Важливі дрібниці

Вудки, поплавки. жилка, повідки...
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Важливі дрібниці

Непрочитане повідомлення forest »

Ідеєю створення даної теми слугував перегляд посту від пана chinta про глубиноміри, адже всім нам хотілося б ловити якомога більше своїх трофеїв, але робити це безумовно комфортно.
В даній темі пропоную всім ділитися всілякими дрібницями, які є не тільки потрібними, але й роблять нашу поплавочну рибалку більш комфортною.
Розвиток сучасних технологій йде під гаслами "все для людей", а потім вже " все для того, щоб зловити рибу".
Погодьтеся, еволюція від вудки з ліщини чи бамбуку до вудки з високомодульного графіту покликана не для того, і не тому, що за її допомогою можна зловити більше риби, а для того, щоб наша рибалка не перетворювалася на " добування риби", а на відпочинок, де ми набиралися енергії на весь робочий тиждень.
Саме для цього покликані різного роду аксесуари, які не тільки полегшують нам риболовлю, а й готування до неї.
При налаштуванні своєї снасті, першим ділом, на обрану ліску, ми починаємо фіксувати поплавок, який потрібно огрузити, адже від правельності огрузки поплавка в великій мірі залежить і результат риболовлі.
Як правило, поплавкі, які знаходяться на прилавках магазинів мають вказану вагу - вантажопідйомності, але на практиці виходить зовсім інше, ставиш ті грузики, а він не займає робочої позиції, хоча тут можуть бути погрішності і в грузилах, які не правильно відкалібровані, тобто вказана вага на етикетці не відповідає його дійсній вазі.
Ось саме для того, для полегшення підготовки оснастки в домашніх умовах на допомогу приходить спеціальна приспособа для огрузки поплавків
Зображення
яка являє собою девайс з нульовою плавучістю.
Принцип його роботи : за киль зачепили поплавок, а на поверхню кладуться грузила, доти поки поплавок не стане в робоче положення.
Його плюси "на лицо", ліска не травмується при попередньому зажиманні грузил, ми взагалі їх не зажимаємо, швидкість, комфорт, але є одне але...
Довантаження або розвантаження поплавка, може відбуватися на водоймі, оскільки плотність води різна, що у домашніх умовах, що на водоймах, тому використання такого девайсу робиться з метою попередньої огрузки, а на водоймі доводими все до кінця, адже на його огрузку впливають інші фактори, такі як ліска, крючок, приманка.
При огрузці в домашніх умовах чи вже на водоймі не зайвим буду така штучка як грузознімач.
Зображення
Він присутній в асортименті різних виробників і користь його полягає в тому, що він швидко і ефективно знімає грузика , а також зажимає його, залежно від конструкції. При цьому ліска не травмується, а грузикі, які вже знімалися можуть повторно бути використані, адже вартість брендовах відкаліброваних грузів може виходити за межі пару сотень гривень.
Ще одним цікавим девайсом є "петлев'язач".
Зображення
Домашня або польова заготовка повідків без проблем, а також якщо потрібно зробити петлі на основній лісці. За його допомогою петлі виходять акуратні, відкалібровані, що візуально не спотворює і ненагромаджує оснастку.
В деяких випадках необхідний та відомий для багатьох аксесуар є екстрактор.
Зображення
Екстактори є звичайні, з голкою або з продовжувачем, які призначені для конкретних умов.
За його допомогою можна легко звільнити жало гачка з рибки, яка на ньому опинилася, а за допомогою голки розв'язати вузли, які можуть утворюватися на лісці під час риболовлі та й не тільки.
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей