Бочаниця

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
david 2o13
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 62
З нами з: 01 березня 2014, 09:46
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення david 2o13 »

Був на водоймі з суботи на неділю. Похвастатись нема чім. Я зловив 8карасів один кум 16 карасів а інший 7. НА велика кількість карпятніків і жодного звіту якось дивно виходить.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Ярослав Грабар.
Погода: ясно і спекотно +31. Вітер південного напрямку. Тиск 749 мм.рт.ст..
Рівень води: норма.
Час ловлі: з 19:30 до 10:30. Вночі не ловив.
Місце: пірс №14, в Славіка №13.
Вартість рибалки: 80 гривень з острову, 60 з берегу.
Зловлено: мною десь 7 карасиків, кілька плотвичок(всі вони клюнули на вудку) і один окунець. Було в мене ще три сході карасів, всі через мою лінь. А от Ярослав начовп 28 карасів (кожен не менше як 300 грам) і одного карпа на півтора кілограми
Наживка: майже всі карасі зловлені на опариші. Я також застосовував венгерське тісто cucc pufi, риболовні гранули, мастирку на спутніках.
Прикормка: на фідері Traper "Kapriowate wody stojace" з додаванням вареного гороху і атрактанту Tandem Baits "Gel Banan" - всі карасі на нього, на пікері Sensas 3000 karpes - не клювало. Також я ще пробував ловити на метод з прикормкою Трофей "Полуниця метод мікс" - жодного клювання
Снасті: пікер<, фідер, тяжкий фідер, спутніки(на які було аж одне клювання карася).

Розділимо звіт на дві частини, від мене і від Ярослава.

Віктор Малафей:
Звонить мені Ярік і каже: "З жінкою щось не те, чомусь пускає на рибалку. Треба рвати поки можна!". А я якраз був в Тучині. Виїжджати відразу по приїзді. Ну що ж, прикормка готова, опаришів так багато, що хоча можна самому трохи поїсти. Тре їхати!

Ввечері майже нічого не клювало, як завжди. Спіймав лише відразу ж окуня на фідер і потім ще карасика. Добряче закормив місце і закинув спутніки.
Вночі було клювання в 02:25, але через те, що я не мав нормального ліхтарика з собою і втому після рибалки в Тучині, ловити я не став, а ліг спати.

Отак сховалося сонечко
Зображення

З самого ранку в мене клювало дуже слабенько. Сусіди справа на моїх очах човном дістали карпа на десять кілограм. Правда вони завозили свої снасті метрів 200-250 від берегу.
Як стало відомо в цей же час у Ярослава нормально клювало. Тому я вирішив щось змінювати. В годівничку насипав 3-4 опариша, а на гачок ставив лише самих свіжих і нових личинок, а не з холодильника з минулих рибалок. Після цього в мене теж почали відбуватися покльовки.

карасик
Зображення

На поплавчанку клювала виключно плотва, не допомогла ні прикормка, ні варена кукурудза. На пікер не було жодного клювання взагалі. Я вкотре переконався, що дальність закиду на цій водоймі вирішує дуже і дуже багато.

Місце рибалки
Зображення

Мені було доволі незручно закидувати снасті, тому що відразу за моєю спиною нависали гілки дерев. Я навіть втратив при закиді дві оснастки. Саме через це я не міг кидати так далеко, як хотілося :(
На тяжкий фідер теж не було жодної покльовки! Кошмар якийсь. Пізніше вдома я проаналізував ситуацію, що склалась і зрозумів, що сусіди просто перекрили хід риби в мій сектор своїми снастями. Я навіть намалював приблизну схему, на якій видно, що до мого 14-го місця риби просто не потрпаляла. Бо карпятники зліва завезли свої снасті за хмари, а Славік кидав фідером 3.90 на метрів 60-70 від берегу.

Схема ловлі
Зображення

Ось і все. Ще три карасі я втратив, бо був лінивий і неуважний. Один не витягнув без підсака, другий заплутався в лісці під пірсом і ще один випригнув з підсака вже на березі :)

Ярослав Грабар:
Пірс свій я замовив завчасно, за день до рибалки. Взяв номер 13. Ніяких особливих секретів щодо цього пірса у мене нема, вибрав навмання.
Приїхали ми після 19:00. Хотілося трохи раніше, але на роботі була довготривала нарада (в наших термінах - "мітинг").
Почав рибалку я з наступного: дістав і закинув одну вудку на глуху оснастку, на гачку перловчина.
Далі підсак - як ритуал. Садок, відверто кажучи, дістаю лише після першої зловленої рибини.
Далі замісив прикормку. Флагман Макуха - сама дешева, мабуть, але я за це літо так і не переконався в необхідності дорожчої.
Далі ще один ритуал - залізти в воду і прозондувати дно. Зондування показало, що вздовж пірсу на глибині мені до шиї дно в "смітті" - старий очерет, одна велика камінюка, і т.п. Чисте дно я знайшов справа, але там була малесенька "галявинка" - там встановив маркер. Той маркер згодом, коли налетів вітер і піднялася хвиля, віднесло в невідомому напрямку. Хоч місце я запам'ятав, та прикормлювання оного та закидання туди ніяких результатів не принесли.
Далі я спорядив перший фідер - асиметрична петля, повідок O 0,19, гачок №12, годівничка 40 гр. І закинув, згідно порад, якомога далі. Вітя казав, що я кидав на 90 метрів, але я щось скромнішої думки про себе. Але, в загальному, кидав щосили, намагаючить більш-менш тримати напрямок. На другий фідер я, проявивши слабину, поставив "смерть карасю". Мастирка і кульки Cook Puffy.

Результат рибалки більше ніж задовільний. Впіймав одного карпа на 1502 гр, і 28 карасиків вагою від 330 до 504 гр. Точно поміряти весь улов у мене не було необхідності, але приблизна оцінка - біля 10 кг риби.

Весь улов
Зображення
Мабуть, це була найкраща моя рибалка цього літа. І не просто по кількості риби, а швидше по тому, наскільки стабільно і впевнено і рівномірно клював "гарний" карась, даючи можливість як відпочити після чергового "перенаживляння", так і попрацювати, виважуючи карасів по 500 гр.
Відео з уловом:


Кінець :)

Цей же запис в мене на бложику, зі всіма фотографіями з рибалки: Бенефіс Ярослава. Звіт з рибалки Бочаниця, 31-01.08.2014
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Hamster
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 71
З нами з: 31 травня 2013, 13:55
Телефон: 095.841.28.20
Звідки: м. Рівне, с. Крилів (Дубенський р-н)
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення Hamster »

Віктор, уточни будь-ласка на що краще клювало у Ярослава - на фідер, чи убивцю карася? Яку наживку використовував на фідері? З яким смаком були пуфіки та на що зловлено коропа?
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення stal1n »

Hamster писав:Віктор, уточни будь-ласка на що краще клювало у Ярослава - на фідер, чи убивцю карася?
на убивцю карася він ловив приблизно одну рибу з 4-5
тому краще клювало на фідер
Hamster писав:Яку наживку використовував на фідері?
опариші, пізніше він став ще й іноді підсажувати до них пуфіка
Hamster писав:З яким смаком були пуфіки
лише мед
Hamster писав:та на що зловлено коропа?
фідер: на гачку три опариша і плюсь медовий пуфік середнього розміру
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Hamster
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 71
З нами з: 31 травня 2013, 13:55
Телефон: 095.841.28.20
Звідки: м. Рівне, с. Крилів (Дубенський р-н)
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення Hamster »

Дуже вдячний :-ok-:
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Андрій Россоха, Андрій Яковишин.
Погода: ясно, вітер східного напрямку 4-5 м/с. Температура +33(Ташкент!). Тиск 741 мм.рт.ст..
Рівень води: нормальний.
Час ловлі: з 19:15 до 15:00. Вночі пробував ловити, але майже на фідери не клювало. То я більше спав, ніж ловив.
Місце: пірс №13, в Андрія Я. №12, в іншого Андрія Р. №11.
Вартість рибалки: 80 гривень з острову, 60 з берегу. Цього разу нам навіть зробили знижку.
Зловлено:  мною 7,8 кг риби: 28 карасів. На 11-му пірсі Андрій зловив 1 карася і кілька плотвичок, а на 12-му його тезка 2 карася.
Наживка: опариші. Я ще пробував вже потім насаджувати на гачок до опаришів також і хробака — теж гарно клювало. А от на венгерське тісто кук пуффі не клювало. На мастирку зловлено лише одного карася. На горох жодного клювання.
Прикормка: на тяжкому фідері Traper "Kapriowate wody stojace" з додаванням вареного гороху і атрактанту Tandem Baits "Gel Banan", на фідері Flagman "Карась Макуха", на іншому фідері Sensas 3000 karpes.

Снасті: фідер, тяжкий фідер, ще один фідер(карасів 5-7), спутнічок(1 карасик).

Один наш форумчанин з нікнеймом Android(а з іменем Андрій) запропонував мені разом поїхати в Бочаницю на фідерну рибалку, показати йому майстер-клас, адже він ще ніколи не рибалив там влітку. У мене була своя мотивація, адже минулого разу я майже провалився. Також ми взяли з собою ще й третього хлопця з Гощі, якого теж звати Андрієм. То ж о сьомій ми прибули на заздалегідь замовленні пірси. Я сів на місці, де був Ярослав [url=http://rivnefish.com/blog/2014/08/04/bochanytsya-2014/" title="Бочаниця, 31.07-01.08.2014">три дні тому</a>.

Я спеціально купив дешеву простеньку флагманівську прикормку для одного фідера, і використовував дорогу прикормку Sensas на іншому. Ось лише перший фідер кидав як міг максимально далеко, навіть один раз аж петлі позлітали з котушки :). Ось такий в мене був експеримент, чи дійсно прикормка не має значення.
Ввечері не клювало нічого. Я до цього тут вже звик, тому не дивувався.

хмарки над ставком в промінчиках сонечка
Зображення

Я так був налаштований цього разу на нічну ловлю, так налаштований... Але на жаль нічого в мене не клювало. За те мої напарники впіймали по карасю, вже в темряві. Дивно, але у мене в цей же час не клювало зовсім. Лише один рак клюнув на вудку. Ну, хоч щось :)
Також тут я напишу, що для Андрія Я. весь вечір я показував, що таке фідер. Як в'язати оснастку, як чіпляти поводока і т.д і т.п.. Щодо Андрія Р., то він відразу обірвав дві свої резинки, на які розраховував(одну при закиді, а іншу охоронець настільки далеко затягнув човнем, що та лопнула). То ж йому довелось теж ловити фідером, хоча він на цьому не дуже й розуміється.
Десь о годині в третій тридцять в мене нарешті клюнув перший карась, і з того часу я вже не спав. Розпочались поодинокі клювання, хоча і дуже не часті. Радувало те, що карасі брали доволі пристойного розміру і не взагалі не клювала дрібна плотвичка чи окунці. Лише впевненні сильні потяжки лаптів.

справжній карась посеред ночі, ура
Зображення

Далі десь після шостої тридцять ранку мене спіткав провал у кльові: мовчали геть всі мої снасті. Тут варто написати, що хоча я й закинув аж чотири фідера, ловилось все лише на один. Той, який я кидав прямо перед собою якнайдалі. Прикормка флагман "карась макуха", наживка пучок опаришів, повідок 0.17.
Кльов сам собою відновився після дев'ятої ранку. От лише карасі мені попадались вже трохи меншого розміру. Але радувало те, що вони періодично дуже впевнено клювали.

тягну лаптя
Зображення

В цей же час у хлопців взагалі нічого не клювало. Що вони лише не пробували, та нічого не допомагало. Тому вони потихеньку почали збирати свої снасті і думали їхати додому. Ага, зараз я все кину і ми поїдемо :) Коли вони прийшли до мене, то повірити не могли очам, що в мене клює риба, а у них повний абзац.

Чомусь після години десятої хвилі почали нести дуже багато різноманітного сміття у воді вздовж пірсів. Це затрудняло ловлю на фідери і зовсім унеможливило її на поплавчанки. Толку з поплавчанок до цього не було жодного, навіть плотва чомусь не брала на пшеницю в мене, незважаючи на гарний прикорм. Дивно.
А от карасі з дальняку клювали. Паузи між покльовками були доволі великими, але всі клювання були гарними і напрочуд впевненими. Фідера загинало зі всієї сили до води. Іноді це відбувалося ні з того, ні з сього. Тому потрібно було бути уважним весь час і не зводити очей з кінчика.

хоч колись я з'явився на фото
Зображення

Хлопці сіли біля мене і ми всі разом ловили на мій фідер. Всі чекали, коли вже зі спекою клювання припиняться, але цього не відбувалось. Незважаючи на неймовірну спеку риба брала. Довелося сидіти в одних труселях, ще й піт просто стікав з тіла. А карасям пофіг. Дивно ця водойма, ой дивна. Ну і чому вони отак клювали в обід і зовсім не клювали ввечері?!
Шкода, але й цього разу жодної великої риби мені не попалося.

Мій улов
Зображення

В кінці хлопці поганенько засікали рибу, тому було багато холостих покльовок. але я не ображаюсь. Радий, що вони хоча б щось потягали і отримали задоволення від рибалки.

Відео з уловом:


Тобто я за цілий день наловив стільки, скільки Ярослав винулого разу лише до десятої години ранку. Ось такий виявився денний кльов карася в Бочаниці цього разу.

Цей же запис в мене на бложику, зі всіма фотографіями з рибалки: Денний кльов карася, Бочаниця, 4-5.08.2014
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
david 2o13
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 62
З нами з: 01 березня 2014, 09:46
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення david 2o13 »

Доброго дняю. На вихідних знову на водоймі. Компанія складалася з 4чоловік. Результат нижче середнього я особисто зловив 8 добротних Бочаницьких карасів. Ловив на фідера та вбивцю карасів. Наживка вся можлива і неможлива. Найкраще клювало вночі коли йшов дощ. В колег результати ще гірші.
david 2o13
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 62
З нами з: 01 березня 2014, 09:46
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення david 2o13 »

Доброго дня. Чи може хтось надати реальну картину на сьогоднішній день по карасю. Можливо хтось був на минулих вихідних. Буду вдячний за будь яку надану інформацію.
petryxa1365
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 2
З нами з: 04 червня 2014, 08:15
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення petryxa1365 »

хто знає скільки буде коштувать рибалка в цьому році? цим обрадує Парус 2015 році
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення stal1n »

petryxa1365 писав:хто знає скільки буде коштувать рибалка в цьому році? цим обрадує Парус 2015 році
попередня інформація, яка потребує підтвердження:
100 гривень з острову
80 гривень з берегу

пропоную наділі всі обговорення водойм вести в відповідному розділі, а тут лише звіти рибалок
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
RIPsys
Абориген
Абориген
Повідомлень: 113
З нами з: 03 червня 2011, 22:42
Телефон: 243623
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення RIPsys »

А де цей роздiл? Я шось в очi довбуся :)
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення AndreyK »

RIPsys писав:А де цей роздiл? Я шось в очi довбуся :)
http://rivnefish.com/forum/viewforum.php?f=637
Аватар користувача
cross1k
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 48
З нами з: 05 вересня 2012, 15:48
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення cross1k »

може хтось був в цьому році? Що там?
Andriy77
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 27 лютого 2011, 16:12
Телефон: 0680249402 05050462
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення Andriy77 »

Рибалили з колегою тиждень тому, з суботи на неділю. Просиділи добу з різними снастями на карпа та карася, та жодного клювання, не то що очікуваних риб, але навіть жодноі плотви не дочекались. Враження "мертвоі" води. Враці пройшлися по березі, було досить багато карпятників та фідеристів, результат у всіх один - повний нуль!!! Випробували все що було в запасі- і знову нуль. Натомість охорона досить справно, двічі на день, перевіряла сітки в яких риби було достатньо- нерест цьому сприяє. Вартість: острів- 100грн, берег -80грн.
Аватар користувача
cross1k
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 48
З нами з: 05 вересня 2012, 15:48
Контактна інформація:

Re: Бочаниця

Непрочитане повідомлення cross1k »

Andriy77 писав:Рибалили з колегою тиждень тому, з суботи на неділю. Просиділи добу з різними снастями на карпа та карася, та жодного клювання, не то що очікуваних риб, але навіть жодноі плотви не дочекались. Враження "мертвоі" води. Враці пройшлися по березі, було досить багато карпятників та фідеристів, результат у всіх один - повний нуль!!! Випробували все що було в запасі- і знову нуль. Натомість охорона досить справно, двічі на день, перевіряла сітки в яких риби було достатньо- нерест цьому сприяє. Вартість: острів- 100грн, берег -80грн.
ДЯкую
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей