Отже, сьогодні випала можливість половити на р. Іква біля ГЕС ... давненько хотів половити там на поплавчанки, але ніяк все не виходило. На риболовлю всього декілька годин , тому все продумав: чим кормитиму, на що ловитиму... по прибутті констатую звичний для цього року пейзаж - низький рівень води. Орієнтовно підібрав місце, а погодка просто шепче, рибка на поверхні активна, що ще потрібно...
Замішав прикормку, для якої ходив шукати кротовину, а там андатри понароблювали траншей , які заросли травою, то я туди вскочив, ледь ногу не зломав...
Ну, думаю, все приготовлено, час оснащати вудилище, як я до тубуса, а він пустий, чесно- розчарування не було, просто почав сам з себе сміятися

Ну коли ж я викинув прикормку у воду, а на тому місці вода почала кипіти "салакою", ось тоді я вже і задумався... добре хоч був боковий кивок, ех ...
Виходжу я на міст, а там чоловік з десять ловлять в основному верховодку, але з невеликим інтервалом влітає плотва, причому крупна і що цікаво -густери я не бачив, щоб хтось ловив.
Ось мотиль вже на мормишці, перша проводка і перша атака - піскар, причому стандарт " Сапожин", реально великий, я знову туди - другий, а там і третій...

Я просто сьогодні відірвався, маса клювань, робиш проводку на поверхні, то кивок, таке враження, що струмом б'є, верховодка грається, тому приймаю рішення ловити з дна...
Чим цікаво на річці, тим, що там маса перспективних місць , де може знаходитися рибка, це і зворотня течія, і корчики , і ямки... а літня мормишка це універсальний інструмент, який суттєво розширює діапазон трофеїв...
На черговому перспективному місці я знаходжу стайку карасиків : зловив - відпустив

Рибки вистачало всім, осоливо накормив місцевого "сніжка", який вже в кінці рибалки , коли я його кликав, просто імітував відкриття рота, без мявкання

Кормив також і собак - безхатьків...
Різна рибка попадалася, маленьку плоточку відпускав, верховодку також, цікаво, ні однієї густерки я не зловив, окуньок маленький - також. Дуже захоплююче було клювання бичка, сантиметрів з двадцять, давно я таких не бачив

Пройшовши до поплавочників побачив, що всі ловлять на мастирку і пшеницю- цікавий вибір глубокої осені.
Далі отримую клювання, грамів на двісті окушка, але час рибалки проходить швидко, тому починаю збиратись насолоджуючись краєвидом...