Давненько не рибалив, тому пропозиція відвідати дану водойму в неділю після обіду не залишилась без моєї уваги. Коли з колегою приїхали туди, то деякі рибалки вже залишали лід, а ішні гуртувалися кучками - обідали

. Після недовгого спілкування з "пінгвінами" було встановлено, що риба сьогодні мало активна.... Перша серія із восьми ополонок дала лише одну маленьку плотвичку, одну ледь-ледь помітку клюваку і один схід "по зубах". В останньому місці ще трохи продирявів лід і знову почав обловлювати зону. Клюваки були, проте клювала лише плотва, а хотілося окуня. Крім цього, знову відбулося три прикрих випадки "по зубах". По відчуттях риба була залікового розміру. Час йшов, на годиннику вже четверта і в одній із ополонок знову незрозуміла ледь помітна клювака і знову зхід

. Роблю ще декілька ополонок в даній точці ловлі і ретельно починаю їх обловлювати, роблячи маленьку амплітуду коливання кивка. На чеговій проводці кивка піднімає догори, підсічка і на льоду опиняється непоганий окунь, якого я аж ніяк не очікував побачити, зважаючи на характер кльову. Коротше кажучи, полосатий в той день клював дуже цікаво. То ледь торкався мормишки, по підкидав її до гори і, думаю, що всі сходи риби, які в мене були, а було іх в загальному підсумку шість, належать саме окуню. Так чи інакше, але декілька полосатиків впіймав, тому риболовлю вважаю вдалою. Успіхів всім

.