с. Надчиці, Млинівський район Рівненської області

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

с. Надчиці, Млинівський район Рівненської області

Непрочитане повідомлення forest »

Оскільки вчора не мав технічної можливості звітую сьогодні.
Дане село знаходиться на відстані 80 км. від м. Рівне. Звернувши з головної дороги потрібно проїхати 1.5 км. по бруківці.
В с. Надчиці знаходяться два ставки, які з'єднані між собою вузеньким струмочком, який витікає з ставка N 1 і біжить до ставка N 2.
Фото ставка номер 1:
Зображення

Зображення
Фото ставка номер 2:
Зображення

Зображення
За площею ці ставки є невеликими, але не зважаючи на це тут присутня достатня кількість риби.
Населяють цю водойму такі види: карп ( звичайний, голий, дзеркальний); ЩУКА; ОКУНь; карась; товстолоб; білий амур; плотва; краснопірка; народна рибка "синявка".
Дані ставки вже не спускались років 5 і є платними.
Плата за хижака на даний час відсутня, а за мирну рибу 100 грн. ( ця інформація потребує уточнення).
За словами місцевих рибацюг тут є екземпляри карпа до 10 кг., щуки до 5 кг. ( саме таку красуню вдалось мені потримати на палиці з тестом 2-10 позаминулого року, але на жаль вона виявилася більш спритнішою), окуні до 1 кг.
На рахунок зариблення нічого не можу сказати, оскільки інформація на цю тему відсутня.
Пресинг зі сторони інших рибалок присутній завжди.
В основному це волинські рибалки, бо: "не далеко сюди їхати", - казав один із них.
Рельєф дна в основному мулистий, локально присутня глина, біля дамб є невеличке каміння, яке розкидане вздовж. З тильного боку від дамби на обох ставках знаходяться корчі, що ховають в собі великі таємниці ( особисто бачив як ці "таємниці" викидались в повен зріст). На березі присутній очерет та кущі.
Глибина в середньому 1.5 м., біля дамби і на середині трішки більше, дно рівне.

Прибувши на водойму N 1 о 9.30 швидко збираю "орудие труда" і до води. Зовнішні прояви активної рибки відсутні. Перший кидок приманки і мене охоплює відчуття задоволення, адреналін в крові готовий почати виділятися в передчутті здоровенного горбаня, але на гру маленького віброхвостика відразу відгукується трішки більший за нього окуньок, який зійшов у самих ніг. От думаю зараз буде, але згадую народний прогноз, який говорить, що якщо на Акепсима ( саме його святкують в цей день) перша риба зірветься, то улов буде не дуже вдалим, але сам себе заспокоюю і згадую ще одну прикмету, що першу рибку потрібно відпускати. Другий кидок приносить ось такого красеня
Зображення
Потім як не зірветься, як не закрутить вітер, забігаючи на перед скажу, що кидаючи коливальну блешню вагою в 14 г. вздовж берега вона вилітала на берег, що ж говорити про спін з тестом до 3.5 г.
Вирішую пройтися ще по березі і отримую клювання ось таких гарнюнь:
Зображення

Зображення

Продовжуючи тягнути mega монстрів обертаю голову ліворуч і бачу картину з серії фільмів
" Рибалка в Сибірі ", спінінг в дугу , бризги, крики: " дайте підсак", " флюр... перекусить"... боротьба продовжувалася не довго і красуня- мамка вже лежала на березі, але не полишала надії втекти, тому було вирішено перенести її трішки вище пагорба.
Руки тремтять, але таке щасливе обличчя
Зображення
Ви тільки подивіться, що вона зробила з їхнього підсака
Зображення
Ваги не знаю, але щоб не перебільшувати, то кг. 4 було. Настрій піднятий побаченим, продовжую риболовлю.
Вітер... повторював собі в голові, потрібно передислоковутись. 500 м. і я вже на другому ставку, а там вітер ще сильніший, кидаю приманку, а вона то на очерет, то повертається мені в faсe. Все, досить, з мікроджигом на сьогодні покінчено.
І ось я тримаю в руках батька спінінг і 14 г. коливальну блешню від Spinnex. Мої снасті прості як два додати два, але все геніальне - просто. Перший, другий кидок, на третій відчуваю удар такої сили, що я аж змінив положення ніг ступивши вперед, мить і на тому кінці відчуваю полегшення, обірвалася... перебираю причини, там ж флюр 0.36 мм., як я до катушки, а там фрикціон зажатий по саме не можу :facepalm: . Перевів подих і продовжую риболовлю далі. Одні рибаки їдуть інші приїжджають, а я полощу приманку. Близько 14 години отримую клювання ну дуже маленького шнурка, який сходить ще в воді.
Вітер досягає свого максимуму, а я о 15.00 збираюсь... дорога не близька...
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: с. Надчиці, Млинівський район Рівненської області

Непрочитане повідомлення forest »

Думав окремо не писати, адже основна риболовля проходила в м. Млинів, але все ж таки декілька слів напишу.
При в'їзді в с. Надчиці розгортається в далині, на полях, справді красивий краєвид. Зацвівший ріпак настільки пахне, що я вловив його запах ще не доїхавши до нього. Зображення
Прибувши на ставок я побачив, що активність рибалок не велика, але вони є. За ціну нічого не знаю. За їх результати також. Хоча, в одних, на двох було вудилищ з десять.
Вода мутна, карась нереститься в прибережному очереті, екземпляри до кілограму, синявка також нереститься :-) , коропи викидалися, коротше кажучи - ставок живий.
Рибалив з 10.20 до 11.20 години 10.05.2015 р., тобто вчора.
З першого закиду отримую чіткий удар, рибка не засіклась. Я спеціально поставив трішки більший shad, для відсіювання маленького окуня, я сказав би не так - нано-окуня, на 2-х грамовому шарнірі.
Рибка була настільки активна, що пустих проводок майже не було, але всі вони були спортивного розміру. Але це було не головне, адже азарту було вдосталь.
На одній з проводок, коли я діставав приманку, вже під самим верхом нею зацікавилася солідна щучка, але я не зреагував, не підсік, вона просто шарпнула мій спінінг так , що навіть фрикціон не зреагував, а оскільки це було під самим берегом, то приманка вистрілила в мене.
Зображення ЗображенняЗображення
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: с. Надчиці, Млинівський район Рівненської області

Непрочитане повідомлення forest »

Колись, підходиш до ставка, а він "кіпить", а сьогодні, наприклад, хоч би одна хлюпнулась. Чесно кажучи, за роки коли дані ставки перебувають у оренді, майже ніколи, туди цілеспрямовано не їду на риболовлю, так і вийшло сьогодні, будучи по справам.
Місцевий мешканець розказав, що всю рибу виловили, я не повірив.
Порибаливши з годинку, я отримував клювання реально малька окунька, який бив по приманці намагаючись її проковтнути і таким чином багрився.
Через деякий час до водойми підїжджає волга, а за ними привоза на, якій лежить лодка. Лодка у воду, мужики у лодку, а сітка у воду.
Пропливаючи повз мене питають:
-" Ну шо клює? Шас сеть бум ставить, там рибаків просто багато (на іншому ставку), то тут ставим, а якби там, то тільки поставили - вже знімай. Йди туди там риба файніша".
Я промовчав і подумав, що люди їдуть сюди, платять гроші, а тут ось це... правильно запускав рибу по 1 гривні колись, а зараз по 2 продасть, і за рибалку гроші увірве і рибу продасть, а рибалкам мабуть розказує, що на пустий гачок клює. На іншому ставі автомобілів з п'ять було.
Зображення
Якби мене попросили показати на фото червоною лінією місце , де стояла сітка, то вона мабуть баула б вся червона, бо сітки стояли вздовж і поперек .
Незнаю, що там на іншому ставку , але мабуть не краще чим тут, не радив би я цей став.
Одне, що порадувало, це котушка протюнінгована місцевим рибалкою - креативно, авторський підхід... а що , село виживає як може.
Зображення
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: с. Надчиці, Млинівський район Рівненської області

Непрочитане повідомлення forest »

Повноцінною дану риболовлю не назвеш, але оскому збив. Після невеличкої паузи, дві годинки відловив на одному із ставів села, той що в полі.
Зображення
Останні осінні дні не схильні до рибацюх, проте на водоймі рибалки були, в основному ловили на живця.
Чогось захотілося поставити твістер в кольорі машинного масла і вже на другій проводці без удару повисає окуньок

Зображення
Атака пасивна, бородою, думаю, хоч " матросів " половлю, проте надалі картина змінилася.
Окуні проявили надактивність, в перевазі пасивні приманки, всі риби 100+ г. , приманка в заглот, навіть було таке, що в прозорій воді було видно як добирав приманку після невдалої атаки...
Результат 1,5 десятка мірних окунів, враховуючи час відведений на риболовлю та погодні умови вилазкою дуже задоволений...
Зображення
Зображення
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей