Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Спілкування про рибалку, рибну ловлю і вилов риби
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Де можна зловити форель влітку
Лов форелі дає рибалці все, що тільки він може захотіти. І смачний улов, і відчуття протистояння з обережною рибою, і цікавий пошук оптимальних місць і найбільш уловистих приманок, і багато чого ще. Тож зараз ми вам розповімо, де саме варто ловити форель влітку.
Рибні ферми
Найпростіший варіант. Так, лов там платний, але гарний улов завжди гарантований. А у багатьох місцях вам його можуть навіть прямо на місці по-різному приготувати. Крім того, там зазвичай можна взяти снасті в оренду, тому можете не переживати, що улюблена котушка 5000 випадково залишилася вдома.
Платні водоймища
Майже те саме, що і ферми, тільки більший акцент на розважальну складову. На березі, як правило, встановлені альтанки, поряд є численні магазини, та й сама форель активно ловиться. Але так, за це теж доведеться доплачувати.
Невеликі річки з гарною течією
Так звана «річкова форель» мешкає переважно у швидких, чистих та прозорих гірських річках. І в Україні таких чимало – особливо у Карпатах. Там навіть немає особливої ​​потреби вибирати конкретні місця, оскільки риби досить багато, конкуренція висока, тому здобич сама буде знаходити вашу приманку. Але варто пам’ятати, що влітку форель краще ловити або рано вранці, або пізно увечері, оскільки в цей час вода найменш прогріта і найбільш багата киснем.
Озера
Йдеться виключно про ті озера, де є хоч якась течія. Інакше не варіант, оскільки форель живе лише в багатих киснем прохолодних водах. Так що найкращі місця, де її потрібно шукати, це:
• На кордоні між течіями
• У місцях, де річки впадають у озеро
• Біля берега у затінених місцях
• Біля прибережної рослинності
• На дні біля холодних джерел
• Неподалік від зливів водосховищ та інших гідротехнічних споруд
І так, не варто розраховувати на особливо великі екземпляри, які будуть дуже сильно вам опиратися. Дика форель рідко досягає навіть кілограму, так що ваша улюблена
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Кращі туристичні маршрути по Закарпаттю
Закарпаття – чи не єдина територія України, яка практично не постраждала від бойових дій. Тому туристичний сезон там було відкрито вчасно. Що особливо приємно для тих людей, яким хочеться якось розвіятися і на якийсь час забути про те, що відбувається. І ось на які маршрути їм варто звернути свою увагу в першу чергу.
Горгани
Унікальна заповідна зона, вкрита насипами каменів, нанесених давніми льодовиками. Добиратися до неї годин 10, тож маршрут – не для новачків. Плюс є значні перепади висот. Але воно того варте, оскільки тільки там ви можете знайти справжні древні, мало не реліктові, ліси. У яких, зі зрозумілих причин, краще не розпалювати багаття. Отже, вам варто заздалегідь купити термос і відповідний одяг, адже в горах може бути прохолодно навіть влітку.
Для любителів самотності та серйозних випробувань найкращий варіант – гора Грофа. Добиратися туди складно, маршрути тяжкі, але дуже гарні. Зате біля вершини на вас чекає повноцінний «гірський притулок» - місце, де туристи можуть відпочити та насолодитися красою природи на самоті.
Гора Петрос
Один із небагатьох українських двохтисячників і досить популярний маршрут. Його тривалість - близько 6 годин в один бік, так що за день ви цілком його подужаєте. Але тільки якщо заздалегідь заночуєте біля підніжжя гори, все ж таки підйом - це серйозне випробування витривалості. Маршрут хороший ще й тим, що на ньому не так багато людей, оскільки більшість зупиняється на Говерлі, не в змозі рухатися далі.
Так що ви отримаєте чудову можливість насолодитися природою в тиші. А насолоджуватися тут є чимось – з вершини гори відкривається вид на весь Чорногорський хребет – аж до кордону з Румунією.
Гора відкрита для відвідування цілий рік, а розпочинати підйом на неї краще з двох точок – сіл Кваси та Лазенщина, до яких можна дістатися автобусами.
Свидовець
Унікальне поєднання гір, озер та високогірних лісів. Дістатись найбільш популярних водойм можна за кілька годин, але сам Свидовецький хребет вдасться пройти лише днів за 5, а то й за тиждень. Все ж таки 50 кілометрів по горах – це не жарти.
Найпопулярнішими озерами є Івор та Герешаска. Від курорту Драгобрат до них навіть автобусні маршрути прокладено. Так що якщо ви не хочете, щоб навколо було багато інших туристів, вибирайте інші місця. Наприклад, озера Ворожеска або Апшинець. Купатися, втім, і там не рекомендується, оскільки вода рідко прогрівається вище 13 градусів. Зате рибу ловити – чому б і ні.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Обираємо правильний одяг для подорожей
До будь-якої подорожі потрібно готуватися заздалегідь – прокласти маршрут, розрахувати приблизну суму грошей на всю цю справу, замовити квитки, але головне – купити верхній одяг. Ще й такий, щоб він відповідав умовам подорожі. І ось, що при цьому потрібно враховувати.
Пошаровий підхід
Добре працює і в зимовому лісі, і у літньому місті. Сенс простий – у вас має бути кілька шарів одягу, кожен із яких виконує чітку функцію. Перший шар повинен ефективно відводити тепло та піт від тіла, а також – не заважати циркуляції повітря. Тому влітку краще одягати футболки з натуральних тканин, легкі штани чи спідниці. Другий шар – утеплюючий. Найчастіше - "запасна" флісова кофта десь у рюкзаку - на випадок прохолодного вечора. Третій шар – захисний. Це або легка вітрівка, або дощовик, який може поміститися в кишені. Коротше, загальний принцип вам зрозумілий.
Зручність
Мода і стиль це, звичайно, добре, але зручність набагато важливіша. Особливо тим, хто планує багато часу проводити у піших чи інших прогулянках. Тому верхній одяг повинен бути легким, провітрюваним і добре сидіти на фігурі. Згадані вище легкі вітрівки та літні штани, наприклад, не повинні сковувати рухи у плечах та стегнах. А пояси та ремені не повинні бути надто тугими.
Захист
Тут все залежить від того, де саме ви збираєтесь подорожувати. Якщо там, де регулярно йдуть дощі, то вам однозначно знадобиться щось непромокальне. Якщо ж по дикій місцевості – то захист від кліщів, комарів та випадкових травм. Це справді важливий момент, про який не варто забувати.
Відповідність оточенню
Подорожуючи незнайомою країною, вам не варто зайвий раз наголошувати на тому, що ви – турист. Бо далеко не скрізь їх люблять. Отже ваш вигляд повинен хоча б приблизно відповідати тому, як одягаються місцеві. Для цього можна, наприклад, купити верхній одяг на якомусь локальному ринку – і тоді ви точно не привертатимете до себе зайвої уваги. Плюс він, швидше за все, буде функціональним, зручним та не надто дорогим.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Навіщо потрібнен світлодіодний ліхтарик у наборі для виживання?
Ті, хто починає збирати свій набір для виживання, часто запитують: «А чому тут має бути ця штука? А ось ця? А чи потрібний взагалі мені ліхтарик?». Так ось, все, що входить до готових комерційних наборів – потрібне. Причому це «необхідний мінімум», без якого не обійтися. Тож зараз ми розповімо вам, чому вам, швидше за все, буде потрібно налобний ліхтар.
Почнемо з того, що до набору виживання повинні входити предмети, що полегшують ваше життя у складних умовах. А безмісячна ніч чи глибока печера – це саме такі умови. Використовувати запальничку для підсвічування – марнотратно та підвищує ризик пожежі. Імпровізований смолоскип - можна, але для нього ще знайти матеріали потрібно. Плюс він марний під час дощу. Покладатися на свій нічний зір – не варіант, особливо якщо вам потрібно активно рухатися. Ось і виходить, що компактний і надійний ліхтарик – найкраще джерело світла. І не лише його.
Реально добрі моделі здатні працювати на мінімальній потужності кілька діб. І цього цілком достатньо, щоб підсвічувати собі шлях, якщо рухатись обережно. Крім того, у них практично завжди є режими, що дозволяють подати сигнал лиха – максимальна потужність та стробоскоп. Причому – на досить великі відстані. Десь від 200 метрів.
Часто хороший налобний ліхтар оснащується різнокольоровими світлодіодами або світлофільтрами. Зазвичай – червоним, який одночасно і світить, і не псує адаптацію очей до темряви. Ну і для подачі сигналу лиха він також може використовуватись.
Тактичні ліхтарики – це ще й інструмент самооборони. Від великого хижака вони, звичайно, не захистить, але вдарити по голові дикого собаку, а потім засліпити його стробоскопом - це варіант.
Крім того, більшість моделей оснащуються кріпленнями, що дозволяють чіпляти їх на одяг, рюкзак та зброю. Тобто – звільняти руки для інших дій. Налобний ліхтар у цьому плані, до речі, найбільш зручний та ефективний.
Також ліхтарі для виживання відрізняються підвищеною міцністю, а деякі ще й водостійкістю. Більшість з них можна використовувати під час дощу, але деякі ще й короткочасні занурення на глибину витримують. Це важливо, оскільки ви ніколи не знаєте – в яких умовах вам доведеться виживати.
Думаю, тепер у вас не залишилося сумнівів, що ліхтар – обов'язковий елемент будь-якого продуманого набору виживання.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Як розпалити багаття у поході
Важко уявити собі похід без багаття. Або хоча б без будь-якої безпечної його заміни. Проблема в тому, що розпалити його не так просто, як здається на перший погляд. Це не газові пальники з п'єзоелектричним запаленням, де можна просто натиснути на кнопку. І ми зараз розповімо вам, як правильно розпалювати багаття.
Що вам знадобиться
Список невеликий. Джерело вогню – краще якась запальничка, оскільки сірниками далеко не завжди зручно працювати, особливо при сильному вітрі. А про будь-які альтернативні способи краще взагалі не згадувати – без тривалих тренувань їх не освоїти. Далі – розпалювання. Щось легкозаймисте. Папір, сухий мох, сухе листя, стружка, настругана з найближчого дерева, березова кора, смола і т.д. Або навіть просочені спиртом кульки з вати. Вони потрібні для того, щоб отримати базове стійке полум'я, яке далі буде поширюватися на дрова.
Що важливо знати
• Розпалювання використовувати обов'язково – навіть просочені рідиною для розпалювання дрова не завжди спалахують просто так.
• Дрова краще складати певним чином. Це або «курінь» - конусоподібна конструкція, в центрі якої міститься розпалювання, що горить, або «криниця» - чотирикутна конструкція з розпалюванням в центрі або ближче до краю.
• Вогнища бувають різної форми – нодья, зірка, полінезійська, дакота тощо. У кожного з них є свої переваги, але деякі досить складні у спорудженні та підтримці.
• Простір навколо багаття краще розчистити – виключно з метою пожежної безпеки. І уникати дров чи палива, які створюють велику кількість іскор чи шматочків летючого попелу.
• Місце краще вибирати так, щоб його захищали від вітру природні утворення – пагорби, лісові хащі тощо.
Особиста думка
Як людина, яка одного разу 3 години намагалася розпалити, а потім – стільки ж підтримувати багаття на березі річки, де нещодавно пройшов дощ, сміливо заявляю – газові пальники краще. Вони не залежить від наявності дров, запалюються або одним натисканням кнопки, або від полум'я запальнички, можуть використовуватися і для кип'ятіння води, і для приготування їжі. Тож якщо ви не хочете зайвий раз мучиться – купіть собі один з них. Наприклад, в інтернет-магазині туризму Ібіс. Там великий вибір різної туристичної продукції та є навіть повноцінні туристичні печі.
Vlados22
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 1
З нами з: 08 серпня 2022, 22:30
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення Vlados22 »

Вітаю! Нещодавно стало питання сдати на права, друзі порекомендували автошколу https://av-k.com.ua/uk/price/ професійні водії та лектор. Після навчання відчуваю себе впевнено на дорозі да дуже вдячний за отримані знання.
Юлия Галецкая
Споглядаючий
Споглядаючий
Повідомлень: 3
З нами з: 27 серпня 2022, 17:43
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення Юлия Галецкая »

Дуже дякую за корисні поради. Тому що ми з чоловіком початківці в риболовній справі і багато, ще чого не знаємо.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Як навчити дітей ловити рибу в ставку

Сучасні діти розпещені різноманітними електронними гаджетами та великою кількістю інформації. Їм складно отримувати задоволення від спокійного та розміреного проведення часу – читання книг, медитації, риболовлі. Але їх все ще можна цьому навчити, якщо знайти до них правильний підхід. Так що ми зараз розповімо вам, як саме можна прищепити дітям інтерес до лову риби. Це, на жаль, набагато складніше, ніж підібрати правильні снасті для риболовлі.
Жодного примусу
Це перший і найголовніший момент. Якщо дитина не хоче йти з вами на риболовлю – не змушуйте її, використовуючи свій авторитет та погрози різними покараннями. Спробуйте домовитись – знайти компроміс, запропонувати щось натомість. Нехай у малюка буде відчуття, що він не тільки нічого не втрачає, а навпаки - набуває. Це як мінімум дозволить створити в його голові асоціацію, що риболовля – це щось приємне.
Жодних надмірних навантажень
Ви можете просидіти кілька годин, дивлячись на поплавець. Дитина – не може. І не треба її змушувати це робити. 15 хвилин половила рибу, 10 хвилин позалипала у планшет чи смартфон. Перемикання уваги дозволяє довше займатися нудною та рутинною справою. Також варто правильно підібрати снасті для риболовлі. Тобто – не надто важкі та довгі вудки, простіші приманки, не такі тугі котушки.
Гарантований улов
Вирушати краще на такі місця, де гарантовано можна щось упіймати. Причому чим частіше – тим краще. Досі пам'ятаю, як дід возив нас із братом не озеро, де в дикій кількості водилися бички… Коли за 5 хвилини витягуєш десяту рибку, що активно пручається – починаєш розуміти, що рибалка – це реально цікаво.
Альтернативна діяльність
Ваше завдання – створити у дитини максимально приємні враження від риболовлі. Так що не забудьте взяти з собою її улюблену їжу та ігри. Частину часу вона намагатиметься щось ловити, а решту хай займається звичною та приємною діяльністю. Тому сміливо беріть із собою і її улюблені гаджети – лише обмежуйте час, протягом якого ними можна буде користуватися.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Топ найкращих сучасних оснасток для річкової ловлі

Існує безліч способів риболовлі, кожен з яких являється ефективним лише для певних категорій риб і в певних ситуаціях. Але яке оснащення можна вважати кращим? Спробуємо розібратися в цьому питанні.
Спінінг
Найкраще оснащення для тих, кому нудно просто сидіти, уткнувшись у поплавець. Потрібно активно рухатися, використовувати різні проводки, регулярно міняти наживки, а потім ще й активно виводити рибу. Ловляться зазвичай хижаки або всеїдні, причому досить великі, так що краще використовувати додаткові повідці для риболовлі. Крім того, саме серед спінінгістів проводяться найбільш видовищні рибальські змагання. Тож багато людей вважають саме цю оснастку найкращою.
Нахлист
Майже як спінінг, тільки значно складніше. Досить складне оснащення – необхідно правильно поєднувати кілька типів волосіні. Також потрібно вміти правильно закидати надлегку приманку та правильно здійснювати її проведення. Але здобич, як правило, не така велика, як при лові на спінінг.
Фідер
Хитрість цього в тому, що можна одночасно і підгодовувати рибу, і намагатися її ловити. Відмінний варіант для лову трофейних коропів та іншої великої травоїдної та всеїдної риби. Дуже потужне оснащення, товста волосінь, міцні гачки. Часто використовуються повідці для риболовлі, особливо при лові в чагарниках. Їхнє завдання – обірватися у разі зачепу, рятуючи інше оснащення. Метод досить простий у освоєнні, але стати майстром у ньому досить складно.
Донка
Один з найпростіших способів риболовлі, причому - досить ефективний. Потрібно тільки підібрати правильні снасті для риболовлі - грузила, сигналізатори клювання, набори гачків та гумок. Відмінний варіант для лову придонних мешканців. Можна одночасно використовувати кілька донок.
Поплавець
Класичний варіант, що відрізняється універсальністю. Ловити можна абсолютно будь-які види риби, та й за розмірами обмежень практично немає. Найбільш, мабуть, простий в освоєнні спосіб. Втім, сучасний поплавцевий лов активно користується плодами науково-технічного прогресу, так що - куди більш ефективний, ніж був в минулому столітті.
Зимова рибалка
Технічно також є річковою. Досить складна, оскільки вкрай вимоглива до якості спорядження та його здатності чинити опір холоду. Також дуже важливо знати звички здобичі, оскільки взимку риба поводиться інакше, ніж улітку. Основні відмінності - міцніші волосіні, короткі вудки, часто повна відсутність котушок, наявність різноманітних сигналізаторів клювання, типу вершин або дзвіночків.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Приманки для ловлі коропа восени

З настанням осені деякі види риби активізуються і починають більш активно шукати їжу. Але короп не такий. Хоча і його поведінка теж змінюється, що потрібно буде враховувати перед тим, як ви зберетеся відвідати рибальський магазин. Адже ті бойли і приманки, які демонстрували хорошу ефективність влітку, можуть стати марними.
Початок осені
Від простої зміни календарної дати поведінка коропа не змінюється. Йому потрібне істотне зниження температури води - тільки тоді в його поведінці будуть помітні зміни. Простіше кажучи, майже весь вересень риба буде поводиться так само, як і в кінці літа. «Майже», тому що при досягненні температури воді 15 градусів, в риби починається жор в рамках «підготовки до зими». І клювання стає значно активнішим. Тому як приманки варто використовувати бойли з вираженим солодким смаком – сливи, полуниці, шоколад, і яскравим кольором. При цьому перевагу слід віддати приманкам з м'якшою текстурою - вони будуть ефективніше розчиняються у воді, що стрімко втрачає тепло. Також деяку ефективність будуть демонструвати бойли із вираженим смаком риби.
Що стосується більш простих приманок, то вам варто звернути увагу на кукурудзу, манку, подрібнених хробаків та опаришів. І так, їх можна додавати і в підгодівельну суміш. Щоправда, утримувати рибу на одному місці буде тим складніше, чим нижчою буде температура води, тому краще відразу підгодувати кілька областей.
Після настання холодів
Зазвичай, це жовтень. У міру охолодження води (в середньому до 8-10 градусів Цельсію) короп йде на глибину і починає значно менше реагувати на приманки. Тож тактика змінюється. Вам знадобляться ще легші бойли, оскільки чим холодніша вода – тим гірше в ній поширюється аромат. Обов'язково потрібно буде використовувати спреї-атрактанти. Причому вже не солодкі, а навпаки – пряні. Короп, як це не дивно, реагує на смак спецій так само, як і людина – починає хотіти їсти активніше. Отже – перець чилі, коріандр, аніс, кмин, часник та інше. І кольори темніші. Також більш ефективними виявляються речовини на основі спирту – вони краще розчиняються у воді. Подібні підсилювачі смаку та атрактанти вам, до речі, може надати рибальський магазин Ібіс.
Що стосується більш простих приманок, то основний акцент доводиться робити на меленій кукурудзі як основі і на приманках з тваринних компонентів, типу черв'яків і опаришів. Все те саме можна додавати і в прикорм, тільки його вам знадобиться значно більше, ніж улітку.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Декілька порад з бюджетного кемпінгу

Незважаючи на те, що наша країна зараз переживає не найкращі часи з точки зору економіки, про відпустки та відпочинок забувати не варто. А то можна остаточно з глузду з’їхати, що точно нікому не потрібно. Тож відпочивати треба, тільки економніше. І ось що ми вам може порадити з цього приводу.
Секонд-хенд та вторинка
Зараз можна купити товари для кемпінгу, які вже побували в чиїхось руках, за куди менші гроші, ніж нові. І таких пропозицій з кожним днем ​​стає дедалі більше, оскільки деяким людям доводиться реально розпродувати свій туристичний інвентар, щоби вижити. Це, звичайно, дуже сумно, але чому б не скористатися цією можливістю, якщо вона все одно є?
«Дикий» туризм
Хороший тим, що вам не потрібно платити за місце на стоянці, так що можна заощадити. Поганий тим, що у диких місцях взагалі жодної інфраструктури немає. І ви будете змушені покладатися виключно на себе, свої навички та спорядження. Деяким, проте, такий відпочинок навіть подобається. Але не всім.
Попутники
Ціни на бензин зросли значно, тому ідея взяти попутника, який частково оплачуватиме вартість палива – досить хороша. Зараз є безліч сервісів, які дозволяють це зробити. Ще й деяку гарантію безпеки для учасників надають.
Бюджетні продукти
На жаль, купувати всякі сухпайки та «майже готові» страви – досить дорого. Доведеться обходитися простішою їжею. І вчитися готувати буквально на багатті, оскільки різні туристичні пічки та пальники хоч і гарні, але дуже активно витрачають газ.
Обмін та взаємодія
У вас напевно є друзі, які опинилися в такій самій ситуації. То чому б із ними не поєднатися? Спочатку на кемпінг їдуть вони, взявши, наприклад, ваш намет та спальники. А потім – ви, взявши їх кемпінгові меблі та туристичну плиту. Я, між іншим, навіть у більш мирні часи так робив – і всім все подобалося.
Ретельне планування
До бюджетного відпочинку потрібно готуватись заздалегідь. Наприклад, періодично відвідуючи розділ «товари для кемпінгу» різних онлайн-магазинів в очікуванні знижок. І продумування чіткого плану на випадок різних неприємних ситуацій. Це у мирний час більшість проблем можна вирішити грошима, а тепер доводиться більше покладатися на навички, уміння та правильно підібране спорядження.
Як бачите, навіть незважаючи на значні труднощі, кемпінг все ще можна організувати. Так, з меншим рівнем комфорту. Так, з необхідністю викручуватися, використовувати особисту чарівність, навички планування та економії. Але все ще можна. І ми наполегливо вам рекомендуємо це спробувати, адже зовсім без відпочинку людина довго не протягне.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Найкращі місця для риболовлі наприкінці літа та на початку осені

Літо та початок осені – найкращий час для риболовлі. У людей і часу вільного багато, і обмежень на вилов майже немає, та й погода часто сприяє успішному лову. Головне – знати, де саме ловити, і що саме брати із собою. Адже навіть звичайний термоконтейнер, який може запропонувати вам інтернет-магазин термосів Zojirushi, може істотно підвищити ваш рівень комфорту. Але про все по порядку.
Що ловити?
Оскільки температура в серпні вже починає потихеньку знижуватися, а цього року ще й було чимало дощів, то вся риба починає клювати активніше. Особливо коропові - лящі, карасі, сазани і, звичайно ж, самі коропи. До цього часу вони вже встигають трохи від'їсти, так що з'являється шанс спіймати навіть трофейні екземпляри.
А через те, що мирна риба стає більшою і небезпечнішою, хижакам, на кшталт невеликих судаків, окунів і щук, стає складніше шукати собі здобич, так що вони із задоволенням клюють на живців та штучні приманки.
Де ловити?
Якщо ви вже встигли порибалити влітку, то варто вирушати на ті самі місця, де вам вже пощастило – риба рідко радикально змінює свої звички. Якщо ж ви тільки шукаєте вдалі місця, то звернути свою увагу потрібно на:
• Прибережні чагарники, коряжники та частково занурені у воду дерева
• Пліски та піщані коси
• Омути та підводні ями
• Гідротехнічні споруди, типу мостів, гребель та іншого
• Місця впадання притоків у більшу річку
Що додатково взяти із собою?
Крім термопродукції, яку пропонує, наприклад, інтернет-магазин термосів Zojirushi, на рибалку варто брати з собою й інші корисні речі. Насамперед до них належать:
• Засіб від комарів (у серпні ці сволоти все ще активні, особливо у води)
• Туристичні меблі. Бажано із вбудованими стійками для вудок.
• Рибальський жилет. Багато кишень – більше місця для штучних приманок.
• Запасний светр на випадок прохолодного вечора
• Дощовик. Дуже актуальний у серпні.
Але вам варто пам’ятати, що риба дуже не любить переміни атмосферного тиску і напрямку вітру. Тож якщо ви хочете, щоб ваша риболовля була успішною, вам варто заздалегідь підгодувати місця, де ви будете ловити. А це досить складно, оскільки потрібно добре знати харчові звички багатьох видів риби.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

6 необхідних речей для пішого туриста

До будь-якого походу потрібно готуватися, не важливо, чи то вилазка за місто на шашлики, чи тижнева поїздка кудись у глуш. І вибір відповідного спорядження – один із головних етапів цієї підготовки. Адже є речі, без яких вдалий піший похід практично неможливий. І ось що до них належить.
Намет
Якщо ви вирушаєте на природу на кілька днів, то вам доведеться придумати, як організувати собі відповідний табір або бівак. І без намету вам буде дуже складно це зробити. Так, майстри виживання вміють буквально за кілька годин споруджувати пристойні курені або викопувати землянки, але з наметом все набагато простіше, легше та швидше. Головне вибрати такий, щоб ви могли його спокійно носити на собі.
Рюкзак
Найкраще місце для носіння та зберігання будь-якого похідного спорядження. І чим довше триватиме похід, тим місткішим воно має бути. Якщо для вилазки на шашлики можна обійтися і звичайним міським (можна, особисто неодноразово перевіряв), то складніші подорожі вимагають ґрунтовнішого підходу. Тобто – рюкзаків із жорсткою спинкою, лямками, що підганяються по довжині, купою кишень на блискавках тощо.
Взуття
Має бути таким, щоб у ньому можна було ходити кілька годин – і не отримати ні мозолів, ні судом у районі стопи. Тобто – максимальна зручність, нековзна підошва, вбудовані ортопедичні устілки та жорстка фіксація гомілкостопа. Якщо взуття ще й дихає, тобто випускає назовні вологе нагріте повітря, то взагалі відмінно. Якщо ні, ну, значить вам доведеться частіше провітрювати шкарпетки на привалах.
Ніж
Головний інструмент будь-якого туриста. Може бути складаним, але краще брати щось з фіксованим лезом. Бажано з нержавіючої сталі – вона не так добре тримає заточування, але менше боїться корозії, тож за нею потрібно менше слідкувати. І так, всякі здорові «ножі виживання», в рукоятках яких зберігаються набори сірників, волосінь та інші корисні дрібниці – це виключно для тих, у кого є зайві гроші і немає бажання збирати нормальні набори самостійно.
Аптечка
Досвідчений турист знає, що неприємності можуть наздогнати його будь-якої миті, і що попередня підготовка не повністю гарантує його безпеку. Тому й носить із собою портативну аптечку з усім необхідним для надання першої допомоги. Плюс кровоспинні турнікети, бинти, різноманітні пластирі, болезаспокійливі та протиалергічні препарати, засоби від сонячних опіків, комарів та кліщів. І все це реально допомагає у разі різних НП.
Запальничка
Бівак без багаття – не бівак. І запальничка – найпростіший спосіб його організувати. Причому вона зовсім не повинна бути якоюсь особливо крутою – водонепроникною, надміцною та водостійкою. Адже навіть найпростішої одноразової вистачає для того, щоби запалити те, що потрібно. Що стосується сірників і різних єкзотичних навичок розведення багаття – це виключно для тих, хто хоче показати – наскільки добре він освоїв мистецтво виживання в дикій місцевості.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Як полегшити свій похідний комплект

Головна проблема пішого туристичного походу – необхідність все тягнути на собі. Це і тривалість його обмежує, і рівень комфорту. Тож любителі вибиратися на природу намагаються максимально полегшити своє спорядження. І ось що вони для цього роблять.
Похідні меблі
Туристи «старої школи» практично ніколи їх з собою не брали, але невеликі скоадані алюмінієві табуретки були досить популярними. Проте зараз є стільці розкладні, які й місця займають мало, і важать небагато. І багато з них нагадують ті самі «табуретки», тільки виготовляється з сучасних і міцніших матеріалів.
Посуд
Сучасний алюмінієвий казанок, який можна підвішувати зовні на рюкзак – чудова штука. Важить мало, місця займає також мало, а зробити з його допомогою можна дуже багато. Фактично він замінює і сковороду, і каструлю, і звичайний казанок.
Гамак
Відмінний варіант для літа та початку осені. Хороші гамаки, оснащені накидками від комарів, дощовиками і додатковим утепленням, здатні одночасно замінити і спальний мішок, і намет, і килимок туриста. Причому важать вони значно менше ніж всі вищезгадані речі разом узяті. Проблема лише в тому, що знайти два міцних дерева на потрібній відстані виходить не завжди. Та й з системою ременів ще потрібно розібратися.
Взуття
Сучасне туристичне взуття в цілому намагаються робити максимально легким, але при цьому – міцним і таким, що дихає і надійно захищає ногу від механічних пошкоджень. Тому покупка трекінгових черевиків – завжди чудова ідея.
Просунуті навички
Кожен турист знає, що брак досвіду та навичок можна компенсувати більш просунутим спорядженням. Правильне і зворотне твердження - чим досвідченіше ви стаєте, тим більше речей можна залишити вдома. Більше того, існує навіть особлива категорія туристів – легкоходи, які спеціально намагаються брати із собою якнайменше спорядження. Але так, вони знають і вміють дуже багато.
Імпровізація
Тобто використання підручних засобів і того, що вдасться знайти навколо. Замість алюмінієвих кілочків для намету – дерев'яні, вистругані прямо на місці. Замість туристичного пальника – ракетна піч, виготовлена ​​з консервної банки. Замість переносної плити – імпровізований мангал із каміння та гілок. Хіба що стільці розкладні замінити складно – але туристи старої школи спокійно сиділи на купі, наприклад, ялинових гілок, накритих брезентом – і не скаржилися.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Як утеплити намет у холодну погоду

Існують намети, які можна використовувати хоч цілий рік – після невеликих змін у них і взимку не так уже й холодно, і влітку не спекотно. Ось тільки важать вони багато, та й ціна їх досить значна. На щастя, досвідчені туристи вже давно навчилися утеплювати свої намети, перетворюючи звичайний односезонний на «універсальний». Хоча якщо ви таки зберетеся в ньому ночувати при мінусовій температурі, вам варто взяти з собою зимовий спальний мішок кемпінговий. А самі методи утеплення виглядають так.
Зовнішнє утеплення
Тут є кілька варіантів. Найпростіший – поліетиленова плівка, закріплена в кількох місцях канцелярськими затискачами. Більш складний - та ж плівка, тільки в кілька шарів, між якими навалені гілки. Найскладніший – все те саме, тільки плюс щільний шар снігу на 60 відсотків висоти намету. А найзручніший – заздалегідь пошитий чохол із поліетилену та брезенту із внутрішнім шаром із фольги.
Внутрішнє утеплення
Його краще не використовувати без зовнішнього, оскільки тоді підвищується ризик утворення та подальшого замерзання конденсату. Найчастіше використовується згадана вже фольга - вона досить ефективно відбиває тепло всередину, особливо якщо клеїти її "внахлест". Також можуть стати в нагоді старі ковдри, синтепон, ватин. Закріплювати їх краще за допомогою канцелярських затискачів - це точно не зашкодить опорам намету або його тканині.
Підлога
Саме через підлогу втрачається найбільше тепла через прямий контакт з холодною землею. Тож цей контакт треба якось зменшити. Як мінімум – прибрати сніг та навалити туди хвойних гілок, сухої трави чи інших «натуральних» ізолюючих матеріалів. І покласти поліетилен, щоб знизити ризик промокання. Що стосується самого намету, то його дно також варто додатково утеплити. Відмінні варіанти – ізолон та пінофол. Це спінені синтетичні матеріали, проклеєні з одного боку фольгою. Також непогано працюють повсть, старі ковдри, звичайний поліуретан. Але навіть у цьому випадку вам варто використовувати спальний мішок кемпінговий – він створить додатковий шар ізоляції і вам навіть уночі буде відносно тепло.
Шви
Через них теж проходять втрати тепла, тому вони потребують додаткової ізоляції. Наприклад, за допомогою силіконових герметиків або термозбіжної стрічки. Другий варіант ефективніше, але в польових умовах з ним працювати практично неможливо.
Головний недолік всіх засобів, що утеплюють - вони істотно збільшують вагу намету. Настільки, що літня модель починає важити чи не більше зимової, хоч і не досягає тієї ж ефективності збереження тепла. Так що якщо ви плануєте регулярно стикатися з екстремально низькими температурами - краще купити новий намет, а не намагайтеся переобладнати старий.
Відповісти

Повернутись до “Загальне”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей