Ільпінь-Богдашів

Звіти про поплавкову рибалку. Вісті з водойм
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Ільпінь-Богдашів

Непрочитане повідомлення forest »

Вчора ловив на одному із платних ставків, рибалка там коштує 150 грн. з умовою використання не більше трьох вудилищ, за наступні у співвідношенні 1 вудилище дорівнює 50 грн..
На місце прибув о 5 ранку, тому що риболовля у ночі там заборонена.
Коли почало світати, то на поверхні було декілька десятків мертвої риби різних видів.
Першою справою замішав прикормку з ціллю саме на карпа : FISH DREAM карп і карась на базі тестування нової для мене прикормки АЙ подсекай універсальна, плюс з додаванням сухого атрактанту від VDE ALL ROUND ADDITIVE CHOCOLAT , а також по 100 грам пшениці і кукурудзи. Прикормка мала багато середніх фракцій, що повинно позитивно було знайти відображення на рибі. Нова для мене прикормка в принципі сподобалася, не чим не гірша, але і не краща інших бюджетних кормів.
Оскільки на цій рибалці вирішив перейти від кількісного до більш якісного показника, тому і оснастку використовував відповідну , з розрахунку клювання карпа.
Дві махалки були оснащені основною ліскою з флюкарбону від sunline siclon 0,16, а також повідками з того ж таки флюрокарбону, який давав додаткову тягучість від milo krepton 0,14 , гачками від owner N' 10 серії iseama -rv та поплавками ditier delonnoy by RIVE 2 г., DINO erdei attila champion 2004 1,5 г. . Приманки: кукурудза та черв'як.
Далі вибір місця, однак глубина лову 30-50 см. :sh_ok: , а max. на центрі ставу 1м., вода впала за межами пристойності, таке собі болотце, при підсачування можна по пояс піти у мул.
Хоча ловив до 12.00 , але за цей час вдалося вимучити 7 карасів на долонь , 4 краснопірки, одна реально на пів кіло зійшла, товстолоба на 1 кг., покльовка на кукурудзу в рот та карпа на 1,5 кг. - черв'як.
Крім однієї краснопери, всі клювання реалізовані.
ЗображенняЗображення
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: Ільпінь-Богдашів

Непрочитане повідомлення forest »

Сьогодні знову відвідав дану водойму, ті самі оснастки, вудилища, прикорм, тільки до приманок додав опариша.
Рибалка виявилася дуже чудною, приїхавши на водойму констатую, що забув голову підсака, змушений повернутися додому. Їдучи по дорозі спостерігаю таку картину, що в районі житлового масиву " Щасливе" на дорозі мирно "пасуться" горобці, а біля них папуга, нормально.
Прибуваю на місце, о 9.00 починаю і першим на гачок сідає карась ( їх було зловлено 9 ) без хвоста, теж нормально.
А далі тишина, принципово не змінюю оснастку, адже ціль карп. Далі особливо цікавого і не було, змінював глибину, тактики, різні варіанти подачі приманки і місце , аж до 17.00 . Хоч природа заслуговує на фото, але їх не робив.
Трішки розслабившись і відвівши увагу майже в березі сильна потяжка я хапаюсь за вудилище, відразу реагую і його відводжу в протилежну сторону, а на кінці майже непідйомна риба, карп в районі 4 кг. спокусився на 5 опаришів, хоч на мою думку я зробив все правильно, але декілька потяжок і повідок 0,14 не витримує навантаження. Так, я його не витягнув, але той хто переживав таку ситуацію знає, які емоції її супроводжують, задоволення отримав сповна, рибалка вдалася.
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: Ільпінь-Богдашів

Непрочитане повідомлення forest »

Нарешті, перша риболовля літа ...
Відразу, думаю, куди поїхати і ваги схиляються на мережу ставів з однойменної назви гілки...
Приготування, все по 10 разів перевіряю і в дорогу...
Гарний світанок на підїзді до ставу переривається словами товариша : - " я забув прикормку та підхватку, вертаємося... " :-)
Прибувши на водойму відразу обираю завідомо " не кльове місце" так протягом години і не отримавши жодного клювання. Це був закономірний результат, кропивка і глибина ловлі близько 40 см...
Приймаю рішення шукати більш переспективне , озброївшись глубиноміром, місце, головним критерієм якого, повинно стати найменша кількість підводних рослин.
І ось воно..
Зображення
Нажаль перше і останнє фото риболовлі у зв'язку з технічними причинами.
Глибина ловлі близько метра і мінімум кропивки...
Основою прикормки став запах карамелі в перемішку з бісквітом.
На гачку тільки приманки тваринного походження : пінка, опариш, черв'як...
Класично ловлю маховими вудилищами...
Все що я не робив не призводило до клювань, тому приймаю рішеня зменшити діаметр снастей: основна - 0,12 , повідок - 0,1. Жесть для комерційного ставу...
Нарешті, в абсолютній тишині поплавець починає йти в сторону , підсічка і єєєє ... перший "чорний" карась на грам 250 вже намагається випригнути з підхватки. Настрій покращується , починає клювати достойна плотва та червонпірка та одиничні карасики... сходів багато, змінюєш гачок на більший і як результат - абсолютний нуль...
Вже в прилові близько 10 карасів і в клюванні настає провалля, яке було пов'язане з перебуванням крупної риби на мсцв ловлі...
Щоб довго не розписувати - 4 підряд клювання амура вагою близько 2 кг, які успішно рвали повідки, однак було п'яте клювання ...
Тут хочу зупинитися...
Сиджу і розумію, що можна було б щось і зробити попри тоненький повідець, однак кропивка не давала шансів і знову бачу як поплавець йде на занурення , починається нехилий супротив і так триває протягом 10 хв. 0_0 і нарешті на поверхню з'являється амур вагою близько 3 кг. він втомлений і перевернувшись на бік сумлінно йде у підсаку, однак за декілька сантиметрів споглядаю картину як поплавок летить мені за спину , а він просто тоне, не пливе, а просто тоне...
Пригнічений таким розвитком подій я угрубив оснастку і таким чином в подальшому не отримавги жодного, підчеркую, жодного клювання...
Моїми трофеями стали 16 карасів вагою від 250 до 600 грамів та з десяток достойної червонопірки та плотви...
До зустрічі на водоймах...
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей