Підкова

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
Повідомлень: 2162
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Хто: Карасятник
Звідки: Йорк
Контактна інформація:

Підкова

Непрочитане повідомлення stal1n »

Flat Arena. Підкова, 09-11.04.2020

Компаньйони: Слава Воронцов, Діма Сафонік.
Погода: Вітер трохи крутило. Температура вдень до +12, ночі дуже холодні, вся вода де була надворі позамерзала. Було сонячно й гарно, аби не той сильний вітер можна булоб сказати, що й компортно.
Рівень води: зовсім трохи вищий норми.
Місце: самий останній сектор на водоймі у її південній частині.
Вартість рибалки: вступний внесок 1800 гривень з команди.
Зловлено: білі амури й карасі.
Наживка: різні поп-апи. Покльовок було найбільше на підрізаний до розміру бочечки білого кольору та помаранчевий не підрізаний.
Прикормка: Різні прикормки від Haldorado і двохмілімітровий пелет нейтрального смаку.
Снасті: тяжкі фідери.

Вступ

Підбив нас Слава відкрити сезон в Підкові. Але не просто ото поїхати відпочивати, а брати участь в змаганнях Флет Арена.

Часу підготуватись було до першого виїзду дуже багато, тому ми встигли прокрутити багато варіантів як будемо там діяти, але зійшлись на простому підході: одну точка годувати коноплею й самим легким пелетом, а іншу вудку використовувати як пошукову.

День перший

Приїхали ми одні з перших, довелось чекати всіх. Реєстрація, жеребкування і роз'їзд по секторах. Нам випала самий крайня зона ловлі, це дуже хороша вдача була у Слави, який тягнув з мішечку випадкову цифру. Біля нас взагалі нікого праворуч не було, аж за метрів 70 були сусіди.

Підготували табір і облаштували робочу зону доволі швидко, більше як півтори години досліджували дно. Тут прийшли судді і сказали, що ми маємо розвернутись і рибалити ще лівіше, але теж з обмеження, щоб ми не кидали геть на саму мілку заплавну частину водойми.
Зображення

Після сигналу "старт" минуло майже півтори години до першого клювання - нам попався малий білий амур на першу вудку, де ми трішки сипали коноплю. Потім з пошукової точки вже в темряві попався карась. Через годину пуста покльовка.

Ввечері похолодало стрімко. В повній темряві стало геть холодно-холодно. Мені в наметі було в спальнику комфортно спати, але ті відкриті частини, що не були вкутані (ніс, лоб, часом якась щока) мерзли сильно - я прокидався, щоб їх сховати поглибше. Мабуть одна з найхолодніших ночей на риболовлі.

Біля третьої попадається амурчик, через годину пусте клювання - все це на першій точці. Перекидаємо пошукову снасть туди і через годину ловимо нею амурчика. На світанку пусте клювання.

День другий

Станом на ранок ми перші в зоні, по нашому березі в людей майже нічого не ловилось.

Цей день був періодом проб різноманітних прикормок та наживок. Ми перепробували купу варіантів та комбінацій, але риба не проявляла жодної активності. Абсолютно повний нуль впродовж всього дня! І в нашій зоні у всіх так само. Ми дуже сподівались саме цього дня підловити якихось коропів, але вони нас повністю проігнорували.

Вирішили знову зосередитись на вечірньому ході риби і не прогавити жодного клювання. Після наради хлопці лягли спати, щоб були сили саме на нічну ловлю, а я продовжував чатувати над вудками.

Це був важкий день з сильним вітром і відсутнім кльовом. Психологічно треба бути зібраним і не засмучуватись, що час відведений для змагань постійно спливає, а ти щоб не робив - нічого не можеш зробити для успіху. Потрібно було дочекатись вечору і підловити рибку під час її виходу.

Риба клюнула акурат після заходу сонця о восьмій. Впродовж години мали 5 клювань, 4 реалізацій і одна пуста покльовка - тривале зтянення ліски зі шпулі, але чомусь безрезультатне. Холоста потужна покльовка :(

Впродовж ночі ще чотирі клювання з інтервалами по годині. Риба вся та сама - кілограмові карасі й амури кілограми по три в середньому.
Зображення

Хлопці відпрацювали цієї ночі на всі 100% Все, що клювало було переміщено в мішки для зважування. Не зважаючи на собачий холод.

День третій

В нас не клювало нічого. Дуже згадується минулорічний виїзд у квітні на водойму Прилбичі, де також клювало лише вночі: https://rivnefish.com/reports/3929/ Здавалось би, ось вони перші справжні сонячні весняні дні, вдень мала б бути якась активність, але ні. Лише вночі був хоча б якийсь кльов.

Ми ж звісно ще пробували щось викрутити, але всі спроби знову були марними.

Висновок

Ми зайняли перше місце в зоні по загальній вазі і по вазі п'яти найбільших риб. Загальне третє місце на водоймі. В першого та другого місця в улові було більшість коропів, а в нас не клюнув жоден. Ми отримали такий хороший результат перш за все тому, що виловлювали рибу з-під мілкої ділянки водойми, звідки вона виходила на свої нічні прогулянки.

Зображення

Нам все сподобалось, ще й риболовля вдалась! До зустрічі на водоймах, НХНЛ ;)

Цей же запис на моєму вебсайті зі всіма фотографіями: Flat Arena. Підкова, 09-11.04.2020
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей