Привітне

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Привітне

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Олександр Кротюк.
Погода: Першого дня був сильний західний вітер 6 м/с, перемінна хмарність. На вечір це все розпогодилось і ніч взагалі була тиха й зоряна. Але дуже холодна, температура падала нижче +7 градусів. Наступний день видався погожим, небо з білими хмаринками, вітер слабкий, змінних напрямків. Тиск 740 мм.рт.ст..
Рівень води: норма.
Час ловлі: 17:00-10:30. На водоймі я був значно довше, але активно ловив саме в цей час.
Місце: перед будиночком господаря.
Вартість рибалки: 150 грн за добу, 100 грн за день або 75 грн за півдня.
Зловлено: 7 карасів(460-800 грам), два карпики 1 та 1.5 кг, пару десятків дрібної плотви. Загальна вага 7.5 кг. Сашко злапав три карасі й одного карпика.
Наживка: найкраще працював опариш та пелетс зі смаком полуниці.
Прикормка: Traper “Kapriowate wody stojace” + трохи Traper “Big Fish lake” + трохи Traper “Karp-Lin-Karas” з однойменним сипучим атрактантом. Це все замішано на бустері краб-банан tandem baits. Зранку додав в якості крупної фракції для насичення великої риби варену перловку(з медом). На методі Sensas Carp Method Feeder.
Снасті: пікер, фідер, метод.

Яке ж це класне відчуття відкривати щось для себе нове і бачити абсолютно інші місця нашого чудового краю. <br />
Цього разу склалось саме так, я випадково прочитав коментар на волинському форумі про те, як чоловік по дорозі на рибалку в село Привітне загруз дуже сильно в польовій дорозі, що його позашляховик витягували трактором. А все через те, що він обрав не вірну дорогу, — так йому пояснили інші дописувачі. Виявляється, що з Луцька в це місце вже давно їздять рибалки, а з Рівного ще ніхто й не був. Потрібно було це терміново виправити :)

Попередня інформація була такою: ставок складний, клює не стабільно, доїзд нормальний, але останні кілька кілометрів нещадної бруківки. Але за те карась по півкіло. Півкіло! Що тут і думати, їдемо!

Дорога далась доволі легко, хоча останні два села ми їхали на другій передачі по поганій бруківці.
Зображення
Ставок в селі Привітне

На ставку було доволі багато людей. Лише на одному місці я нарахував 5 машин, і це все була одна компанія! На іншому місці вже стояло два позашляховика з будиночком на колесах і потім до них ще приїхав хтось з будкою.
Хочу написати, що чоловік з цієї останньої компанії нас попередив: "Ви нас обов'язково почуєте". Я то думав, що він мав на увазі сигналізатори і крики "Неси підсак!". А виявилось, що вони цілий вечір гульбанили, крутили музику
на весь ставок і співали самі пісень Зображення Закінчилось це все о третій ночі. Я то не сильно переживай за той шум, а от мій напарник бідкався, що карп в житті в такі обстановці до снастей не підійде і клювати не буде. На наступній світлині цю компанію видно на фоні.
Зображення
Сашко годує своє місце новісіньким спомбом від компанії FOX (який на цій рибалці і зламається)[/caption]

Отже, ми почали готуватись до рибалки і пробувати ловити рибу. Я викинув кілограма півтора з морозилки супучої прикормки в перспективну точку ловлі в 35 метрах. Саме там між двома островами була канава на дні з трохи більшою глибиною. І закинув туди свого фідера.
Клювала плотва з палець. Настійливо і жадібно клювала. мені стало боязно за кількість привезених опаришів, тому я перейшов на хробака - клювала й на нього. Я поставив дві перловки, три, чотири і ннавтіь скільки вміщав гачок і все одно клювала та плотва. Відкрив банку кукурудзи, все одно плотва, так щоб її де!
Відклав фідера і закинув метод. Спочатку з часниковою гранулою в якості наживки, потім з полуничною. Ось нарешті настав той довгоочікуваний момент. Впевнена, спокійно і потужна покльовка карася об 20:44 на цей метод.
Зображення
Перший Карась!

Ну, поки життя на фідері немає(через плотву), то я вирішив знову закинути метод на ту ж насадку і очікувати на дебелого карасюку. Очікувати було доволі нудно, тому я закинув ще й пікера. Дистанцію обрав метрів 26. Ловив вже не на морожену прикорку(як до цього на фідера), а на свіженьку, щойно замішану. Як ви вже мабуть здогадались і на цій же дистанції теж клювала малесенька плотвичка.
Поки чекав на наступне клювання трохи походив і познімав ставок - до речі тут видно як безкінечно на пікер клює плотва. Освітлення було чудове і погода тиха. Світлини вийшли гарними, під дописом їх всі можна переглянути.

Наступне клювання на метод о пів на десяту. Суперові відчуття від супротиву на тому кінці і черговий красень б'ється в моєму садку. Ах, краса)
Тим часом Сашко замінує всі свої наживки на полуничці(в тому числі ставить мій же пелетс собі на вудки). А я приймаю рішення ловити фідером трохи далі від входу в цей рівчак, який я нащупав перед цим. Зміщуюсь на 5 метрів вперед і переходжу на свіжу прикормку в новій точці. А щоб стара точка не пропадала даремно в свою чергу зміщуюсь туди пікером. Це все не минуло дарма.
Як тільки сонце перестало світити я поставив опариша на фідер. І о щастя, плотва більше не теребенькала кінчика. Можна було спокійно зосередитись на нормальній рибі. Десь о 23:15 клюнув карась, вже на фідер. Супер відчуття від виважувння красунчик лізе в садок.
Зображення
Фідерний карась

На ніч я поставив полуничник попачик на метод замість пелетса, який розчинився б вже за годину. До речі, про розчинення останнього: ще ввечері я помітив, як тільки розмір цієї насадки природнім шляхом зменшується до такого, що може поміститись плотві у рота - остання вішається мертво на гачок десятого розміру. Отака тут голодна плотка :)
Ніч пройшла дуже спокійно для риби. Вона чомусь не клювала. Можливо виною тому була компанія в 200 метрах від нас, що постійно кричала пісень і крутила на колонках ті "Лабутени" й інший шансон. Лише один раз запилікав сигналізатор у мене десь о дванадцятій сорок, Сашко взяв до рук палку, але там вже нічого не було.

Зранку я бодрячком перемагаючи неймовірну лінь привів себе до тями і давай з новим завзяттям ловити рибку. Благо тиша і спокій надихали мене на працю.
На природі була неймовірна краса. Ах, перше клювання о 06:16 і моментально на покльовці рветься пікерний повідок 0.12. Після цього менші повідки, ніж 0.16 я не ставив.

Зображення
Ранок на ставку

Клювати почало аж з шостої тридцять. Спочатку коропчик, потім стандартний тутешній здоровенний карась.
На ранок і Сашко пробив свій нульовий рахунок коропцем і відарзу за тим карасем.
Оскільки плотва так і не давала мені спокою, то я замінив на фідер оснащення на годівницю типу "Метод". На Датч Мастері я лишив попап, а на середньому фідері ставив пелетс. Ось як виглядала мою годівниця перед запуском у воду:

Зображення
Годівниця типу Method з кормом і попапом в якості наживки

Я не сильно вдивлявся на інших, але враження склалось, що сусіди ловили гірше за нас. Лише двічі сусіди (оті, що люблять співати) витягли по коропчику, а на іншому березі взагалі не бачив, щоб хтось бігав з підсаком.
Чимось мені ця водойма нагадувала Жалянку - там теж треба вимкнути плотву і тоді клюне обов'язково здоровий карась.


Було ще одне клювання на пікер: гарний загиб в сторону водойм, я підсікаю і відразу розпускаю гальмо на котушці. Риба спокійно так стягує ліску і я не нічого не можу вдіяти, ніяк її не зупинив. Бац і розірваний повідок, мабуть погано зв'язаний, ех!<vr />
І третя остання невдача була у мене з найбільшим карасем. Я його просто не зміг завести в підсак. Зараз я користуюсь запасним(доволі коротким, алюмінієвим з трикутною головою), бо нормальний я втратив на рибалці в Вірлі. Тобто загалом я реалізував 9 клювань і 3 не реалізував. Кльов у мене був максимум до десятої ранку, далі лише плотва.

Зображення
Мій загальний улов

Загалом мені риболовля сподобалась. А от моєму компаньйону не дуже, через шумних сусідів :)
Якби там не було, але це дуже цікава й перспективна водойма. Я навіть і не знаю де ще на такій відстані від нашого міста можна половити таких здоровенних карасів. Сподіваюсь, що потраплю сюди ще колись.
Зображення
Моє робоче місце

Як я пробував розхитати рибку вдень: комбінував різні кількості опаришів на гачку, збризкував на них полуничний сенсасівський спрей, пробував ловити в кількох метрах від плями з прикормкою. Іноді щось вдавалось зробити, іноді ні. Також напишу ще, що я мав аж одне клювання на поплавчанку. Я його не побачив, а почув по вереску фрикціону на котушці: коропчик стрімголов почав втікати з кукурудзиною в роті у комиші. Але я сяк-так та й зумів його перемогти :)

Відео з рибалки:


Висновки, кому було лінь читати оце все вище:
  • Водойма складна, з двома островами, каналами й мілинами;
  • Дуже дістає вкрай дрібна плотва, вішається на всі наживки;
  • Карась неймовірно крутий, малий не ловиться, лише великий;
  • Нам не пощастило з сусідами;
  • Працювала полуниця.
Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Крупний карась. Звіт з рибалки Привітне, 11-12.06.2016
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Привітне

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Олександр Кротюк, старший син.
Погода: спекотно, ясно.
Рівень води: норма.
Час ловлі: 19:00-11:20
Місце: перед будинком охорони.
Вартість рибалки: ми заплатили по 100 гривень.
Зловлено: у Сашка була одно покльовка карась на грам 400 в 02:26, у мене жодної. Не рахувати ж 24 плотви/краснопірки, які вішались на опариші і горох?
Наживка: перепробував все, що мав.
Прикормка: Lastia gold action feeder, Sensas Carp Method Feeder.
Снасті: пікер, фідер, тяжкий фідер.

Я вже відкрив для себе таку закономірність: чим більше готуєшся до риболовлі - тим гірший буде результат. Ось і цього разу напередодні я передивився всі випуски Skils School від Стіва Рінгера(ох цей британський акцент, це просто щось!) і відчував себе вже майстром методної ловлі, тим більше з таким запасом високоякісних наживок та прикормок.

Приїхали під вечір, а людей нема. Явна ознака того, що з кльовом щось не те.

Місце, де на дні є рів, я гарненько загодував заздалегідь приготованою крупнофракційною прикормкою з полуничним пелетсом. Всівся на свій зручний стілець і почав чекати на кльов.
Отак і прочекав всю рибалку :)

Зображення
Прикормка для риби. Це набір заважить десь під 1000 гривень, якщо що :)

Звісно, що я не сидів камінчиком весь час. Постійно щось експерементував з насадками(перепробував весь свій арсенал), кидав на різні точки відносно загодованого місця, міняв повідки... Все дарма. <strong>Кльову зовсім не було.</strong>

Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Звіт з рибалки Привітне, 29-30.07.2016
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Ahrefs [Bot] і 0 гостей