Дамба Блумгоф в Південно-Африканській республіці

Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Дамба Блумгоф в Південно-Африканській республіці

Непрочитане повідомлення stal1n »

Опишу тут одне місце на тому краю світу, де мені довелось побувати на чемпіонаті світу зі спортивної ловлі коропа в 2019 році.
Зображення
Площа водойми: 22300 гектар
Характер дна: дно піщане й тверде.
Глибина: середня глибина по водоймі становить метр-півтора і в сухи сезон може пересихати. Глибина русла північної річки складає до п'яти метрів, а тієї що тече з південної сторони водосховище до семи метрів. Також є окремі ями в цих річка, де глибина становить десять і більше метрів.
Рослинність водойми: коли водойма пересихає, то відразу починають рости дрібні кущі. Потім за їхні залишки заплутуються стансті. Береги чисті від рослин.
Риба: короп (так! самий простий короп, як і в Омеляні), сом, жовта риба.
Рекомендовані наживки: кукурудза та бойли.
Умови риболовлі: є вільний доступ біля дамби. За окрему плату (орієнтовно 1.5 бакса в день або 75 міцевих рандів за чотири дні) можна ловити на приватних територіях. Велика площа водосховища відноситься до природних парків Bloemhof Dam Nature Reserve та Sandveld Nateru Reserve і доступу туди взагалі немає, лише під час змагань.
Джерела в Інтернеті, де можна почитати про дану водойму: http://www.carpfishingsouthafrica.co.za ... of-dam.php
Зображення

Загальна інформація про водойму:
Дамба Блумгоф - це гребля в Південній Африці, побудована впродовж 1960-х років. Утворене водосховище розташоване у місці злиття річки Ваал і річки Вет, на кордоні між Північно-Західною провінцією та Вільним Штатом — це все райони ПАР. Стіна греблі має загальну довжиною 4270 метрів, площа поверхні води 223 квадратні кілометри, об'єм 1 269 000 000 кубічних метрів. Стіни дамби мають висоту 33 метри.

Саме водосховище доволі мілке, і тому потребує великої площі, для зберігання води і вироблення електроенергії. Під час холодних місяців "Жовта Риба" (Yellow Fish) зустрічається в достатку біля дамби і її ловлять у великих кількостях всі охочі рибалки. У сезон дощів вода темніє і однозначно має вплив на риболовлю.

Основним кормом для використання в Блумгофській дамбі є кукурудза (місцеві її називають Маїз). Риби тут надзвичайно багато, тому рекомендують виймати вудки з води з кукурудзою, якщо ви хочете перекусити чи випити щось, в іншому разі у вас просто не буде на це часу :)
Попапи та бойли використовують приблизно в розмірах від 10мм до 14мм.

Кращі риболовецькі місця знаходяться близько від мосту, але більша риба звісно тримається далі, в руслах річок.
Риби тут дійсно багато і вона голодно. Ось, наприклад за період змагань було виловлено більше шістнадцяти тон коропа :smilefish:
Зображення
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Відповісти

Повернутись до “Водойми поза межами України”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість