р. Горинь

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Рома »

Всім привіт)).
Трохи запізнілий звіт.
Сезон відкрив 31.03.2018р. Води на Горині дуже багато, тому рибу знайти непросто. Я її знайшов, дякуючи одному місцевому мешканцю. Часу на ловлю, як завжди, було небагато, але пару свої хвостів впіймав. Також ще було три сходи і одне нереалізоване клювання.
Приманка: Ларва 1,6" в різних кольорах.
Вага шарнірного монтажу: 2-4 грами.
Місце ловлі: зворотня течі в береговій зоні.
Успіхів всім :smilefish:
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
Зображення Romanmix2002
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Сегодня 29.04 наконец открыл сезон по голавлю. Перед этим приезжал на разведку 15 апреля, но было ещё слишком рано.
Сегодня многие знакомые жаловались на плохой клёв как мирной рыбы, так и хишника, да и погода внезапно поменялась, но я всё же поехал после работы недалеко от города. На речке был с 17-00 до 20-00.
На одном из первых же забросов обидно потерял ZipBaits Rigge 35F, расстегнулся карабинчик Owner - не самое удачное начало рыбалки... :facepalm:
Прошёлся по известным точкам, на одной из них хороший удар, но рыба не засеклась. Перепробовал несколько воблерков, в итоге на тот же, что сработал первым, ловлю маленького голавлика.
ЗображенняЗображення

Приятно, что распечатал сезон, но это явно не тот, что клюнул первым. Походил ещё немного, в очках видел поклёвку такого же небольшого голавлика, но он не засёкся. Позже вернулся на первую точку и там хорошая поклёвка - неплохой голавлик, 540 г, может тот же, что не засёкся в первый раз. Оба раза сработали копии Smith Camion Magnum SSR от Серебряного Ручья и Kosadaka.
ЗображенняЗображення

Времени до последней маршрутки оставалось уже не много, и я прошёлся на дальний перекат. Там на Lucky Craft Clutch SR получил очень эффектную поклёвку со свечкой, пусть и не очень большого голавлика, и на этом приятном моменте пришла пора ехать домой.
Вся рыба отпущена, тоже домой. :)
ЗображенняЗображення
vladamator
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 19
З нами з: 15 жовтня 2011, 10:55
Телефон: 0503751789
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення vladamator »

Мої вітання колегам по захопленню!
В неділю ввечері рибалив на Горині. Вибрався пізнувато, тому далеко не їхав, рибалив за шлюзом в районі Рубче. Планували виїзд в суботу компанією, але не склалося і я випустив назбираних заздалегідь росянок, викинув зварений горох, і коли вирішив все ж в неділю порибалити з арсеналу насадок і наживок: прикормка магазинна (з минулого сезону), опариш і червяк (теж з магазину :)). На опариша, як завжди дрібнота, яка зразу топилась. На червяка вночі два сомика, втоплено. Зранку вирішиів з спіном прогулятись, тим більше спостерігалась чимала поверхнева активність хижака. Але як завжди, на чистій воді ні клювання, в завалах дерев обриви... Псіханув, дістав лайтовий комплект, поставив попер і на черговому забросі зловив на спін першого в житті жереха!!!
"Синя пташка" 1-7, "Ріобі Заубер 2000", шнур "Дайва J-Braid восьмижильний 0,06, флюр 0,18, попер "Ю-зурі ЕВА". Після того, як побачив бурун і попер притопило, вистачило витримки не зробити рефлекторно зразу підсічку... все ж таки перший раз в цьому році попер вигулював... Після підсічки відразу пісня фрікциону, але декілька хвилин боротьби і жерех біля берега в траві. Труснув головою і обірвав флюр... В батьків зважуванн радянським кантором 2 кг і трошки. Комплект відпрацював на Ура!
Всім НХНЧ!
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

8 и 9 мая опять побывал на речке в поисках голавля, хотелось обловить обновку - новый спиннинг Daiwa Сима Wise Stream 54UL.
8 мая был с утра и до обеда. Уровень воды за неделю немного упал и вода стала чуть прозрачнее, уже начала подниматься трава со дна. Прошёлся по тем же точкам, что и 29 апреля, но поклёвок не было, только три мелких окуня соблазнились на воблер. Позже на перекате были поклёвка мелкого голавля сначала на колебалку, а потом на воблер, но оба раза рыба не засеклась. Только уже под конец, ближе к полдню, на мелководном перекате была результативная поклёвка на Lucky John Haira Tiny Shallow. Спиннинг обловил, но размер не радует. :facepalm:

ЗображенняЗображення

9 мая был после обеда и до вечера, ездил уже в другой район ниже по течению. Перепробовал всё, отмотал пешком километров 15, но в результате одна единственная поклёвка на колебалку Даига Quest. :nez-nayu: То ли переменчивая погода так на клёв повлияла, то ли голавль покрупнее на нерест пошёл.
Всё отпущено.
ЗображенняЗображення
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

13 мая вечером после работы ездил на Горынь, был с 17-30 до 20.
Сильный порывистый ветер вдоль речки очень мешал, но если ставить приманки потяжелее, то можно было приспособиться.
Сначала на воблер Jackall Chubby SSR, а потом на колебалку Daiwa Crusader 4 г поймал два "огромных" трофея, наверное, на Горыни на спиннинг таких голавлей ещё не ловил. :-)

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
Переехал на другую точку и там на копию Smith Camion от Kosadaka поклевка нормального голавля. Взвесил на берегу - ровно 600 г. Переехал на ещё один перекат, но больше поклёвок не было.
Всё отпущено.
ЗображенняЗображення
Grossetest
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 2
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: м. Вараш
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Grossetest »

Нарешті по-справжньому відкрив літній сезон.
Не зовсім Горінь, але її стариці.

Вирішили приїхати не дуже пізно, тому були десь о шостій годині біля води.
На одній, зарибленій (зі слів місцевих) коропом, стариці вже було багато рибалок, але по їх спокійній поведінці стало зрозуміло, що кльову сьогодні нема.

Поки збираємо спіни, налітає мошка та комарі – риболовля обіцяє бути кривавою. Я користуюсь репеллентом, а товариш Слава повинен спілкуватись з бджолами, тому надягає накомарник та рукавички.

Ще одна стариця, має форму підкови, глибини 2-4 метри, шириною до 25 метрів. Ловимо спінінгами хижака.

Поки немає клювань, тестую нове придбання: Favorite Variant 1.98 м 7-28 гр.
Кидати на відстань більше 25 м (звісно вимірював відстань на «глаз») 5гр+сіліконка -комфортно. Пробував кидати 3 грама – майже неможливо. Чутливість поки складно оцінити, адже дно м’яке. Потім попали на гравій на дні (або піщані «бархани»), то зразу же відчув аномалію. Дотики трави відчуваються, слабкі «тички» окунців також можливо відчути.

Біля «пляжу», де глибина з 4-х метрів переходить у мілину, заробляємо по клюванню мілкого окунця. Вже стає трошки веселіше, навіть «кровососі» вже не так дошкуляють.
Ще пару кидків, щось притримає приманку і відчуваю вагу на тому кінці спінінга. Нетривала боротьба і щупачок на 700 гр вже на березі. Ще одна щучка в цьому сезоні. Знову спрацював улюблений сілікон Ax Craw 2''– але я його називаю краб.
Зображення
Товариш також кидає краба, але в значно більшому розмірі, якщо не помиляюсь, то - 3,8''.
Знову змінюємо місце – під берегом корчі и глибина більше 2 м. В мене знову пару окунців, а товаришу відривають клешню. Плануємо перейти далі, але я роблю ще кілка кидків трохи з іншого кута.
Провожу класичну «ступеньку» і щось різко, але без удару зупиняє приманку и шнур починає йти різко у корчі, фрикціон здає шур. Затягую «гальма», все одно спін 28 гр і майже не гнеться. В азарті забуваю зробити підсічку («риба» потім зіскочив з гачка на березі). Вдається зупинити рибу, вона різко кидається у мій берег, кручу котушку і тут з’являється спина ОКУНЯ. Спочатку думаю взяти його рукою, але є можливість впасти в воду, тому радію, що ходжу не з УЛайтом, і викидаю окуня на берег, де він і відчепився.
Підходить Слава, робить декілька фото, робить декілька відео для свого каналу – обіцяє викласти процес зважування. Шкодує, що не зняв процес виважування. ОКУНЬ заважив 850 гр.
Зображення
Зображення
Коли страсті заспокоїлись, пробую ще раз обловити ямку різними приманками, навіть хробаків закидав своїх неулюблених, але нічого не клюнуло.
Йдемо зі Славою далі і виходимо на мисок – попереду ямка до 4 м, а під берегом трава десь на двох метрах починається. Приманку не міняю, поки роблю декілька кидків, чую, що Слава за кущами щось талапає. Переходжу до нього і бачу також ОКУНЯ. Спочатку Слава скромно оцінив його у півкіло, але ваги показали 830 гр. Знову фото/відео. Настрій відмінний.
Зображення
https://imgur.com/k3QHpVO
Більше клювань не має, пересуваємось по березі (тобто, по «узкой полосе взаимодействия между сушей и водоемом») На березі (не на дереві, а на «узкой полосе») ростуть кущі – ареал проживання комарів, які починають все активніше лізти в очі та під окуляри – тому вирішуємо ще трохи походити по іншій старіці.

На зарибленій стариці ми нічого не вполювали, тому на цьому звіт треба закінчувати.
Рибалка вдалася.
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Сегодня 20 мая ездил вечером после работы на речку, ловил с 15-45 до 17-45.
По сравнению с предыдущими выездами вода ещё посветлела и уровень упал, трава на перекатах уже поднялась до самой поверхности. Проверил ближние точки, перепробовал разные воблеры - ничего. Наконец поклёвка на Flagman Little Fat SSR (реплика Lucky Craft Shallow Cra-Pea), но размер совсем смешной.
ЗображенняЗображення

Перебирал приманки, пока не поставил воблер покрупнее -Jackall Cherry 1-Footer, и на первом же забросе поклёвка, голавль вроде и не очень крупный, но очень шустрый. Завел за торчащую под обрывистым берегом корягу, и минут 5 пришлось его доставать, потихоньку давая слабину, чтобы он оттуда выплыл. Взвесил на берегу - всего 320 г, а доставил мне столько проблем...
ЗображенняЗображення

Ещё немного поэкспериментировал с приманками, но поклёвок больше не было, да и свободное время, выделенное на рыбалку, подходило к концу.
Рыба отпущена.
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

Ловили на фидер и поплавок (фидер 0, поплавок задолбался ловить верховодку) до 16.30... Коллега заныл что не клюет и уже собирались домой. Пока он понес свои вещи к машине, размотал по быстрому спиннинг и успел, до того как он вернулся к реке, сделать 7 бросков. :-) На 5м броске(рывок, подмотка, пауза 1с) взял на границе течения и обратки :smilefish: Воблер Flagman Fiskar 72SP в цвете A40.
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

Вчера был на рыбалке, 25км от города вверх по течению. с 8.00 до 18.00. Обошел берег. Утром на первом забросе была поклевка щуки (по ощущениям околокило) Сход. Виноват сам, забыл катушку поставить на тормоз, и как результат не засек нормально. :-) :facepalm: И в 12 примерно окунь пытался взять вертушку. Удары есть, а после подсечки результата нет. То ли окунь очень мелкий, то ли очень умный)) В остальных местах глухо. Причем если ранним утром еще было заметно хоть какая то активность хищника, то с хорошим солнцем все ушло не нет. Бродя по берегу пару раз замечал щуку которая греется в траве на меляке на солнце. Не активна. Буду ждать ухудшения погоды.
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

26.09
12.00 - 15.00
выше по течению от города.
Воблеры и железо.

Не мог никак толком разловить это болото, хотя был раз наверно 5 в этом году. За все время было только два схода щук околокило (0.900-1.100). В этот раз пришел в надежде все же доловить. На втором забросе "зацеп", подсечка, всплески, фрикцион начал подпевать... пока игрался - завела в камыши и там замоталась вокруг :facepalm: . Думал уже обрывать шнур, но покрутил подергал и выпутал. еще пару секунд раздумий куда ее вытягивать, так как подсак не брал... и она на берегу)
ЗображенняЗображення

Вторая попалась где-то через час.
ЗображенняЗображення

за все время было около 10 щуренышей от 0.200 до 0.800. Все утоплены.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення

С ямы выдрал неожиданно еще и окунька.
ЗображенняЗображення

Перешел на реку. прошелся метров 500. ни единого удара. вернулся на болото. За 20минут еще пару мелких дополкилошных шнурков и 2 окуня.
Итого. 1.780 + 1.510 + 3 окунька.
ЗображенняЗображення


27.09.
09.00 - 13.00
от шлюза и 1км в сторону Хотыня(по стороне Меткова)
3 невнятных удара мелкого окуня возле шлюза. В остальном 0. Пробывал ловить на все.
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Рома »

Ця осінь, яка у мене зазвичай проходить під знаком "окуня", такою не була. Всі окуневі напрацьовані місця вперто мовчали. В принципі, мовчали окуні, а невеликі щучки по 500-700 грам, влітали доволі часто..... І от минулої неділі (09.12.) вирішив востаннє, судячи із прогнозу погоди, навідатися на річку. Погода була чудовою, але ловлю обмежувала крига, яка закривала деякі перспективні точки біля берега. Проте свою рибу, хоч і небагато, я знайшов і порцію позитивних емоцій отримав :smilefish: . Приманка Ларва 2", груз 4 грами. Успіхів всім :prapor: .
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
Зображення Romanmix2002
Аватар користувача
xxOZ
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 181
З нами з: 24 травня 2013, 23:10
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення xxOZ »

Стариця. 7 березня. 11.00 - 17.00

Перший день коли всюди відкрита вода. Вирішили поїхати з другом на одну з стариць Горині і подраконити окунців. Прогноз показував, що буде хороша сонячна погода і +7. Щасс! :-)
Холод, вітрюганище, час від часу з поривами коли вже вітер намагався самого скинути в воду)) Що вже казати про те що друг ловив на лайт, а я взагалі УЛ палкою кидав, частенько проти вітру :-)
Клювало лише на залізо, і причому взагалі тільки на одну модель. Все інше - нів"яку і залишилось без уваги полосатих. З чим це повязано - хтозна)
Десь в 12 клюнув перший.
ЗображенняЗображення

потім в 13.30 друг витягнув тіко отакого(його улов за весь день) 300г окунця.

ЗображенняЗображення

Причому то був дуплет, бо одночасно з ним і я витягнув вагою в 220г :)

Пройшлися вздовж берега, де ще клюнув один, потім зайшли на невеличку заплаву де на мілині в пів метра в 4 вечора витягнув ще три.
В мене ж загалом вийшов різнобій в кількості 6 штук - від 60 до 220г.

ЗображенняЗображення

Та й таке... початок весни :)
katran_p
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 2
З нами з: 19 червня 2014, 11:14
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення katran_p »

Пройшовся по річці від дамби в Воскодавах приблизно кілометр, так як приїхав в три ночі, взяв тільки копито і фонарик :). По воді стелився сильний туман, тож розглядіти інший берег було неможливо, кілька приманок улетіло в нічну безодню. Після четвертої було три удари, один реалізований кілошним головнем. А на світанку ще вцепився щупачок, і був відправлений підростати. Рівень води впав на два метра (останній раз був місяць тому) і лівий берег це болото шириною п`ять метрів. Біля самої дамби сиділо кілька фідеристів, а на самій дамбі місцевий мочив паука, та риби видно не було.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot] і 5 гостей