Я не маю достатнього досвіду з берегового твіча але схилявся би до недовгої палки все ж таки.
Особисто собі для Горині взяв 2,13 Дайву - TD-MODE 702MHFS-07 тестом 7-28гр.
(Дане спінінгове вудлище люб"язно було надане для тестування рибальським магазином САПСАН, за що особиста подяка власнику Олександру Анатолійовичу , а також продавцям-консультантам Миколі та Антону!)
Ця ж палюжка в мене іде і під твіч, як з човна, так і з берега в певних умовах. З метою видирати хижака, який намагається заволокти снасть в берегові корчі чи взагалі в траву чи корчі при ловлі з човна і т.і., кращого бюджетного девайсу поки що не зустрічав (звісно Сент Кроїкс, Дайко, Гаррік поза конкурсом але ціна...).
Не так давно Антон також випробував даний девайс на твічі в Хрінниках. 5-ти грамовий воблер досить далеко кидався навіть товстим шнуром на небрендовій катушці. На рахунку Дайвухи (в мене та Антона) на твічінговій проводці та на джиговій окуні: 1140гр, 900-800гр, трохи більше 600-грамових і немало 500-400гр і т.д. Не один із зловлених красавців не зміг перехитрити роботу бланка в момент ловлі поблизу і в саміх корчах та завести приманку зачепивши її за гіляки (тьфу-тьфу-тьфу!

Робота з попером також вразила. Те що попер легший від нижньої границі тесту на шнурі Павер Про 0,15 (реальний 0,19...а то і 0,21) з Екузимою 3000 летів вражаюче далеко на відкритій від перешкод воді - це звісно добре, але те, що у вікнах в очереті я ложив приманку у вузькі проходи та між острівками трави також на значній відстані закиду - це вже дуже порадувало, влучність також в нормі!
До чого веду - бланк може добре твічити але пагано кидати, або невлучно чи бути слабким на виважуванні в певних умовах (!), а також може бути задовгим в умовах лову з-під дерев. Кожен підбирає довжину і т.п. для конкретних умов лову або ж виходить з поняття краще зручніший ніж обалдєнно твічащий і не дуже зграбний.
Фу-х..., ніби у двох словах виклав свою думку