Ці вихідні пройшли в пошуках судака, шукали на дальньому кордоні від с. Велюнь до с. Висоцьк..... Але ні судака, ні щуки ви в цьому звіті не побачите... Як завжди клювало вчора і завтра....
Отже, річка нас зустріла чудовим пейзажем

На поверхні рибка рухається.... на руслі верховодка так і проситься на гачок, але нам потрібні ті хто нею харчуються...

Швиденько розпаковуємо човна... мотор..... перекус + 100гр

Розмови про судака і корчі... відразу домовленість брати від 1кг
Стратегія як завжди... підйом вверх по течії тролінгуючи і потім сплав по течії по "правильним" місцях....
Тролінгувати було складно... Горинь дуже відрізняється від нашої.... 4-5 м ями різко переходять в метрові перекакти..... всі берега переплетені закидушками місцевих дядьок......
Ось на цій ділянці річці дядько при нас витягнув десь кілушного судака.... на закидушку.. на підлящика

Підійшовши ближче до дядька і запитавши як кльов, він привітно відповів "Та б..ть, нех......я, б""""ь..... " Перекладу вам трохи доступніше.... два дні назад на цьому місці на закидуху він дістав судака на 5.200... по його словах ще якийсь "Коля докаже".... певно обмивали разом... Але ж по його розповідях , судаки біля трьох кг це норма

Саме тут живуть ті кликасті

На цій точці ми полоскали приманки десь до 9 ранку...
Жодного клювання ми так і не отримали.... але перед нами ще безмежні простори Горині
Трохи дали газку і вже на горизонті злиття Случа І Горині.... рел"єф з минулого року абсолютно змінився...... все перемито піском... ну і ямки в 3-3.5 м мабуть для судака не цікаві в цю пору
Діло йде до обіду.... але клювань так і немає... вертаємося до машини... перекус+100гр
І на вечір тролінгуємо в сторону Висоцька.... тут з рел"ьєфом зовсім складно... 1.5-2 м максимум.....!
Постійні зацепи змусили йти до найближчої ямки.... вперлись ми в понтон з досить цікавою глибиною і рел"єфом!

Глибина 4-5 м і підсипаний берег бутовим камнем! Чим не рай для судака?
Спінінгіст з берега також полоскав приманки в цьому місці..... Але по його словах в нього клює на кожній провдці, і завжди судак або щука від 2 кг
В тому ж місці до нас підійшов місцевий брак і з питанням "Клює?" звісно ж відповіли "ні"

"То киньте бомбу, бо тут риби нема" з посмішкою відповів він..... після таких слів ми розвернулися і пішли назад...
Вздовж села і хат був хороший участок з коряжником і глибиною 2.5-3 м його ми і пробивали джигом......
Тут нарешті я заробив перше клювання ... на басс ассасін, зелений з червоною спинкою, спокусилася щучка....але не підсік.... розрізнити в корчах клювання чи зацеп для мене поки складно, але порізаний віброхвіст давав надію!
Клювання так і не дочекалися.... день пройшов швидко і на годиннику вже 18.20....
10 хв ходу і ми вже біля машини... батя потроху готує вечерю... я пройшовся по найближчій ямці і повернувся до табору....
Розклав фідера... за 20 хв піймав 4 осінніх вгодованих плотки і чотири пічкура які пішли на закидухи.....
Смачно повечеряли і спати.....
Недільний ранок зустрів туманом......
Швиденький перекус і в бій....
Перша точка

Найсмачніші приманки японських і американських виробників полетіли у воду..... але глухо......
Глибини 6-7м здавалися безвідказними, але мабуть руки трохи не з тих сторін ростуть....
На годиннику вже 9 і досі жодного клювання... і кардинально змінюємо тактику... тепер вся увага на щуку!
Ну і як ви здогадалися тут також галяк!
Завалені дерева

Прибережні корчі і міляки принесли лише такий трофей

Черговий виїзд в ці краї виявився невдалим, Горинь там абсолютно інша ніж у нас, кривизну рук теж треба враховувати, але мабуть у всьому винний тиск.... місяць.... чи ще щось
Висновки
- За два дні перебування на річці ми не побачили жодної активності хижака на поверхні
- Температура 12-13 градусів, досить мутна, прозорість десь 70 см
- Приблизну карту глибин в районі якому рибачили можу показати, але тільки в ЛС
- Для судака ще явно ранувато, місцеві сказали, що "коли листя опаде, тоді і судак брати буде"
Всім вдалих рибалок!