р. Горинь

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
SergeyOn
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 157
З нами з: 25 березня 2010, 01:00
Телефон: 063-477-93-16
Звідки: м. Радивилів
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SergeyOn »

Мої 3 рецепти якими користуюсь виложені в темі: Фідер - Фідерна прикормка
І кормушки я використовую 30-40гр
Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
Аватар користувача
SKIPERUN4IC
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 48
З нами з: 22 листопада 2009, 01:00

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SKIPERUN4IC »

і я був з суботи на неділю на азоті :-) поставив пару спін на живця но нічого не цапнуло
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення roony »

З суботу на неділю також побував на Горині. Де точно не знаю :nez-nayu: Бо поїхали спершу в Горбаків - купа людей з машинами, купаються, музика на повну :ps_ih: .... вирішили переїхати у Воскодави. Там ситуація аналогічна тількі без машин. То ми переїхали через шлюз і направо (в сторону Гориньграда) по польовій дорозі проїхавши приблизно 1,5 -2 кілометри вперлися у Горинь і старицю. Місця для фідера не дуже зручні були, але вертатись і шукати щось нове вже нікому не хотілось. На фідер ввечері - плотва, головль, підлящ, вночі - соміки. Соміки в районі кіло. Вночі до речі вусаті так чавкали, шо я такого ще ніде не чув. Топ-наживка - хробак. Червоний йшов по курсу один до одного - начепив, закинув, покльовка, риба. Живець - нуль. Багато сміття і водоростей пливе. Зранку не ловив - бо зморило)) Коли виспався були думки піти на старицю. Але почалась спека і залишились думки тільки про покупатися і холодне на розлив.
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

р.Горинь+Фідер+Головень

Непрочитане повідомлення Юра »

22 серпня таки вдалося вирватися на Горинь в районі Азоту порибачити з фідером.

Планував опробувати лінійку Fish Dream та "салапінку".

Погода хороша: тепло, сонячно, помірний вітерець. Красота.

Цього разу планував ловити на 2-ва фідери. Один - на сипучку, інший - на "салапінку". От і буде тест, що краще на Горині.

При приготуванні "салапінки" замість ваніліну додав 2-ва ковпачки Fish Dream Brasem, але, як потім виявилося, Brasem (лящ) проігнорував її, а от головень наминав за милу душу.

Сипучку робив так: Fish Dream Лящ+Fish Dream Плотва+Фішка карась і більше ніяких аром, а то і так запах сильний. В "салапінку" підмішую консервованої кукурудзи.

Отже, перший фідер (сипучка) - на бойову позицію на опариша. Зразу ж дрібна густерка, потім крупніша і затишшя. Розмотую другий. Ставлю на "салапінку" в кормовому сліду першого і на опариш. Мовчок. Беру частину сипучки і додатково ароматизую її кондитерским ароматизатором "барбарис". Кормлю. Тишина. Пробую поставити на перловку в кориці. І, о чудо ... Головень, поки що некрупний. Вже веселіше. Взяв на перловку на короткий поводок. Переставляю другий фідер на перловку, але той мовчить. Тут на перший, як прорвало. Нечасто, але головні і тільки на перловку. Найбільший - 700 гр. І тут мене осінило. Ставлю другий на кукурудзу і ... сильна покльовка на 0,12 повідок. Виважування із завмиранням серця і красень головень на 1 кг в садку. "Салапінка" з рота випадала кусками. Згодом ще один, і ще. В цей час на сипучку покльовок не стало. Завершальний акорд на другий фідер - під"язок.

Клювало з ранку десь до 10-00. Потім - як відрізало.
Результат - 3,5 кг.

Отже, "салапінка", яка позиціонується як прикормка на крупну рибу, себе оправдала. В рибі, що зловлена на 2-й фідер, вона присутня і навіть в роті її повно. В шлунках у головнів - рачі ноги і панцирі, в під"язку - товчені панцирі ракушок. Густерки їли Fish Dream . Але склалося враження, що сипуча прикрормка відлякала густеру, яка до того там таки стояла. От таке.
Далі буде...

Улов:
Зображення

Зображення
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

р.Горинь+Фідер+Головень 2

Непрочитане повідомлення Юра »

Наступного дня беру батька і вдвох відправляємося на Горинь.

Прикормка трохи інша: "салапінка" не дуже вийшла, бо добавив горох і в результаті недоварив перловку та пшоно і вона була надто розсипчата. Треба все-таки дотримуватися класичного рецепту із ванількою (така думка по результатах рибалки). В сипучку (той же склад, що й попереднього разу) додав розпареної макухи та сухарів, щоб трохи розбавити сильний запах.

Погода була ще тепліша, чим попереднього разу. Вітер помінявся так (Пд-Зх). Під нашим берегом несло всяке сміття і ловити було практично неможливо, кормушку зносило і приходилося ловити на дальшій дистанції. таке враження, що швидкість течії підсилилася.

На сипучку відразу дубль із двох нано-густирок на опариша (топим). Потім - нормальна товарна густирка і ... знову мовчок. Що за хрень !? Знову прикормка відлякала рибу?

Ставлю салапінку на другому фідері на кукурузку і відразу -сильна покльовка і сход. Перезаброс - і нормальний голавлик на 650 гр в садку. У батька на сипучку та ж сама ситуація. Спочатку кілька швидких покльовок , а потім - мовчок. Ставить він на салапінку - і кричить :sh_ok: . Підлящ на 500 гр відразу. Не вспів я дійти до свого місця, як знову крик :sh_ok: - головень на 900 гр. А потім - як відрізало. Цього дня клювало взагалі до 9 год. Рибка на прикормку не підходила і взагалі ігнорувала всі смакоти, які їй пропонували. РИбалка, що був з ночі, також плювався по причині відсутності кльову.

Роблю висновок, що така сильна ароматизація лящу/густері явно не подобається. Буду рухатися вбік саморобних прикормок а-ля Romeo із незначною ароматизацією.

Зображення
Востаннє редагувалось 26 серпня 2010, 10:22 користувачем Юра, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
SergeyOn
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 157
З нами з: 25 березня 2010, 01:00
Телефон: 063-477-93-16
Звідки: м. Радивилів
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SergeyOn »

З 23 на 24 вирішили поїхати на горинь з ночовкою в р-н Азоту. Але тільки в 22-00 приїхав в Рівне тому на горинь приїхали близько 23-30.
Закинув 6 донок на сома, наживка пучок червоного гнійного червяка.
До ранку на донки було впіймано 3 йоршика на палець :-) і під ранок одного соміка вагою 550 гр.
Вранці ловили фідером на опариша, Прикормка домашня (на форумі: фідерна прикормка - Лящ)
Було впіймано 7 чи 8 густерок та підлящиків вагою приблизно по 150 гр. (фотоапарат забув вдома)
Вода впала приблизно на 30 см і вранці був холодний сильний вітер, і як згадувалось вище великі маси зілля пливуть за течією що дуже заважає ловлі. :ne_ne_ne:
Завтра їду в відрядження в Дубровицю, то планую вечерком на фідера на горинь, провірити яка там риба водиться :)
А да!! На попередній рибалці моїм кумом було зловлено на червяка усача на 510 грам!
Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення ZVod »

Завершення літнього фідерного сезону запланував провести на Горині нижче азотівського шлюзу. Так і сталось... Місцина зустріла густим туманом та росою вище коліна. Як на початок це дуже хороший знак. Рівень води в річці явно нижчий літнього ... мабуть десь на 20-40 см (але ще тепла)... відповідно і течія слабша. Розмотав два фідери, замісив прикормки 1 кг Фішдрім-лящ та 1,3 кг база власного виробництва. Розпочав ловити та по ходу вивчати ситуацію. Ситуація по факту була досить не райдужна - за 1 годину тільки одна покльовка. Один фідерок споряджений явно на крупняка з пучком опариша - по фарватері ріки з важкою годівницею, другий під бровку на густеру і плотву. Наступна година лову принесла пару густер. Те що літо завершилось я зрозумів не тільки по стабільному фідерному кінчику але й по факту відсутності комарів - літні пропали, зимові ще не прилетіли. Але не зважаючи ні на що додатково покормив точку лову фідером - не кліпсуючись (по типу маркерної позначки на шнуру). Ближче до обіду ситуація явно змінилась - клювання яскраві та впевнені - рибка підтягнулась. Поміж лящів та крупної густери - маренка наробила шороху - благородна і сильна риба. Риба клює в певному часовому інтервалі - періодами, покльовку потрібно вичікувати. І ось яксрава підтяжка і фідерний кінчик починає інтенсивно труситись. Підсічка і я зразу зрозумів, що на тому кінці шнура потужна велика риба. Хоть і фрикціон був налаштований не дуже слабо але десь 25 м. шнура зійшло. Класний бланк мого фідера знаходиться в стадії бублика, але ще явний запасом - 100% ефектне явище. І от я пропустив момент коли риба змістилась з центра русла під мій правий берег, ясно що під невелику коряжку. Розумію що таке мені зовсім не потрібно прискорюю події і агресивніше починаю виважувати.... але десь після 5 хв. боротьби риба сходить - без обриву, видно десь гачок попав на край губи. І тут ще так і нічого не зрозумівши згадав про сильно діючий антрактант такий як корвалол.... Саме в цю хвилину чомусь захотілось перезавантажитись на 5 хв. та поспостерігати за точкою зрізу шнура в воду, яку я не зміг побачити і знайти бо відволікав фрикціон катухи чи самий зігнутий бланк чи другий фідер, що заважав і був нижче.... Але як би не було багато але... Далі ще клювала густера ... досить пристойна але вона була мені не потрібна....
Ось така видалась риболовля - одна з самих яскравих з таємничою великою рибою на гачку та її потужними ривками...
Всім удачі!

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
Аватар користувача
Valdus
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 18 червня 2010, 15:19
Телефон: 0678621029
Звідки: Рівне, р-н Ремзавода
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Valdus »

На вихідні хочу на Горинь з фідером, може хто знає що після дощів з рівнем води?
... і ще... щодо попереднього посту, наскількі я знаю Вусач - риба з червоної книгі України, його ловля заборонена, може треба було відпустити, всетакі зникаючий вид?
Аватар користувача
juice
Боєць
Боєць
Повідомлень: 262
З нами з: 17 грудня 2008, 01:00
Звідки: Квасилів
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення juice »

пречитай але decfxf я тут не бачив

Перелік видів риб, занесених в Червону Книгу України:

Осетер шип, Осетер атлантичний, Осетер російський, Стерлядь прісноводна, Севрюга звичайна, Білуга звичайна, Ялець звичайний, Ялець Данилевського, Ялець-андруга європейський, Вирезуб причорноморський, Підуст волзький, Бистрянка російська, Шемая азовська, Шемая чорноморська, Шемая кримська, Гольян озерний, Рибець малий, Пічкур дунайський, Пічкур білоперий дністровський, Марена звичайна, Марена дніпровська, Марена кримська, Марена дунайсько-дністровська, Марена Валецького, Карась звичайний (Карась золотий), Минь річковий, Щипавка сибірська, Умбра звичайна, Лосось чорноморський, Лосось дунайський (Головатиця), Харіус європейський, Кефаль рамада, Морський чорт європейський, Зеус звичайний (Сонцевик звичайний), Морська голка товсторила, Морська голка тонкорила, Морський коник довгорилий, Тригла жовта (Морський півень жовтий), Лаврак європейський, Кам’яний окунь (зебра), Судак морський (Судак буговець), Судак волзький (Берш), Чоп звичайний (великий), Чоп малий, Перкарина чорноморська, Йорж Балона, Йорж носар, Йорж смугастий, Зубарик звичайний, Пагель червоний, Бопс смугастий, Горбань темний, Горбань світлий (Умбріна світла), Хроміс звичайний (Морська ластівка), Губань золотистий (гребінчастий), Губань зелений, Зеленушка носата, Трьохперка чорноголова, Риба-присосок європейська, Риба-присосок товсторила, Короткопера-рибаприсосок двоплямиста, Піскара сіра, Піскара бура, Бичок паганель, Бичок Букчича, Бичок рись, Бичок-каспіосома каспійський, Бичок-пуголовочок Браунера, Бичок-пуголовок зірчастий, Арноглось середземноморська (Камбала Кесслера).


але хоча згідно


ПРАВИЛ любительського і спортивного рибальства

Правила любительського і спортивного рибальства (далі - Правила рибальства) розроблені відповідно до Закону України "Про тваринний світ" та Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 1998 р. N 1126, і регламентують норми лову (добування), заборонені місця, терміни заборони лову (добування) водних живих ресурсів, мінімальний розмір риб та інших водних живих ресурсів, умови проведення спортивних змагань з рибальства і підводного полювання, район дії, дозволені та заборонені знаряддя і способи лову та інше.


4.10. Забороняється любительський лов таких видів водних ссавців, риб і водних безхребетних:
- дельфінів, тюленів, усіх видів осетрових та їх гібридів, лосося, камбали-калкан (в Чорному морі), вирезуба, кутума, шемаї (в Чорноморському регіоні), річкової міноги, форелі, харіуса, чопа, рибця звичайного, вусача (крім нижнього Дніпра), минька, всіх видів крабів, устриць та інших видів, занесених до Червоної книги України.
Востаннє редагувалось 03 вересня 2010, 14:23 користувачем juice, всього редагувалось 1 раз.
Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир.
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення roony »

Усач риба червонокнижна. Це точно. А от то шо це зникаючий вид, то це вже перебір. Місцями її більше ніж плотви з головлями. Як суперник при виважуванні дає фору деяким карпам. А от з гастрономічної точки зору то краще дійсно відпускати)
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення KYM »

...Марена звичайна...
Вона ж або він - Мирон усач, дійсно заборонений до вилову бо занесений у Червону книгу. :smu:sche_nie:

Але, як говорили пацани з 95-го кварталу:- "...Но где-то там, в глубине души..", будемо рахувати, що він не знав :a_g_a: .

Пи.Си. Марена вже непогано розплодилася у наших водах але Книга є Книга! Пропоную на цьому закінчити офф-топ у темі!
Не учи рыбу плавать!
Аватар користувача
pensioner
Боєць
Боєць
Повідомлень: 234
З нами з: 09 грудня 2007, 01:00
Звідки: Костополь
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення pensioner »

Valdus писав:На вихідні хочу на Горинь з фідером, може хто знає що після дощів з рівнем води?
... і ще... щодо попереднього посту, наскількі я знаю Вусач - риба з червоної книгі України, його ловля заборонена, може треба було відпустити, всетакі зникаючий вид?
Уважаемый Валдус , по моему лучше взять маренку которых в Горыни и Случе как гною , чем такого сомищу-пъявку , хай би подростав ще :ti_pa:
старый , очень старый рыбак ,
споймал - накати .
Аватар користувача
kolesdoc
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 71
З нами з: 11 червня 2010, 23:26
Звідки: Рівне,БК
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення kolesdoc »

Мабуть кожний, хто, хоч би декілька разів рибалив на Горині в районі "азотівської" дамби -бачив одноногого інваліда з пауком.Так ось сьогодні був свідком справді героїчного вчинку. :bra_vo: Біля 15год., при черговій спробі витягнути своє знаряддя,бідолага не втримав рівновагу і випав з мосту, при цьому задівши бетонну опору.І тут на його дійсно щастя, рибалка-аматор/пізніше як зясувалося-Андрій Шевчук-"родина должна знать своих героєв"/який спінінгував з дамби, не розгубився, і не зважаючи на холодну воду і шанс бути затягнутим разом з потерпілим, на ходу роздягнувшись пірнув у воду і дістав бідолагу, який уже відплив від дамби на десяток метрів.Вчасно підіспівший його колега-лікар,який теж рибалив неподалік, допоміг реанімувати потерпілого.Мені лише залишилось викликати швидку.Подальша доля чоловіка наразі невідома, імовірно до всього , ще і важка черепно- мозкова травма, перелом хребта. Браво, молодець Андрій, справжній герой, бо ж не кожен здатний на таке.Прикро що багатьом присутнім, було байдуже до цього, не підійшли, не допомогли завантажити на ношах бідолагу в швидку, багато ретирувались.
Аватар користувача
SergeyOn
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 157
З нами з: 25 березня 2010, 01:00
Телефон: 063-477-93-16
Звідки: м. Радивилів
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SergeyOn »

:sh_ok: :sh_ok: :sh_ok:
Да, хлопці молодці!!!
:co_ol:
Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Вчора, 21 листопада, поїхав відпочити на Горині з фідером. Ще був не в формі після перенесеного грипу, тому завдання стояло більше відпочити, чим наловити. Та й 17-ти літрове відро сухої ::yaz-yk: тараньки вдома приємно "гріло" душу :hi_hi_hi: .

По приїзді розумію, що рибалка буде слабкою або й взагалі прольотною: вода впала і то недавно, моє улюблене місце зайняте, купа рибалок і всі чимось кормлять (каші та мастирка), похмура погода із сильним туманом цілий день. Порадувала досить тепла, як для такого часу, погода та незначний вітер.

Прикормка така: Feeder"ович лящ (а ля Ромео) трохи модифікована (додано смажене мелене насіння конопель та льону (замість кунжуту), менше какао, додано ячну крупу та прибрано крупну фракцію кукурузної крупи) 1,2 кг. Додав землі 1,2 кг та кормового мотиля. Як потім виявилось - з землею трохи переборщив, треба було менше, а то сильно розбавило прикормку і запах став досить слабким. Аром не лив, буду в процесі діпувати кормушки різними, тоді й знайду необхідну.

Ловив лише на мотиля.

Далеко не ходив, вибрав вільне місце із незначною течією біля шлюзу. Промірявся ще раз, цікаві місця виявились прогнозовано на тій же кількості оборотів катушки, закліпсувався.

Обидва фідери на бойову позицію. Мовчок. Але я вже тертий калач і в хорошому темпі роблю перезаброси, щоб розкормити точки. Тут і друга помилка: кормити спочатку потрібно або лише одну точку, або можна й дві, якщо ті кардинально на різних дистанціях або далеко одна від одної. У мене ж були практично на одній дистанції але метрів на 10 - 15 між точками. Досить швидко рибка з"являється на прикормці. Спочатку ловлю маленьку густирку, яка чудово "вписується" в уже розкладену донку на живця. Кидаю її нижче по течії. Рибка починає крупнішати і нагліти :gi-gi:, вже на обидва фідери не половиш. Переключаюсь на один. Кльов притихає. Чекаєм підхода бонусів. І дійсно, кілька хороших покльовок і просто чумний опір риби і сход на пів-дороги. Потім, як завжди після сходу, трохи проходить часу без покльовок і знову починає брати середня густера і підлящ.

Час активного кльову проходить і в бій ідуть ароми. Спочатку діпую Фішка Шоколад (пшикаю 1-н раз на заповнену кормушку). Пауза затягується, але ось він - непоганий підлящик (хоча сьогодні брала риба в середньому менша по розмірам, чим в інші рази). Переходжу як і в інші рази на ФішДрім мотиль. Густера, знову і знову. Розмір не радує. Багато випускаємо. Переходимо на шоколад. Нечасті покльовки, але практично лише підлящик. Щось сьогодні крупна риба не хоче підходити.

Але вже вкотре відзначаю, що на сильні запахи риба досі активно відкликається, але в прикормці їх не любить, бо був пробував робочим сьогодні діпом подіпувати прикормку, то результат став гіршим.

Тут на живцьовці задьоргалась вершинка, думав, що рибка чогось злякалась. Вимотав снасть, але рибка візуально ціла, лише в кількох місцях знята луска. Вже коли складував донку помітив, що повідкова жидка 0,3 сильно порізана, хоча я її кожного разу перевіряю.. Отже, щучка таки брала, та злякалась глухого монтажу і не засіклась.

Вдень кльов затих, а може ще й тому, що вище мене сів чолов"яга і почав годувати рибку 4-ма донко-фідерами. Щоб він щось зловив, то не бачив та й інші рибалки жалілись на кльов. Я ж нормально відпочив та й 2,5 кг рибки зловив без напряга.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей