашим кормом, що не могло не радувати! Потім агресивна покльовка в баті на чистого без опариша червяка і знову головень грам 700, вже з чиїмось повідком в роті :)
Потім знову було декілька підлящиків, найбільший 600 гр! Десь в обід відбулася і в мене гарна покльовка 100% "лящова" і я його вже не впустив як батя :-) Декілька хвилин і він в підсаці
Заважив 960 грам і спокусився на двох опаришів на гачку!
Рибалили десь до 16 години, поки не закінчився опариш! І річка стабільно радувала раз в 20-30 хв гарними покльовками!
В результаті на двох майже сім кг підлящиків з яких три головня по 600 - 700 гр, риба до 500 гр вся була відпущена додому забрали мінімум який не вижив в садку!
ЗображенняЗображення
Висновки
1. Активізувався після нересту лящ, але чи на довго це?
2. Гарно працювала прикормка "універсальна прикормка by stal1n" з додатком землі і флагманівської найдешевшої :-)
3. Покльовки на горох як минулого разу не радували, була одна, був голавлик грам 100!
4. Помітив що на бутерброт опариш+червяк покльовки частіші, але розмір менший! Весь товарний підлящик і головень на чистого опариша 2-3 на гачку!
Всім НХНЧ :)
Аватар користувача
KCA
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 41
З нами з: 22 березня 2014, 00:13
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення KCA »

Привіт. Ходять слухи, що на Горині зараз покльовує сазан. Є в когось якась інформація на дану тему?
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей