ttearjerker написав:Россо-Неро написав:Щуку запустити може і варто було б. Але ні в якому разі не запускати спінінгістів))). Бо буде як в Бочаниці - постійні конфлікти карпятників з спінінгістами. Не потрібно гнатися за додатковими прибутками. Робите спортивну водойму карпового напрямку - робіть її зручною для карпятників в першу чергу!
Якщо став не спускатиметься,то щука там появиться навіть якщо її не запускати. Це звязано в тим що нерест щуки співпадає з весняним перельотом диких качок. Саме качки на свому пір"ї і запускають щуку в різні водойми,польдери, рови і такі місця де здавалось теоретично її ніхто не запускав і її там бути не може.
Сподівання на "зариблення" щукою за допомогою пір"я качок свідчить про неконтрольованість процесу - "якось воно буде", а коли - невідомо і чи буде взагалі. В бізнесі це недопустимо, оскільки процеси потрібно контролювати. Реальне ж зариблення личинкою щуки дасть можливість розрахувати потребу і отримати профіт як по карпу, так і по щуці ВЖЕ, а не колись там.
Думаю, що власники побачили різні позиції та рівень обгрунтованості і далі питання суто їх вибору.
Декілька років тому на кошти небайдужих рибалок зариблювали Б.Кут личинкою щуки. Нажаль, її було не багато, бо, щоб виїсти величезну кількість різної дрібної сорної риби, яка створює конкуренцію в кормовій базі і не дає нормально рости цінній рибі, треба щуки набагато більше.
Крім цього, дуже великий відсоток ікри щуки гине. Хоча це і суб"єктивний фактор, але на різних водоймах багато разів бачив косяки малька мирної риби і жодного разу - щуки.
ПС
Я на цій водоймі може ні разу не з"явлюсь, але позицію по щуці озвучив бо відповідну інформацію знав ще зі шкільних років, а тому мене завжди дивувала неосвіченість багатьох орендарів, які розводять рибу. Адже, беручись за якусь справу треба або мати правильний досвід, або хоча б книжку почитати.
Чтобы победить боязнь наличия щуки в ставке, нужно заселить ставок щукой. О.Уайлд

"Чтобы поймать рыбу, ты сам должен стать рыбой, думать как рыба, двигаться как рыба..." (Выживание Сида)