Успішну рибалку завжди можна пояснити тільки своєю неслабою майстерністю, тоді як прольот найпростіше пояснюється хріновою погодою (фазою місяця і т.д.)
По крайній мірі, я не пригадую, щоб чув щось подібне: "Класно половив рибки і все завдяки чудовій погоді", та і сам такого ніколи не говорив

Теж колись, як і більшість рибалок, переймався питанням впливу різних природних факторів на кльов риби. До щоденника, правда, діло не дійшло. Зате, памятаю, як я потирав руки, коли попадалось щось типу місячного календаря з інтенсивністю кльову плюс підкріплювався ще деякими "достовірними" факторами, і думав - ну ось тепер все буде по науці

ФігВам, по науці

Кожне послідуюче пізнанння базувалось на ще більш "наукових" фактах, незмінними залишалися тільки результати

Вже догадуєтесь які

Ні, ну звичайно, щось підтверджувалось, потім не підтверджувалось, або було дуже багато виключень із правил. Говорити більш-менш однозначно можна за загальні тенденції, ну наприклад: більшість риб клює погано, або взагалі не клює, в дуже теплій, або навпаки- дуже холодній воді

А займатись прогнозуванням кльову на конкретну рибалку справа невдячна і навіть шкідлива. Тоді при невдачі виникає спокуса підвести "наукове" обгрунтування і як результат - отримати "нуль" і заспокоїтись, замість того, щоб займатись пошуком, чи щось поміняти та ретельно проаналізувати "нуль", якщо він все ж таки отриманий.
І, як для мене, два найголовніші питання:
1. Можеш вибирати рибалку по погоді?
2. Можеш змінити погоду на сприятливу на найближчі вихідні?
Якщо на перше є шанс отримати позитивну відповідь щасливчиків, то на друге...
Мої два "ні" говорять мені про те, що я не повинен турбуватись за те, чого не можу вибрати чи змінити.
Знову буде вільний час, як правило - вихідні, я піду на рибалку, погода мене буде цікавити тільки в тому плані, як вона буде впливати на мене

а не на кльов риби, тому що сам процес мене цікавить набагато більше, ніж результат, а результат так - приємний додаток, не більше...
НХНЛ!