Здраствуйте мої хороші, давненько не був на риболовлі, бо трошки прихворів, зате повернення в стрій вийшло ефектним, ну про все по-порядку:
Риболовлю почав об 11:00 із гідропарківського шлюза, там на безмотилку за 20 хвилин клюнули лише дві верховодки. Далі пробивав корчики на гідропарку - після 15-ої не зачотної краснопери

і ще 30 даремно витрачених хвилин йду на Устю до стадіона, там вимучую дві червонопери із яких лише одна ледь дотягує до залікової... постає вибір куди йти? Або до кентавра або на басік після не довгих вагань йду до кентавра. Там покльовує плотва на безмотилку від пальця і до 150 грам ловлю штук 10 (50%50) і що дуже дивно стоїть море верховоди теж різнокаліберної, яка жадно хапає безмотилку і не дає змоги ловити рибу яка мене цікавить...
Вже хотів йти додому, по дорозі зупиняюсь між проспектівським мостом і водоспадом, ліниво опускаю мормишку і тут понеслось...

покльовки майже на кожній проводці і плотва відбірна.

На черговій проводці відчуваю що не можу відірвати рибину від дна, удочка в дугу і кількахвилинна напружена боротьба і... досадний сход ...

в таких моментах найприкріше те що я навіть на побачив монстра що кинув мені виклик... але наші не здаються, продовжую ловити плотву і на черговій проводці знову бац і ривок вздовж берга метрів на 10 мушу підводитись і йти за рибою (глуха оснастка, жилка 0,08) рибина зупиняється, тим часом навколо шикується толпа зівак, я поступово підіймаю її на поверхню бачу красеня окуня і аж серце мліє, зараз в думці одне: "Тільки б не зійшов!!!", та все ж я його взяв (860грам)

Висновки:
1) Весною дуже важливо знайти рибу, вдалий вибір місця й часу! - половина успіху.
2) Тонка і чутлива снасть шлях до успіху, а при вмілому використанні - потужна зброя в боротьбі із завидним трофеєм.
3) Купив хорошу жилку ще зимою нажаль не памятаю назву, зате візуально памятаю, жилка зимова, голубого кольору , там на етикетці мужик на льоду намальований, , і коштувала 8 грн за 25 метрів, куплю ще обовязково - рекомендую.
п.с. Окунь, виявився самкою, вже віднерестився, і активно харчувався, (в шлунку були мальки);
Думаю першою солідною покльовкою був карась чи карпик, не окуняча манера. Ловив на чорного свинцевого чорта за (50 коп.) із підсадкою мікропору.
Ты у меня смотри, я где нормален, а где беспощаден.
Ловить рыбу на платнике = охотиться в коровнике!
Хенк