Вірля

Звіти про поплавкову рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Вірля

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Андрій Попович, Женя.
Погода: тепло і безхмарно +24, не сильний вітер 4 м/с змінних напрямків в основному західний. А от вночі було доволі холодно десь +8. Тиск 740 мм. рт. ст..
Рівень води: мабуть норма.
Час ловлі: з 19:00 до 14:50. Вночі не ловив.
Місце: справа від будинку охорони на кутку ставка.
Вартість рибалки: 100 грн.
Зловлено: 8 кілограм риби. Десь 25 карасів(гарних!) і не менше плотви з чевонопіркою(не величких). Попадалось кілька карпиків в півкіло, які відразу ж топились. Також витягнув одного гарного дзеркального карпа десь на три кілограми.
Наживка: опариш на фідері і мастирка на вудці. Також було пару клювань на хробака і на кукурудзу. В Жені карасі клювали на мастирку
Прикормка: вся прикормка була використана мною з морозильника з попередньої рибалки Traper “karp-lin-karas”(з однойменним антрактантом), Traper Traper “Kapriowate wody stojace”, Traper “Big Fish lake”, варена ще з того року пшениця(з морозилки), варених горох і це все замішано на бустері Tandem Baits “краб-банан”. На другий день додав ще туди трохи сипухи карп-линь-карась і консервованої кукурудзи.
Снасті: фідер та махова вудка.

Прочитав на нашому форумі допис про те, що відкривається нова водойма для любительської ловлі. Відстань мене чомусь не злякала, я здзвонився з власником домовився про рибалку, знайшов собі компаньйонів і поїхав. Все просто, чи не так?)

Дорога до Кременця чудова, потім треба було проїхати десь 5 кілометрів через два села і ми на місці. Лише останні метрів 500 треба було їхати грунтовкою, а там дорога цілком ок.
Ставок являє собою довжелезний прямокутник, яких поділений між двома різними орендарями. Крайня біля села Савчиці частина відгородженна і там тупо розводиться якийсь товстолоб на продаж. Далі йде частина розміром в 9 гектарів з островом - саме тут ми й рибалали. І десь там далі біля села Кімнатка третя частина, що являє собою болотисті плавні. Там рибалять місцеві жителі.
Зображення
Ставок Вірля

Отже, ми зайняли свої місця. Я обрав собі прогалину поміж очеретом, не захотів чомусь ловити з спеціально побудованих пірсів. А от мої компаньйони захотіли ловити з дуже зручного чистого берегу без рослинності, там же було зручно розбити табір і палити багаття. Наперед скажу, що на відкритій воді у них клювало набагато гірше, ніж у мене. Тому вже зранку наступного дня вони перебрались по-ближче до латаття.
Після прикормлювання мій поплавочок затанцював і перша плотвиця забилась в садочку.

Зображення
Перша риба - плотва

Пройшло трішки часу, сонечко помітно опустилось до крон дерев і у нас почав прокльовуватись карась. Гарний, жирний, сильний карась. З цікавою особливістю: у всіх карасів були чорні плавники. Вони чинили шалений опір на снастях і доставляли море радощів при виважуванні!

Зображення
Мій перший карась

Одне лише шкода, що в переміжку з добротним карасем клювала плотва й краснопера. Цілу рибалку я провів в експериментах як відсікти дрібну рибу.
Також іноді проскакував короп, який нещадно топився у водах цього ж ставка. Весь був не великим, але попадались особини й по півкілограма. Цих карпів прямо тут і розводять в окремо відгороджених ставочках, годують, щоб потім переселяти у велику водойму.

З настанням темноти ще були клювання, але мої постійні читачі вже мабуть здогадались, що я пішов спати :) Ну що я можу зробити з собою, коли я там люблю спати на природі, під відкритим зоряним небом. Ще й біля тихо потріскуючого багаття і в приємній компанії. Дивно, але вночі було чомусь дуже холодно, я кілька разів прокидався від холоду в ногах. Проблему вирішував просто тим, що підсовувався ближче до вогню.
Зображення
Ранок на ставку

Ранок був прекрасним. Чистесеньке небо, штиль. Саме час було працювати маховою вудкою, і вона не підвела. На прикормлене з вечора місце дійсно прийшли карасі і справно клювали. Правді кілька разів бої я програвав - ці лапті заводили снасть в очерет і там успішно все плутали й рвали. Ну нічого, за те було цікавіше рибалити. Ось, до речі, на наступній світлині найбільший карась цієї рибалки, ай красунчик!
Зображення
Автор і карась

Десь після сьомої ранку почав працювати і фідер. Кидав я точнісінько під стіну латаття перед собою. В якості наживки використовував лише опариш. Ставив кукурудзу Андрій — мав якісь не дуже впевнені тички. А от на опариша йшли карасі в перемішку з краснопіркою. Ловити фідером було доволі складно: кидати під самісінькі зарослі і уважно пильнувати, щоб риба, яка клюнула, не затягнула туда все оснащення. А потім ще й зуміти її виважити оминаючи весь прибережний очерет, екстрим ще той. Кілька дебелих карасів мною все-таки було втрачено під час виважування в заростях.
Тут варто написати, що господар ставка мені навіть допоміг дістати свої оснастки з очерету на своєму човнику, за що йому окреме спасибі.

Зображення
Моє робоче місце

Тим часом і у Андрія, який розташувався прямо біля мене, теж почало нарешті брати на фідер. Спочатку лише дрібна "біла" риба, а потім вже й карасі. А у Жені безвідмовно працювали спутники. Також він ловив на поплавчанками мастиркою і кукурудзою — клювало.
Оскільки кльов був хороший, то я навіть дозволив собі спокійно поснідати "на базі", заздалегідь вийнявши всі вудки з води. Оце то розкіш) Зазвичай я сиджу над своїми снастями і пильную, щоб жодного клювання не пропустити.

Зображення
Таку картинку я й бачив майже добу

У Андрія було три сильних клювання: два перших рази відразу обриви повідка 0.16. Я йому відразу сказав, що то карп і охрестив його "Григорієм" :) На третій покльовці Андрій навіть почав боротись з рибиною і потримав її на гачку десь з хвилину, але толком розвернути так і не зумів. Карпенко дав дьору і все порвав. Чомусь тоді я вирішив про всяк випадок замінити повідок на 0.20 і додати до прикормки півбанки кукурудзи, не прогадав.
О 14:10 і у мене відбулось це клювання: шнур почало з тріском змотувати з котушки. Рибина тягнула в лілії. Я ледве її зупинив вже в тих зарослях і якимось дивом зумів витягти на чисту воду. Далі хвилин 10 керував вудилищем, щоб "Григорій" ходив колами переді мною і стомлювався. Було тяжко і страшно, кілька разів я думав, що все, кінець. Але керуючись здоровим ґлуздом і нормальними снастями, я потрішки почав таки його підтягувати до берегу. Андрій майстерно(з другого разу) підсачив рибину і трофей в моїх руках. Ура! Я молодець

Зображення
Я і карп

Після цього у мене було відразу ж ще таке ж клювання, але прикрий схід відразу ж після підсічки. На цьому наша чудова риболовля і завершилась. Дивно, але господар нам сказав, що це ще поганий кльов, у порівнянні з іншими днями. Ну, не знаю, мені б завжди такий "поганий" кльов :)

Відео рибалки:


Висновки:
  • Карась хороший, годний;
  • Став добре зариблений коропом;
  • Природа чудова;
  • Ставок в стані облаштовування: будуються пірсі, напередодні працював екскаватор;
  • Клювало у всіх і на все, найкраще працював опариш.
Зображення

Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Рибалка - мрія. Вірля, 29-30.05.2015
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
rabinovich
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 79
З нами з: 20 квітня 2010, 19:32
Телефон: 0509674615
Контактна інформація:

Re: Вірля

Непрочитане повідомлення rabinovich »

Гарна рибалка ! Машину де лишили ? Чи можна біля себе ?
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Вірля

Непрочитане повідомлення stal1n »

rabinovich писав:Гарна рибалка ! Машину де лишили ? Чи можна біля себе ?
Машина була біля паркану, прямо біля табору. В метрах 10 від багаття нашого. Але я б радив ловити прямо з дамби, отам буде рай для поплавчанки. Але машиною прямо туди не під'їдеш, вона буде в метрах 50, біля будинку охорони.
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Saniok
Ледар
Ледар
Повідомлень: 21
З нами з: 16 березня 2013, 15:44
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Вірля

Непрочитане повідомлення Saniok »

Привіт усім!Мав можливість порибалити на цій чудовій водоймі. Звіт викладу невеличкий, так як писатиму з телефону. І так, на місце я прибув в середу о 16 годині. Відразу зустріла людина, яка займається цим ставком і керує тут. Віктор люб'язно зробив мені невеличку екскурсію водоймою, розповідаючи про неї. Ловити я почав десь з 17.00, але в таку спеку на кльов і не розраховував. Закинув одну поплавчанку і одну вбивцю, так як акцент вирішив зробити на карася, який тут дуже гарний і чинить гарний супротив при виважуванні. Прикормивши місце відразу підійшла маленька плотва і краснопірка, а через півгодини я вже тягнув карасика на 300г, зловленого на опариш. До настання темноти було зловлено 5 карасів. Найбільший з них 450г. Вночі не ловив, а пішов спати. Дочекавшись ранку, виходжу знову на своє місце, але вже з двома дальнобійними вудками. Першого ранішнього карася дістав ще о 4.40. Кльов був відмінним. Та не обійшлось і без коропчуків. Зловив я одного о п'ятій ранку на кукурузку. Отримавши величезне задоволення при його виважуванні серед лілій, дістав підсаком і зважив. Ваги показали 1,6 кг. Фото попробую додати знизу. Десь о шостій годині, перенаживляючи одну з вудок, бачу покльовку на іншій. В секунді вона не падає з тримача, а просто зіскакує у воду. На щастя я встиг впіймати її вже там. На тому кінці шалений супротив і всплески.Десь хвилину я подержав ту рибину, так як скаженими ривками завела в лілії і зацеп :cry_ing: . Не втиг зажати фрикціон на максимум, щоб не пустити, а того, наскільки прикрутив не вистачило і з тріском втекла рибка. По тому, що вона виробляла, я сказав би що десь в районі 4 кг. Було і ще одне клювання, але таке, що навіть не розвернув велетня того. Одним словом, о восьмій ранку почав збиратись. Втомився, бо не міг заснути вночі та і допустиму норму 5 кг взяв. Ще хочеться сказати, що ставок знаходиться в дуже гарному місці і тихому. Ще не один раз сюди приїду.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Вірля

Непрочитане повідомлення stal1n »

Літній звіт з рибалки Вірля, 03-04.07.2015

Компаньйони: Андрій Попович і його друзі, Юра, Льоша, Віталік.
Погода: спекотна літня погода. Ясне небо. Температура +29, вітер відсутній, тиск 740 мм.рт.ст..
Рівень води: вищий, ніж <a href="http://rivnefish.com/blog/2015/06/15/vi ... инулого</a> разу сантиметрів на 10.
Час ловлі: 19:00-13:00.
Місце: справа від будинку охорони на кутку ставка.
Вартість рибалки: 100 грн.
Зловлено: мною до 7,5 кілограми карасів у кількості 29 штук, десь стільки ж краснопірки, багато карпенят грам по 100, які відразу ж топились і не рахувались.
Наживка: опариш, мастирка.
Прикормка: <a href="http://rivnefish.com/pages/groundbait/# ... ait_stal1n" target="_blank">власного виробництва</a> + додавання мороженої з минулої рибалки.
Снасті: махова вудка, фідер.

Посеред тижня зателефонував мені Андрій і запропонував поїхати на ставок Вірля. Полюбилось йому це місце. Я ще не знав чи взагалі у мене вийде поїхати, бо і так мало буваю вдома, але Андрій наполягав і забронював місце в своєму бусі :)

Ввечері кльов був хорошим. Після загодування на поплавочки спочатку стала краснопірка, а потім підійшов і карась. Єдине, що трохи діставало на цій рибалці, то клювання дрібного карпика. Зі слів керуючого водоймою, ті коропчуки зуміли подолати кладку і пробрались сюди з розслпідника.
Зображення
Карась

На цій рибалці з ним було троє людей, які востаннє рибалили ще в школі мабуть, тому ми з Андрієм були няньками. Я цього не дуже люблю, але як сказав колись мій товариш: "Того в тебе й клює, бо ти іншим допомагаєш". От і доводилось майструвати оснастки, замішувати прикормку позичати поплавчанку і таке інше. А ще забігаючи на перед, плавати за обірваним повідком і ремонтувати свою болонську вудку.
Але головною винагородою було щастя в очах тих людей і емоції від ловлі риби. Таке в жодному рибальському магазині не купиш.

Зображення
Колеги праворуч від мене, дехто з них на рибалці взагалі вперше

Вночі я абсолютно не ловив, тому й не знаю чи був кльов. Настомість ми гарно проводили час біля багаття, розповідали байки і взагалі насолоджувались благодаттю. Ніч видалась ясною і теплою.
Зранку кльов був чудовим. Карасі тепер у мене частіше попадались на фідер, ніж на вудку. Клювало просто на опариші. Покльовки були потужними і сильними. Я навіть спробував зняти на камеру ці класні клювання, але вийшло як з експериментами в квантовій механіці: як тільки з'являється спостерігач - процес змінюється. Це неймовріно, але після включення камери на запис десь о восьмій ранку, кльову пропав.

Зображення
Ставок Вірля

Після цього я почав експериментувати з наживками. То карась барв на пуффіка часникового, то на мастирку(так так, мастирка на гачку фідера!). На хробака чомусь геть не йшов. Згадую попередню свою рибалку тут, коли перед дощем найкраще клювало саме на хробака. У колег на кукурудзу брали гарні карасі, а от у мене - зась. В якийсь момент підійшов форумчанин Віталік, з яким я переписуюсь в інтернеті вже кілька років і ось нарешті ми зустрілись, і дав мене свою якусь секретну венгерську кукурудзу. Чесно кажучи, щось на неї кл ювало так собі. А от у нього було два сходи ну дуже файної риби. Він аж позичав у мене ліску для повідків, 0.18! :)

Зображення
Віталік і його карась

Коротше клювало, але далеко вже не так інтенсивно, як вдосвіта і ввечері. На горох у мене так нічого і не взяло, мабуть тому, що я не зміг точечно гарно ним прикормити. Вже зараз розумію, що варто було попливти в потрібне місце і там залишити кілька жмень цієї карпової наживки №1. Все-одно я на цій рибалці плавав за снастями разів з п'ять.

Зображення
Мої принади для риби

Отже: найкраще клювало на фідері кльов був на опариша, на вудці - на мастирку. Андрій ловив суто на пінку. До речі, у нього було дуже багато холостих покльовок і трохи сходів. Можливо винний гачок.

Зображення
Карась Андрія

Власне кажучи про рибалку це буде і все. Ловив я до часу дня і ще години дві чекав поки всі зберуться. Погодка дуже спекотна, нам пощастило, що ми взагалі хоч щось спіймали. Я б на місці карасів був би в коматозі цілий день.

Зображення
Мій улов

Відео рибалки:


На відміну від Віталіка у мене жодного бонусу на цій рибалці не було. Ну нічого, нехай ті монстри ще більшими підростають.
Ловити треба зараз лише з самого ранечку, спека дуже сильна. Спасибі Вірля, до нових зустрічей :)


Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Літній звіт з рибалки Вірля, 03-04.07.2015
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей