оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
igoroks
Ледар
Ледар
Повідомлень: 21
З нами з: 07 грудня 2011, 11:24
Телефон: 0503755813
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення igoroks »

Був вчора на озері. Приїхав затемна, але так як, місце де рибалив попередні рази було зайняте, сів далі в очереті (з думкою, що буде трошки затишніше і можна буде трохи від сонця заховатись). Замішую, розкладаюсь, прикормлюю, очікую... Хочу сказати наперед, що вся рибалка проходила в очікуванні, в очікуванні кльову. Десь біля 7-ї години ловлю невеликого підлящика і до години 12-ї ще 4-и. Також мав схід на поплавкову вудку підлящика в районі пів кіло, дуже прикро, бо обійшов очерет, інші свої снасті і при підйомі за пів метра від берега останній ривок і до побачення. Потім почались час від часу якісь незрозумілі, скажені клювання на фідер але коли робив підсічку та витягував, то був або пустий гачок, або обсмоктаний опариш :du_ma_et: , і так раз 15-ть. Одного непоганого підлящика лише вдалось зловити. Тим часом ще одна вудка, закинута на "вбивцю карася" зробила декілька нахилів, підсічка і відчуваю потужні ривки на тому боці (а ж то звіти перечитую, ну, думаю, "Василь"), але поступово ривки згасають (тільки відчувається важкість) і я підтягую його до берега, ковток повітря і він повис на інших вудках (затягнув крайню ліву вудку вправо, як же без цього) біля садка, половина в воді, половина в повітрі і не рухався, на моє щастя, поки я його цим садком і не зачерпнув. Так, не "Василь" - але "Валера" (менший брат, дома зважив, трішки до кілограма не вистачило). Після того вже нічого не було зловлено, були тільки поодинокі удари або відстріли вершинки і після цього тиша, думаю, що риба просто чіпляла шнура. В основному рибалка проходила у боротьбі зі сном, так як кльов був не активний, а крутої "пшикалки" у мене не було, як не було її і в інших рибаків, яких було вдосталь і вони змінювались протягом дня по 2-3 рази на місце. Ось така видалась рибалка.
Аватар користувача
slavikrovno
Абориген
Абориген
Повідомлень: 146
З нами з: 30 червня 2013, 00:16
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення slavikrovno »

Виїзд в два етапи:
7.09.16 - 7:00 - 14:30
8.09.16 - 6:30 - 12:30
Писати особо нічого не буду, просто додам фото:
День перший:
Зображення
Зображення
Зображення
Без трофеїв....
День другий:
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Біг фіш лящик 1080 грам.
З повагою Voron Feeder Team. :men:
Аватар користувача
slavikrovno
Абориген
Абориген
Повідомлень: 146
З нами з: 30 червня 2013, 00:16
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення slavikrovno »

Доброго дня усім рибалкам! :prapor:
Осінь, мінусова температура, сильний вітер, абсолютно пустий берег - звичайно я на рибалці :)
Flagman Gold Yellow Bream, суха арома Bream(orange) мотиль, опариші, 0,10 повідок, 16 гачок. :hi_hi_hi:
Намагався ловити на двох дистанціях на око біля 30 і друга точно 51 м (під кліпсу ще із марафону Тернопільського в с.Козова)
Вся риба із дальньої...
Клювань мало, але вони були. За цим я сюди і їхав :)
Ну.... як то кажуть "Краще поганий день на рибалці, аніж хороший на роботі" хоча зовсім провальним і не цікавим я цей виїзд назвати не можу.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Ні хвоста ні луски! Ще надіюсь побачимось.
Voron Feeder Team
Аватар користувача
RIPsys
Абориген
Абориген
Повідомлень: 113
З нами з: 03 червня 2011, 22:42
Телефон: 243623
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення RIPsys »

Цей звіт я назву - "Найкраща рибалка за останні 2 роки!" або "Верховодка яка змогла"
Зображення

Почну з далекого. раніше я ловив рибу майже кожен тиждень літом та весною, рідше восени. Я не можу жити без рибалки як і більшість тих хто буде читати цей брєд :) Я думаю у всіх схожі історії, дитинство чи юність, рибалка десь в селі, на дачі, в місті.. перші враження, коли ти вперше витягаєш рибу, адреналін який зашкалює, перериває подих, не дає спати. Одразу виникає безліч питань, що і як правильно робити, як це дід в’яже ті повідки, як навчитися тих узлів, як робити хліб для рибалки, навіщо він добавляє в хліб олію, чому на хробака клює зеленувата рибка в полоску і заковтує по саму сраку-пердяку, чому вчора клювало а сьогодні ні, чому перед грозою я натягав карасів більше ніж за весь тиждень, як зробити донну оснастку, як взагалі на неї ловити і чого це вона донна і де поплавок :) Думаю ви мене розумієте. Всі ці питання вирішуються з роками, спочатку як базис, потім як практика і набуття свого опиту в тому чи іншому методі ловлі. Коли я виріс і зміг сам собі купляти снасті, я став найщасливішою людиною на світі, І питань до риболовлі виникло ще більше. так продовжувалося все життя, я перепробував, в умовах можливостей, усі методи ловлі, крім нахлисту. В кінці кінців частіше ловив на звичайну поплавчанку, якось вона в душі засіла. Аж поки не зацікавився фідером… Це був мабуть переломний момент який я дуже ціню, бо разом з фідером до мене прийшов і спортивний інтерес до ловлі. І бажання відпускати рибу при не потребі в ній, і поважне ставлення до старих екземплярів тощо. Я ніколи не приймав участі в якихось значимих чи регіональних змаганнях, хоча завжди мріяв про команду і нажаль майже завжди був форевер алоун в цьому ділі..але підхід до рибалки змінився цілковито. Велике спасибі всім тим сотням роликів на ютубі які допомагають гарно провести час взимку, чи в період коли за якихось умов немає можливості поїхати та половити рибку. Суть в тому що я змінив своє відношення до рибалки, до того які цілі і як я ставлю до кожної риболовлі. разом з фідером у мене з’явилося бажання знаходити ключик, підбирати варіанти, вирішувати пазли на місці ловлі. Більше не цікаво прийти і просто сісти ловити, робити все так, як ти планував вдома, та й майже завжди це не є оптимально чи максимально вдало. з’явилося бажання адаптації на місці ловлі. Звісно кожен з нас вдома перед рибалкою має певну стратегію, але тільки відносно швидкі та адаптивні рішення - винагороджують вас найбільше, і це стосується звісно не тільки рибалки.
В кінці 2014го року у мене стався досить переломний момент, я б сказав фатальний, в деяких напрямках. Деякі речі до яких я йшов роками, пов’язані як з роботою так і з взагалі життям та справами різного характеру, полетіли в тар тарари(чи куда вони там летять коли дупа :). Я залишився без роботи на досить тривалий термін. Враховуючи що сфера в якій я працюю дуже не розвинена в нашому регіоні, знайти альтернативу було важко.та й обирати мусив з варіантів які були не схожі на попередні, бо в деяких моментах, тип і класс проектів над якими я працював почали викликати огиду, ну що б ви розуміли, місць де б я в рівному міг працювати мабуть 2 - 3 :) І там явно не треба нові люди, кому буде цікаво шо я роблю, погугліть таку штуку як Game Design. Так от, я без роботи, працюю беручі деякі аутсорсні проекти, сидячи вдома майже рік, розчарований з деяких причин в людях, іноземцях і навіть в самому собі. Мабуть в америці мені б поставили діагноз - хронічна депресія останнього ступеню :) Грошей враховуючи становище стало дуууже мало, розійшовся з попередньою роботою, в яку вклав всю душу та натхнення дуже погано, по свинські, чого ще було очікувати від людей які хочуть працювати як в америці але роблять все як у нас… Так я протягнув десь рік. Звісно коли я схуд на майже 30 кілограм, лише із за небажання готувати істи, та недостачі грошей, продавши майже все що у мене було, техніку, снасті, все.. Я переборов цей дебілізм, та взявся за голову. мені дуже допомогли пару друзів, які виявилися справжніми, які були як колишніми колегами, так і просто людьми далекими від того чим я займаюся. Тільки в таких ситуаціях видно хто є хто, і хто є справжня людина. Цінуйте таких людей, бо можете втратити когось з них в любий момент. Я взявся за створення своїх нових проектів, якими займаюся і досі, і у мене з’явилося нове дихання продовжити робити те що я робив ці роки, продовжити те раді чого я пішов колись з звичайної але комфортної і теж перспективної галузі.
На рибалці, починаючи з кінця 2014го року я був десь 2 - 3 рази за весь час. Я така людина що коли не можу собі щось дозволити, то просто на-просто не дам вигляду, і краще відмовлюся від цього, мабуть це гордість або дурість, зі сторони видніше, але вважаю що це вірно. Я проігнорив тонну запрошень на риболовлю, і від не можливості нормально половити, на довго відбив бажання, втратив пристрасть яка не залишала мене з дитинства...
На рибалці, найголовніше це враження а не улов. звісно якшо ви живете десь в далекому глухому селі, та і взагалі риба є не відмінною частиною вашого “корму”, все навпаки, але для мене це саме емоції та розгадування пазлу, адреналін та спогади, немов прочитані книжки чи фільми які вам до вподоби, деякі рибалки згадуєш як вчора, і здається ніколи їх не забудеш...Цих емоцій сильно не вистачало, не тільки для відпочинку, але й для того щоб переосмислити важливість тих чи інших вчинків, вісомість проблем та всього іншого. Тільки висунувши голову з лайна можливо побачити де ти… рибалка мені в цьому дуже допомогла.Зображення
Це був останній раз коли я половив рибку, ще й перший мій лин, ще зовсім малий, але ж перший. до того моменту не доводилося їх ловити, то не там, то не на то, ну ви розумієте :)
Зображення Зображення
Після тієї рибалки я ні разу не був біля води, змотані снасті стояли в шафі, а більша частина була розпродана. У мене залишився лише один фідер, пікер та пару поплавчанок. Катушкі та всякі дрібниці довелося продати, уявіть, навіть камуфляжі та деякі речі з комфорту(стільчики і тд). На те були деякі причини, фінансові, які потребували грошей. Але на той час це був реальний вихід, і до речей ставитися в принципі потрібно як до речей. Вони приносять користь, від використання, позбавлення, отримання, будь як, це лише знаряддя для того що б щось робити, здобувати. Багато хто не погодиться з цим, але то моє бачення.
Все літо не було нагоди виїхати кудись та половити, зима була трішки важкувата але наповнена купою крутих речей! Наступного року, у 2016-му, влітку, я став батьком, і мій світ змінився назавжди. Все лайно яке здавалося ( сподіваюся що слово лайно не сприймете за нецензурщіну:) важкими чи великими проблемами, одразу стало непомітним. На фоні у мене з’явилося те, заради чого можна, хочется і потрібно жити, у мене народилася донька. Я потрошку почав вирішувати проблеми, мріючи про рибалку, з роботою й досі не дуже стабільно, але на життя вистачає та й профіль змінювати не довелося, завжди є вихід, просто треба шукати його з відкритими очима.
Я не ловив рибу до цієї Неділі, до 02.04.2017. Я чекав на цю рибалку довго, довго бо з нового року, лежав з зірваною спиною, а останній місяць перехворів пневмонією, і це було не дуже то й приємно :) Але, от я зібрався на рибалку. зі мною мали йти ще 2 близькі мені людини, але у них не вийшло. Звісно я не міг відкласти це і вирішив відправитись на Басів Кут.
Прихопивши 2 типи мотиля, одного не дорогого і дуже мілкого та сонного, так би мовити ГУПІЙНОГО, я взяв для прикорму, ну і гарненького крупного для насадки, взявши опаришів, траперську Лящову прикормку та деяку саморобну для зміни механіки корму, банку меласси та свою фідерну палку, я пішов на Басік.
Прийшовши на місце я був не те що б здивований, але такої кількості людей я не бачив вже давно, дуже давно. На пляжі місця не було зовсім, не те щоб для фідера, а навіть для поплавчанки. Звісно я пішов далі до кущів, шукати містечко. Я не сподівався наловити риби, я мріяв лише про одне, побачити покльовку, відчути закидання снасті, зв’язати патерностер на березі, закормити, принаймі трішки підбадьорити точку в цій ще холодній воді, скласти це все, зручно сісти, налити кави, і глибоко вдихнувши, чекати.
Замішавши прикорм, на повному автоматі не думаючи зв’язав снасті, набрав в годівницю трішки мотиля, вибрав напрямок і відстань, закинув першу порцію.. закинув другу, п’яту..
Вже через 20 хвилин я зрозумів шо діла може і не бути взагалі. Всі навкруги сиділи без риби, взагалі мертво. Можливо на пляжі і тягали верховодку і розповідали басні про мегакарпа вчорашнього та вчорашній кльов, але ж я прийшов не за тим. Я почав оцінювати ситуацію. Походив подивився на що ловлять люди, у половини опарищі + мотиль, у другої половини довбані пружинкі з купою гачків. Всім доречі повністю насрати що це був офіційно перший день заборони ловлі в нерестовий період, і є чіткі обмеження та правила. Мабуть лайно ще в тому, що ми до того звикли, що можна ловити, бо то така заборона, ну знаєте не сер’йозна, то ж рибалка все понарошку, і закони теж…. Суто морально я не міг собі дозволити поставити другий фідер, я з самого початку хотів ловити так як потрібно, один фідер - один гачок.
Я почав адаптуватися до ситуації. Перед тим як вибратися на рибалку я написав Славіку Воронцову, і запитав чи будуть у нього якісь поради на рахунок ляща та Басіку взагалі, бо як я бачив він з хлопцями дуже добре відловився в минулі роки, дуже добре. Звісно спочатку я почав гратися з насадкою.. перестав кормити, забрав з бутерброду опариша, все одно в холодній воді він перетворюється на замерший шарік білого кольору, і про якусь привабливість окрім запаху там говорити важко. От же я почав пробувати все що міг, тільки мотиль, 3 - 4 закидання з малим інтервалом, результату не дали, спробував навіть один опариш, але це була дурна ідея і втрата 20 хвилин, пробував бутерброд з сочною половинкою опариша, що б він трішки випустив сок, хоча що може бути конкурентом запаху мотиля в воді..(ну ладно, навозний черв гарний конкурент :) перебравши всі варіанти, пропорції, почав гратися з поводком. Спочатку довгий, десь 60 сантиметрів, потім довший на метр з гаком, потім середній, потім маленький, змінив 3 рази гачка з 18го номеру до 14го, з срібного до червоного ультра тонкого для мотиля. І о чудо, через приблизно півтори з гаком години я бачу перше клювання! В комбінації 3х жирних мотилів + половинка опариша + кориця.. сильний удар, коротке підтягування, тримке, і повне падіння шнура в воду.. я просто завіс, я так чекав цей момент, що прогавив його, просто дивлячись на клювання. Уявляєте, я чекав цю покльовку і просто завмер, мабуть мозок проаргазмірував в цей час і відключив мені всі рефлекси :))))))) Звісно на гачку вже нікого не було, від опариша залишилась єврейська шкурка а мотильом навіть і не пахло :) Поводок був короткий, дуже, ще з запасів для пікера, може сантиметрів з 30.. домашній атрактант якшо його можна так назвати, з кориці, мабуть привабив рибку, хоча я сподівався на щось з кислинкою чи гостре:) В цьому ж сетапі, в тому ж місці, при тих самих умовах я побачив ще з десяток ударів, але всі вони були не впевнені. І от, я нарешті дочекався клювання, впевненого, удар, удар, тряска, підсік.. Тягну і розумію що це щось маленьке, годівниця в 40 грам ледь ледь передає рух рибкі. Достаю, а там верховодка, жирна як для верховодкі, але верховодка :) Я ніколи ще не був такий радий спіймати цю рибку. До мене почали підходити деякі люди які сиділи поруч і питати на що взяла, бо був майже повний галяк, ну і останні хвилин 15 я дьоргав фідера кожні 2 - 3 хвилини і виглядало на фоні повної тиші мабуть дійсно подразнюючи :) Зробивши ще один заброс, мені подзвонила жінка, і на цьому моя рибалка припинилася, потрібно було йти додому, допомогти з дитиною :) Але я вже був задоволений, бо останній заброс приніс ті самі удари. Надуривши себе що я розловив те місце і заспокоюючи що якби я залишився там ще, то я б надьоргав би тих рибок ще тонну, я повільно зібрався, допив каву, і пішов додому. Я релаьно був щастливий, не зловивши жодної плотви чи підлящіка, чи карася, я вже мовчу про ляща..
Зображення
Попереду ще цілий сезон, і він має бути чудовим! Ну і збирання снастей майже з самого початку, це теж цікаве заняття. Все що не робиться, все на краще.
Верховодка звісно не постраждала :)

p/s на днях я прочитав пост Андрія Поповича, про те що у нього вставили гараж, обчистили і винесли всі рибацькі снасті. Його легендарні ківери для ультрафіолету які так секасно світяться вночі, все.. Давно так не розстроювався, тримайся Андрюха, все буде добре, а нове буде краще старого!


p/s Мабуть дорослішаючи, змінюючи цінності, набираючись досвіду, своїми, чужими помилками та порівнянням, починаєш думати вже не за себе, це і рухає нас як людство до розмноження, розвитку, любові.. Я не можу дивитися на те як ми самі нищимо своє богатство, рибу, природу. Можна нескінченно згадувати всі методи які до того призводять, починаючи від бурштину і закінчуючи Алконафтом який ставить сітки.. чи мєгарибалками які луплять по 5 - 10 донок з купою гачків.. Це заставляє мене злитися кожен раз..
Мені тільки 30 років, а я вже пам’ятаю часи коли риби було більше, риба була більша, природа була чистіша, відновлювальна галузь працювала краще. А я вже не можу просто взяти і показати своєму куму чи брату що таке рибалка, просто привести його і 100% бути впевненим що він зрозуміє і відчує що це таке. Навіть нам вже важко знайти гарне місце для ловлі окрім спортивних ставків, або дорогих малодоступних еліток. Я мовчу про наших дітей, що і де будуть ловити вони?? Дотримуйтесь норм яких вам вистачить, поважайте рибу якою б вона не була, не беріть лишнього, задумуйтесь над цим та переймайтесь! Поважайте старих карпів, линів, амурів тощо, бо можливо їх бачите в останнє саме ВИ!!! Хочеться закінчити цей потік думок виразом з одного маловідомого муві, хай прибуде з нами сила!
Всім нхнл!
Востаннє редагувалось 04 квітня 2017, 20:01 користувачем RIPsys, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Silva
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 50
З нами з: 17 травня 2012, 09:37
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Silva »

Був на риболовлі 1 квітня - відкривав сезон. На озеро приїхав о 6.20 - і дуже здивувався - пляж був повністю порожній, ну думаю раз нікого нема, то і я тут сідати не буду :-) Пішов далі за верби - там були на той час лише 2 машини, так що в мене був нормальний вибір. Місце шукав щоб було норм закинути і фідер, і поплавчанку - так як рибалка була першою в сезоні то остаточно не знав чим буду ловити ... Ось і знайшов зручне місце. Закинув поплавчанку, прикормився, почав розкладати фідер, вирішив - на що зловлю першу рибку тим і буду ловити . Не встиг я фідер і закинути - глянув - а мій поплавок вже на 1.5 м в стороні і стоїть як вкопаний, ну думаю прогавив першу покльовку в сезоні(, витягую перезакинутись а там сидить невеличка плотвичка. Ну думаю все таки пробну половити фідером, але за годину жодної покльовки, то я його і склав. Ловил поплавчанкою 6м. Глибина на місці ловлі не більше метра. Насадки мотиль, пінка біла, рожева. Прикормка саморобна+пакет магазинної. На пінку попадались крупніші екземпляри плотви, але дуже рідко покльовки, то я як не було довго покльовок то переходив на бутерброд або на чистого мотиля. Улов - 18 плотвичок (кілька реально хороших екземплярів ), на здивування жодної верховодки, хоча час від часу пробував ловити не тільки біля дна а і в пів води ... Ловив десь до 13 години, мої дівчата вже телефон обірвали : "Тату, коли ти вже приїдеш? Ми хочем з тобою піти гуляти ..." Так що мусив вже повертитись додому. На зворотній дорозі був дуже здивований - вільних місць для рибалки просто не було, пляж забитий ...
Сезон відкрито !
Всім НХНЧ
Аватар користувача
Мішаня
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 102
З нами з: 12 березня 2016, 04:44
Телефон: 0961015212
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Мішаня »

Привіт всім. Вчора 07.04, мав змогу вирватися не на довго на риболовлю, з 10:00 до 11:30 на наше славне озеро. Рибалив на фідер в районі Нового двора, біля колії. Берег був майже порожній. Сиділи 3 поплавочника з маховими вудилищами і один горе - рибак в якого було закинуто 4 донних вудилища, не зважаючи на нерестову заборону. Що поробиш, "завжди є ті для кого закони не писані". Дуже прикро. Я не хотів підходити щоб не псувати ні собі ні людям настрій, при всьому бажанні вирвався на півтори годинки, то хотів їх провести за улюбленою справою і в спокої !
Погодка була не дуже, як на мене. Небо було вкрите хмарами, і дув прохолодний північний, північно - західний вітер з поривами до 11 м. за секунду. Але радувало те що не було дощу.
Прикормку замішав дома шоб не гаяти часу на водоймі. Замішувався з цілю половити не велику білу рибу в темпі, заодно потренуватися. Отож в мій склад увійшло дві пачки вже перевіреної мною прикормки компанії Ж-Стрим серії преміум. Це одна пачка під назвою "спорт" - прикормка з дуже мілкою фракцією і запахом коріандра. І ще одна пачка "фідер" - в якій середня фракція і з солодким запахом і відтінком кориці. Для посиленння запахової привабливості прикормки додав до води на якій замішувався ATTRACTIV series «MIX» Біла Риба (White Fish) також від компанії Ж - Стрим.
Ловив на один фідер. Наживкою в мене були пінка та опариш, які комбінував між собою. Ловив на двох дистанціях, перша була приблизно 23 метри, а друга 15. В прилові була плотва, але в основному верховодка яка майже недавала ніякій іншій рибі поласувати наживкою. Самі "великі" :-) екземпляри зразу повертав у рідну стихію. Загалом було зловлено близько 45 шт. Був досадний обрив поводка :facepalm: , 0.10 думаю на кормовий стіл прийшов лящ :nez-nayu:
Риболовлею задоволений рибу побачив, відпочив, гарно провів час.
Всім НХНЛ :smilefish: Бережіть природу.

ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Востаннє редагувалось 03 травня 2017, 19:53 користувачем Мішаня, всього редагувалось 1 раз.
igoroks
Ледар
Ледар
Повідомлень: 21
З нами з: 07 грудня 2011, 11:24
Телефон: 0503755813
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення igoroks »

Відвідав водойму 01.05. Був перший раз в цьому році. Підїхавши рівненькою дорогою до озера побажав "здоров'я і всього найкращого" цим будівельникам. Ландшафт змінився, тяжко було спочатку орієнтуватись на місці. Приїхав десь біля 6-ї ранку, сів зліва від куща, людей спочатку було небагато, основна маса почала сходитись пізніше. Ловив фідером, насадка - мотиль і пінка. Клювало десь із 6.30 до 8-ї години, і то дуже обережно. Зловлено 2 карасики і 2 підлящики. Ситуація +- однакова у всіх рибалок, трохи краще відловились хлопці, що сиділи лівіше від мене (може по десятку кожен)у них в прилові була ще верховодка. Десь з 11-ї перестало клювати взагалі. Ближче до обіду відправив підростати підлящиків і нереститись карасиків і поїхав додому, хоча народ постійно прибував.
igoroks
Ледар
Ледар
Повідомлень: 21
З нами з: 07 грудня 2011, 11:24
Телефон: 0503755813
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення igoroks »

Був на водоймі вчора. Сидів справа від куща. Два слова про риболовлю: "не клювало" (від слова - "взагалі"). Було дві невеликих потяжки, навіть не підсікав. По березі ситуація аналогічна, щасливчики мали 1-2 рибини. Зате відпочив.
Раколов
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 2
З нами з: 17 липня 2017, 16:22
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Раколов »

Хто знає, тут є амур, товстолоб, карп? А то в звітах тільки плотву бачу.
Hamster
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 71
З нами з: 31 травня 2013, 13:55
Телефон: 095.841.28.20
Звідки: м. Рівне, с. Крилів (Дубенський р-н)
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Hamster »

Раколов писав:Хто знає, тут є амур, товстолоб, карп? А то в звітах тільки плотву бачу.
Карп і товстолоб точно є :) - http://rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=77618
Аватар користувача
Мішаня
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 102
З нами з: 12 березня 2016, 04:44
Телефон: 0961015212
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Мішаня »

Давненько я вже не писав звіти з рибалок. Хоча ловлю рибу багато і дуже часто, але все це або підготовки до змагань, або самі змагання. Появився вільний деньок, ми з напарником по команді вирішили порибалити на нашому місцевому озері Басів Кут. І от ми сидимо спокійно на безі озера, не обтяжуючи себе обов'язковим упійманням темпової риби. Наша ціль – половити жваву плітку, на лайтові снасті. Та отримати максимум задоволення. Для цього в нає є 9-ти футові пікера Шерман про з тестом 5- 30.
Приїхали до озера і щоб не гаяти час, відразу приступили до замішування прикормки. Вибір наш зупинився на спортивній прикормці серії Gold.
Зображення
Зволожували ми корм поступово в три етапи, і давали деякий час настоятись шоб прикормка змогла повністю розкритися. По закінченню підготовки просіяли через сито 3 мм. І перед ловлею кинули маленький шар прикормки біля берега щоб побачити як вона себе буде вести на нашому кормовому столі.
Зображення
Проміряли дно, вибрали найбільш перспективні точки на дні. Дистнанція приблизно 21-24 м. Почали кормити вибрані місця, перший шат вершинки пікера я побачив після другого закиду закормочної кормушки. Рибку як то кажуть довго чекати не прийшлося. На корм риба стала стіною. В прилові була в основному плітка. На гачок ми насаджували мотиль та опариш, комбінували його між собою. Пробували різні варіації, тим самим підбирали ключик. Якраз вирішив випробувати нову волосінь і гачки. Дійсно, волосінь відмінна, м'яка – те, що мені було потрібно. . Крючки гострі, з тонкої провалки. Тим самим при подачі насадки дають реальну анімацію насадки, і не пошкоджують наживку та добре тримають рибу.
Зображення
По даному виїзду можу сказати впевнено, що при виборі місця та часу лову ми зробили правильний вибір в бік прикормки. Вона має стійкий солодкий аромат, який якраз актуальний в літній період. Рибка жваво клювала, і неможу не відзначити гачки які фактично при першому дотику, засікали рибу.
Зображення
Погодка як кажуть була по справжньому літня, і сприяла гарному відпочинку біля води.
Зображення
Рибка ловилася добре. Отримав масу задоволення від виважування жвавої плітки делікатним вудилищем.
Гарно провів час за улюбленою справою. Виїзджайте на воду та отримуйте свої гарні емоції. Незабувайте прибирати після себе сміття, ми ж люди а не …
Зображення
Всім трофеїв. Побачимося на водоймах.
Р.S. На конкурс звітів
Востаннє редагувалось 05 вересня 2017, 15:56 користувачем Мішаня, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Россо-Неро
Козак
Козак
Повідомлень: 472
З нами з: 23 квітня 2008, 00:00
Звідки: город-герой
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Россо-Неро »

У воді Басівкутського озера знайшли холеру

Фахівці обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я провели чергове дослідження води з Басівкутського озера.

Останні дослідження показали, що вміст кишкових паличок у воді перевищує норму майже у 50 разів - 240000 при нормативних значеннях до 5000 в 1 дм³.
Також у двох відібраних пробах вище та нижче пляжу виявлено холероподібний вібріон. Це бактерія є збудником холери у людей.

http://radiotrek.rv.ua/news/u_vodi_basi ... 18170.html
Аватар користувача
Мішаня
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 102
З нами з: 12 березня 2016, 04:44
Телефон: 0961015212
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Мішаня »

Вчора вискочив половити пікером на новій локації. Замішав упаковку гранд фідер від флагман. Ловив на дистанції 18м. Рибка на корм стала з другої кормушки. В прилові в основному плотва та проскакувала краснопірка і верховодка. Покльовувала як бонусна плотва так і були покльовокі малої плотви,(одразу відпускав) яка жадібно ковтала гачки з тонкої провалки. Покльовкі реалізовував гачками сільвер роатч 16 го розміру. Наживку використовував мотиль та пінку. Відпочив та гарно провів вільнийчас на березі місцевого озера. Отримав задоволення від виважування делікатним бланком шерман про в рості 2.70. Всім НХНЛ :smilefish: Бережіть природу.
Декілька фото:
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
RIPsys
Абориген
Абориген
Повідомлень: 113
З нами з: 03 червня 2011, 22:42
Телефон: 243623
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення RIPsys »

Аватар користувача
Orbit
Абориген
Абориген
Повідомлень: 124
З нами з: 05 листопада 2013, 20:31
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Orbit »

Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Ahrefs [Bot] і 0 гостей