Прихована водойма

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Василь007
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 26 грудня 2014, 02:23
Контактна інформація:

Секретна водойма

Непрочитане повідомлення Василь007 »

Опишу сьогоднішню риболовлю!!! Оскільки як ніяк напевно, вже на ті вихідні відкритої води не знайти!
Після відвідин роботи, вирушаю до гаражу на комплектацію автомобіля снастями! Прибувши на водойму о 11:20 та спустивши човен на воду, помічаю що з під човна виділяються бульбашки!!! :ny_tik: Прислухаюся свист! :-( Думаю наловився! Приймаємо рішення ще трошки прокинути та й виходити на берег!!! Пропливши 100 метрів по канаві, виходимо на плесо з відмілиною зі старим очеретом на дні! Ні удару, не видно ні активності малька, ні хижака! :-(
Зображення
Однак вийшовши з відмілини на глибше плесо в очереті помічаємо з батьком якийсь всплеск, :smilefish: вирішуємо прозондувати щей глибше плесо!!! Я чисто інтуїтивно чіпляю двохлепесткову вертушечку куплену в "Поплавку" ще на весні, з поржавілим тройніком та висушеною червоною "мушкою" на ньому :smu:sche_nie: ! Закинувши на 30 метрів та роблячи проводку в 2-х метрах від лінії очерету відчуваю невеличкі тичкі, підвівши до човна на 5-7 метрів візуально спостерігаю щуку що заходить на атаку :smilefish: , не гаючи часу підсікаю її, ситуація як в акваріумі! 20-30 секунд боротьби і вона в садку!!! Від нуля відвійшов!
Настрій покращився, вирішуємо щей прозондувати більше плесо, пропливаючи через тонель очерету помічаю активність риби! На чистому плесі, що оточене густим очеретом та плавунами десь близько півгодини безрезультатно полоскав Kosadaka CorD-R (7, 11), Jaxon карась, Maps aglia 3,2 всіх можливих кольорів.
Зважаючи на те що, вже повністю відсутня рослиність на водоймі, вирішую поставити "щукокосілку" Kosadaka Flash XS 110F, що по ідеї мала летіти гарно за вітром та вже розпочатим дощем зі снігом!!! Так як воблер пролежав все літо в коробці, великих надій не додавав, але на 3-4 кидку відчуваю дику метушню на тому кінці снасті, підсікаю, є!!! Підкілушна щука сіла відразу на три тройніка, неквапливо підтягую її до човна :ya_hoo_oo: ! Змістившись до середини плеса за 20 хвилин знову удар :ya_hoo_oo: , і знову такий самий екземпляр, вже вигинає моє вудилище з тестом 4-18 гр далекосхідного виробництва)
Оце ,так-так подумав я, про себе ! оскільки такої активності ще не бачив протягом усього осіннього сезону 0_0 ! Опади посилювалися, вирішили повертатися до виходу з плавнів, на надцятому кидку відчуваю чіткий і потужний удар, що ледве спінінг залишився в руках, але 0, щось було потужне! :sh_ok:
Зображення
P.S. Як не дивно, але риболовля могла закінчитись так і не розпочавшись через пробитий човен, але він витримав 240 кілограмів ваги протягом 3 годин на воді! БАРК знає толк в човнах! :bra_vo:
Ось така вилазка вийшла, жалко, що батько нічого не впіймав(
Зображення
Василь007
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 26 грудня 2014, 02:23
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення Василь007 »

Ну що поїхали.... Сьогодні взявши відгул за раніше відпрацьований час і виконавши всі наряди на роботу в селі по порізці дерев та рубці дров десь о 14:30 вирушили з батьком на нову, ще невідому нам водойму! :smilefish: Вітер західний, сніг, крупа, дощ - я так і знав, що сьогодні риболовлі треба присвятити було день, але соціально-побутові проблеми дали нам лише 2 години.... менше з тим..... :cry_ing:
Розтавивши ще приготовлені батьком в грудні кружки у кількості 10 штук, на зловлені зазделегідь йорші і карасики, біля залишків торішнього очерету, ми припливли до берегу з бажанням скласти спінінги та добряче пошмагати..... :ya_hoo_oo:
Зображення
Яке було моє перше враженння, коли вже на другій проводці для тесту якості зібраної снасті, я заробляю чітку покльовку 100 грамового матросика на 7 см воблер СтрайкПро у вигляді тюльки природного забарвлення. Висновок один - хижак активний треба діяти! :men:
Вичерпавши воду, з постійно піднятими очима на кружки, які виблискували помаранчевими боками на воді, погрузившись в човен випливаємо! На все про все залишається 1,5-2 години не більше! Допускаємо кучу лишньої вовтузни, стуку, як ніяк перша рибалка в сезоні! :du_ma_et: Фух, настроїлися, стали на якір! Активності риби не видно! В бій першим пускаю обновочку Kosadaka INBORN XS 68F в натуральному кольорі, враження просто чудові, вібрує і видає амплітудні піруети при потяжках! Закидую вздовж берегової лінії метрів 30 від берега, дещо до середини ставу, заганяю під воду, три оберти-перерва-зацеп, тягну водорослі з матюками, зробивши з 8-10 обертів катушки, відчуваю як водорості починають стрімко уходити в сторону, під човен, потім знову від човна. Візуально спостерігаю - закілушну зубату! Батько допомагає з підсаком, від нуля відійшли! Взяла в заглот! :co_ol:
Змінюємо точку пропливши десь 30-40 метрів вздовж берегової лінії. Спостерігаю дно, а воно все в водоростях з досить зеленкуватим забарвленням, роблю висновок що шукати її під камишами немає сенсу, та ще витрачати на відцепи час який стрімо танув! Знову думка в голові: "А якщо порушити правила і взяти щукокосілку Kosadaka Flash XS 110F???" "Ще якби холодно, зубата має дати перевагу більшій рибині, щоб бути ситою довше, + повільну проводку"- думав я, коли система дальнього закиду несла воблер за 30-40 метрів за вітром! Не встигаю я зробити і 3-4 обертів, як відчуваю тупий удар, схибила :facepalm: , але контрольно роблю підсічку, "знову водорості такого самого розміру", воблер висить під пащекою- один тройнік за "вершинку пащеки", інший під пащекою на три гака і третій за зябри - класика жанра! Не встиг я виплутати її з підсака, як підсак вже вимагав батько! Він реалізував ідею пошуку щуки в густих заростях торішнього очерету на копію легендарного Jackall Tiny Magallon - Kosadaka Cord-R 70! ВІтер стих, стихла і роздача! Темніє ! Кружки змовчали! Ось така рибалка.... :smilefish:
Зображення
З позитивного для себе відмічу воблери косадаки і новий підсак з ліски! Бо скільки нервів і часу в мене пішло виплутувати щуку з трьома тройніками з густої ниткової сітківки, ви всі прекрасно знаєте!
Зображення
Аватар користувача
Колюшман
Ледар
Ледар
Повідомлень: 28
З нами з: 22 січня 2015, 10:09
Звідки: Харкiв
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення Колюшман »

Мої вітання, шановне товариство.
Сьогодні відкрив одразу два сезони - по судаку... та вихід на воду на човні... :ya_hoo_oo: :co_ol:
Аби запобігти кидання тапками в мою сторону на предмет закритого сезону навігації, та невеликого розміру вивезеної з водойми риби - скажу одразу:
ловили на платнику - по навігації питання зняте,
на прохання хазяїна водойми "хлопці - хижака забирайте навіть розміром в мізинець, він мене вже задувбав" - по недоміркам також питання закрите


Тепер по суті сьогоднішнього дня.
Як завжди пізні збори, мало сну, але внутрішній будильник не підвів - за п"ять хвилин до дзвінка будильника я вже на ногах.
Далі традиційні процедури (кава, заварка чаю на риболовлю,збор тормоска, цьом :ki_ss: сплячу дружину - це на фарт :a_g_a: ) і ми з товаришем по нещастю мчимо на водойму :fishing:
Куди їдемо я не знаю, знаю одне :sh_ok: - що по всій дорозі в тому напрямку мали б стояти пам"ятники УКРАВТОДОРУ.
На протязі всіх 90 км, через кожні 50 метрів.
Дай їм Бог здоров"я, а нам гарні дороги. :-)

На місце, через вищезгадані держ структури добралися в 6:40. Орієнтація на місцевості, консультації що до водойми з господарем, комплектація спорядження
Зображення
понєслась.
:du_ma_et:
... ... ... ... ... ...
На годиннику 11:00 а кукан води не бачив :sh_ok:
приманки від 2 до 5 дюймів літали в воду всі які були. Ехолотом проутюжили дно вздовж і впоперек. Всі ями, бровки, корчі - зафіксували на карті і пройшлися по деяким не один раз... :cry_ing: - а клювати ні хто не хоче.

Чай, розбор польотів - вирішуємо впертися в одну точку, часу -година, якщо ні... то переміщаємося в верхів"я і пробуємо ловити щуку, раз судак таке гамно :sarcastic_blum:

На обраній точці паркую окуня
Зображення
Фуууххх. Хоть щось. Олег забрав окуня на фото сесію "ти зловив, а я хоть сфотографуюсь з ним"
Після фото. Олег заряжає приманку на яку був зловлений окунь, 4 дюйма Кейтеч Свінг Імпакт.
Зображення
І на першій проводці :ya_hoo_oo:
Зображення
:ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo:
Далі було не до фото. Знайшли час, місце, приманку, вагу, підібрали проводку.
:thumbup:

І ось Вам моя довольна морда :-)
Зображення
Зображення

30 кличків та окунь за півтори години на двох.

Як для відкриття по судаку - краще не придумеєш.
Розмір клика правда в середньому 550 гр. :smu:sche_nie: , нагадаю - просили забирать ВСІХ. (але стікляшок ми сірано топили :hi_hi_hi: )

Завтра вдома рибний день. :-)
Уха з судака з білими грибами, та судак смажений під вершковим соусом.

всім НХ НЛ

ДАЛІ БУДЕ.
Аватар користувача
DAM
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 14 жовтня 2016, 20:17
Телефон: 0976720329
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення DAM »

Доброго вечора!
Звіт за 08 жовтня 2016 року. Гостюючи в батьків дружини як завжди не міг не надіятись на спробу вполювати полісського хижака. Але як завжди, водойм поблизу багато, а прогноз погоди не надійний. Чималий фронт, який проходить по Україні з Одеси до Києва, викликаючи на нашій території постійні стрибки тиску та напрямку вітру, не викликає жодних надій на активність риби. Проте всидіти в хаті сил нема.
Встаю вранці, розморожую замерзше скло авто теплою водою та в -4 градусів вирушаю на риболовлю.
Добре що це перші заморозки та на твердості води вони ще не відображаються. Водойма зустріла мене туманом та замерзшою росою на листі прибережних рослин. Зображення
На озері крім мене не було нікого. Лише тиша.... я на стільки чітко чув стукіт свого серця..., як на кардіограмі. тук... тук.... тук.... Ні листя, ні пташки, ні сторожові пси, ні вітер, ні хвилі не порушували ідилію. Здавалося, що я на іншій планеті....
Зображення
І все було кльово окрім відвутності кльову. Активності хижака майже не було, хоча свою порцію я отримав. Зловив 4 щуки на проміжку часу від 10:00 до 11:30. Всі зловлені в затоплених чагарниках на активні плаваючі воблери (Geronimo Chicko та Greedy Guts 77f). Твіч щуку насторожував. А от рівномірна прводка з дотиками до гілляччя дала результат.Зображення
Зображення
Проводка активних плаваючих вобів давала меншу кількість зачепів за корчі та можлавість проловлювати значний горизонт по вертикалі.
Дивно, адже на даній водоймі щуки вагою за 1 кг це вже трофей, а тут дві близько 2 кг (найбільша щука 67 см від початку голови до кінця хвоста). І жодної мікрощуки та окуня... Знову рибальське щастя за мене :ya_hoo_oo: .
Шкодую що не мав яскравого силікону на офсеті, Думаю проводячи його по самим корчам мав би ще не один контакт з рибою. А так при воді кольору КОЛА силікон колору КОЛА (який був в мене в асортименті) міг бути помітний на відстані не більше 1мм, тоу кидати його не було сенсу. На наступний раз запропоную рибі кислотну та молочну гуму, думаю вона буде в захваті.
А наразі в захваті я. 4 атлетичні щуки, повні сил та енергії, яких доводилось виважували в дуже сильно закоряжених місцях, за відсутності підсака та помічників... Це справжнє рибальське щастя.... Чого бажаю всім відчути...
Зображення
DBK
Ледар
Ледар
Повідомлень: 30
З нами з: 24 жовтня 2010, 21:27
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення DBK »

Це часом не Князівське водосховище?
Аватар користувача
DAM
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 14 жовтня 2016, 20:17
Телефон: 0976720329
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення DAM »

Вітання риболовам!
Організував мені тесть по великому блату і знайомству рибалку на одному цікавому закритому ставочку, за що йому велике дякую. В суботу 29 жовтня в шквальний вітер та сильний періодичний дощ, знайшовши старенького блакитного целофанового плаща, рушаю в дорогу. Погода жахлива, "щуча".
Ставочок зовсім не великий. За день обійшов його разів 5. Малі розміри ставу спасали від вітру та хвиль. Щучка брала в двох місцях, як для щуки досить локальних. Ще раз собі доказав, що осіння щука це майже стайний хижак. За день мав 24 контакти з рибою, а реалізував всього 11. Як вона умудрялась обходити трійники :du_ma_et: .
Зображення
Зображення
Зображення
Шнурки найкраще реагували на досить швидкий та агресивний твіч. Всі недомірки, після профілактичної бесіди та домовленості ще поклювати, відпускалися підростати.
Зображення.
Сподіваюсь попаду сюди коли вони будуть реально зачьотними.
Укрупнятись по приманкам не хотів, бо було дуже холодно і довго чекати покльовку не хотілося.
Здивувало також як ключ диких гусей (68 шт) летіли проти вітру з дуже великою швидкістю 0_0
Зображення
Реактивні мабуть :hi_hi_hi: , надзвукові :-)
Рибалкою дуже задоволений хоч і дуже змерз.
Аватар користувача
daiwer
Боєць
Боєць
Повідомлень: 231
З нами з: 30 січня 2014, 12:59
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення daiwer »

Hard Lure Fest - лучше много раз по разу, чем ни разу пару раз.
В эту субботу посетил фестиваль весьма интересного формата, где по правилам разрешена ловля только на воблеры. Зачёт идёт по длине, а не по весу, при этом есть 4 тура в разных зонах и нужно ловить во всех турах если приехал не только за участием, а за результатом. Мероприятие такого формата посетил второй раз. Первый был весенний моно брендовый DUEL / YO-ZURI фест, где можно было ловить только на приманки данного бренда. Ради этого даже отошёл от принципа в свободное время не рыбачить на платниках, ибо понятно что на дикой воде с нашей плотностью рыбы такое мероприятие обречено на то, что 90+% участников будут без рыбы.

Зображення

На фест решили ехать дружной бандой, которой рыбачим как в Украине так и в зарубежных выездах.
По прибытии на воду обнаружили остатки пятничного ледового побоища и местный "Титаник", получивший пробоину ниже ватерлинии в боях с айсбергами :twisted:

Зображення

Акватория была чиста от льда примерно на 60%, но размеры зон существенно ужали по сравнению с запланированными это было единственным минусом у этого феста в котором приняло участие 46 твиччингистов. А в остальном были сплошные плюсы:
- друзья рядом и ты ещё и с ними соревнуешься кто круче "твичит" :D
- куча знакомых лиц среди участников и ты все их рад видеть и со всеми хоть немного пообщаться в реале, а не по телефону или на форуме.
- возможность ловить всю рыбалку на воблеры и не отвлекаться на надоевший джиг;
- вкусности между турами и обед с ухой перед награждением.

Зображення

Как и на весенний воблерный фест я ехал в никуда, то есть я ни разу не был на водоёме и не представлял что меня ждёт. Была общая информация про глубины 1 метр +- и отличную прозрачность воды. Собрав коробки с "драгоценной", по нынешним временам, пластмассой -понял что одним УЛовым Dynamis-ом я не обойдусь и для буратинок 8-10 см взял проверенного в UFL-овских баталиях New Spiit 712 ML.
Организаторы в два этапа дозарыбляли водоём щукой суммарным весом до одной тонны, поэтому даже взял с собой садок в надежде на раздачу.
Перед стартом каждому участнику выдали по воблерку USAMI и пожелав удачи отправили к барьеру.

Зображення

Старт в зоне А. За тур продолжительностью 40 мин поймал на первых забросах одного щурёнка длинной 40 см на Smith Cherry Blood SR + одна невнятная поклёвка.По итогу у меня третий результат в зоне, выше только два участника поймавших по 2 хвоста. Ещё два участника поймали по одной как и я, но меньшего размера.

Зображення

Во второй тур в зоне D выходил слегка обескураженным когда услыхал про результат участник в В зоне поймавшего 9 щучек что больше всей пойманной в нашей зоне рыбы :(. Эта зона по результатам первого тура, да и всех последующих была самой без рыбной, но одну щучку размером 32 см таки затвичил на шакаловский Tricoroll 83.

Зображення

В этот раз в зоне было большинство нулей, пару людей поймали по одной рыбке и только известный видео блогер Сергей Куцай подобрал ключик и на OSP Asura натвичил 4 хвоста. Общение после тура с соперниками показало что у некоторых людей суммарное колличество за два тура близко к 10, а фаворит первого тура доловился 5 хвостами и стал почти недосягаем при такой средней активности рыбы.
Перерыв между турами с тёплым чайком и пирожками, обмен информацией с друзьями-конкурентами, байки и прочий фольклор :D
В третий тур стартовал по жребию последним и понял что мне банально негде стать - все хорошие места и просто пригодные для комфортной ловли были заняты. пришлось доставать из кармана верную Опинельку и начинать травить траву и прочую ботву на прогоне между двумя участниками и обустраивать себе место ловли. Обустроил до свистка и с прибрежной бровки на первом забросе опять на Трикорола 83-го ловлю щупаря. Поскольку никто не перемещается почти весь тур вынужден не сходя с точки перекупать половину ассортимента без результата. Под финиш освобождается место на соседней вымостке и я сразу туда смещаюсь и ловлю с полного выброса щупаря на SMITH Wavy 70s. По итогу я второй в зоне за парнем у которого 3 рыбы.
После тура опять узнаю кто как отловился и узнаю что все кто были в фаворе в других зонах первые два тура поймали по 0.
На четвёртый тур вышел с мыслью что если поймаю рыбу, то наверняка попадаю в десятку. Вот не надо ни о чём таком думать - это отвлекает меня от ловли. Ну и рыба также начинает массово крутить всем дули и в нашей зоне только 2 участника с рыбой.
Вкусный обед и время официоза.

Зображення

Судьи читают суровый рэп и называют победителей. Пятое и Бигфиш - Сергей Великий, четвертое - Павел Лясоцкий.
Епт, так это же я.
Второй воблерный фест и я дважды четвёртый - тенденция однако. Порадовал серебряный призёр Александр Кратенко, который всю свою рыбу поймал на дешёвые воблера Usami, поскольку других у него просто нет.
Как всегда спасибо организаторам за организацию, соперникам за соперничество, Алёне Иванчук за фото, а хорошим людям за приятное общение. До встречи на водоёмах :D

Зображення
ISK
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 17
З нами з: 28 липня 2017, 19:04
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення ISK »

Всім привіт!) Відвідав одну мікро нанорічку недалеко від дому. Перші пригоди почались уже на підходах до річки – куди пробиратись треба було через хащі вище мого росту, так все позаростало. Добравшись до річки побачив що вона теж практично вся заросла і залишилось лише одне, максимум два, місця придатних для рибалки. Все це і +33 градуси тепла нагнітали відчуття неминучого фіаско… Але теплі спогади про дитячу рибалку на цій річечці (коли окуні до 0,5 кг гнули бамбукові удочки в знак питання, а найбільшим «ворогом» були часті покльовки щуки, після чого «бідний» дитячий арсенал рибальських снастей, який рідко мав більше 1-2 гачків хД заставляв достроково закінчувати рибалку) все-таки вселяли надію на успіх:) Перші проводки не давали ніяких результатів – хижак ігнорував всі подані йому приманки…Напевно нестерпна спека дала свій результат і хижак втратив весь апетит і сьогодні рибалка буде без риби…Невже річечка, на якій я формувався як рибак, не порадує мене своїми покльовками…Але після чергової проводки вздовж заростів трави, на які падала тінь від високих берегів річки, я відчув чітку покльовку, яка як електричний струм пройшлась по всьому тілу і в голові зазвучало «Є!!»…Стало зрозуміло, що весь окунь ховається в цій траві та тіні від берегів, які хоч трішки допомагають йому переносити цю спеку. Кожна друга-третя проводка приманки біля цього «прихистку» окуня закінчувалась покльовкою, що для 33-х градусної спеки – чудова статистика…Як результат було піймано більше 20-ти хвостів, найбільший з яких був чуть більше долоні. Розловлено приманки, які валялись в мене більше року без покльовки :( Шкода лише, що щука проігнорувала мої приманки, але боюсь, що бездонні апетити та потреби місцевих рибаків, забрали в мене шанс зустрічі з «зубатою» господинею річки :) От-така получилась рибалка на рідній моїй річці, не така трофейна як в дитячі роки, але не менш приємна :) До зустрічі на воді! :)
Відеозвіт з рибалки - https://youtu.be/6oEOk9nieHY
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Не совсем спиннинговый отчёт, но отдельного раздела по сому на форуме нет, так что пусть будет сюда.
Последний месяц лета посвятил выездам с квоком. К сожалению, водоёмов с сомом более-менее приличных размеров у нас не густо, да и в тех подводники сильно проредили поголовье, так что поклёвок маловато. В этом году поздно открывал сезон, 23 июля, на водоём попали уже после обеда. Повезло попасть на активность рыбы - были явные подъёмы к наживке, а уже через часа полтора была поклёвка, но я поспешил и не дал нормально заглотать, рыба не засеклась. Ещё через час, около 18 часов, ещё одна долгожданная поклёвка, на этот раз подсёк вовремя, сом засёкся хорошо и после нескольких минут вываживания оказался в подсаке. Взвешивание показало 8,6 кг.

ЗображенняЗображення

После этого на протяжении месяца выезжал ещё раза 4, пробовал и утром, и вечером, но поклёвок больше не было, даже подъёмов с каждым разом было почему-то всё меньше и меньше.
20 августа вечером в 19-15 удалось ещё раз заработать единственную поклёвку и успешно её реализовать. На этот раз весы показали 10,1 кг

ЗображенняЗображення

Рыбу после фото отпустил домой, их там и так не много осталось, пусть плодятся.

https://youtu.be/z3HPeV-NYqw


Выезжал ещё 25 и 27 августа. 25 за целый день было только полчаса активности, когда рыба подходила к наживке. За 10 минут получил две поклёвки - сначала крупного сома, потом помельче. Увы, оба раза рыба не засеклась. Ну а 27 попал в грозу - перемена погоды явно не способствовала клёву. Было буквально несколько нормальных подъёмов, но поклёвок не было.
После такого похолодания это может оказаться уже и закрытием сезона, если вода до потепления успеет значительно остыть... Хотя хотелось бы ещё разок попытаться, а вдруг опять повезёт.
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення SPIN »

Прочитав про успішну риболовлю, там крім веслоноса ще нормальна щука, може хто знає, де це?
http://radiotrek.rv.ua/news/rybu_z_vely ... 19802.html
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення stal1n »

SPIN писав:Прочитав про успішну риболовлю, там крім веслоноса ще нормальна щука, може хто знає, де це?
http://radiotrek.rv.ua/news/rybu_z_vely ... 19802.html
Думаю, що це ось ці ставки: https://rivnefish.com/places/556/rusivel
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення SPIN »

stal1n писав:
SPIN писав:Прочитав про успішну риболовлю, там крім веслоноса ще нормальна щука, може хто знає, де це?
http://radiotrek.rv.ua/news/rybu_z_vely ... 19802.html
Думаю, що це ось ці ставки: https://rivnefish.com/places/556/rusivel
Я добре вдивився в фото і побачив значок, задав пошук і думаю що це водойма:
http://www.narybalku.kiev.ua/
той рибалка, що тримає щуку попав в інші кадри на сайті. Крім цього, мабуть в Русивелі немає обладнаних містків і взагалі водойми не призначені для любит-кої риболовлі, а на фото в статті видно, що є і містки і рибалки.
Отже, можна дати пораду дописувачці і надалі "не здавати" рибні місця.
ISK
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 17
З нами з: 28 липня 2017, 19:04
Контактна інформація:

Re: Рыбалка в Карпатах

Непрочитане повідомлення ISK »

Всім привіт:) на вихідних порибалив на знайомій мікрорічці. Вже справжня осіння прохолода і малі глибини(0.5-1.5м) підсвідомо готували мене до "0", але багато молодих грибочків(печериці, "парасольки") біля річки ще залишали надію на кльов:) Дійшовши до ріки і побачивши, що вода "кришталь", зрозумів що покльовку буде важко заробити, але наші водойми заставляють нас не боятись таких дрібниць :D Першу покльовку заробив нескоро - десь через 1-2 км від старту лову(так краще орієнтуватись ніж в часі :D ). Але стало зрозуміло, що риба є і хоче вона пасивної проводки. Зловивши ще пару хвостів і помінявши декілька місць, помінялись і смаки риби – тепер вона хотіла агресивної проводки і підривів до 30 см:) Але справжній холод(вода взагалі льодяна) заставив мене припинити подальші експерименти і збиратись додому. Було зловлено біля 10 «хвостів», ще стільки ж сходів – непоганий результат, як для останнього місяця осені. Хоч вже й холодно, але рибка клює:) От-такі-то пироги:)
Відеозвіт з рибалки - https://youtu.be/3cTYpqV1TfU
Аватар користувача
DAM
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 14 жовтня 2016, 20:17
Телефон: 0976720329
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення DAM »

Всім привіт!
Чомусь останнім часом так складається, що вибратись на риболовлю вдається тільки після розуміння того, що це напевно останній шанс, останній день, якщо не зараз - то вже ніколи.
Так сталось і на цих вихідних. Аналізуючи прогноз погоди та розуміючи, що на наступні вихідні рідка вода буде хіба що на Горині, вирішую забити на всі домашні та робочі справи та рванути в “місця щасливих людей”.
В суботу 18 листопада трішки проспав, зроби термос чаю та взявши перекус вирушаю в дорогу. Дорога досить далека та не проста. Добре, що проспав, та найгіршу ділянку вже їхав при нормальній видимості. Дорога ЖЕСТЬ. Суцільні ямки невідомої глибини по вінця заповнені водою… Не завжди і 2 передачу ввімкнеш, а підвіска тільки гуп та гуп. Думки були одні: якого милого я сюди поперся. Але куди ж поділися ті думки коли я побачив ту надзвичайну красу ранкового лісового озера…
Зображення
Зображення
Швидкі збори: спінінг, сумка з приманками, рятувальний жилет, чай. І от я вже на воді. Природа знову подарувала мені надзвичайний день на цьому озері. Повна відсутність вітру, опадів, інших рибалок та мобільного покриття створювали якісь над казкові умови для релаксації. Не доводилось ні якоритися, ні боротися з вітром, ні ховатися від дощу, ні думати як зробити проводку. Думки лише одні – чи це не сон. А навкруги лише ТИША… Та така тиша, що коли перестаєш гребти веслом і прислухаєшся, то чуєш як десь в лісі дятел постукав по гілці, десь за декілька кілометрів мисливці когось стрельнули, як десь в дуплі пукнула білка… Тиша така, що чути як у воблера (навіть не в самого голосного kalikana) працює шумова камера ще за метрів 15 від човна. І така краса була на протязі всього дня.
За таких казкових умов зловити щось вже було і не обов’язково. Але щупачки теж мене обрадуали. Ода була дуже холодна і я почав рибалку з глибоких місць, де за хвилин 30 вже отримав першу клюваку на карася9.
Зображення
Ще трішки поплававши по глибині вирішую спробувати щастя в затоплених кущах. Без вітру ловити там було класно, але високий рівень води повністю затопив багато кущів, що сприяло частим зачепам. Присвятивши крепким місцям більше двох годин часу вертаюся на глибину, де ще вмовляю 2 щучки на зелене копито та на Флагматвського трола.
Зображення
Вважаю, що відловився досить не погано як для середини листопада. А ще знайшов ось такий трофей. Амур? Кілограм 8-10? Нажаль, більше всього зловлений сітку.
Зображення
Час біжить швидко і вже на телефоні грає будильник, нагадуючи, що будь-яка казка закінчується, і пора вертатися в реальність, де дорога-ЖЕСТЬ а життя-РОБОТА.
Дякую матінці-природі за прекрасний день який я пам’ятатиму все життя.
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: Прихована водойма

Непрочитане повідомлення forest »

Мегаладон)))
Сьогодні мій батько відзначився )))
Заважила 6.900...
Флюр 0.14, mepss 2, виваджували без підхватки близько 10 хв. ( я не можу зрозуміти як вона його не перекусила, оскільки клювання в заглот) :-(
В мене схід в районі 3 -х кг ((
Зображення
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot] і 0 гостей