Городище (Рівненський р-н)

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Городище (Рівненський р-н)

Непрочитане повідомлення KYM »

Водойма невеличка але дякуючи місцевим жителям, які стараються наглядати за нею і не допускати браків, є такою, що має рибу. Часом приїжджаю туди, щоб згадати, як клює окунь.
Водойма неслабо заростає на літо тому полосатому є де ховатися. Також водойма відноситься до розряду тих, які можна не завжди зрозуміти. Тобто - це, як у випадку з айсбергом - бачимо 1/3, остальне під водою. Що я маю на увазі? Цікава ситуація з "внутрішнім світом" цієї калюжки - кормова база, наявність проточного джерельця, певний рельєф дна, скоріше всього якісь цікаві "схованки" для риби в певний період дня, пору року і т.і. - це все часом дуже сильно впливає на кльов особливо хижака (здебільшого це відноситься до полосатого, зубасту я тут не ловив і поки що не бачив).
Якась букашка вилупилася - він починає цікавитися лише нею і ти хоч йому кол на голові рубай, він (окунь) ігнорує весь спектр приманок, тоді як на водоймах, що знаходяться неподалік у даному районі, кльов, як кльов.
І навпаки - на інших водоймах кльов кльовом язик не повертається назвати, а тут душа радіє - прокльовується красень-полосатий.
Дана ситуація спостерігається, як я вже сказав не тільки за наявності впливу кормової бази (різного роду трав"яні жучки, хробачки), а і вказаних вище факторів - цікавого рельєфу дна та інших не до кінця вивчених мною "магічних факторів". Часом хижак просто втікає у якусь (чи якись) траншейки чи невеличкі канавки, які скоріше всього присутні ближче до центру водойми. Можливо жара його туди гонить, можливо коливання тиску, не буду стверджувати (не маю достатнього "вченого ступеню") але часом після того, як кльов "обрубує", причому це стається нерідко дуже різко, ще декількох красавців можна вимучити, коли змінюєш вагу груз-головки на значно більшу і, хоч це не є зручно - не те співвідношення ваги та глибини, колупаєш дно на максимальному викиді.
Вірогідно в результаті того, що водойма маленька, окунь пристосувався і навчився дуже швидко мігрувати в продовж дня. Може спостерігатися ситуація, коли за годину-півтори він змінює приорітети і клює або "в ногах", або на максимальному викиді приманки, або ж лише у середній фазі проводки, а іноді взагалі швидко тікає на інші сторони водойми і так само повертається, коли ви цього не чекаєте.
Часом спостерігається кльов лише у безпосередній близькості до кувшинок (чи іншої травки) і "крок в сторону" прирівнюється до марної трати часу на безрезультатну проводку.
Отже це поки всі невеличкі спостереження мої та інформація з розповідей мого товариша по зброї Андрія, який також іноді полюбляє пошукати ключик до мінливого окунячого кльову на даній водоймі.

Согодні вискакували на пару годин порибалити.
Були цікаві моменти - гарненька краснопіра захряцала їстивний силікон, гарний окунь повпирався в траві - один в мене і такий же в Андрія. Інші окуня також приємного розміру в районі 100 + гр.
В березі дуже буйно треться карась, бандами ходять за карасихою, умовляють навєрно :hi_hi_hi:
Улов склав по 14 та 16 окунів на брата. Зважаючи на невеликі розміри водойми, думаю, що недоречно було б "хапати" більше. Зловив на сковородку - залиш іншому :)
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Не учи рыбу плавать!
Аватар користувача
SHELBY
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 151
З нами з: 24 жовтня 2010, 20:23
Звідки: МІСЦЕВИЙ
Контактна інформація:

Re: Городище (Рівненський р-н)

Непрочитане повідомлення SHELBY »

Браків там дійсно мало, точніше він там один, місцевий хач, який гепає там по мішку трофейних окунів і благополучно їх пропиває. З власних джерел відомо, що були випробувані різні способи вплинути на нього, навіть пі......ей отримував, але як кажуть пофігу йому.
А водойма цікава.
Звіт +100 :bra_vo:
Плохой день на рыбалке лучше, чем хороший день на работе.
КРЕДО РЫБОЛОВА-дайте опоры хоть чуточку, я там размещу свою удочку !
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей