Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Спілкування про рибалку, рибну ловлю і вилов риби
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Водонепроникність і зберігання продуктів у поході
Контакт з водою може якщо не повністю зіпсувати продукти харчування, то серйозно знизити їхню якість та термін зберігання. А в походах це особливо небезпечно, тому досвідчені любителі подорожей вживають різних заходів, щоб забезпечити своє майно захистом від води. Наприклад, такі.
Пластикові бокси
Варіант для тих, хто бере з собою готові страви як самостійно приготовані, так і ті, що їм привезла доставка їжі. Підходить тільки для нетривалих подорожей – десь день чи два, оскільки не забезпечує захисту від нагрівання. Але проти дощу чи випадкових падінь у воду допомагає чудово.
Оригінальне упакування
Нині вже рідко хто бере із собою звичайні консерви – вони і важкі, і їх складно утилізувати. Але від води свій вміст вони захищають добре. Те ж саме можна сказати і про оригінальне пластикове впакування сублімованих продуктів – в ньому їм взагалі нічого не загрожує, хоч на дно річки іх занурюй. Але далеко не все оригінальне упакування забезпечує такий захист – тут треба уважно роздивлятися кожен варіант.
Пластикові пакети
Часто використовуються, якщо необхідно розділити, наприклад, крупи або сушені інгредієнти для супу на порції. Забезпечують непоганий захист від води, але якщо нормально їх зав'язати. В іншому випадку, краще використовувати варіанти із застібками. Не просто так саме в таких пакетах зберігають продукти, попередньо відкачавши звідти повітря.
Гермомішки
Використовуються для того, щоб захищати спорядження від контакту з водою під час, наприклад, сплавів на байдарках по річці. Варіант універсальний, максимально надійний та зручний. Але й досить дорогий.
Термоси та термоконтейнери
Більше просунута версія пластикових боксів, оскільки допомагають вирішити проблему температури. Надійні, важкі, дорогі, але дуже ефективні у захисті вмісту. Так що якщо ви не хочете витрачати час на готування – замовляйте доставку їжі, поміщайте її в термоконтейнер і спокійно йдіть у похід, не боячись, що з нею щось трапиться.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Способи носіння налобної фари
Налобні ліхтарі вважаються одними з найзручніших серед портативних освітлювальних засобів тому, що для їхнього носіння та використання практично не потрібно використовувати руки. При цьому самих способів носіння досить багато. І саме про них ми вам зараз розповімо.
Стандартний на лобі
Базовий варіант для всіх налобників. Забезпечується або системою ременів, або окремим ремінцем, що оперізує голову. Вважається найзручнішим, оскільки саме так найпростіше спрямовувати світловий потік у потрібне місце.
На касці або шоломі
Використовується в тих ситуаціях, коли голова потребує додаткового захисту. Тобто – у професійній діяльності, альпінізмі, спелеології тощо. Може встановлюватися просто поверх каски і утримуватися там за рахунок тертя, але це не надійний варіант. А ось установка у спеціальні пази, ще й забезпечені додатковими кріпленнями та клямками – інша справа. Власне, саме за наявності цих пазів і варто підбирати собі каску.
У петлиці
Деякі компактні налобники роблять знімними. Тобто їх можна від'єднувати від системи ременів і прикріплювати кудись ще. Наприклад, модель Olight Perun 2 оснащується спеціальним магнітним кріпленням, тому може встановлюватись на будь-яку металеву поверхню. А за рахунок кліпси на задній частині - ще й чіплятися за петлиці спорядження або рюкзака.
В руці
Згадану раніше модель Olight Perun 2 також можна носити і в руці, як звичайнісінький ліхтар. І це навіть досить зручно рахунок його форми. Інші ж моделі можна досить зручно носити, закріпивши ременями на зап'ястя.
На банці чи пляшці
Це старий туристичний спосіб, що дозволяє перетворити налобний ліхтар на кемпінговий. Береться велика сулія з водою, а на неї чіпляється ліхтар так, щоб він світив усередину. За рахунок прозорих матеріалів і води, вдається досягати досить приємного розсіяного світла.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Моделі компактних жіночих рюкзаків для туризму

Туризм - хобі, яким можуть займатися і фізично міцний чоловік, і тендітна дівчина. Щоправда, дівчині доведеться ретельніше підійти до вибору спорядження. Особливо – рюкзака. Так що зараз ми розповімо вам про кілька найбільш компактних, стильних та зручних жіночих туристичних рюкзаків.
THULE Paramount 24L PARABP-2116
Цей жіночий рюкзак THULE підходить як для туризму, так і для носіння в місті. Він досить місткий для більшості ноутбуків та планшетів, а всього корисний об'єм у ньому – 24 літри. Плюс оригінальний верхній клапан, зручні лямки, внутрішні кріплення для речей та повноцінний органайзер на передній панелі. Непоганий варіант для нетривалих вилазок на природу та походів вихідного дня. Є і більш містка версія – на 27 літрів.
Osprey Tempest Pro 18 WXS/S
Варіант відносно дорогий, але реально вдалий. Тут і можливість регулювання довжини спинки, і додаткові стропи, що стягують, і поясні ремені, і нагрудні стяжки, і вбудовані вентильовані панелі AirScape, і багато чого ще. Плюс стильний та сучасний зовнішній вигляд. При цьому корисний об'єм – 16 літрів, тому навіть у повністю навантаженому стані рюкзак занадто багато важити не буде. Саме те для тендітної жінки.
Lowe Alpine AirZone Z ND 18
Ця модель зроблена спеціально з урахуванням особливостей жіночої фігури. Також компактна (18 літрів), теж дуже зручна, також з вентильованими панелями. Тільки коштує значно менше і виконана у стилі, що дозволяє спокійно носити її й у міських умовах, не привертаючи до себе уваги. Але при цьому там навіть є вбудована накидка від дощу та кріплення для трекінгових палиць. Коротше, чудовий варіант для жінок, які займаються спортом і цінують тривалі прогулянки по пересіченій місцевості.
THULE Spira 13" 15L SPAB113
Ця модель більше для міського використання, але за рахунок якісних матеріалів та грамотного внутрішнього планування, цілком підходить і для не дуже тривалих вилазок на природу. Компактна, зручна, стильна. Щоправда, як і кожен рюкзак THULE, відносно дорога, якщо порівнювати її з більшістю аналогів.
Montane Female Trailblazer 16
А ось це варіант для любительок серйозного туризму. Також компактний – 16 літрів об'єму, але неймовірно міцний, з грамотно розробленими плечовими та стегновими ременями, з відмінним розподілом ваги, шарнірними лямками, кріпленнями для трекінгових палиць та іншого туристичного спорядження. При цьому досить стильний і в середній ціновій категорії.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Спорядження для прісноводної риболовлі для початківців

Рибалка – таке хобі, яким можна займатися будь-хто, незалежно від статі, віку, соціального статусу та досвіду. Але щоб вона приносила більше позитивних емоцій, необхідно приділити час правильному підбору спорядження. Особливо базового. Тож ми зараз розповімо вам, що потрібно буде обов'язково брати із собою на прісноводну рибалку.
Вудлища для риболовлі
Конкретний тип залежить від того, як саме ви збираєтеся ловити рибу: поплавцева вудка, спінінг або донка. І в кожному конкретному випадку будуть свої тонкощі та хитрощі. Про деякі з них ми вже навіть писали. Крім того, саме вибір вудлища визначатиме те, які інші снасті вам доведеться брати із собою.
Натуральні приманки
Для спінінгістів менш актуальні, для решти – більше. Хитрість у тому, щоб заздалегідь підібрати приманку під певний вид, а іноді навіть розмір, риби. Хліб, тісто, черв'яки, опариші, кукурудза – все піде у справу. Особняком стоятимуть живці - їх доведеться ловити на місці, якщо ви збираєтеся добувати хижаків, і бойли - їх потрібно ще навчитися правильно чіпляти на гачок при лові коропа і подібних до нього великих ненажерливих риб.
Рюкзак
Ви ж повинні в чомусь тягти все своє рибальське спорядження? Ну, окрім вудлища для риболовлі – для нього краще спеціальний чохол брати.
Підсак
Скільки риби зірвалося з гачка в момент витягування з води – не порахувати. І єдиний спосіб цьому запобігти – підсак чи сачок.
Садок
Простий та зручний спосіб зберігання улову. Особливо для початківців, у яких поки що немає усіляких сумок-холодильників.
Непромокальний одяг та взуття
Навіть якщо ви не плануєте заходити у воду, вони вам все одно знадобляться.
Розкладний стілець
Можна навіть звичайну просту табуретку, адже стояти весь час - досить неприємне випробування. То чому б його собі не полегшити?
Стійки
Стануть в нагоді навіть тим, у кого всього одне вудлище для риболовлі. Адже його не обов'язково весь час тримати в руках.
Запас їжі та напоїв
Риболовля – це надовго. Тож завжди варто брати з собою хоча б бутерброди та звичайну питну воду.
Захист від комах
Хіба що тільки ранньою весною та пізньою осінню можна про нього забути. В інший же час без різноманітних репелентів до води взагалі краще не підходити – комарі зжеруть.
Аптечка
Брати із собою аптечку в будь-яку вилазку на природу – здорова обережність. Як і якийсь «малий набір для виживання».
Додайте до цього списку ще й всі ті речі, що ви взагалі берете із собою на будь-яку вилазку на природу – і будете мати приблизне уявлення, що саме вам доведеться брати із собою на рибалку.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Як фільтрувати джерельну воду у поході

Будь-які природні джерела води, які ви виявите під час свого походу, варто вважати потенційно небезпечними. Адже ви гадки не маєте, через що протікав саме цей гірський струмок і через які породи пробивалося саме це джерело. Тож таку воду потрібно обов'язково фільтрувати. І ми зараз розповімо вам - як саме це робити.
Запаси, попередньо очищені дома
Варіант, який підходить тільки для коротких походів, адже тягти з собою всі запаси води більш ніж на 4 дні – проблематично фізично. Крім того, потрібно ще правильно вибрати тару. Найчастіше це класичні пластикові баклаги чи туристичні пляшки. Але і термокухлі зоджируші також можна використовувати, оскільки потім у них можна спокійно наливати приготовлений з очищеної води чай або каву.
Портативні фільтри
Оптимальний варіант, оскільки ефективно справляється не тільки з дрібними частинками, але і з деякими бактеріями. А у найкращих випадках – навіть іони важких металів прибирає. Показовий приклад – LifeStraw Personal. Легкий, простий, ефективний і дуже продуктивний, адже може ефективно очистити до 4 тисяч літрів рідини. Можна використовувати і досить легкі «гравітаційні» фільтри – але їм для роботи потрібен час.
Відстоювання
Найпростіший, але й найдовший спосіб. Щоб гарантовано позбутися всіх суспензій, рідина повинна стояти не менше 12 годин. А ще краще - 24. Але навіть це не завжди допомагає видалити неприємний присмак, тому подальше кип'ятіння - обов'язково.
Імпровізовані фільтри
Підійде практично будь-яка тканина. Головне, щоб вона була щільною та не фарбувала рідину. Але просто пропустити рідину через неї – не варіант. Краще зібрати фільтр - пластикова пляшка з відрізаним денцем як корпус, кришка з проробленими дірочками, шар піску як фінальний очищувач і лише поверх нього складена в кілька разів тканина. Працює такий пристрій повільно, але дрібні частки прибирає добре.
Яким би фільтром ви не користувалися, після очищення рідини її потрібно буде обов'язково прокип'ятити, а тільки потім вже наливати в термокухлі зоджируші або іншу похідну тару — тільки це гарантовано усуне мікроорганізми і зробить її безпечною.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Догляд та зберігання приманок з їстівного силікону

Незважаючи на те, що їстівний силікон витрачається ще швидше, ніж звичайний, його все одно потрібно вміти правильно зберігати. Наприклад, під час перерви на зиму, коли приманки з джиг-головками в наших широтах просто не використовуються. Тож зараз ми розповімо вам, що має знати кожен рибалка про зберігання їстівного силікону.

Ніякого сонця
Точніше – ультрафіолетового випромінювання. Від нього силікон дубіє, втрачає колір, смак та еластичність. Тобто все те, що робить його таким ефективним. Тому для зберігання потрібно використовувати ящики для снастей з непрозорими кришками. Та й на рибалку з собою його варто брати теж лише у непрозорій тарі.
Стабільна температура
Їстівний силікон не можна зберігати в гаражі або на балконі, що не опалюється - якщо він замерзне, то теж втратить свої властивості. Так що він повинен знаходитися в добре вентильованому приміщенні без будь-яких перепадів температур. І, звичайно, так, щоб до нього не дісталися діти, які можуть прийняти його за оригінальні «жувальні цукерки».
Захисне мастило
Як тільки ви відкриваєте заводське впакування, силікон починає висихати. Це не страшно, якщо користуватися ним регулярно, але перед тривалою перервою його потрібно обов'язково обробити захисним силіконовим мастилом. Кілька пшиків з балончика, перемішати, щоб рівномірно покрити всю поверхню, розфасувати по комірках.
Чистота і порядок
Після кожної риболовлі силікон необхідно промивати. Особливо якщо мова йде про рибалку морську, оскільки сіль роз'їсть будь-який силікон дуже швидко. Але й звичайні забруднення також впливають на нього негативно. Крім того, перед постановкою на тривале зберігання потрібно обов'язково витягувати джиг-головки, щоб унеможливити ризик їх іржавіння та псування.
Сортування за кольорами
Одна з головних причин, чому для зберігання їстівного силікону, потрібно використовувати ящики для снастей з купою комірок – необхідність сортування за кольорами. Просто тому, що за тісного фізичного контакту майже завжди відбувається взаємообмін барвниками. А у разі їстівки – ще й ароматизаторами. В ідеалі - взагалі використовувати для кожної конкретної приманки індивідуальний пакетик з зип-локом, але це незручно, довго і складно, так що більшість обмежується сортуванням за кольором.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Практичні поради з використання освітлення у кемпінгу

Як відомо, кемпінг гарантує своїм відвідувачам певний рівень комфорту. Там є вода, каналізація, електрика і, що важливо, організоване освітлення. Зазвичай, але далеко не завжди. Тож зараз ми дамо вам кілька порад про те, як організувати освітлення кемпінгу своїми силами.
Основні джерела світла
Найчастіше це багаття. Але якщо з якихось причин їх розпалювати в тій місцевості, де ви відпочиваєте, не можна, то сподівається тільки на різноманітні лампи-ліхтарі для кемпінгу. І тут є кілька хитрощів. По-перше, вони не повинні бути надто потужними, інакше будуть засліплювати, що не дуже приємно. З тих же причин краще вибирати моделі із м’яким спектром світла. По-друге, вважається, що 1 такої лампи має бути достатньо для освітлення 2 наметів, що стоять поруч. Тобто діаметр освітленого кола має бути як мінімум метрів 10. По-третє, краще їх вішати вище, щоб їх складніше було випадково перекинути. На щастя, вони майже завжди забезпечуються зручними гаками або ручками для підвішування на гілках або стійках.
Крім того, такі кемпінгові ліхтарі повинні мати високий захист від води, щоб їх можна було використовувати навіть під час дощу. А найкращі моделі мають ще й вбудовані фумігатори – щоб забезпечувати додатковий захист від комарів. На кемпінгу, до речі, це особливо актуально.
Допоміжні джерела світла
Тут все досить цікаво. Для початку, деякі досвідчені туристи рекомендують встановлювати компактні садові світильники на сонячних батареях біля наметових кілочків – це гарантує, що за них ніхто не зачепиться вночі. Інші радять використовувати світлодіодні стрічки як на вбудованих, так і на зовнішніх, акумуляторах для підсвічування важливих місць, наприклад, напрямку до туалету. Треті радять поміщати ці стрічки у прозорі пластикові шланги для додаткового захисту від води та пошкоджень.
Ну і, звичайно ж, у кожної людини має бути під рукою налобник – чисто про всяк випадок. Зазвичай його підвішують на відтяжку всередині намету, а коли треба вийти – забирають із собою.
Що стосується ручних ліхтарів, то на компанію потрібен щонайменше один з динамо-приводом. На крайній випадок, якщо лампа-ліхтар для кемпінгу та інші джерела освітлення з якихось причин вийдуть з ладу.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Що потрібно знати про нічну ловлю сазана

Оскільки сазан – дуже обережна риба, яку легко налякати, у багатьох рибалок мимоволі виникає думка: «А чому б не спробувати половити її вночі, щоб вона менше відволікалася на різні подразники?» Думка здорова, але реалізувати її досить складно, навіть якщо у вас гарні снасті та є електронний сигналізатор клювання. Так що ми зараз розповімо вам, що взагалі потрібно знати про нічний лов сазана.
Коли
Відразу погана новина: ловити сазана вночі можна лише тоді, коли вода добре прогріється. Тобто – з червня до жовтня. Але найкраще він клює, мабуть, у серпні. У чому, власне, є сенс. Саме вночі на полювання виходять великі сазани – щоб уникати конкуренції з дрібнішими та активнішими особами. А відсутність світла їм не заважає, оскільки орієнтуються вони на запах і вібрації, які виробляє здобич.
Де
Якщо коротко, то саме там, де ви ловили або бачили менших сазанів вдень. Адже кормова база у них однакова, а вночі дрібні особини вважають за краще триматися в укриттях. Однак у теплі безвітряні ночі сазан може вибиратися годуватися і на мілководдя (до 1 метра).
Важливе уточнення
Комарі. Точніше, навіть так: КОМАРІ. Влітку їх на березі водойм не просто багато, а дуже багато. Плюс вам не можна використовувати для їхнього відлякування дим від багаття та лампи-фумігатори, оскільки сазан може і на них зреагувати. Так що потужні репеленти, щільний одяг, захисні сітки і рукавички повинні бути у вас обов'язково.
Світло
Бажано взагалі ніякого світла - воно однозначно буде помічене рибою суто на контрасті зі звичною темрявою. Включати налобний ліхтар можна лише тоді, коли ви починаєте виважувати здобич, оскільки шум, що виникає в процесі, однозначно на деякий час відлякає всіх її родичів і ви нічого не втратите. А ось контролювати процес буде простіше. Що стосується різних світлофільтрів – щороку «досвідчені рибалки» рекомендують новий колір, що означає, що користі від них не дуже багато.
Снасті
Стандартний фідер або поплавцева вудка плюс обов'язкові електронні сигналізатори клювання, оскільки стежити за поплавцем у темряві досить складно, навіть якщо він забезпечений капсулою, що світиться. Підгодовування – таке саме, як і для лову денного коропа. Ось тільки закинути на потрібне місце його потрібно поки що світло є, а додавати максимально обережно і тільки тоді, коли клювання взагалі припиниться.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Як обрати ліхтар для велоподорожей у різних погодних умовах

Велосипедний ліхтар потрібно купувати навіть у тому випадку, якщо ви збираєтеся кататися на ньому лише містом, бо це робить вас помітнішим для інших учасників дорожнього руху в умовах поганої видимості. Що стає ще більш актуальним при тривалих велоподорожах. Отже, зараз ми розповімо вам, як вибирати велосипедний ліхтар для різних погодних умов.
Універсальне рішення
Налобний ліхтар плюс потужний велосипедна фара, здатна висвітлювати дорогу на відстані від 30 метрів – універсальна комбінація для будь-яких велоподорожей. І ось чому.
Берете ліхтар, що встановлюється на кермо або винос керма, що світить не паралельно дорозі, а трохи нижче. Так, щоб гарантовано освітлювати простір щонайменше за 3-5 метрів від переднього колеса. Потужність – від 250 люменів та вище, максимальна дальність бою – від 30 метрів. Обов'язково з гладким рефлектором, щоб створювався вузький спрямований світловий потік. Живлення – акумулятор, що встановлюється на раму. Тільки це забезпечує достатню потужність та час роботи. Обов'язково захист від вологи рівня IPX4, але краще більше. Обов'язкове кріплення на контргайках і з ізолюючою прокладкою, яке не може розхитатися під час трясіння.
Так як ліхтар світитиме не паралельно дорозі, зустрічних водіїв він не зліпитиме. Це перше. Друге - вузький, потужний і сфокусований пучок світла буде видно і в тумані, і під час дощу, і при снігопаді. Причому на достатній відстані для того, щоб водії встигли на вас зреагувати.
А налобний ліхтар потрібен для того, щоб висвітлювати ближній простір і узбіччя дороги, а також все, на що ви будете дивитися. Світловий потік можна невеликий – до 100 люменів, термін роботи – мінімум 6 годин, світло розсіяне, щоб освітлювало ширший простір. Варіанти з винесеними акумуляторами підходять, але, мабуть, занадто потужні – можна обійтися і звичайними пристроями на батареях, що перезаряджаються. Ступінь захисту – також високий, від IPX4. Також буде добре, якщо на вашому шоломі будуть додаткові кріплення для такого ліхтаря.
Що стосується конкретних прикладів, то, наприклад, непогано працює комбінація Olight Perun 2 Mini і Olight RN800 Перший є гібридом - одночасно і налобний ліхтар, і ручний, другий - повноцінна потужна (800 люменів, 137 метрів) велосипедна фара з пристойним ступенем захисту (IPX6). Ще й не дуже дорога.
egorpav
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 83
З нами з: 03 серпня 2022, 00:25
Контактна інформація:

Re: Риболовля та активний відпочинок. Корисні поради

Непрочитане повідомлення egorpav »

Багатофункціональні кемпінгові ліхтарі: Від освітлення до зарядки гаджетів

Оскільки туристи практично завжди сильно обмежені за вантажопідйомністю, вони намагаються брати з собою речі, які одночасно виконують кілька функцій. Наприклад, різні мультитули, намети з купою додаткових можливостей і, звичайно ж, багатофункціональні лампи-ліхтарі для кемпінгу. І ось про останні ми вам сьогодні і розповімо докладніше.
Потужний світловий потік
Для кемпінгової лампи він не потрібний, оскільки зазвичай висвітлюють нею обмежений простір. Але під час руху лісом, наприклад, або при проведенні пошукових робіт, потужний спрямований світловий потік буде дуже корисним. Приклад пристрою, в якому він є - Skif Outdoor Big Buster. 1200 люмен протягом 6 годин – це більш ніж достатньо для темного часу доби. А потім лампа просто перезаряджається через USB. Вона, до речі, має навіть зручну ручку для перенесення.
Заряджання гаджетів
Одна з найпоширеніших додаткових функцій. Втім, не варто розраховувати, що лампа зможе зарядити ваш ноутбук. А ось дати смартфону кілька додаткових годин роботи – точно зможе. Прикладом такого пристрою є лампа-ліхтар для кемпінгу Skif Outdoor Buster SE. З одного боку, зручна та міцна кемпінгова лампа з упором та підвісами, яка ще й спрямоване світло може видавати. З іншого боку, її акумулятор в 3000 mAh може використовуватися і для підзарядки через USB-порт інших гаджетів.
Захист від комах
Надзвичайно важлива функція, оскільки комарі можуть легко зіпсувати враження від будь-якого походу. Так що деякі лампи здатні генерувати ультрафіолетове випромінювання, що приваблює комах, а також смертельні для них же заряди електричного струму на близькій відстані. Для людини це, звичайно, безпечно. Приклад пристрою – Skif Outdoor Gaper Black/Green. Проста, легка, не дуже дорога, але видає 250 люменів, яких цілком достатньо для освітлення території табору.
Відповісти

Повернутись до “Загальне”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей