Фідерні "палки"

Вудлища, китушки, годівниці, крісла та інші причандали
Аватар користувача
zerik75
Боєць
Боєць
Повідомлень: 203
З нами з: 29 листопада 2013, 18:09
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення zerik75 »

Kostya писав:Візьми: Flagman SHERMAN FEEDER 3,30m 25/75g http://1.flagman.kiev.ua/index.php/comp ... man-feeder
Ціна 55 $, не пошкодуєш!
Але більш універсальний фідер буде в довжині 12 футів.
Підтримую Костю. Сам маю такий- нарікань жодних! Ціна- якість :co_ol: :co_ol: :co_ol:!!!
Рівненський Рибальський Клуб
ttearjerker
Повідомлень: 1032
З нами з: 16 вересня 2010, 00:57
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення ttearjerker »

Всім доброго вечора! 09.03. 2016 виїзджав на Басік зі всім своїм фідерним арсеналом для перемотування на нові шнури на сезон 2016,зробив кілька фото,покидав,одним словом відпочив душевно. Сьогодні продивляючись фото зловив себе на думці,що за останні 3-4 сезони як не крути а через мої руки пройшли пару палок,тому можу щось згадати, проаналізувати і описати свої враження від цих вудлищ. Отже по хронології від самих перших фідерів в мому житті до сьогодення:
Зображення

На фото за мною Фідер - фідер Magic system XTASY im-8 feeder 3,45 30-100gr (3+3 section) -мій перший карбоновий фідер.Пам"ятаю при покупці сильно підкупили металеві обручки на стиках(на той час вселяли мені надійність)
Ним я навчився точно кидати і в принципі це був кінець ери моєї ловлі можна сказати на донку,лише за допомогою фідерних вудлищ.Його і скляний композитний Адамс 3.30(також на фото) я продав коли стикнувся в Острозі з ловлею на більших дистанціях і вимотування на 3000 -ні катушки почало напрягати.
Після цього мною був придбаний Флагмановський Булєт 3.60 до 120 грам(на жаль не можу знайти з ним фото). На момент його покупки всі інші фідерні палки були продані,тому зникла спокуса під час слабого кльову розкладати ще щось додатково і знову перетворюватись з фідериста в доночника.В цей час за допомогою Булєта навчився ловити в точку,маркеритись,шукати переспективні точки,при необхідності темпувати і навпаки вичікувати при підході на точку чогось крупнішого,тобто почався повноцінний фідер.Претензій до цієї палки немає ніяких,приходилось ловити і з дистанції 75 метрів з чим вона успішно справлялась.З часом просто її переріс,захотілось не універсала,що перекриває всі дистанції,а щось спеціалізоване.
Зображення
В результаті в арсеналі появились ZEMEX Grand Feeder 13ft 90g для дальняка і ZEMEX Grand Feeder 10ft до 60g(модель 2013) відповідно для ближніх дистанцій.При покупці мав змогу порівнювати на потрях ці фідери з аналогічними по довжині ZEMEX серії Hi-Pro Feeder чуть дешевшої серії. Grand Feeder навіть на око були швидшими по строю тому вибір впав на них. Покупку серії Razer і Rampage не розглядав свідомо оскільки б не стягнувся б на них по грошах.
З покупкою ZEMEX вдома не сиділось і сезон 2015 відкрив буквально з січня.За цезон їх використання було купа спогадів,багато позитивних емоцій. ZEMEX Grand Feeder 13ft 90g з легкістю і без напрягу дає змогу точно ловити на відстанях до 65-70 метрів навіть в умовах сильних вітрів Нетішинського водосховища. На ура справлявся з виважуванням 3-х кілограмових лящів,також довелось потримати на нього амура в районі 8-ки на флет.Хоча амур й зішов, але причиною цього була ніяк не палка,просто довелось жорстко форсувати події перед камишом куди він норовив зайти і в результаті розігнувся гачок.В свою чергу ZEMEX Grand Feeder 10ft до 60g не переставав дарувати позитив на виважуванні хороших рибин.
Зображення
Осінню 2015 мене,як і слід було очікувати малу по малу розвернуло в спортивний фідер. Прийняв участь в декількох турнірчиках,половив на швидкість і переконався що ZEMEX Grand Feeder 10ft до 60g для ловлі на короткий дистанціях в темпі трохи заповільний,на маятниковому закиданні він провалювався,а при заведенні його за спину по кругу втрачається темп ловлі. На той час Пашка "Полосатік" вже був власником Флагмановського Монтерея 11фт. і на одній з його рибалок на Басіку я попробувавши прийшов до висновку,що для темпової ловлі саме то. Виходячи з цих міркувань в міжсезоння прийняв рішення продати ZEMEX Grand Feeder 10ft до 60g. Свій перший брендовий фідер
продавати було трохи не по собі,але прекрасно розумів,що з придбанням більш швидкої палки, ZEMEX буде витіснений і буде банально пилитись в сараї, а я твердо переконаний,що будь який фідер має ЛОВИТИ, в будь-чиїх руках,але він має приносити задоволення і використовуватись за призначенням. Цю частину розповіді вже можна розглядати в минулому часі,а зарас хочу повернутись до подій хорошого сонячного 9-го березня.
Отже настала календарна і погодна весна 2016,настав час провітрити фідерні снасті(до речі через деякий час настане черга і карпових).
ЗображенняЗображення
На фото арсенальчик з яким буду рибачити цей сезон. Пишу так стверджувально,тому що під час сезону нічого з арсеналу не міняю. Ловлю, аналізую а слідуюче міжсезоння(дасть Бог доживем) буде вносити свої корективи.
Забігаючи на перед хочу зразу повідомити,що з 5 вудлищ на фото два є мого швагра, він рибачить в своє задоволення не такий фанат, тому сезон в нього відкриваєся дещо пізніше.Ці два вудлища будуть використовуватись мною на турнірах в якості запасних,але так як мав можливість ними ловити ,попробую їх по черзі охарактеризувати.Так би мовити освіжу тему,а можливо комусь ця писанина пригодиться в виборі фідера.
Отже з ліва на право:
Flagman SHERMAN PRO FEEDER Heavy 4,20m 50/160g.Міцний екстрахевік придбаний в міжсезоння для рибалки в Прилбичах і на дальняку на тому ж Нетішинському водосховищі.Катушка на ньому Даіва Віндкаст Z оснащена 0,12 шнуром з 0.14 шоклідером. Палка вже була обпробувана іЗображення 100 грамовими годівницями дозволяє ловити на відстані 85 метрів.А 80 грамовою пульоюЗображення виходило викидуватись на 95 метрів при чому це чітко в кліпсу з платформи з положення сидячи.Годівницями на таких відстанях ловити нема потреби,але кастингові можливості фідера вражають.Крім цього на Басів куті пробував ставити аналогічну катушку,з мого карпового набору,але оснащену
0.25 жилкою і 0.36 шнуровим шоком. Карповим грузом 90 грам на 3 оз кінчику(забув поставити 6 оз) палка впевнено показувала результат 120 метрів,при тому був дискомфорт вильота вузла шоклідера через кольца.В фідері такий масивний шоклідер не потрібний,тому при заміні на тоньший 130 метрів з неї можна буде вижати на жилці,а для ловлі на флет це є гуд.
Слідуючий на фото вже вище описаний мною ZEMEX Grand Feeder 13ft 90g. Фідер залишив в арсеналі,оскільки дійсно всі позитивні відгуки про нього в інтернеті правда.Не ловив дорожчими серіями,але цим задоволений повністю,точний,посилистий при виважуванні чогось важчого в ньому проглядається все ж таки більш параболічний строй тому відмінно в"яже рибу.
По центру на фото швагрова Окума Солітрон 3.60 до 120 грам. Палка знята з виробництва по моєму в 2013 році. На ринку України не дуже популярна,хоча в свій час була дуже популярна в росії. Фідер цікавий,швидкий,типічний річник.Зразу після покупки були з швагром розчаровані,тому що перше кільце занадто близько було розташоване до катушкотримача відповідно кут залому шнура був великим і фідер страшно петлив.Після цього це кільце було акуратно зняте нашим Рівненським майстром Віком і ситуація зразу виправилась на краще. Ще одна причуда цього фідера це приблизно на 5-7 см довша ручка катушкотримача. Це підходить для високих людей,мені не привично.Але в якості запаски Окума цілком нормально зможе підстрахувати ZEMEX на турнірі.В цьому я переконався на фідер-марафоні 2015 в Козові.
Четвертий фідер на фото Flagman SHERMAN PRO FEEDER Medium 3,30m 20/70gr також куплений в міжсезоння і опробуваний мною лише в закиданні. На фото видно,що він ще в пльонці,з такою ж новою катушкою,тому вимазувати його прикормкою без швагра, я якось не наважився. По закиданнях претензій нема,із-за розтановки кілець нічим не поступається в кидучості мому(останньому на фото)Flagman MANTARAY ELITE MEDIUM FEEDER 3.3m 25-75gr,хоча по строю Монтерей швидший. Монтерея я вже опробував в цьому сезоні.Палка бомбова,бланк швидкий як шпага,на даний час на рибалках удосконалюю до автоматизму "маятниковий" спосіб закидання. Пока привикаю,але покупкою дуже задоволений. На даний час якось так! Дякую всім хто дочитав до кінця :-) :-) :-)
ЗображенняЗображення
З повагою Тарас
Чтобы победить искушение, ему надо поддаться. О.Уайлд
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення SPIN »

Дякую всім хто дочитав до кінця
мені читати було цікаво, хоч я фідером ловив всього декілька разів
max7
Нуб
Нуб
Повідомлень: 7
З нами з: 19 березня 2016, 22:50
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення max7 »

ttearjerker писав:Flagman MANTARAY ELITE MEDIUM FEEDER 3.3m 25-75gr
Тарасе, скажи, будь-ласка, чим обгрунований був вибір 11фунтового?
тому, що 12-ка 2-х частинна?

Чи хватає 11-ки?
Чи все-таки 12 було-б краще
(просто оновлений монтерей 12-й має бути 3-х частинний)

//me - в роздумах. хочу темпову палку. але все-ж таки більш універсальну. Схиляюсь поки в сторону 11-фт
ttearjerker
Повідомлень: 1032
З нами з: 16 вересня 2010, 00:57
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення ttearjerker »

max7 писав:
ttearjerker писав:Flagman MANTARAY ELITE MEDIUM FEEDER 3.3m 25-75gr
Тарасе, скажи, будь-ласка, чим обгрунований був вибір 11фунтового?
тому, що 12-ка 2-х частинна?

Чи хватає 11-ки?
Чи все-таки 12 було-б краще
(просто оновлений монтерей 12-й має бути 3-х частинний)

//me - в роздумах. хочу темпову палку. але все-ж таки більш універсальну. Схиляюсь поки в сторону 11-фт
Ну в мому випадку 12-футка проміжуточна довжина(транспортування для мене не має значення),тобто універсал,вона чуть заважка для темпу,а на дальніх дистанціях буде працювати на верхньому діапазоні своїх можливостей.Це за собою зразу тягне певний дискомфорт в тих же шнурах-чуть грубший шнур, яким ловиш на дальняку важкими кормаками некомфортний при ловлі на коротку ловлю з легкими кормаками(з нього видуває дугу,і доводиться підручувати катушкою,тонкий не витримує на дальняку ударів об кліпсу і т.п.) Тому, все універсальне програє спеціалізованому.Можна брати для темпу 10 футку і для дальніх дистанцій 12 футку,тоді 11футка буде проміжуточною довжиною і між цими двома буде лишньою.
Чтобы победить искушение, ему надо поддаться. О.Уайлд
Рівненський Карповий Клуб
max7
Нуб
Нуб
Повідомлень: 7
З нами з: 19 березня 2016, 22:50
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення max7 »

Тарасе, дякую за відповідь.

12-ку маю екстра хевік. до 150.
Маю 12-ку дубову таку, що бюджет-бюджет. Рибалю і плачу. Хочу "спихнути" малому, а взяти щось нормальніше.

А 10 то вже пікер більше. Якось мені не хочеться (та і думаю що 8фт накращий варіант для пікера ;)
тому думаю про 11 чи 12 особливо зважаючи на зміну відносно кількості частин.
Але 11 був би покраще в місцях з перешкодами.

11 - метрів на 30-40 без напряга, чи по-всякому?
ttearjerker
Повідомлень: 1032
З нами з: 16 вересня 2010, 00:57
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення ttearjerker »

max7 писав:Тарасе, дякую за відповідь.

12-ку маю екстра хевік. до 150.
Маю 12-ку дубову таку, що бюджет-бюджет. Рибалю і плачу. Хочу "спихнути" малому, а взяти щось нормальніше.




11 - метрів на 30-40 без напряга, чи по-всякому?
max7 Я з Ваших повідомлень не можу зрозуміти скільки в Вас фідерів. Якщо " 12-ку дубову таку, що бюджет-бюджет. Рибалю і плачу." спихнути малому(хоча він то в чому винуватий? :-) :-) :-) )і не залишиться нічого на хазяйсьтві,тоді краще 12,але з меншим тестом,якщо рішились на покупку двох фідерів один з яких 11 футка,то як на мене 12 краще пропустити і шукати 13 ку з тестом до 100 грам.
По поводу монтерея то 30-40 метрів без напрягу і навіть 50 метрів,але малими кормаками, а наприклад на тих же 40 метрів треба ловити в травні коли жор і треба доставляти великий обєм корму,тобто кормушка 42 грами(велика)+корм ще 30 -40 грам і фідер грузиться по повній-питання навіщо?Я буду ловити в таких умовах ZEMEX-ом. Ну якось так.
Чтобы победить искушение, ему надо поддаться. О.Уайлд
Рівненський Карповий Клуб
max7
Нуб
Нуб
Повідомлень: 7
З нами з: 19 березня 2016, 22:50
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення max7 »

Дякую. 50 - просто чудово.
А комфортний мінімум який?
JonyJ
Ледар
Ледар
Повідомлень: 34
З нами з: 10 лютого 2016, 09:09
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення JonyJ »

З'явилося бажання прикупити пікера, не можу визначитись, що купувати пікера чи телепікера, які можуть бути мінуси та плюси в телепікері?
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення stal1n »

JonyJ писав:З'явилося бажання прикупити пікера, не можу визначитись, що купувати пікера чи телепікера, які можуть бути мінуси та плюси в телепікері?
Мінуси: вага, стрій, надійність.
Вудилище, яке має менше складних частин завжди буде кращим.
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
buran.rv
Ледар
Ледар
Повідомлень: 26
З нами з: 15 вересня 2015, 00:06
Телефон: 0674207360
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення buran.rv »

stal1n писав: Мінуси: вага, стрій, надійність.
Вудилище, яке має менше складних частин завжди буде кращим.
а плюсы - ̶"̶д̶е̶с̶а̶н̶т̶н̶о̶с̶т̶ь̶"̶ "Мобильность" и на этом всё... :wall:
Зображення
ttearjerker
Повідомлень: 1032
З нами з: 16 вересня 2010, 00:57
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення ttearjerker »

Я не майстер монтажу і ці роліки були зняті спонтанно в один дубль на телефон,але можливо комусь дана інформація стане корисною. Вибачаюсь за вітер в кадрі.
https://www.youtube.com/watch?v=fC3tEgX7XoA
https://www.youtube.com/watch?v=K0EVCkz7RyA
Чтобы победить искушение, ему надо поддаться. О.Уайлд
Рівненський Карповий Клуб
vallidoll13
Нуб
Нуб
Повідомлень: 5
З нами з: 17 жовтня 2015, 13:54
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення vallidoll13 »

зупинився на flagman s-river 3.6 100gr можливо хто може порадити щось краще в такому цiновому дiапазонi або подiлитись враженнями користування даною палкою
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Фідерні "палки"

Непрочитане повідомлення xxOZ »

Скорее за все вопрос не правильно задан, поэтому и ответов нет. По твоему вопросу для того что бы посоветовать что-то лучше - надо как минимум пользоваться данной палкой. А если никто не пользовался, то и никто не скажет что лучше, сравнить то не с чем.
Відповісти

Повернутись до “Снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість