Спінінг. Який кращий?Поради.

палки, катушки, жилка, шнури....
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Re: Спінінг. Який кращий?Поради.

Непрочитане повідомлення AnMyk »

Рибачок писав:-Дальність закидання залежить:
найбільше від діаметра лєски (шнура), строю спіна, довжини спіна; - абсолютно вірно і абсолютно марно по відношенню до конкретного спінінга. Ні тест, ні довжину поміняти вже неможливо (якщо не ламати, звичайно :-) ), а діаметр лєски 0,15-0,17 для даної палки самий оптимальний.
-найменше від намотки до бортіка шпулі, діаметра шпулі, величини першого кільця... - а оце залишається єдиним, з чим можна погратися. Звичайно, для джиги 5-7 грам це не має ніякого значення, а от для воблера 2-3 грама чи вертушки-нульовки правильна намотка на шпулі і вхідне кільце більшого діаметра дасть лишніх 2-3 метри , що в даному випадку досить суттєво.
Найголовніше не кидатись в крайності :) - цілком згоден :)

-Как меняли кольцо (сам? на какое? сколько стоит?) - міняв сам, в якості нитки використовував прошку 0,15 , лакував звичайною епоксидкою. Кільце дуже дороге не варто ставити, треба шукати легеньке і на високій ніжці. Технологію можеш подивитися тут - http://torrents.net.ua/forum/viewtopic.php?t=312012" onclick="window.open(this.href);return false;. 4 серії, дуже пізнавально. Але не торопись мотати, якщо не маєш досвіду, то зробиш лише гірше.
Про довжину і строй я писав до того що не дуже, мабуть, правильно від порівняно короткого (2,05м) спіна з "швидким" чи навіть "дуже швидким" строєм вимагати щоб він був і кидучим.
Не розумію чому лєска 0,15-0,17 оптимальна, особливо якщо треба подалі кидати воблери 2-3г або нульовки вертушки, я б поставив 0,12-0,14.
Напишіть на скільки у Вас далі почав кидати спін після заміни кільця.
В уже згадуваному Loomis 842 дійсно мале вхідне кільце. Читав, що дехто міняв його на більше, правда, очікуваного приросту забросу помічено не було. Тож буде цікавий Ваш досвід.
Рибачок
Перехожий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Рибачок »

AnMyk писав:
Рибачок писав:-Дальність закидання залежить:
найбільше від діаметра лєски (шнура), строю спіна, довжини спіна; - абсолютно вірно і абсолютно марно по відношенню до конкретного спінінга. Ні тест, ні довжину поміняти вже неможливо (якщо не ламати, звичайно :-) ), а діаметр лєски 0,15-0,17 для даної палки самий оптимальний.
-найменше від намотки до бортіка шпулі, діаметра шпулі, величини першого кільця... - а оце залишається єдиним, з чим можна погратися. Звичайно, для джиги 5-7 грам це не має ніякого значення, а от для воблера 2-3 грама чи вертушки-нульовки правильна намотка на шпулі і вхідне кільце більшого діаметра дасть лишніх 2-3 метри , що в даному випадку досить суттєво.
Найголовніше не кидатись в крайності :) - цілком згоден :)

-Как меняли кольцо (сам? на какое? сколько стоит?) - міняв сам, в якості нитки використовував прошку 0,15 , лакував звичайною епоксидкою. Кільце дуже дороге не варто ставити, треба шукати легеньке і на високій ніжці. Технологію можеш подивитися тут - http://torrents.net.ua/forum/viewtopic.php?t=312012" onclick="window.open(this.href);return false;. 4 серії, дуже пізнавально. Але не торопись мотати, якщо не маєш досвіду, то зробиш лише гірше.
Про довжину і строй я писав до того що не дуже, мабуть, правильно від порівняно короткого (2,05м) спіна з "швидким" чи навіть "дуже швидким" строєм вимагати щоб він був і кидучим.
Не розумію чому лєска 0,15-0,17 оптимальна, особливо якщо треба подалі кидати воблери 2-3г або нульовки вертушки, я б поставив 0,12-0,14.
Напишіть на скільки у Вас далі почав кидати спін після заміни кільця.
В уже згадуваному Loomis 842 дійсно мале вхідне кільце. Читав, що дехто міняв його на більше, правда, очікуваного приросту забросу помічено не було. Тож буде цікавий Ваш досвід.
Заброс виріс лише на дуже легких і об"ємних приманках, типу страйк про мідж, чи бебі про. Суб"єктивно - метри на 2-3, що в даному випадку немало , бо кидав десь метрів на 10, а став 12-13. На більш важких приманках виграшу майже не видно, бо в момент вильоту вони мають більшу кінетичну енергію, за рахунок чого спіраль з лєски випрямляється більше і менше треться об кільце. А вхідна 20 - це стандарт для ультралайту. Суджу це з рекомендацій родбілдерів. Діаметр лєски 0,12-0,15 вважатю оптимальним з точки зору "міцність на розрив - дальність забросу" . З нею і летить не погано, і втрат приманок менше, ніж наприклад з 0,12, від якої я відказався. Хоча, оптимальним тут був би напевно шнур 0,1-0,12 , але для нього треба катушку більш високого класу. Отакі мої міркування...
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Спінінг. Який кращий?Поради. може тему треба переназвати по другому?
Сподіваюся надалі будемо обговорювати спінінгові бланки :)
Тему про дальність закиду створив : http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... =35&t=1352" onclick="window.open(this.href);return false;
Не учи рыбу плавать!
bag25
Дослідник
Телефон: 0504438557
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення bag25 »

Доброго дня. Ось підбитраю собі спін в районі 300грн. Що хто порадить. Основний акцент спіна на окуня.
CORMORAN Carb-O-Star X Jig-Spinnrute 2.4 m
http://profishing.com.ua/udilischa/spin ... 2.4-m.html

Параметры категории: Удилища
Длина см 240
Трансп см 125
Вес гр 165
Кол-во колец 9
Кол-во секций 2
Тест min 3
Тест max 15

Salmo ELITE JIG MASTER 220
http://profishing.com.ua/udilischa/spin ... r-220.html

Параметры категории: Удилища
Длина см 220
Трансп см 115
Вес гр 112
Кол-во колец
Кол-во секций 2
Тест min 2
Тест max 12
Востаннє редагувалось 07 липня 2010, 18:00 користувачем bag25, всього редагувалось 2 разів.
bag25
Дослідник
Телефон: 0504438557
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення bag25 »

Ще одне питання. Що таке строй удилища (швидкий, не дуже...) :smu:sche_nie: :smu:sche_nie: :smu:sche_nie:
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

bag25 писав:Ще одне питання. Що таке строй удилища (швидкий, не дуже...) :smu:sche_nie: :smu:sche_nie: :smu:sche_nie:
http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... 606#p15606

Раджу читати тему не з кінця :hi_hi_hi: .
Не учи рыбу плавать!
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AnMyk »

Довго думав писати чи не писати :du_ma_et: по тій причині чи буде ця інформація для когось корисною або хоча б цікавою. Пишу, тому що видалити завжди не пізно :) Тим більше що мова піде про такі розрекламовані спіни як Dynamik II twitch special, конкретніше - DY-76LF і DY-76MF. Але про все по порядку.
В минулу п'ятницю був в Києві по роботі, повертаючись додому вирішив заїхати в один з риболовних магазинів про який мені розказував колега. Магазин так нічого, асортимент непоганий - прикупив три воблери, які давно думав десь найти, хоча ціни в загальному дещо більші ніж в наших рівненських магазинах. Вже збирався іти і тут помітив спіни від NorStream. Виявилось що є і ті, які мене цікавлять. Перший з них (LF) мене більше цікавив для порівняння - даний діапазон в мене закритий. А от другий (MF) цікавив як можливий варіант. Взагалі, в мене цей діапазон теж перекритий, навіть більше,і з практичної точки зору також все задовільняє, але деколи виникає відчуття що для більшого комфорту було б непогано мати проміжний варіант - ідеальний, як на мене, це двохчастний Авід чи Прем'єр довжиною 2,13м з тестом 7-21г, але на жаль таких не існує.
Отож беру спочатку MF, заявлений тест по приманках в якого 5-25г з поправкою що це по проводці а не по закиду. Пробую потрусити, відчуття - кілок повністю. Другими словами, щоб добитись від спіна хоч якоїсь "живості" їм треба махати з неслабим зусиллям. Якщо оцінювати його тест як для звичайного спіна я б сказав що нижній десь в межах 10-15г, верхній - 35-40г. Кидати та і твічити воби 5-7г таким дрином, думаю, буде не дуже. А от теж саме для 20-25г буде навіть дуже, але робити це тривалий час при такій довжині спіна - тяжко. Думаю, що спін з таким реальним верхнім тестом по твічу повинен бути на сантиметрів 15 а то і всі 30 коротшим.
А от LF з заявленим тестом 3-15г хоч і цікавив мене менше, проте враження залишив кращі. Він на потрях реагує, хоч і здається суттєво жорсткішим чим, наприклад, Авід з майже такими параметрами. Приманкою в 3г його, звичайно, навряд чи загрузиш, а от 6-7г, мабуть, вже буде нормально. Верхніх 15г також сумніву не викликали. Довжина, вважаю, оптимальна для такого тесту.
Розумію, що проба на потрях не є істина, тестувати потрібно на воді, тому прошу не судити суворо :)
Shamik
Дослідник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Shamik »

Добрий вечір шановні друзі! Я нещодавно став власником спіну Ryobi Red Coral classic Elite довжина 240 см, тест 3-14 , пару раз тестував його на БК, як на мене нормальний, що скажете ви по даній палці?
Samuraj
Козак
Телефон: 321123
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Samuraj »

На свои деньги отличный спин. :co_ol: Ловил им 2 сезона. Брал под головля( Иква, Горынь). Микрушничать им вряд ли получится, а вот кренки, всякие там пузатики, вертушки, колебло, самое то. При случае и джигануть можна, в пределах теста, перегружать не стоит, чуйка грам от 5, хотя это индивидуально. Щука, голавль до 2кг на течении без особых проблем.
Shamik
Дослідник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Shamik »

Щиро дякую! В ці вихідні обловив на Панталії, гарна палочка, задоволений! :co_ol:
Hanter
Перехожий
Телефон: 063-565-27-70
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Hanter »

Столкнулся с проблемой. Друг просит помочь подобрать спин под твич., причем 90% рыбалка с берега. В районе до 1000грн. Ростом 2.20 - 2.30м
Samuraj
Козак
Телефон: 321123
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Samuraj »

Твич для самого тема новая, но кое-какие выводы сделал. 2.2-2.3м - много, неудобно смыкать даже с берега, неговоря про лодку :-) 1.8-2.1м - самое то, а чтобы люди посоветовали конкретней, укажите вес приманок.
Rostislavovich
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Rostislavovich »

http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... =31&t=1420. Мені здається ця палочка буде в самий раз для смикінга.
Hanter
Перехожий
Телефон: 063-565-27-70
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Hanter »

Так вот, почему столкнулся с проблемой? Сам твичу Ультрой (2-11) ростом 2,10 и Бассом Екстримом (1/8-1/2) 1,98. Давал человеку потестировать. Говорит что для берега коротковатые. Приманки в основном минохи 8-10см и 6-12гр. Начали дискутировать по поводу длины, и я начал уже сомневатся в своих. По этому и обратился на форум. Реально палочка для берегового твича, имеет свои особенности? Кто что об этом думает...
Rostislavovich
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Rostislavovich »

Та майбуть це вже потрібний індивідуальний підхід. Одному короткувата а іншому за довга. Мій знайомий то він бере палочку , ловить нею декілька рибалок і говорить що не така. Те і інше не підходить, треба міняти кільця ітд. Купує іншу і все повторюється. А інший товариш весь минулий рік прорибалив флагманом сенсором(в цьому році позбувся :bra_vo: ) ловив сильно :co_ol: і був довольний.

Як на мене, то різниці між береговим та човниковим твічом, немає . В любому випадку потрібна коротенька палка.
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість