Тест мультових шпуль від F 40

палки, катушки, жилка, шнури....
Аватар користувача
Vik
Герой
Герой
Повідомлень: 542
З нами з: 21 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Тест мультових шпуль від F 40

Непрочитане повідомлення Vik »

Нещодавно отримав від Олександра «f40» для тесту дві шпулі 36SS та 34SS.
Відкривши посилку, здивувала якість самої упаковки, подібного не зустрінеш навіть у іменитих виробників.

Зображення

Але то лише коробка, а що ж всередині, а в середині ось такі тендітні красуні.

Зображення

Займатися переважуванням шпуль не став, Олександр вже про їхню технічну сторону писав неодноразово, також не робив замірів по дальності закидів, хоча мав таке бажання, далі думаю зрозумієте чому.
Шпулі прибули, в якості піддослідних стали Daiwa Millionaire cv-z 105l та Daiwa Zillion PE special 7.9l.

Зображення

На 34SS намотую 50м шнура Sunline Rock Fish PЕ #0.3 думав вистачить...
По рекомендації Олександра слід намотувати не більше 75м.
На 36SS YGK X-Tegus #0.6.
Зображення
Зображення
перероблена в кастинг
Zillion сажу на кастинговий TR 84 Super Chinu ML від Matagi, а для Millionaire дістається мікрушний прут на базі МНХ S721 + легенда від Еліт Альянсу -Тиса

Зображення

На перших кидках дивує налаштування макфорса, комфортна робота з малою вагою 2-3г починається на відмітках гальмівної системи 4-6 одиниць, на відміну від звичайних шпуль, де гальма доводилось ставити майже в нуль і щоб досягти якоїсь дистанції одночасно доводилось чітко контролювати оберти шпулі пальцем, щоб небуло борід.
Ця ж шпуля при правильному налаштуванні не потребує додаткового контролю під час закидів, лише при приводнені потрібно трішки призупинити шпульку.
При своїй надлегкій вазі, шпуля «пробачає» помилки при закидах, шпуля під час утворення бороди має досить малу силу інерції, за рахунок чого заробити велику бороду

Зображення

не виходить, що є досить приємно при роботі з тонкими шнурами, максимум 2-3 перебіжки.

Сильно вразила дальність польоту приманок з міліонера, на 3г + tsunekichi worm, шнур вилітав ПОВНІСТЮ!!! Такого зі стоковою шпулею я не спостерігав і близько.
Якби не вага міліонера я б його залишив як основного мікрушного мульта.

Аналогічно проявив себе Zillion, який валив 4г дальше, ніж аналогічні 4г вилітали з мікрушного прута оснащеного Stradic ci4 2500s, котрим ловив збоку товариш не розуміючи, що то робиться, йому було досить важко повірити в «байки», що мульт може перекинути мясо, але мав можливість це побачити на власні очі.
Нижче 4г на даному мульті не опускався, вважаючи не доцільним, для цього існують інші мульти. Хоча з впевненістю скажу, що працювати буде!

Після ловлі склалось враження, що встановивши подібну шпулю на якогось важковаговика можна отримати мікрушний мульт, який дозволить працювати з досить маленькими вагами, які до цього було б абсурдно навіть вішати.

Звісно велику роль в мікрусі відіграє баланс мульта та спінінга.
Дехто може назвати абсурдом вішати на Zillion 3-4г.
Але у випатку з моїм комплектом Zillion + Super Chinu ML, де поєднується баланс і потужність прута, які дозволяють з легкістю справитися з трофейною рибою, і їх здатність кинути, провести, проконтролювати маленьку вагу. Саме в таких випадках виникає необхідність в надійному, силовому мульті, який ідеально балансує снасть, водночас абсолютно без проблем дозволить працювати з надлегкими приманками.
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей