Про риболовлю і не тільки

Повна анархія
Правила форуму
Увага! У нас впродовж цілого року відбувався конкурс.
Фінальне голосування ось в цьому розділі: viewforum.php?f=654
Аватар користувача
kamennieshipy100
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 321
З нами з: 26 жовтня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Про риболовлю і не тільки

Непрочитане повідомлення kamennieshipy100 »

Увага багато літер!
Доброго дня панове. Давненько не пишу звіти, бо..кхм нема про що писати, хіба про негатив. Напевно цьому "роману" не місце на рибальському форумі, тому й тема у "флуді". Отож, про все по-порядку.

Початок рибальського сезону видався просто казковим вже в перші дні весни я зловив гарного коропа на гідропарку, а трішки пізніше мав кілька непоганих вилазок на р. Горинь, і от починаючи із кінця квітня - суцільний оп. Куди б я не їхав, якими б снастями не рибалив, скрізь прольот.

Приклад 1: Років зо 3 тому, якби постало питання куди поїхати на карася я мав би 5-7 різних по складності й відстані маршрутів, тепер не маю жодного (там де платити 150-300 грн. до уваги не беру) був цього року і в Сергіївці і в Бочаниці, і на кількох безкоштовних водоймах поближче, і рибу ніби то ловив, проте 5-7 карасиків на долоню - не результат.

Приклад 2: За останні 2 тижні був на риболовлі тричі:
1. Виїзд на Устю спінінг, 3 окунця за 2 години, зламаний екран і лекція для трьох малолітніх браконьєрів, які сипали в мою адресу такі прокльони і погрози що вушка вянули.
2. Виїзд на вечірній кльов на Басік, поплавок - 4 плоточки грам по 60 на манку за 3 години риболовлі - метрів 30 від понтону відпочивала компанія, пара чоловіків нікого не соромлячись затягувала посеред білого дня путанку метрів так 50-70...
3. Виїзд на Устю сьогодні, спінінг - 5 окунців за 2 години, річка сильно заростає, течія майже відсутня, вздовж берегів море сміття. Під час риболовлі під центральним мостом приходить пан і мовчки починає закидати мені навхрест, на моє зауваження відповідає обуренням і аргументує це тим, що він тут ходить щодня(брехня) і кормить місце, після словесної перепалки бажаю(щиро) йому вдачі і віддаляюсь. Цікавий момент в тому, що пан навіть не подумав вибачитись, попросити звільнити місце чи якось інакше владнати ситуацію, просто напролом - еталоннне мурло. Я впевнений, що він і на форумі зареєстрований і активно його читає, проте писати звіти корона мабуть не дозволяє 0_0 Далі я перейшов на гідропарк, а там дядько з екрану випутує окунчика, мого окунчика, що я 5 хвилин тому зловив і відпустив:( нічого не сказав йому вже за 60 - в голові мабуть думки після мене хоч потоп...
Якщо комусь вже стало нудно далі не читайте:)
...
Висновки:
- виникає закономірна проблема, куди поїхати на риболовлю, щоб не просадити пів бюджету сімї, отримати заряд бадьорості, а не стріпати нерви;
- метод боротьби із браконьєрами простий потрібно створити таку штуку як, громадський інспектор рибоохорони, надрукувати ксіви і дати можливість цим людям штрафувати браків, а якщо ні, то викликати наряд і щоб браконьєр сплатив штраф тисяч 20. Хтось скаже, в країні війна, за що фінансувати! А не треба фінансувати треба створити законодавче поле, а люди (рибалки) на ентузіазмі працюватимуть. Як приклад можна створити таку організацію на базі УТМР - заодно переглянути гнилі устої їх діяльності і спрямувати її в дійсно важливе русло.
- осатннє до мерії. Про чистку річки Устя говорять вже років 20, проте далі розмов справа не йде. Зате сьогодні побачив новеньку чарівну табличку біля центрального мосту "р.Устя" - кохати мій тендітний статевий орган - за двадцять років ми спромоглися підписати нашу річку - ура товаріщі!

П.С.Прошу вибачення за своє ниття, просто наболіло, всерйоз задумуюсь про те аби змінити хоббі на щось більш безпечне, менш затратне, та не таке нервове, хочу дивитись на все з байдужістю та не знаю чи зможу...
Ты у меня смотри, я где нормален, а где беспощаден.
Ловить рыбу на платнике = охотиться в коровнике!
Хенк
Аватар користувача
Vetal
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 199
З нами з: 01 лютого 2010, 01:00
Телефон: 097-854-00-54
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Про риболовлю і не тільки

Непрочитане повідомлення Vetal »

Що тобі сказати друже. Опишу свої риболовні пригоди і не тільки. Безкоштовно рибалити немає де, або є проте риби там немає, або дуже розбавлена водою. Тепер про водойми.
Млинів, в улові верховода та дрібний підлящик, все втоплено, сховище заростає повністю, ще рік, два і буде таке як у Варковичах.
Горинь - закрив для себе ще у минулому році, спалив бензин, висипав прикормку - клювань не заробив (дрібна плотва та густера не в рахунок - не подумайте, що в голові заготівля - просто зникає ентузіазм коли рибалиш у "ванній" і хоч якісь серйозні клювання відсутні).
Басік - сміття, сміття, сміття, браки, браки, браки. Причому 80% браків це жителі самого Басіка, сподіваюсь вони зараз це читають. Сітки, сміття, телевізори, путанки - це все ВИ "дорогі" наші жителі крутих будинків. Чудак вийшов з дому і перевіряє телевізори - після короткої словесної перепалки продовжує перевіряти далі- (озеро це ж його власність -так він думає). Відпочиваючі - це просто приклад представника підвиду "БИДЛО" (не скажу що всі - але багато з них). Спочатку прибирав де рибалю, зараз бачу що все стає ще гірше.... (набридло).
Новомильськ (за Здолбуновом) - рибка була років 3-4 тому, зараз дрібна плотва. Знову ж таки: браки, бидло-відпочивальники.
Щодо громадського контролю - повністю тебе підтримує. Це наповнення бюджету, допомога водоймам і врешті решт хоч якісь зміни на краще. Часу у всіх бракує але зі свого боку готовий підтримати ініціативу та допомагати усіма можливими засобами, і виділити трохи часу для допомоги водоймам.
Відповісти

Повернутись до “Спілкування на вільні теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей