оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Звіти про рибалку. Вісті з водойм
Ribac2012
Ледар
Ледар
Повідомлень: 20
З нами з: 15 грудня 2011, 01:30
Телефон: 0978759007
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Ribac2012 »

Лід був см 6, я зловив на чорта пару штук, бувби мотиль булоб веселіше, а інші рибаки то добре ловили, й коло вітряка шось ловили бо всі в купу збились неслабо,
Єгор
Ледар
Ледар
Повідомлень: 27
З нами з: 23 січня 2011, 16:53
Телефон: 066-3007458
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Єгор »

Доброго всем времени суток!
Сегодня с друзьями решили выбраться на оз. Басов Кут, правда не на само озеро, а в его начало на Новом Дворе.
Но либо это была первая вылазка сюда в этом году, либо просто не нашли рыбу, хотя наловили по штук двадцать небольшой плотвы и окуня. Начинали утром ловить выше моста - проскакивала плотва и небольшой окунь, а у соседей на стоячку начал проклевываться подлещик. Часов в девять что-то нас дернуло и подались на плесо ниже моста. Бурили много, ловили мало. После обеда нащупали точку где удалось поймать по 5-6 рыбок из одной лунки. Начавшийся дождь разогнал рыбаков со льда и мы тоже свернулись и пошли на маршрутку. А выше моста рыбаки (человек 10) упорно продолжали сидеть. Возможно там и поклевывало...
Как бы там ни было - на рыбалке побывали, поклевки видели, день удался!
Всем НХНЧ!
Єгор
Ледар
Ледар
Повідомлень: 27
З нами з: 23 січня 2011, 16:53
Телефон: 066-3007458
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Єгор »

Всем доброго времени суток!
Не поймав ничего до 13,00 на Здобуновском, Кирпичном приехал в начале четырнадцати часов на Новый Двор. Машины стояли на стоянке, а на льду сидели рыбаки и это уже несколько обнадеживало. Для начала решил посмотреть, что делается у других. На льду рыбы не было, на мой же вопрос: - Как дела? Отвечали, что клюет мелкий окунь, в чем я сразу убедился, когда отходя от них начал проверять старые лунки и заработал несколько поклевок мизинчикового полосатика. Потом еще одного. Стал продвигаться дальше и тут на первом подъеме в одной из лунок проклюнулся подлещик - грамм на 100. Решив, что от добра добра не ищут, пробурил поблизости еще парочку лунок, поставил стоячки и уселся на ящик, продолжая ловить на безмотылку. Через минуту стаботала одна стоячка, пока снимал рыбу и аккуратно прятал ее в ящик (чтобы народ не сбежался и не оббурил) сработала вторая стоячая. И тут понеслось, иногда не успевал снять одну а уже загибался кивок на другой. Пошел неплохой подлещик 100-120 гр., на безмотылку же вцепился уже сьедобный матросик. Были и сходы рыбы в самой лунке и один обрыв (не смог завести в лунку). Получил массу положительных эмоций, такого активного клева у меня в этом году еще не было, а главное каждую рыбину было приятно брать в руку. В конце стал на безмотылку подсаживать мотыля, это тоже неплохо сработало. Закончил рыбачить в начале шестого, решил что на сегодня хватит, нужно и другим рыбки оставить. Результат сегодняшней четырехчасовой рыбалки - 2 кг. рыбы из них 1 ершик, 1 - окунь, 1 - плотва и все остальное подлещик. Не знаю как дела обстояли у соседей, смотреть по сторонам было некогда, возможно попал в нужное время на нужное место. День, который начинался не очень оптимистично все же удался. :ya_hoo_oo:
Всем НХНЧ!
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Єгор
Ледар
Ледар
Повідомлень: 27
З нами з: 23 січня 2011, 16:53
Телефон: 066-3007458
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Єгор »

Доброго всем времени суток!
Снова побывал на Басовом Куте в районе Нового Двора. Наконец то сегодня привез сюда своего друга, а то в субботу пришлось рыбачить снова одному.
Несколько слов про субботу - приехал уже было светло, примерно 7,30 и пошел на свои клевые точки, на которых в среду отловился, но увы, в этот раз перед мостом удалось поймать только небольшого подлещика, плотву и окунишку. Окуня тут же съел рыжий Васька (кот). Потом пошел на плесо ниже моста, народу было полно, потыкался между ними и пошел ниже по течению. Нащупал рыбу и наловил штук 15 плотвы. Ближе к сужению сидела толпа, решил пойти проверить - как у них дела. Когда подошел, понял что идет раздача подлещика. Клев продолжался недолго, и я пока настроился и поймал одну рыбину - клев и закончился. Народ начал разбредаться и искать, куда ушла рыба. И если один находил, его тут же оббуривали со всех сторон и стая естественно сваливала на новое место, хотя и до этого момента удавалось выудить по несколько подлещиков. Потом пошел вечерний клев и тут народ оторвался... Не могу похвастаться своим весом - плотва и подлещики в сумме потянули на 2 кг, а у некоторых соседей я думаю было под 5 кг. Но мне больше и не надо. Не писал сразу отчет, т.к. соседи поговаривали, что перед мостом уже кто-то потягал сети и били рыбу электроловом, поэтому мол поднялась трава, забила лунки и подлещик скатился на "дальний кордон".
Сегодня в понедельник сразу отправились дальше от моста в поисках подлещика. Поначалу ловили на старых лунках, и рыба нормально поклевывала, но потом отошла на метров 20 выше того места где мы ловили. Пришлось переходить за ней, а там уже было человек 15 рыболовов. Ловили опять с подсадкой мотыля, в основном клевало на игру и меньше на стоячие. К середине дня активный клев прекратился и все с надеждой ждали начала вечернего..., увы но так и не дождались и в 16.00 смотав удочки мы отправились домой. Результат стабильный - около двух килограмм рыбы, но сегодня поклевывал и судачок - поймал четыре штуки, три из них утопил (еще малыши - с ладошку), а одного с пол кило принес домой.
Лед в районе ловли, был уже тоньше, чем в субботу, и такое впечатление , что помягче. Полынья от моста продвинулась метров на двести и становится все шире, возможно через день - два на это место и не выйдешь. Поэтому решился сегодня написать, думаю бракам будет уже не так просто добраться до рыбы.
Хоть прогноз на сегодня был не очень, а погода все же порадовала – светило солнце и конкретно пригревало, был небольшой ветерок – но он не мешал. Рыбы наловил – день удался! :dan_ser:
Всем НХНЧ!
Єгор
Ледар
Ледар
Повідомлень: 27
З нами з: 23 січня 2011, 16:53
Телефон: 066-3007458
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Єгор »

Доброго всем времени суток!
Сегодня с другом решили закрыть сезон и выбраться наконец-то на само озеро. Встретились у вышки около 7.00, было уже достаточно светло, но первое что бросилось в глаза - это отсутствие рыбаков. Заходили на лед с мостика спортбазы, т.к. от берегов он уже изрядно подтаял. Сначала рыбачили недалеко от лодочной станции, а потом двинулись по водоему мимо ветряка и дальше. Клевала в основном мелкая плотва и окунь. Поймано около 20 штук на каждого. Вес и качество конечно не очень вдохновили, но сезон закрыли! :ti_pa:
Лед был еще достаточно надежный и не хрупкий, возможно это результат сегодняшнего небольшого мороза, толщина не меньше 10-15 см. А рыбаков за день видели не более 10 человек, как для Басов Кута - очень странно.
Всем НХНЧ!
Аватар користувача
KCA
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 41
З нами з: 22 березня 2014, 00:13
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення KCA »

Проїжав після роботи через Новий Двір, лід приблизно 10 см, окунець покльовує непогано але дрібний.
Аватар користувача
kamennieshipy100
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 321
З нами з: 26 жовтня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Різниця на обличчя

Непрочитане повідомлення kamennieshipy100 »

Доброго дня чесному люду. Сьогодні, як і обіцяв відвідав озеро. На водойму прибув досить пізно о 9:00, рибалив до 12:00.
ЗображенняЗображення
Ще здалеку помітив, що вся площа озера запорошена тоненьким шаром сніжку, що не могло не радувати, оскільки вчора риба відверто шугалась прозорого льоду. Легенький туман і 100500 рибалок рівномірно розпорошені по всьому плесі
ЗображенняЗображення
Рибалив на середині озера навпроти пляжу, першу покльовку побачив вже у другій лунці, всього протаранив лунок 30-40. Лід товстий, бажано користуватись буром, хоча є промоїни по руслу ближче до шлюза. Ловив на мормишку із підсадкою репейніка "на гру". Покльовки недалеко від дна, вище 30 см. - вже "мертвий" горизонт. Не реалізованих клювань майже не було.
ЗображенняЗображення
Скупчень рибаків у видимій зоні озера не було - значить рибка мігрує.
Грівся так:

ЗображенняЗображення

Всім НХНЛ!
На конкурс :men:
Ты у меня смотри, я где нормален, а где беспощаден.
Ловить рыбу на платнике = охотиться в коровнике!
Хенк
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення forest »

Рибалив з 11.30 до 13.00 навпроти архітектурної пам'ятки "Городище" на тому місці, де колись стояв понтон. Також робив рейд уздовж берега.
Зображення
Наближаючись до водойми зустрів декількох рибалок, які вже відловились і вказували на невтішні результати. Зображення
При прибутті на озеро настрій піднявся , адже біля кожного рибалки була рибка, в основному окунець.
Лід твердий, але потрібно бути обережним, оскільки притрусив сніжок, який заховав сліди миття мотиля.
Використовував саморобну мормишку:
- гачок від PRESTON INNOVATION SIZE 22;
- оранжевий mini кембрик;
- дробинка від flagman вагою в 0.10 g. на лісці 0.067 з розривною нагрузкою в 0.470 kg від milo ( GHOST),
підсадка мотиль.
Зловлено 7 "столових" окунців, один грам на 200 зійшов та штук 15 матросиків-мізинців, які попливли підростати. До 10 нереалізованих покльовок.
Зображення
Висновки:
- всі клювання виключно на " гру ";
- зважаючи на те, що озеро замерзло не так давно, рівень кисню повинен бути в нормі і рибка повинна активно рухатись, але п'явочки на зловленому окунцю вказували на інше
Зображення
- рибалка трудова - ходова, з однієї лунки виловлював одного - два смугастого.
Не зважаючи на це настрій прекрасний, сезон
відкрито...
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення forest »

Рибалив з 9.00 до 14.00 .
Особисто в мене, кльов нижче середнього...
Рибка не активна, так само як і активність рибацюг...
Зображення
Про стан льоду. Лід у зв'зку з не зимньою погодою стає небезпечним. Місцями, особливо біля берега, пробивався з одного удару пешні. Потрібно не забувати про міри безпеки. Біля мосту зі сторони Нового Двору присутня відкрита вода, в якій охоче плавали два лебеді.
Про риболовлю...
200 г. кормового мотиля не змогли повпливати на результат.
Фаворитом була дробинка кольору золота, підсадка мотиль.
Найактивнішим сьогодні був "нано-окунець", якого було зловлено декілька десятків, з яких відсотків 70 було випущено.
На кожному новому місці робив до 6 лунок. Всього змінив 3 місця, по дорозі до яких, обловлював "кинуті" лунки. Найрезультативнішим було місце номер один, на якому в сумарному було відловлено найбільше часу.
На одній лунці робив одну-дві проводки, після чого змінював лунку.
Тільки через годину лову я зміг витягти нормального, пузатенького какушка...
Зображення
Була цікава ситуація... після чергового підкиду мотиля на дане місце стала рибка-профі . Що не опускання , сильна потяжка, мотиль знято. І так разів з десять. Я вже почав нервувати... А винуватцем був цей товариш
Зображення
На прикінці рибалки дала про себе знати і пухлинька плотвичка...
Зображення
Час риболовлі пройшов швидко, пора додому... а ось і трудовий результат..
Зображення
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення forest »

Нарешті відкрив сезон 2016!!! Всіх вітаю з НОВИМ РОКОМ та прийдешніми святами!!!

Зображення

Досить цікавою виявилася риболовля в плані частоти клювань. Дуже багато клювань, проте левова частка - дрібнота. Ловив з 9 до 13 години дня, починаючи з глибини неподалік вітряка. Людей вистачало, проте не всі з уловами, комусь вдалося виволікти судака на "чорта" з кіло, а хто й покльовки не бачив. Я на "старих" лунках попав на мізинчикову плотву, розмір якої хотів відсортувати за допомогою прикормки, проте не судилося, тому вирішую перейти ближче до берега. Через деякий час біля вітряка майже не було людей в порівнянні з ранком.
Ловив на дробинки золотого та срібного кольорів.
Зображення
Довго клювань в очереті чекати не прийшлося, окунчик майже відразу дав про себе знати. Причому , якщо його знайшов, то можна рахувати, що риболовля вдалася. За моїми спостереженнями він майже не рухався з місця. З 6 лунок, дві постійно робочі. Чесно, збився скільки міні-матросів випустив, проте сам процес просто супер. "Шкрябав по зубам" більшій рибці, два рази розмотувало імпровізовану катушечку на "балалайці", але нажаль...
Всю рибку віддав дідусю - рибалці, який сидів поруч!!!
Зображення
forest
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 168
З нами з: 27 жовтня 2014, 10:36
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення forest »

Вітаю всіх!
За бортом +4 , сильний вітер з поривами 15-20 м/с, тонкий лід - коротше кажучи - повний комплект. Йшов без особливих надій на кльов, на місці був о 10.00 , перша проводка і мормишка невстигала з мотилем до 14.00 опускатися на дно...
Безумовно це круто тому, що це одні з найзахоплюючих моментів, які дають змогу вдосконалюватися та отримувати істинну насолоду від риболовлі.
Руки замерзали , але термос з гаряченьким чаєм допомагав завжди залишатися в процесі...
Лід дуже і дуже тонкий, хрустів постійно. ..
Природа чудо...
Думаю, багатьом знайоме почуття розчарування від безрезультативної рибалки, коли чекаєш і чекаєш на покльовку, але сьогодні було зовсім по іншому...
Зображення
Зображення

Зображення

Зображення
Аватар користувача
ventel
Повідомлень: 329
З нами з: 20 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення ventel »

Перший лід для себе відкрив...
Сьогодні перед роботою майже за годину лову влапав 17 рибин, нормально.
Зранку на льоду вже рибалять товариші. Приєднуюсь до гурту, роблю серію лунок і вперед , на першій лунці окунець жадібно сідає на гачок , і все. Друга, третя лунки глухо, на четвертій проклюнулась плотвичка, веселіше пішло, затихло, переходжу на іншу, а тут окунці в черзі за мотильом. Ось так і час спливає, пора на роботу...

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
Public organization "RIVNE FISHING CLUB"
ttearjerker
Повідомлень: 1032
З нами з: 16 вересня 2010, 00:57
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення ttearjerker »

В Полосатіка від МЧС-ніків жовта карточка :-) :-) :-) Бачу вже ближче до берега рибачить.
Чтобы победить искушение, ему надо поддаться. О.Уайлд
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
Мішаня
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 102
З нами з: 12 березня 2016, 04:44
Телефон: 0961015212
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Мішаня »

Вчора 29.12.16 Був вихідний тому вирішив вискочити на лід. Пішов в ранці в круглий ринок по мотиля. На озері був приблизно біля 11-ї години. Вийшов на пірс,вдарив пішнею пару раз: лунка ) Рибалок на озері було не дуже багато але були, значить лід держить. Вийшов на лід з пірса, так як під берегом почало помалу розмерзатися. Лід почав потріскувати трохи, ну точно не від морозу ) Пробивши пару лунок паралельно берегової лінії, починаю насаджувати на мормишку мотиль. після чого втопив в лунці. Відміряв глибину приблизно см 50. Починаю свою гру, повний 0. Міняю темп, гру, лунки зробив висновок "Тут риби нема" Пішов далі ближче до середини, б"ю ще декілька лунок. Тут вже глибше, десь біля 2-х метрів. Відразу приступив до ловлі, результат не заставив себе чекати. Залиб кивка і є 1-й окунець. За одно і перевірив свою недавно придбану мормишку, ловить. Від окунців на мізинець перебою майже не було мабуть попав на стайку. Так продовжував свій пошук білої рибки по акваторії озера. Знайшовши перспективну і цікаву лунку почав половлювати різну рибу і чекав наступних клювак. (в улові і пллітка і окунь і йорж і навіть 2 судачки десь пиблизно в грам біля 300 які успішно повернулися в вою рідну стихію, підростати. Не фотографував навіть ) Рукам порівняно з попередніми рибалками було комфортно і не холодно, замерзати їм не давали нові перчатки з флісу фірми NORFIN. Потім замітив що біля мене через деякий час як то кажуть "Позлітались коршуни" побачили що я постійно підловлюю і оббурили меподалік мене з усіх сторін. Під кінець риболовлі пробував навіть ловити на безмотилку. Рибка теж хапала з охотою так званий "чортик".Ловив 3-ма різними мормишками різниці майже ніякої. Було зловлено все таки з 10-к плотвичок, окунів навіть не рахував. Менших топив а більші складав у сірникову коробку))) По рибачив десь близько 3-х годин. і харош збив трошки охоту, прогулявся,відпочив, освіжився і подихав морозним повітрям. Додав пару фото. Всім НХНЛ :smilefish:
Зображення
А це накидав щоб зробити фото
Зображення
Аватар користувача
ventel
Повідомлень: 329
З нами з: 20 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення ventel »

09.01.2017.,озеро Басів Кут .
Їдемо на озеро з яким пов'язано багато приємних спогадів мого дитинства, юнацтва і нетільки....
Тепер зі мною крокує по льоду 5 річний друзяка, який випередив мене аж на 2 роки, сам лід відчув під ногами в 7.
Десь біля 11 години ми на місці в районі "вишки", погода; -12 майже без вітру. Розбурюю по 3-4 лунки в двох місцях, підгодовую мотильком, і починаємо перевіряти лунки; вудка з жилкою 0,069, та мормишкою 2,5 сталь. Перших дві лунки пусто, на третій на повільне опускання - тиць клювака -тату здерло мотиля. Перенаживляю, і в цей раз справно, перший полосатий задригався над лункою, там 2,3,4,5, так і лунки обійшли, рибка вже не така активна щіпне і кидає. Міняємо вудочку; волосінь 0,064, мормишка 2,3 сталь, і рибка знову покльовує , в одній лунці декілька штук, в іншій 2-3... Півтори години пролетіли підбиваєм підсумок; 15 окунців, вагою від 25-40 грам кожен.
Ось так ми відпочили на озері на третій день Різдва.
З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
Public organization "RIVNE FISHING CLUB"
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей