Прилбичі

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
slavikrovno
Абориген
Абориген
Повідомлень: 146
З нами з: 30 червня 2013, 00:16
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення slavikrovno »

Тим часом десь на Львівщині...
Вітька дубасить карасів-велетнів.
Зображення
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Карасине ельдорадо. Звіт з рибалки Прилбичі,26-28.04.2015

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Шевчук Віктор, Шевчук Сергій.
Погода: температура +24, вітер переважно південний і південно-західний 2-5 м/с, тиск 728 мм. рт. ст.. Небо було або зовсім чисте, або зрідка пропливали білі хмаринки.
Рівень води: норма.
Час ловлі: ловив з неділі по вівторок, переважно зранку і геть ввечері. Вночі зовсім не ловив, а в день не клювало.
Місце: п'яте поле(західна частина ставу), геть аж за риболовними секторами в корчах, метрів за 200 від малої дамби.
Вартість рибалки: ми були на чергуванні: пильнували цю частину ставка від браконьєрів, тому грошей за риболовлю не платили.
Зловлено: 50 карасів загальною вагою 27 кілограм. Також було кілька карпиків до кілошки, які відразу ж випускалися. І один гарний линок.
Наживка: опариш.
Прикормка: сипуха profi полуниця карп-карась, стік-мікс печінка трофей, панірувальні сухарі, смажена мелена конопля, суміш для пва пакетів полуниця rocket baits, пелетс полуниця rocket baits, мелена суха кукурудза, бустер біо-імпульс tandem baits, бустер краб-банан tandem baits, сипуха профі оригінал. Сергій використовував прикормку "Megamix срібний карась".
Снасті: фідер з оснасткою патерностер або тяжкий фідер з оснасткою method.

Як і минулого так і позаминулого року я приїхав сюди з хлопцями з карпового клубу на чергування. Про саме чергування і наші пригоди можу розказати багато що, але то був би оффтоп, тому цей допис буде суто про рибалку. Якщо стільки інформації читати влом, то відразу прокручуйте сторінку вниз до слова "Висновки".

День перший

Приїхали ми на місце і почали облаштовувати табір на три дні вперед. Я відразу навмання закинув у воду фідер з грузиком і з мотилем+опришем на гачку. Поки ми ставили намет і розбирали речі відбулась покльовка і красень карасень змусив мочити садка. Ура!
Зображення
Перша рибка!

Я проміряв грузиком дно і виявив чи то коряги чи то затоплені кущі на відстані 50 метрів від берегу. То ж вирішив ловити рибу на 40 метрах, щоб було ще трохи запасу зупиняти карпів :)
Чесно признаюсь, спочатку я закидував відразу пару фідерів, щоб дізнатись де стоїть риба, але коли карась "пішов", то ловив лише одним. Тим більше, що процес виважування кожної риби займав трохи забагато часу і потрібно було бути дуже уважним, бо риба дуже файна і сильна. Спочатку я ставив повідок 0.14, потім перейшов на 0.12. Пробував застосовувати фідер-гам, але на таку оснастку чомусь покльовок взагалі не було. Тому вся надія була на фрикціон котушки, гнучкість вудки і спокійні нерви :)

Зображення
Дуплет з двох карасів відразу

Карасі гарно клювали десь до першої дня, потім все рідше поки кльов зовсім не припинився. Тому я відклав в сторону фідер і почав експерементувати з методом на тяжкому фідері. Прикормка рибно-м'ясна, нажива пелетс. І що цікаво, карасі клювали! Звісно я більше розраховував злапати карпа цією снастю, але й лаптів теж було тягати добре.

Зображення
Метод

Мій друг Вітя тим часом поклав кілька прикормочних шарів в якусь там точку в 115 метрах від берегу і поклав туди бойли. Оскільки майже весь час, що ми перебували на водоймі він особливо і не ловив. Та й не мав на меті ловити. Так, закинув "на дурачка", і замість рибалки займався чергуванням, кухнею, їсти варив, прибирав.
У нього була лише одна покльовка, але риба завела в корчі в 50 метрах від берегу і там все заплутала й порвала. До речі, я теж пробував спіймати рибу з дальньої дистанції, але теж обірвав методну снасть. Більше не випендрювався і ловив лише перед тими затопленими кущами.
Зображення
Датч працював!

Ввечері перейшов на фідер, але риба не брала. Лише постійно черкала жилку і потягувала квівертіп. Я збільшив довжину повідка з 30 до 50 сантиметрів. Потім змінив гачок з №14 на №16. І почав ловити! Аж самому було дивно, що це вдалось.
Цікава деталь, поряд зі мною рибалив і Сергій, у нього кльов був значно гіршим. Можливо причина в прикормці, він використовував "Megamix срібний карась". Можливо винувата його грубувата фідерна снасть чи гірші гачки, не знаю. Але коли не клювало в мене я все-одно перезакидав годівничку і пробував всіляки пшикавки на опришах, підсажував мотиля, навіть замінював на хробака. Коротше, я постійно пробував щось змінити і тримати темп.

Окремо два слова про прикормку. Як я вже написав вище, вона складалсь з багатьох компонентів. Насправді вона у мене була заготовлена в сухому вигляді ще рік тому, ось з цієї рибалки. Весь цей час я дивився на трьохлітрову банку в тумбочці і мріяв про те, що використаю її в Прилбичах =] Суміш вийшла крупнодисперсною, випила вкрай багато води перш дійшла до кондиції, я її зволожував раз 5. Взяв з собою 3 кг, використав за три дні півтора
Зображення
Прикормка

Цього дня я спіймав найбільшого карася в своєму житті. 1089 грам, радості не було меж. Виважував на повідку 0.12, екстрим ще той. До речі, під час виважування не втратив жодної риби. Лише раз риба при покльовці порвала повідок другого дня.

Зображення
Мій найбільший карась в житті

Можу точно сказати, що клювало хвилями. То інтенсивно відразу після закиду, а то провал зовсім в кльові на кілька годин.
Вночі клювали суто меленькі карпики в грам 300-600. Мені то було зовсім не цікаво, то ж я припинив ловлю. Тим більше, що всю ніч ми по черзі чергували і допомагали охороні.

День другий

Я прокинувся десь о восьмій, хлопців немає. Вони десь поїхали помагати охороні на ставку в район третього поля.

Ось цього ранку другого дня був найкращий кльов. Риба просто билась за мою наживку, клювало через 10-20 секунд після закидання. І всі карасі як на підбір, просто мрія. Я навіть перейшов на повідок 0.14(який порвався при покльовці) і потім на 0.16 — риба вже не боялась. Багато тут розписувати немає що. Закинув-витягнув. І в цей же час карасі робили мерву в корчах і під берегом — нерестились. І чим гучніше терлися, тим краще клювали.
Зображення
Весняний карась в Прилбичах

Клювало десь до години десятої-одинадцятої і все. Відрізало-припинилося. Якраз коли повернулись хлопці. А я вже мріяв то все засняти на відео, було б не гірше як в Салапіна чи Попова :) Шкода, що не встиг гарно зняти таких кльов. Пробував звісно сам, але виходило не дуже.
Вдень ми насолоджувались справжнім літом в квітні, відпочивали і готували смачну їжу. Що дивно, рибу абсолютно не цікавила наживка на фідерах, за кілька годин жоден опариш не постраждав.
Зображення
Стяг у нас на базі

Під вечір мало б щось клювати, але було глухо. Лише риба черкала ліски. Тут вже не допомагали ні зміни гачків-повідків, нічого. Тому я вирішив зробити ставку просто на метод, де товщина повідка й номер гачка значення не мають. Клювати почало лише після заходу сонця.

І ось в цей проміжок часу, коли сонце вже сховалось, але хоч щось було видно і пішла жара. Карась вішався і стягував датч мастера у воду. Навіть сталось те, про що я мріяв лише в своїх мокреньких снах : я злапав линка на Прилибичах. Линка!! Коли я готувався до цієї рибалки, то крім основної дуже складної прикормки(яка могла і не спрацювати), взяв з собою треперівську "Карп-лин-карась" з таким же атрактантом. Але та не пригодилася, все відбулось й так. Мрії збуваються.
Зображення
Мій найбільший лин в житті

Поки геть не стемніло ще клювали гігантські карасі. А як кінчики фідерів розчинились в темряві хтось знову натиснув ту кнопку "викл". Цього вечора і в Сергія був кльов. Ох, які ж тут весною карасі... Справжнє карасьове ельдорадо
Зображення
Карась

День третій

На відміну від минулої ночі карпики не клювали, взагалі нічого не брало. Я прокинувся десь о п'ятій і почав збиратись, бо треба ж було ще потрапити на роботу. Фідер мовчав десь до години восьмої, потім карась почав тертись і відбулась коротка серія покльовок.
Загалом третього дня ми вже й не ловили, а складали табір і пакували пречіп з машиною. Загальний улов мене звісно вразив, ще ніколи я стільки риби з води фідером не діставав.
Зображення
Загальний улов

Дорога додому була важкою, в машину ми сіли десь о десятій ранку, а приїхали аж майже в четвертій. Лише по селу Прилбичі ми їхали хвилин 40, там дорога в одних місцях розбита, а в інших нашарування розплавленого асфальту.
Загалом це була одна з тих рибалок, які запам'ятовуються на все життя. Для абсолютного щастя не вистачило лише якогось трофейного карпа. Ну нічого, хай ще трохи підросте до наступного разу :)

Відео рибалки:


Висновки:
  • Карась брав хвилями, важливо було не пропустити момент кльову;
  • Працювала інертна прикормка з великими часточками;
  • Найкраща наживка — опариш;
  • Карп мовчав;
  • У мене клювало, а в напарника в трьох метрах від мене - ні;
  • Риба дуже велика, гарна і сильна;
  • Нам вкрай пощастило з датою виїзду і погодою.
Цей же запис в мене на бложику зі всіма фотографіями: Карасине ельдорадо. Звіт з рибалки Прилбичі,26-28.04.2015
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Lо речі, на вихідних після моєї рибалки був фідерний марафон в Прилбичах і карась всіх кинув та не клював геть :X
http://www.active.lviv.ua/2015-online-t ... ml#p161025
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Здійснилось давно бажане: поїхав на рибалку в Прилбичі по весні. Розраховував на карасине ельдорадо, але не так склалося як бажалося. Я так і не дочекався за три дні жодної покльовки знатного Прилбичського карася.
Зображення
За те прийняв участь в справжній карповій сесії.

- Карась не клював. Ні в кого. Ні на що. Ніде;
- Холодно й вітряно, тиск вниз, вночі мороз;
- Мої компаньйони з команди Pelzer Луцьк-Рівне випробовували свої карпові годувальні програми;
- Всього було злапано два десятки коропів, в середньому вагою понад 5 кілограм, було кілька тузів й кілька десяток і одна п’ятнадцятка;
- Особисто мені вкрай не пощастило з погодою :(

Кілька фоток з рибалки:
Зображення
Це справжній шторм на водоймі при вітрі з силою 9м/с

Зображення
Різноманітні прикормки для карася, все до спини

Зображення
Фідер

Зображення
Метод

Ну а далі просто гарні рибки :)
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Про це все детальніше з усіма фотками і відео на нашому сайті: http://rivnefish.com/blog/2016/04/25/prylbychi-2/
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Непогода. Звіт з рибалки Прилбичі, 16-18.06.2017

Компаньйони: Слава Воронцов, Станіслав Белощук, Віктор та Сергій Шевчуки.

Погода: нестабільна. Вітер був сильним і кілька разів змінював свій напрям. Першого дня зранку сонечко, потім хмарно. Вночі дощ, дуже сильний часом. Наступний день холодний, без сонця, з мрякою. Іноді накапував дощ. Цілу ніч противний дощ. Третій день почався сірими хмарами, але з дев'ятої ранку вони змінились яскравим сонцем і чистим небом.

Рівень води: в нормі.

Час ловлі: ловив постійно, але вночі над вудками не сидів.

Місце: сектор номер 36, у друга Северина номер 35.

Вартість рибалки: 250 гривень за оренду сектору на добу + 50 гривень за бронювання.

Зловлено: Карпятники набомбили карпів. А от фідеристи перебивались рідкими покльовками карасів. Було ще кілька здорових червонопірок.

Наживка: поп-апи Haldorado - нуль. А стоп, брешу: вночі взяв одного коропчука кілограма на пвітора. Пелетс - нуль. А от на опариші були покльовки.

Прикормка: VDE "Carp Method Mix". На іншому методі Haldorado лимон.  На класичному фідері ловив на прикормку власного приготування з додаванням траперу giant lake.

Снасті: фідери.


Вступ

Неочікувано у Стасіка жінка з дитиною поїхали десь на відпочинок і він мав можливість "махнути на рибу". Куди ж поїхати карфішеру, щоб набратись позитивних вражень ще на рік вперед? Відповідь очевидна і це Прилбичі. Одна з найкращих водойм Україні зі спортивної ловлі коропа.

Щоб дорога була не такою дорогою, я вирішив шукати ще третього хворого на голову. Але так склалось, що на цю авантюру погодився ще й Вітя Шевчук. Він же взяв з собою свого брата. Так як компанія вже ніяк не влазила в одне авто, то вирішили їхати двома. Я від початкового свого плану не відмовився і запропонував їхати ще одному чоловіку - Славіку. Це була його давня мрія порибалити в Прилбичах.

Готуватись до виїзду почали ще за два тижні. І то готувались так дотошно, що я вже іноді думав, що взагалі нікуди не поїдемо. Дні минали довго, час тягнувся вічно. Але ось він, світанок п'ятниці. І ми рушаємо на Прилбичі!

Зображення


День перший

Виїзд о четвертій (Віктор проспав, тому насправді о чевертій тридцять) і вже о восьмій ми реєструємось на охороні. Приїхали на крайні сектори, а там зайнято. Чоловік без жодних претензій відразу звільнив нам місце і по ходу вийнявши з води два карасі (КАРАСІ, ну такі знаєте Прилбичські). В цей момент я даремно зрадів, що є кльов і я поб'ю всі свої власні рекорди. 

О десятій вже вудки у воді. Ставку роблю на 8 мм попапи від Хальдорадо. Вся прикормочна моя програма побудована на використанні солодких ароматів: на одній точці дорогий шоколадно-бісквітний метод мікс VDE і на інший цитрусових з коноплею та дрібним пелетсом. Щоб довго не розписувати: обидві палки стояли дубом незважаючи на часті перезакиди та зміни насадки. Не допомогло навіть дуже точне загодовування з човна. І така ситуація була у всіх трьох фідеристів. Чого не скажеш про наших карпятників.

У них на руках цього виїзду був повний карт-бланш. Нам дозволили користуватись човном у світлу пору доби для підгодовування та завезення оснасток. Тож Стас з Віктором цим скористались сповна. Перший ловив з-під корчів (які він називав "штрупаки") десь на відстані в 130-140 метрів, а другий просто завозив далеко снасті прямо перед своїм сектором на чисту воду, але дуже точно стимулював апетити в риби якимись своїми хитрими заманухами. Коротше, клювання не заставили себе довго чекати.

Зображення

У цих двох діячів клювало так добре, що вони навіть перестали вести облік риби.

На вечір доволі сильно похолодало і зібралося на дощ ще сильніше, ніж збиралося вдень. У мене десь в районі першої ночі якийсь "тузік" клюнув на тяжкий фідер і заплутав ще один мій фідер. Дуже заплутав, і то за секунди часу, адже я відразу зреагував на писк сигналізатора і вибіг з спальника. Довелось просто обрізати одну з снастей. Тепер треба купувати знову якісну моноліску на методну ловлю медіум фідером... Проклявши того півтора кілограмового нічного лускатого гостя я звалив спати. Інколи прокидався, але не від сигналізатора, а від тяжкого дощу, що барабанив по нашому намету.

Вітя вночі холоднокровно взяв пару риб, і були також 8+. У Стаса теж щось там клювало.

 
День другий

Ранок був бє. Холодна противна погодка з мерзенним дрібним дощиком-туманом.

Зображення

Це був день моїх експериментів і пошуків риби на різних дистанціях. Що я лише не видумував, але результати були невтішними... Я отримав кілька клювань, але в більшості випадків відривало повідка (спочатку 0.16, а потім і 0.20). Вдалось затримати на точці якусь зграйку дрібних, до кілограма, дзеркальних  венгерських коропчиків. Але це не те, за чим я приїхав сюди.

А от у Сергія справи були трохи кращими. Йому чи то пощастило з місцем, чи то краще працювала його прикормка з різноманітними рибними запахами, але факт був на лице: у нього зрідка клювали карасі. Він втратив багато риби відразу після клювання, теж рвались повідки.

Слава в цей день взагалі нічого не спіймав. На вечір завіз оснастки світ за очі і гарненько прикормив. Це принесело йому найбільшого (поки що) коропа в його житті. Саме цікаво те, що виважував та підсачував він його сам, вночі, посеред ночі та ще й в дощ. Радості та заряду адреналіну він отримав сповна.

А от Стас з Віторем відривались в цей день як могли. Наловились і намахались веслами. Стас ввечері навіть їсти нічого не міг, заснув мало не за столом. Бідняжечка.

Зображення 

Вибрана ними тактика спрацювала і принесла гарні плоди. От лише у нього було дуже крепке місце і реалізував він десь 30% своїх клювань. Дуже багато сходів і мертвих зачепів. Стасіку доводилось і у воду по шию лазити і на човні зайвий раз в дуже вітряну погоду виходити на воду. Ну, але загальний результат був того мабуть вартий. Він протащівся по повній.

Зображення


День третій

Підйом на початку п'ятої і повний перехід медіум фідером на "класику": патерностер з годівницею кулею і опариші на довгому повідку. Дистанція ловлі 55 метрів. Карасі почали брати, але поклювали буквально півтори годинки. Також було кілька обривів більшої риби.

Славік поставив повідець 0.1 і замішав чергову прикормку. Йому вдалось підібрати ключик і до своєї риби. В останній день він таки половив карасів. Справжніх Прилбичських карасів розміром 600-800 грам. Я був мабуть ще більш радий за нього, ніж він сам.

Зображення

Карпятники теж ще трохи половили своїх монстрів. То ж в загальному всі були задоволені виїздом. Хтось більше, хтось менше. Але ж вага чи кількість тої риби це показник, що стоїть не на першому місці від вражень від риболовлі, чи не так? 

Трішки атмосферного відео з цієї риболовлі:

https://www.youtube.com/watch?v=9qux6Jj-0M4

Гарна компанія, спартанська погода, чудово налаштована логістика з повноцінним харчуванням і піднесений настрій від живого спілкування з природою так далеко від дому. Що це потрібно чоловіку для щастя?

Деякі висновки

- на метод не клювало зовсім

- кльов карася був лише з відстані не менше як 55 метрів;

- пікер простояв дубом всі три дні зі найрізноманітнішими насадками;

- коропа ловили застосовуючи прикормочні програми на основі рибних запахів, раків, крабів, халібутів і тп.;

- чомусь попадалось доволі багато дрібних дзеркальних коропчуків, мабуть їх запустили сюди у великій кількості;

- з погодою не пощастило, літа зовсім не було :)

Цей же запис на моєму вебсайті зі всіма фотографіями: Непогода. Звіт з рибалки Прилбичі, 16-18.06.2017
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Слава Воронцов, Діма Сафонік, Саня Мельничук.

Погода: вітер крутило, але першого дня переважав південно-західний(на дамбу), а другого дня вітер став західним. Перший день погода постійно змінювалась, то несамовита спека, то короткочасний дощ. Першої ночі була несамовита гроза з божевільним вітром, а другої ночі просто капав дощик. В день від'їзду було ясно і штиль.

Рівень води: норма.

Час ловлі: ловив постійно, але вночі над вудками не сидів.

Місце: сектор номер тридцять. Це відразу за непролазними кущами на південно-західній частині ставу

Вартість рибалки: 250 гривень за добу.

Зловлено: десяток каоропів, три карасі, одна здорова червонопірка. Побив свій особистий рекорд трофеєм лускатого коропа на 11 кілограм.

Наживка: поп-апи Haldorado.

Прикормка: Sonu Baits "Carp Method Mix" на ближній дистанції, Haldorado Brutal Liver. Також закидав спомбом пелетс різного діаметру й кольору.

Снасті: фідери.

Вступ

Я люблю таких людей: "Алло, Діма? Їдемо на Прилбичі за два тижні на всі вихідні? Гуд, тоді збираємось." Вирішили виконати програму максимум і поїхали аж четверо в моїй Скаутинці. Машинка все витримала і справила на ура!

Зображення

Для нас було дуже важливо реабілітуватись у власних очах після провального виступу на СуперМарафоні. Ми обрали собі просторий тридцяти сектор. І прикормка тепер у нас була м'ясна. В підготовці ми використовували напрацювання тут рибалки Доме Габора, тому весь виїзд ми назвали й присвятили цьому мадяру :)

День перший

Приїхали на водойму вже в темряві. Розбили табір і повечеряли. Нічого не віщувало біди, всі були на рослабоні. Я навіть закинув фідерок. І тут як жахне злива! Та така, що страшно було вилазити з намету. І якщо тільки почався цей несамовитий дощ з блискавками у мене відбулось найперше клювання. Рибу ми, звісно, вправно витягли, але відчинений мій намет встигло добряче залити водою і намочити спальника. Коротше, до п'ятої ранку сну не було, бо вітер те й діло постійно хотів зірвати мою туристичну палаточку в небо, а я її як останній дурень на поставив на кілки. Більше такої помилки ніколи не повторю, яка б сонячна погода не була. Блискало й било громом прямо над головою, мабуть я ще ніколи так не боявся грози, як цієї ночі.

Замучений і знесилений я поринув у глибокий сон.

До ранкової риболовлі ми приступили аж о восьмій ранку. Клювало файно! Ловили всі (крім Славіка)

Зображення

Працювали в нас попапчики й звичайний пелетс на гачку з волосінною оснасткою.

Після дванадцятої погоду почало добряче крутити, насунули хмари, вальнув дощ. Потім знову сонце. Потім знову дощ. Ну коротше класична Прилбичська погодка. А ми мали якісь пусті потяжки й покльовки без засікань.

Зображення

Під вечір природні явища стабілізувались і кльов відновився. Сталось те, про що я мріяв вже багато років: нарешті мені вдалось вивести трофейного коропа. Зараз я про це пишу спокійно, а на водоймі моїй радості просто не було меж. Всі так сам раділи за мене (крім Славіка), коли я ставив галочку в своєму списку TODO. Коропа понад вісім кілограм взято! Єєєє!!!

Зображення

Після цього почало клювати в'яленько, що ж... У воду полетіли спомбики з грубим пелетсом. Думаю, що це дало результат і точка почала працювати після заходу сонця.
Зображення


У мене клювали тутешні "лаваші" — дзеркальні коропи 2-4 кілограмів. Дуже сильні бійці, які до останнього не здавались і боролись проти підсака. Геть замучений о першій ночі я поставив зовсім іншу насадку у вигляді часникової бочечки від CC Baits і прикормку не брутальну печінку, а рибну муку. За всю ніч так і не клюнуло, а я виспався :) До речі, Діма спати не пішов і сидів під нічним дощем.

День другий

З п'яти ранку я на ногах. Весь такий готовий тягати прилбичських монстрів. А не тут то було. Лише зранку трохи щось поклювало, а потім тиша. Ми звісно ж догодували нашу робочу точку, але риби було щось пофігу.

Вітер був на дамбу, а тепер став з дамби і дуже слабим. Сонячно, дуже. Не знаю іншого виправдання, але не клювало. У мене є ще власна дурна теорія: ми почали всі співати "Топ-топ-топ" і з цим відрізали кльов. А на марафоні ми його співали відразу по приїзду.

Не клювало у всіх (крім Славіка).

Нарешті й Слава потягав "грубу рибу". Радів як дитя, лазив у воду розплутувати снасть з коряги, матюкався, перезакидивував нам навхрест снасті і був щасливим :)

Зображення

Відео, в якому можна трішки відчути атмосфери Прилбич:


Витримка:
  • дистанцію плюс мінус 90 метрів
  • прикормка ядрьона м'ясна
  • переважно клювали риби не великого (як для Прилбич) розміру
  • жодного амуру
  • якщо кльов є, то влітають і карасі і коі і все на світі, а як його вимикають то все завмирає
  • кидати потрібно з одного й того ж місця
Дякую, що прочитали стільки писанини. Зустрінемось на водоймах, НХНЛ)

Цей же запис на моєму вебсайті зі всіма фотографіями: Прилбичі, тридцятий сектор, Доме Габор, серпень 2018
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Слава Воронцов, Діма Сафонік, Саня Мельничук, Віталій Поліщук.
Погода: першого дня хвиля на дамбу, збоку була гроза. Другий день повний штиль і дуже спекотно. Третій день стало похмуро, сонечко сховалось. Тиск раптово стрибнув до 770 мм.рт.ст..
Рівень води: можливо трішечки вище норми.
Час ловлі: ловив постійно, але вночі над вудками не сидів.
Місце: сектор номер тридцять дев'ять (торік був тридцятим). Це відразу за непролазними кущами на південно-західній частині ставу
Вартість рибалки: 300 гривень за день.
Зловлено: короп майже не клював, за те багато карасів. Схід якогось монстра після двох годин запеклої боротьби.
Наживка: поп-апи Haldorado.
Прикормка: Haldorado Brutal Liver. Також закидав спомбом пелетс + конопля + кукурудза.
Снасті: фідери.

Вступ

Саме до цієї риболовлі ми з друзями готувались мабуть добрих півроку, мріяли про неї з часів нашого минурічного відвідування озера Прилбичі

Нарешті цей день таки настав і ми поїхали на улюблене місце риболовлі, ура!

Нас зовсім не злякало те, що ми приїхали відразу після завершення на наступний день після Чемпіонату України, адже ми мали ловити в секторах, де ніхто не виступав.
Їхали ми двома машинами, але хлопці на другій могли вирватись з роботи лише під вечір, то ж ми облаштували табір самі.

День перший
Було доволі спекотно, доводилось ховатися в тіньку наших великих парасоль. Ловили ми на тих же дистанціях, що й минулого разу: 85 та 100 метрів. Короп мовчав зовсім, але по-трішки почав клювати карась і робив він це вкрай обережно. Я вирішив відразу годувати свою точку. Білим легким пелетсом, а потім більш жирнішим з крильом і коноплею. Це власне нічого особливого не дало, так само клював карась.

Ввечері приїхали хлопці і до темноти встигли закинутись. Сусіди з сектору через залив почали годувати місце й завозити корабликом свою снасті, акурат перед Діминими палками (він стояв з самого краю) і цим перекрили нам вихід з заливу. Ми запитали в охоронця, що ввечері обходив озеро чи це взагалі законно і він пообіцяв розібратись. Звісно, що це нічого не дало і ми були всі три дня закриті справа.

Карась клював на все, а короп ні на що. Іноді раки гризли попапи.
Зображення

Вже глибоко вночі у Дімона відбулось клювання гарної риби, яку він виважував 2 (дві) години. Але так і не зміг її побороти, відбувся прикрий схід в 15 метрах від берегу. Нехай щастить)

День другий
За ніч у мене ні одної покльовки. У інших хлопців (крім Діми, де схід) так само.

Було дуже спекотно, кльов значно погіршився. А коли вітер зупинвся, то й клювали геть вимкнулись.

Я прогулявся по водоймі, зустрів Юру Прокоп'юка, який люб'язно поділився зі мною робочою-секретною штукою для загодовування сектору. Він став на місце, де ловила перед цим на ЧУ команда Трініті. Пізніше мені казав, що й там клювали карасі, а короп підходив лише вночі і брав на дуже далекій і недосяжній для мене (поки що) дистанції.

Також я підійшов до наших сусідів, що перекрили нам залив праворуч, і о диво це виявився мій зноймий з Рівного! На жаль конструктивного діалогу не вийшло і кожен лишився при своїй думці як тут потрібно закадати снасті.

Повернувся на базу і загодував місце так, що зробив там штучну бровку для риби, але на кльов це не вплинуло. Хлопці, які взагалі не годували сиділи теж з такими ж показниками по кількості покльовок, тобто майже ніякими.

День третій
Кльов майже припинився повністю, ще такого я тут мабуть і не бачив. Та нічого не вдієш, доведеться знову приїхати і реабілітуватися)

А ще в цей день було моє день народження, тому користуючись нагодою ще разом привітаю себе.
Зображення

Далі буде нудне відео, в якому Діма тягне коропчука ніжним фідерком з 30 метрової дистанції (обережно, хлопці не обмежують себе в культурі мовлення):

А тут я нарізав всі більш-менш цікаві моменти з риболовлі:

Якісь мої висновки:
  • краще після дуже великих заруб на це озеро не соватись хоча б пару днів
  • погода як завжди підвела і тиск стрибнув у космос
  • по карасю можна було відірватись на рік вперед, але ж ми приїхали на коропа
  • наступного разу зроблю важкий корм: різані бойли і ядерна арома
Якби там не було, на цій водоймі завжди чомусь так добре, величезні простори з непередбачуваною погодою, навколо одні друзі. Одна з найулюбленіших точок на мапі України. Дякую, що прочитали стільки писанини. Зустрінемось на водоймах, НХНЛ)

Цей же запис на моєму вебсайті зі всіма фотографіями: Охрана - Отмєна. Прилбичі, риболовля після ЧУ, червень 2019
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Лише нічні клювання. Прилбичі 16-18.04.2020

Компаньйони: мій брат Діма й Саша Кротюк.
Погода: першого дня шквальний вітер з поривами 19 м/с, напрямок був північно-західний. Дні теплі 14-16 градусів, а от ночі дуже холодні.
Рівень води: вищий норми.
Час ловлі: ловив постійно, але вночі було так зимно, що вимотував снасті, щоб відіспатися.
Місце: сектор номер вісім на 5-му полі. Це десь метрів 400 від малої дамби.
Вартість рибалки: 500 гривень за добу.
Зловлено: рибу було злапано лише вночі.
Наживка: поп-апи Haldorado.
Прикормка: Haldorado Brutal Liver (з морозилки ще). Зелений корм Fish Meal від Sonu Baits (теж залишки з морозилки). Окремо замішував хальдорадівський для холодної води. Сашко ж ловив на мегаміксовий зелений корм для коропа. Закидав спомбом білий не крупний пелетс + варена конопля + трохи 2 міліметровий пелетс кріль.
Снасті: важкі фідери.

Гарні весняні деньки спонукали до виходу десь до води з тяжкими фідерами. Мені треба тренуватись кидати, бо вже за зиму все забулось. Щоб сумістити тренування з гарним часопроведенням я обрав спортивне озеро Прилбичі, саме там риба цінує дальні закиди і рано прокидається карась на прогрітій мілкій ділянці водойми.

Доїхали ми не без пригод: божевільний вітер, який розкрив мені верхній багажник, бурі з пилу в полях як на Марсі, блокпост між областями та інше. Врешті решт о п'ятій годині приступили до риболовлі (виїхав я о десятій).

День перший

Дуже сильний вітер заважав кидати бодай якось прицільно. А щоб почати користуватись спомбом довелось чекати аж до вечора, як той вітер вщухне.

Перші покльовки відразу накрутили всім нам гарного настрою. А вщухання вітру нормально так заспокоїло.

Зображення

Всього мали 11 реалізацій клювань. Вся риба - тузики до трьох кілограмів. Я був стомлений з дороги, плюс цей нічний холод... Вимотав вудки о другій ночі і завалився спати.

День другий

Звісно, що на цей середній день я завжди покладаю найбільше надій, але не так сталося, як гадалося. Кльов був відсутнім геть.

Пробував виходити далі за корм: якщо перед цим ловив все з 90 метрів, то тепер пробував ловити зі 100 і 105 метрів, а на 110 ловити вже було дуже тяжко, а толку нуль. То повертався назад. Також замішав новий корм і пробував ним - нічого це не дало. От уявіть, що цілий день просто все мовчить. За порадою товариша, навіть спробував ловити у товщі води довжелезним повідком, теж нічого.

Пройшлися з братом по березі поговорити з іншими рибалками, й у них теж нулі. Ще казали місцеві, що це з середи перестало клювати, і "вчора були на заливі, там теж ніц, а сьогодні отут в корчах і за цілий день ніц".

Зображення

Я б і їхав цього дня додому, адже оскому збив і накидався так нормально. Але Саша вмовив лишатись ще.

Клювання почались із заходом сонця. Ми спіймали ще чотири риби, найбільша була дев'ять кілограм, але щось на вигляд геть менша. Треба перевірити свої ваги.

Вночі стало ще холодніше, ніж минулої доби, бо я повитягав вудки ще раніше.

День третій

Абсолютна така ж картина, як і минулого дня: повний нуль. От лише вітру геть було мало і ранковий штиль тримався довго.

Ось таке вийшло весняне тренування. Зустрінемось на водоймах, НХНЛ)

Цей же запис на моєму вебсайті зі всіма фотографіями: Лише нічні клювання. Прилбичі 16-18.04.2020
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Re: Прилбичі

Непрочитане повідомлення stal1n »

Тренування до супермарафону. Прилбичі 1-3.05.2020
Компаньйони: Слава Воронцов.
Погода: вітер змінних напрямів. Температура десь так від 14 до 18. Ввечері першого дня сильний раптовий дощ з громом і блискавками. Другий день хмарний з проясненнями. Третій день перманентний дощ.
Рівень води: вищий норми.
Місце: сектор номер тридцять дев'ять. Я праворуч, Слава ліворуч.
Вартість рибалки: 500 гривень за добу.
Зловлено: карасі й коропи-тузи. Десь їх порівну було приблизно, найбільша риба під 4 кілограми. Тобто без трофеїв.
Наживка: поп-апи Haldorado.
Прикормка: Haldorado Brutal Liver у Слави працювала найкраще. Я на одній вудці замішами Haldorado Red Fruit і на інший Dynamite sweet stim. Окремо годував точку білий пелетс + конопля + тигровий горіх (дроблений).
Снасті: тяжкі фідери.

Вступ
Вирішили ми таки взяти участь в Супермарафоні на Прилбичах, що мав відбутись в кінці травня. Наразі його перенесли на липень вже, але то таке. Тренуватись все-одно ж якось треба. Два тижні тому я рибалив на 5-му полі. Тепер треба було себе спробувати на глибокій воді. Ми підготували три різні програми годування й стилі ловлі і з цим добром поїхали за 265 кілометрів на риболовлю-тренування. Ура!

Зображення

Про хороше: нам пощастило, що поряд нікого зовсім не було в сусідніх секторах, тому нічого не заважало тестувати корм.

Про погане: погода типова, прилбичська.

Ловили ми по два фідери. Дистанція  Слави 80, 90, 100 і навіть 115, він застосував тактику пошуку риби (кидав точно, але без кліпси), а я ж старався суто в свої точки кидати в кліпсу на 95 і 100 метрів. Годував все на 93 метрах. 

День перший
Приїхали, вигрузили всі речі поряд з авто і відразу закинули вудки "на дурачка". Вальнув дощ. Та такий сильний, що довелось накритись нерозкладеним наметом. Всі речі на вулиці вмить перетворились в ганчірки повні води. Це був капець. Гриміло й вітер неймовірної сили. Перечекавши дощ ми сушились цілий вечір і я приступив до випробовування корму. 

Цього вечора у мене була аж одна покльовка ввечрі і одна опівночі, а Слава взяв з-під зараслів ліворуч від себе аж шість риб (і один схід). При чому він не годувався нічим, окрім власне корму в самих годівницях, а я вальнув так нормально того горіху з коноплею.

Зображення

День другий
Цей день видався хмарним з проясненнями, напрям вітру трохи змінився теж. Кльов був таким собі, якщо чесно, бо розраховували на більше. Слава наважився таки погодувати свою точку теж, і зробив він це за допомогою гороху з кукурудзяним "пелетсом" (від якого тут лише назва, насправді то якийсь комбікорм). Загалом результат другого дня якийсь такий: у мене 10 риб, у Слави 5 риб.

Зображення

До нас також завітав в гості Стас, який в ці ж дні рибалив у восьмому секторі (якраз там, де я був минулого виїзду). Результати в них приблизно ж такі як і у нас. Лише гарні риби вони змогли зловити з супер-дальніх дистанцій 170+ за допомогою кораблика, поки той не сів))

Загалом під вечір кльов затих і після шостої години взагалі припинився. Нарешті настав час шашлику і рибальських історій насправді поговорили "за жизнь". До другої години ночі.

День третій
Холодний ранок і потім безкінечний дощ. Не клювало нічого. Ми все надіялись і надіялись, годувались по плану. Але нічого це не давало. З цікавих моментів цього дня, то це були звісно просвітницькі сесії з місцевими рибалками. Я разів три відсипав попапів мабуть) Слава збагрив весь не використаний горох. І взагалі я багато чого наслухався про водойми Прилбичі і особливості рибальства тут місцевим населенням, ух!

Ну ось, якось так все й вийшло. Якісь умозаключення ми для себе зробили. Сподіваюсь наступні рази вже будемо ставити акценти на сильних сторонах.

Всі коротенькі замальовочки з цього виїзду я зліпив в одне відео:

 
Висновки:
  • нічого крупного не клюнуло, всі коропчуки вагою від півтора до чотирьох кілограм
  • риба заходила з лівої сторони, з-під коряг чи то водоростей на дні
  • погода як завжди підвела капець, весь третій день, де я маг виходити на максималочку пішов коті під хвіст
  • найкраще клювало на ста метрах
  • моя дорогезна принада нічого не дала в порівнянні зі Славою, який годувався горохом, і то не багато зовсім
Сподіваюсь, що супермарафон таки відбудеться і нам вдасться застосувати набуті прийомчики. Дякую, що прочитали стільки писанини. Зустрінемось на водоймах, НХНЛ) 

Цей же запис на моєму вебсайті зі всіма фотографіями і таблицею клювань: Тренування до супермарафону. Прилбичі 1-3.05.2020
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей