Жалянка

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Жалянка

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Ярослав Грабар, Ігор Падалко.
Погода: погода змінилась. Цілий тиждень була спека в +30 градусів, а в день нашого приїзду йшов небо було затягнуте хмарами вітер північний, вночі ясно, зранку раптово свинцеві хмари на все небо з дощем і дуже опустилась температура(я навіть натягнув шапку на балаклаву і це 10 липня!). Потім після дев'ятої ранку розпогодилось знову. Вітер західний 4-8 м/с. Тиск 738 мм.рт. ст.. Мабуть не варто було очікувати на кльов в такі переміни.
Рівень води: норма.
Час ловлі: 20:00-11:30.
Місце: бесідка "в березах".
Вартість рибалки: 100 грн.
Зловлено: 3 здорові карасі, 2 карпики по грам 500 і безліч червонопірки. О, іще один рак розміром з омара. Ігорю попадалась лише червонопірка, а Ярослав теж спіймав три карасі.
Наживка: перепробували все, що тільки можна. У мене всі три рибини зловлені на пелетс з запахом часнику. У Ярослава - напуфіки і пінопласт, оснастка у нього (господи прости) - "вбився карася".
Прикормка: власного виробництва.
Снасті: пікер, фідер, тяжкий фідер.

Ми вирішили відкрити для себе новий став, і тому поїхали в село Жалянка. Дорога сюди нормальна, лише після Тучина розпочинається бруківка, яку краще об'їжджати грунтівкою.
Сам ж ставок дуже гарний і місце затишне.</p>

По приїзді відразу ж клювання. Щось постійно сіпало наживку, причому на всі наші снасті. Невдовзі стало ясно, що це червонопірочка. Саме через цю володарку водойми нам так рідко потім попадалась справжня риба. Також треба написати, що десь в районі дев'ятої вечора у мене відбулось клювання на пікерочку в 15-ти метрах від берегу в стилі "віддайте мені всю вашу вудку повністю". Пікера зігнуло на всі 90 градусів у воду, але коли я взяв в його в руки, то все скінчилось. Повідок 0.12 не мав жодних шансів.

Зображення
Перша рибка - краснопірка

Нам дуже сподобалось оточення, в яке ми потрапили. Траси тут ніякої немає, до сільських хат далеко. Ніхто не ходить, не їздить. Тишина і благодать. Кожне рибальське місце комплектується смітником, мангалом і альтанкою з столом і лавами. На берегах ростуть берези. Доступ до води нормальних. Багнюки немає. В темну пору доби горить кілька ліхтарів.
Коротше, місце для відпочинку просто ідеальне. Шкода лише, що ми попали на не кльов. Першу справжню рибину виловив Ярослав вже в цілковитій темряві.

Зображення
Здоровий карась

Ми прекрасно провели вечір: розказували байки, палили багаття(дрова нам надали прямо тут, повний мішок порубаною берези), смажили шпикачки і пекли картоплю. Сидіти так було добре, що й не хотілось, щоб цей вечір взагалі закінчувався.
В цей же час над ставком літали десятки кажанів. Вони постійно зачіпляли ліски від наших донок і робили ефект "клює" :)
Посеред ночі у мене була покльовка на пікері. Карась спокусився на кукурудзу і зумів намотатись на фідерній плетінці. Я мабуть з півгодини чи більше розплутував ту бороду.
Коли зійшло сонце, погода круто змінилась: небо затягнуло непроглядними хмарами. Час від часу починався дощ. Холодно було так, що я натягнув на себе все, що лише мав.
Зображення
Ярослав і ранковий карась

Нашу наживку крім тої краснопірки також жерли раки. А як пояснити ще зчезання гороху з гачка? Один екземпляр мені вдалось виловити. Ну й потвора, розміром з цілого омара. Ще таких здорових я на вудку ніколи не ловив.
Зображення
Що ви знаєте про холод в липні?

У мене на фідери так і продовжувала клювати дрібнота. У Ярослава відбувся схід карася перед самим садком. Такий великий був карась, не менше кілограма! Але що поробиш... У Ігора за всю рибалку жодного карася. Я ж вперся в ловлю методом і це принесло свої плоди. Якби знаття, то я б забив на оті всі дрібні фідери-пікери і тупо поставив би всюди методні годівнички з великими наживками - це б відсілко дрібну рибу і результат рибалки був би кращим.

Зображення
я і карась

Загалом почуття змішані. З однієї сторони тут вкрай багато дрібної червонопірки, яка не дає підійти до вашої наживки іншій рибі. А з іншої сторони тут супер карасі - клюють лише великі. Прекрасна природа і облаштування ставу. До речі, господар симпатичний простий чоловік, з яким було просто приємно спілкуватись. Рідко коли таке зустрінеш у наш час.
От тепер знаючи оці всі нюанси з кльовом і рибою обов'язково приїдемо сюди колись ще :)

Відео рибалки:


А після рибалки ми поїхали на святкування дня нашої компанії, де ми всі і працюємо. Вже коли ми майже доїхали до місця святкування, в машині Ігора відмовив паливний насос. Довелось тягнути автівку на сервіс. Богу дякувати це сталось близько від цивілізації, навіть думати не хочу про те, щоб отаке от застало нас в тій далекій Жалянці.
Як не дивно, але я був бодрячком аж до восьмої вечора, хоча ліг десь після першої і встав о третій.

Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Переміна погоди. Рибалка Жалянка, 09-10.07.2015
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
mixalu4
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 10
З нами з: 23 травня 2013, 17:01
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Жалянка

Непрочитане повідомлення mixalu4 »

Доброго дня! Хтось щув що там в Жалянці, які умови, чи спускали... і тд.?
Аватар користувача
Серёга
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 12
З нами з: 17 грудня 2016, 00:04
Контактна інформація:

Re: Жалянка

Непрочитане повідомлення Серёга »

Компаньйони: товариш Віталій та швагро Михайло
Час ловлі: 30.06 - 01.07 з 20-00 до 12-00
Погода: гарна але вітряна, на наступний день дощ
Місце: бесідка №6
Ловили на заміси мегамікс та трапер
Ціна: 180 грн

Поїзда вийшла спонтанною, оскільки з товаришем повині були брати участь на змаганнях з фідеру, але о 14-00 дізнались що їх преносять і однозначно було вирішено їхати на рибалку, оскільки настрій вже був бойовий :men: Після роботи швиденько зібралися на швидку руку і вперед!
ЗображенняЗображення
По приїзду відразу швиденько замісились, зібрали вудки, завезли закорм, вже було майже темно, і розпочали готувати вечерю!
ЗображенняЗображення
Посиденьки закінчилися близько 01-00, покльовок не було, вирішили відпочити. До ранку сигналізатори мовчали. О 4-00 ранку приблизно розпочався дощ, який супроводжував нас всю рибалку. Приблизно о 6-45 в мене та товариша одночасно покльовки, швиденько підсікаємо і маємо 2 карпа один приблизно до 1кг, та на1,5 кг.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Після цього перезакинули снасті, закорм точки лову, і знову в очікувані :smilefish:
Приблизно через годину в товариша покльовка, та прикрий схід... :-( На протязі ще пів години знову покльовка і карась під кілограм в підсаку :ya_hoo_oo:
ЗображенняЗображення
Доречі в товариша Віталія було найбільше покльовок, а він ловив суто на трапер. Після цього посидівши ще 2 години вирішили змотуватися, оскільки я промок до нитки, а погода ставала ще гіршою...
ЗображенняЗображення
Рибалкою в загальному задоволені, обовязково повернуся туди ще) Всім НХНЧ :prapor:
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 4 гостей